Dr.Ghanem Niyaz
Thursday, October 26, 2017 9:28:51 PM
Originally Posted by: Gabi 

Originally Posted by: Horváth Ákos 

Ixnet 2.58.1.2 verziót használok. Az EESZT-hez csatlakoztam, az Ágazati Portálon adtam magamnak mindenféle jogot amit csak lehet(VMATRIX). Az Ixnet a sikeres e-személyi belépés után SAML jegyet kapok, de a receptírásnál ez a hiba jön: indító felhasználó belépése megtagadva. Mi lehet a probléma?

Azt leellenőrizné, hogy az eKAT (katalógus) sikeresen feltöltődött (közvetlenül a napi ellátás megnyitását követően) ? (üzenőablakban: OK: KAT beküldés)

Nálunk is volt hasonló probléma amíg nem ellenőriztük az OTH9 kódot és javítottuk.

OTH 6 számjegy ( a csatlakozási kérelemhez kellett)

OTH 9 számjegy (nem szoktuk hasznáni)

OEP Kód 9 jegy ( úgy hivjuk ÁNTSZ kód)

ezek más-más számok és amig nincsenek beállítva addig nem enged a tér vagyis a felhasználó belépés megtagadva lesz !

dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 6:41:32 AM
IxNet-et használok. Ma délután az utolsó torokfájós beteg után kezdek neki az EESZT élesítésének, beállításának. Nem tudom, a program tartalmazza-e az ETÉR inicializálását. VisualIX-es leírást kaptam kollégától, ugyanerre a kaptafára megy? Biztos, ami biztos: kaphatnék leírást IxNet-nél a beállításhoz?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Papp Attila
Friday, October 27, 2017 7:51:20 AM
Originally Posted by: Molnár Valéria 

Mi lehet a gond, ha a

http://www.ixnet.hu/vv/ETER_beallitasa.pdf 

beállítása után sem fut az ETÉR kommunkációs program?

Pontosabban 3 rendszeren fut, a negyediken nem?

Mi lehet a gond a negyediknél?

windows tűzfal kikapcsolva...

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Tisztelt Molnár Valéria/Felhasználóink!

Fontos, hogy VisualIx esetén a VisualKomm ETÉR programnak egy hálózatban csak 1 példányban szabad futnia a szerver gépen, ahol a verziót váltják!

Ugyanez a helyzet az Ixnet esetén is az IxNetService windows szolgáltatással!

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 7:57:55 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

IxNet-et használok. Ma délután az utolsó torokfájós beteg után kezdek neki az EESZT élesítésének, beállításának. Nem tudom, a program tartalmazza-e az ETÉR inicializálását. VisualIX-es leírást kaptam kollégától, ugyanerre a kaptafára megy? Biztos, ami biztos: kaphatnék leírást IxNet-nél a beállításhoz?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Az Ixnetet használóknak a teljes leírás a 2.57.0 verzióváltó levélben megtalálható. Ezt bármikor újra megnyithatja, nyomtathatja a Help - Verzió információk menüpontban.

Varga Sándor
Hajnalné
Friday, October 27, 2017 8:07:03 AM
Ixnet-ben az OEP kódot hogy tudom átállítani? Oda is az OTH kód van beírva, és azt nem tudom módosítani. Lehet, hogy ha ezt átírom akkor megoldódna az eszig hiba?

Köszönöm

Molnár Valéria
Friday, October 27, 2017 8:24:07 AM
Originally Posted by: Papp Attila 

Mi lehet a gond, ha a

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Fontos, hogy VisualIx esetén a VisualKomm ETÉR programnak egy hálózatban csak 1 példányban szabad futnia a szerver gépen, ahol a verziót váltják!

Ezek szerint félreérthető voltam....

Teljesen más számítógépes rendszerekről van szó, besegítek másnak...

3 különböző háziorvosi rendszeren sikerült, a negyediken nem...

Molnár Valéria
Friday, October 27, 2017 8:33:14 AM

Mi lehet a gond, ha a

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Újra végigfutottam az összes szükséges lépésen, továbbra sem fut az ETÉR

Becabi
Friday, October 27, 2017 8:50:53 AM
Nálam -visual Ix- amikor az EESZT-be dolgozok akkor nem látható a fórum , az alapbeállításoknál továbbra is "igen " maradt bepipálva . Valami más beállításra is szükség van ? Főleg ezután lenne praktikus ha a fórum továbbra is a szokott módon elérhető maradna , és nem kellene ki-be lépkedni és az ezzel járó macerákat is ismételten végigcsinálni.

Másfelől van-e valahol leírás arról, hogy konkrétan milyen adatok küldődnek fel automatiukusan az eseménykatalógusban ? Lehet hogy van , csak én nem találom .

Köszönettel

Dr. Barkóczy Erzsébet

Szicsek Judit
Friday, October 27, 2017 8:52:57 AM

Mi lehet a gond, ha a

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Nálam a főgépen is és a hálózatba kötöttön is fut. Hogyan tudom a hálózati gépen visszacsinálni?

Dr.Rozs Andrea
Friday, October 27, 2017 8:56:01 AM
T.Infomix!

Tegnap úgy tűnt,minden működik.Megcsináltuk a verzió váltást.

Utána elindítottuk a rendszert,csatlakozva az ETÉR-hez,de az e-személyi bekérése nélkül azonnal a SAML jegy eldobása jelentkezik.

Mindent kikapcsolva,újra indítva ugyanez a probléma.

üdvözlettel Rozs Andrea

Dr. Szántó
Friday, October 27, 2017 8:57:07 AM
Originally Posted by: Dr. Szántó 

Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Dr. Szántó 

Tisztelet Infomix!

Visualkomm.exe etér rendszergazdaként indítva.

Hibaüzenet: "Az EESZT segédkomponens regisztrációja sikertelen"

Intézőben lakat lezárva,így is ezt a hibaüzenetet kapjuk. :(

majd "OK" ra kattintva ----> Unknown member POEESZT hiba.

ASP.NET.4.0 keretrendszerünk van,mert XP-t használunk.

(tehát a 4.5 , 4.6 , 4.7 alkalmazása nem lehetséges...)

Lehet,hogy az XP miatt nem indul?

Köszönöm válaszukat!

Kedves doktorúr,

Igen ez lehet az oka. A kollégáim keresni fogják önt, mert ott ahol csak windows XP operációs rendszerű gépen használják a programot további teendők vannak.

Az XP az ön által leírt feltételek esetén sem tud megfelelő biztonságos csatlakozást létesíteni az EESZT-vel.

Nagyon szépen köszönjük! :)

e-mail: szantok111@gmail.com

Kérhetnénk Teamviewer helpet?

Pl. ma délelőtt?

tel.,ahol adom az ID-t és passt: 332-2335

Köszönjük 😉 🙂

Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 8:58:59 AM

Mi lehet a gond, ha a

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Ahol nem fut, ott milyen operációs rendszer van?

Varga Sándor
Papp Attila
Friday, October 27, 2017 9:00:57 AM
Originally Posted by: Hajnalné 

Ixnet-ben az OEP kódot hogy tudom átállítani? Oda is az OTH kód van beírva, és azt nem tudom módosítani. Lehet, hogy ha ezt átírom akkor megoldódna az eszig hiba?

Köszönöm

Tisztelt Hajnalné!

Távolival sikerült megoldani a problémát. Önöknél a Windows 7-re kellett még telepíteni a .NET 4.7 framework-öt, mert a 4.0 nem elég az EESZT kommunikációhoz.

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 9:02:25 AM
Originally Posted by: Jordana 

Nálam -visual Ix- amikor az EESZT-be dolgozok akkor nem látható a fórum , az alapbeállításoknál továbbra is "igen " maradt bepipálva . Valami más beállításra is szükség van ? Főleg ezután lenne praktikus ha a fórum továbbra is a szokott módon elérhető maradna , és nem kellene ki-be lépkedni és az ezzel járó macerákat is ismételten végigcsinálni.

Másfelől van-e valahol leírás arról, hogy konkrétan milyen adatok küldődnek fel automatiukusan az eseménykatalógusban ? Lehet hogy van , csak én nem találom .

Köszönettel

Dr. Barkóczy Erzsébet

Kedves doktornő,

Köszönjük az észrevételét, a szerdai oktatásokon is jelezték már ezt nekünk. A fejlesztők tudnak róla, és természetesen lesz erre is megoldás.

A megoldásig a türelmét kérjük. Első körben most az a cél, hogy az EESZT-t sikerüljön mindenkinél működésre bírni, a használatkor jelentkező problémákat megoldani.

Varga Sándor
Hajnalné
Friday, October 27, 2017 9:05:50 AM

Originally Posted by: Hajnalné 

Köszönöm

Tisztelt Hajnalné!

Távolival sikerült megoldani a problémát. Önöknél a Windows 7-re kellett még telepíteni a .NET 4.7 framework-öt, mert a 4.0 nem elég az EESZT kommunikációhoz.

Nagyon köszönöm a segítséget!!!

Kohazia
Friday, October 27, 2017 9:07:03 AM
Tisztelt Infomix!

Win10 64 bites op. rendszeren szeretném ixdoki alatt futtatni az etér kommunikációs modult, de a leírt beállításokat követően is azt írja kia gép, hogy :" Az EESZT segédkomponens regisztrációja sikertelen."

Egyik kollégájuk javaslatára beírta a visulakomm beállításnál már nagy betűvel az ETÉR kiegészítő szót is, de így sem indul a modul.

Köszönettel

Dr. Kőházi Anikó

Dr.Rozs Andrea
Friday, October 27, 2017 9:11:05 AM
T.Infomix!

A 430-as hozászólást folytatnám.

Most folyamatosan OTP igen OTP 6 jegyű kódot kér.Nem tudom mi az, hova kéne írni.

Köszönöm

Molnár Valéria
Friday, October 27, 2017 9:18:18 AM

Mi lehet a gond, ha a

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Ahol nem fut, ott milyen operációs rendszer van?

Windows 7 professional

Este 8 után tudok ismét foglalkozni ezzel a kérdéssel...

Esetleg tudna segíteni abban, hogy milyen (alap)programoknak kell telepítve lennie, mi az , ami hátráltathatja, és annak utána tudok majd nézni...

Köszönettel:

Molnár Valéria

dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 9:27:47 AM

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Az Ixnetet használóknak a teljes leírás a 2.57.0 verzióváltó levélben megtalálható. Ezt bármikor újra megnyithatja, nyomtathatja a Help - Verzió információk menüpontban.

Ezek szerint ha a 2.57.0 verzióváltó levélben leírtakat végigcsinálom, akkor kész is vagyok? (hacsak nem bénázok el valamit).

Azaz az ETÉR-féle mókolást - parancsikon asztalra stb. csak a Visualnál kell megcsinálni?

Thallin
Friday, October 27, 2017 9:29:38 AM
Nagyon köszönök minden segítséget, hibátlanul működik a dolog nálunk és a szomszéd rendelőben is sikerült mindent beállítanom. Ők ma tesztelik, de eddig még nem szóltak, ami lássuk be, jó jel! [cseles]

Nálunk egy zavaró dolgot tapasztaltam eddig (és mivel három napja használjuk, v.s. nem is lesz több). Amikor elküldöm a recepteket nyomtatásra, átugrom másik betegbe, vagy az aktuális betegnél mást írogatok (mondjuk beutalót, vagy csak a státuszt...) minden alkalommal mikor gondolkodik a gép és a felhő (gondolom), a kurzor visszaugrik a szövegablak elejére. Így folyton vissza kell kattintani a szöveg aktuális végére. A beutalóknál, amikor a szakrendelőt választom ki a listából, ott is mindig visszaugrik az elejére. Újra kiválasztom, hogy Résznév, elkezdem beírni a szakrendelőt, majd megint visszaugrik. Ez így megy, míg a gép és a felhő az összes receptet le nem egyezteti.

Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 9:53:09 AM
Originally Posted by: Dr.Rozs Andrea 

T.Infomix!

A 430-as hozászólást folytatnám.

Most folyamatosan OTP igen OTP 6 jegyű kódot kér.Nem tudom mi az, hova kéne írni.

Köszönöm

Kedves doktornő,

Az EESZT ablak beállításainál az eSzemélyi kapcsolónál kell lennie "pipának". Ha ez van, akkor eSziges működés, ha nincs, akkor ún. token, ekkor kér OTP kódot a belépéshez. Módosítást köveetően szükséges a mentés és a manuális indítás.

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 9:55:08 AM
Originally Posted by: Thallin 

Nagyon köszönök minden segítséget, hibátlanul működik a dolog nálunk és a szomszéd rendelőben is sikerült mindent beállítanom. Ők ma tesztelik, de eddig még nem szóltak, ami lássuk be, jó jel! [cseles]

Nálunk egy zavaró dolgot tapasztaltam eddig (és mivel három napja használjuk, v.s. nem is lesz több). Amikor elküldöm a recepteket nyomtatásra, átugrom másik betegbe, vagy az aktuális betegnél mást írogatok (mondjuk beutalót, vagy csak a státuszt...) minden alkalommal mikor gondolkodik a gép és a felhő (gondolom), a kurzor visszaugrik a szövegablak elejére. Így folyton vissza kell kattintani a szöveg aktuális végére. A beutalóknál, amikor a szakrendelőt választom ki a listából, ott is mindig visszaugrik az elejére. Újra kiválasztom, hogy Résznév, elkezdem beírni a szakrendelőt, majd megint visszaugrik. Ez így megy, míg a gép és a felhő az összes receptet le nem egyezteti.

Örülök, hogy működik [mindenok]

Az észrevételt köszönjük, igazán hasznos infó, nem csak nekünk, hanem mindenkinek aki visualt használ!

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 9:56:40 AM

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Ezek szerint ha a 2.57.0 verzióváltó levélben leírtakat végigcsinálom, akkor kész is vagyok? (hacsak nem bénázok el valamit).

Azaz az ETÉR-féle mókolást - parancsikon asztalra stb. csak a Visualnál kell megcsinálni?

Igen, a leírás alapján az Ixnet teljes mértékben EESZT-s működésre bírható. Az ETÉR csak a visualhoz kell, az Ixnethez nem.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 10:02:53 AM
Nagyon köszönöm, világos válasz! Rendelés után megcsinálom, élesítem, kipróbálom.
soci
  • soci
  • Kezdő (Szint 0)
Friday, October 27, 2017 10:02:55 AM
"Nem fut az ETÉR kommunikációs program"

Közben megtaláltam a leírást tartalmazó linket!:

lalidoki72
Friday, October 27, 2017 10:42:48 AM
Tisztelt Sándor!

Tehát az ETÉR működik (frissítés után már csak 1 gépen - SERVER-en) és az új ellátáskor KAT hibajel. jelentkeuzik: KAT bejegyzés hozzáadása, Hibák: ez az osztály ezt az eseményt nem küldheti be!!! Ez mit jelent? A regisztrációt végig futtattam, aktiváltam orvosként a személyit, ill. az ETÉR-be való bejelentkezés is megy , adatok rendben. Igaz hogy jogosultságot és stb-t nem rendel hozzá, de úgy tudtam automatikusan történik. Mit kell tenni, mi a köv. lépés? A következőkben az algépen hogy fog működni az ETÉR, ha csak a SERVER-en lehet a klienst futtatni? Ill. ha majd lesz asszisztens (jelenleg nincs), őt hol kell majd regisztrálni ( a Matrixban?, Jogosultság? stb?)?

Köszönettel dr. Herczeg

esztidoki
Friday, October 27, 2017 10:48:12 AM
Tisztelt Infomix!

Próbálunk belépni a programba. A VMátrix dolog már megvan, az ETÉR is fut, de amikor a személyivel próbálnék bejelentkezni, akkor csak forog a személyi ellenőrzés, akkor rákattanok a manuális indításra és azt írja ki, hogy az EESZT segéd komponens regisztrációja sikertelen!

Amiről itt olvasok,hogy "SAML jegy" ilyet még nem is írt ki soha, nem tudom valahol elrontottunk valamit?

drbenkog@t-email.hu
Friday, October 27, 2017 11:11:36 AM
Tisztelt Infomix!

Ma reggel hibátlanul indult, működött az EESZT. Verzióváltás után a két nővér gépen is elvégezve a bejelentkezési procedúrát (orvos e-szig-el) ismételten az "e-személyi beolvasás" ablak jelenik meg, annak ellenére, hogy a kártya beolvasón a "kapcsolat aktív" jelenik meg.

Mi lehet a probléma?

Dr Benkő Gábor

Németh Zita
Friday, October 27, 2017 11:54:20 AM
Sajnos nálunk sem fut az ETÉR komm.program,kérhetek segítséget?

Köszönöm.Castus Orvosi Bt

biroeva.rendelo@gmail.com

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 27, 2017 12:06:20 PM
Originally Posted by: drbenkog@t-email.hu 

Tisztelt Infomix!

Ma reggel hibátlanul indult, működött az EESZT. Verzióváltás után a két nővér gépen is elvégezve a bejelentkezési procedúrát (orvos e-szig-el) ismételten az "e-személyi beolvasás" ablak jelenik meg, annak ellenére, hogy a kártya beolvasón a "kapcsolat aktív" jelenik meg.

Mi lehet a probléma?

Dr Benkő Gábor

"Tisztelt Doktor úr!

Önnél mindkét gépen az orvos nevében léptek be és ez okozta a problémát a 1.117.1 után.

Az EESZT indulástól kezdve fontos a nővér belépéseket használni a rendszerekben.

Ezt önöknél sikerült beállítani és így már mindkét gépen megy az EESZT." ... olvasható a válasz a verzió váltó témánál.

Users browsing this topic