kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, January 2, 2018 3:28:57 PM
Tisztelt Infomix !

A számlázó program aktiválását kérem. Valamiért visszaigazoló e-mail nem jött meg...Köszönettel.

Kovács-Kléh, Ecser.

Varga Sándor
Tuesday, January 2, 2018 3:45:01 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

A számlázó program aktiválását kérem. Valamiért visszaigazoló e-mail nem jött meg...Köszönettel.

Kovács-Kléh, Ecser.

Kedves doktorúr,

Egy kollégám rögtön hívja telefonon.

Varga Sándor
Bacskai Mária
Tuesday, January 2, 2018 5:03:27 PM
1. Korábbi kérésem volt (210):

Az infolapon megjeleníthető laborvizsgálatok úgy látom, nem szerkeszthetőek. Szeretnénk INR-t is ide betenni (a protrombin más érték, nem tudom, egyáltalán használja-e még valaki).

Válasz: Szerkeszthető kiválasztott páciens mellett,az infolapon utolsó vizsgálatok ablak jobb felső sarkában található beállítások gomb (fogaskerék) megnyomása után a labor fülön kitudja választani a megfelelő labor vizsgálatokat.

DE: nincs a kiválasztható laborvizsgálatok között az INR. Hogy lehetne betenni mégis a listába?

2. Laborkérés ablakban a Vizsgálatok kiválasztása gomb piszok kicsi- lehetne-e nagyobbra változtatni?

3. Laborkérésnél korábbi laborpaneleket áthoztuk a Visualból, de teljesen összekeverve a sorrendet és ezeket nem is tudom újrarendezni (nem az adott panelbe tartozó egyes laborvizsgálatokról beszélek, hanem a panelek sorrendjéről).

4. Ismételten kérném, hogy mindenütt, ahol BNO-t kell beírni, ugyanabban az ablakban Tabbal, számmal meg lehessen rögtön adni az ellátás indokát is (ahogy a napi tevékenységnél, laborkérésnél), mert nem így működik a receptírásnál, szakorvosi javaslat beírásánál.

Varga Sándor
Wednesday, January 3, 2018 9:11:27 AM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Az infolapon megjeleníthető laborvizsgálatok úgy látom, nem szerkeszthetőek. Szeretnénk INR-t is ide betenni (a protrombin más érték, nem tudom, egyáltalán használja-e még valaki).

Válasz: Szerkeszthető kiválasztott páciens mellett,az infolapon utolsó vizsgálatok ablak jobb felső sarkában található beállítások gomb (fogaskerék) megnyomása után a labor fülön kitudja választani a megfelelő labor vizsgálatokat.

DE: nincs a kiválasztható laborvizsgálatok között az INR. Hogy lehetne betenni mégis a listába?

2. Laborkérés ablakban a Vizsgálatok kiválasztása gomb piszok kicsi- lehetne-e nagyobbra változtatni?

3. Laborkérésnél korábbi laborpaneleket áthoztuk a Visualból, de teljesen összekeverve a sorrendet és ezeket nem is tudom újrarendezni (nem az adott panelbe tartozó egyes laborvizsgálatokról beszélek, hanem a panelek sorrendjéről).

4. Ismételten kérném, hogy mindenütt, ahol BNO-t kell beírni, ugyanabban az ablakban Tabbal, számmal meg lehessen rögtön adni az ellátás indokát is (ahogy a napi tevékenységnél, laborkérésnél), mert nem így működik a receptírásnál, szakorvosi javaslat beírásánál.

Kedves doktornő,

kéréseit, észrevételeit köszönjük.

Sajnos az utóbbi hónapok EESZT-s feladatai miatt a kérések fejlesztése háttérbe szorult. Igyekszünk visszatérni a normál munkamenethez, és ezzel együtt ütemezni a hozzánk eljuttatott fejlesztési javaslatok elkészítését.

Köszönjük a türelmét és a megértését.

Varga Sándor
medicinke
Wednesday, January 3, 2018 1:22:24 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Bacskai Mária 

Kedves doktornő,

kéréseit, észrevételeit köszönjük.

Sajnos az utóbbi hónapok EESZT-s feladatai miatt a kérések fejlesztése háttérbe szorult. Igyekszünk visszatérni a normál munkamenethez, és ezzel együtt ütemezni a hozzánk eljuttatott fejlesztési javaslatok elkészítését.

Köszönjük a türelmét és a megértését.

4, Ha pedig a gyorsbevitelnél is meg lahatne adni ellátási okot, ugyanúgy TAB-bal, az valami csodálatos lenne. Ha majd felszabadulnak erőforrások.

medicinke
Wednesday, January 3, 2018 1:25:20 PM
Nálunk a jelentések elküldése most sem igazán megy, az OEP szerint náluk már minden rendben.

6 gép van hálózatban, a kollégám egyáltalán nem tud jelentést küldeni, a mi praxisunkban egy gépről még megy.

A többi esetben ez a a hibaüzenet:

[img]https://drive.google.com/open?id=1-3ExBCe4uoXOOaeIqiZMOQYujEboBnsJ[/img]

Ez tényleg OEP hiba lenne, náluk reklamáljunk?

De akkor miért megy az én gépemen?

kleh
  • kleh
Wednesday, January 3, 2018 1:31:32 PM
Tisztelt Infomix !

A számlázó program elindítása gyorsan megtörtént, köszönöm a gyors segítséget.

Most más miatt írok. A helyi patika kivágta a cirkuszt hogy nem adja ki azokat a gyógyszereket ahol nem stimmelt a dobozban lévő darab szám, az adagolás és a gép által generált ellátási idő (pl 20 szem, napi 1x1, ellátva 17 napra). Mert ugye egyes recepteket csak akkor lehetett kinyomtatni, ha megadtam az ellátva -ig dátumot. Én meg sokszor a nagy pörgésben nem számoltam ezt ki (23-án jött a beteg a 28 szemes gyógyszerért a 31 napos hónapban......) hanem rányomtam egy kb dátumot. Most valahogy ez a funkció meg nem működik, vagy nem tudom....de már leírom a bajom. Kérdésem az, ha mégis ez az elvárás az ilyen receptek nyomtatásával, akkor nincs valami egyszerűbb megoldás erre ? Tegnap a számlázót indító Kolléga meg is mutatta a fenti probléma menetét, ezt nem is vitatom, köszönöm. De bonyolult. Én betennék egy fix rubrikát ahol a NEAK helyett megadnám a darabok számát (ha a NEAK ezt nem közli le) és a Dos rubrikát meg szabaddá tenném folyamatosra. Nekem könnyebb lenne beírni hogy ez a doboz 28 szemet tartalmaz és ez alapján számoljon a gép minthogy a naptárt hajtogassam....meg az agyamat....Ez igy sokat ront a munkavégzés tempóján.

Más: a gyógyszer keresés. Feszt abban a hibába csúszok bele hogy mikor gyógyszert keresek a terápiás lapon vagyok és ugye értelemszerűen itt keresne a gép. De abban legalábbis én az egeret görgetve szoktam keresni. Mert nem sok gyógyszerről van szó. LÉnyeg az, hogy nem e lehetne pl opcionálisan azt megadni, ha keresni akarok akkor mindig a nagytörzsben keressen a rendszer, mert az a lényeges vagy pl egy bőrgyógyász mondjuk csak a magisban mert ő mondjuk kevert krémeket ad. Ez is idegesítő munkaközben hogy milyen csoportban áll a receptíró és miben keresek....Köszönöm, hogy elmondhattam. Szép napot, Kovács-Kléh, Ecser.

Varga Sándor
Wednesday, January 3, 2018 2:22:02 PM

A helyi patika kivágta a cirkuszt hogy nem adja ki azokat a gyógyszereket ahol nem stimmelt a dobozban lévő darab szám, az adagolás és a gép által generált ellátási idő (pl 20 szem, napi 1x1, ellátva 17 napra). Mert ugye egyes recepteket csak akkor lehetett kinyomtatni, ha megadtam az ellátva -ig dátumot. Én meg sokszor a nagy pörgésben nem számoltam ezt ki (23-án jött a beteg a 28 szemes gyógyszerért a 31 napos hónapban......) hanem rányomtam egy kb dátumot. Most valahogy ez a funkció meg nem működik, vagy nem tudom....de már leírom a bajom. Kérdésem az, ha mégis ez az elvárás az ilyen receptek nyomtatásával, akkor nincs valami egyszerűbb megoldás erre ? Tegnap a számlázót indító Kolléga meg is mutatta a fenti probléma menetét, ezt nem is vitatom, köszönöm. De bonyolult. Én betennék egy fix rubrikát ahol a NEAK helyett megadnám a darabok számát (ha a NEAK ezt nem közli le) és a Dos rubrikát meg szabaddá tenném folyamatosra. Nekem könnyebb lenne beírni hogy ez a doboz 28 szemet tartalmaz és ez alapján számoljon a gép minthogy a naptárt hajtogassam....meg az agyamat....Ez igy sokat ront a munkavégzés tempóján.

Van ilyen lehetőség az Ixnetben. Ahol a NEAK nem ad meg számolható mennyiséget, ott megadható. A dozírozás alatti részbe kell mennyiséget, és mennyiségi egységet (pl. darab) beírni. Amikor innen elkattint akkor automatikusan átvált a készítmény számolhatóra, és a megszokott normál adagolással tudja felírni. Az Ixnet innentől ennél a készítménynél minden felíráskor már számolható módon működik, és automatikusan tölti az ellátva dátumot is.

UserPostedImage

Más: a gyógyszer keresés. Feszt abban a hibába csúszok bele hogy mikor gyógyszert keresek a terápiás lapon vagyok és ugye értelemszerűen itt keresne a gép. De abban legalábbis én az egeret görgetve szoktam keresni. Mert nem sok gyógyszerről van szó. LÉnyeg az, hogy nem e lehetne pl opcionálisan azt megadni, ha keresni akarok akkor mindig a nagytörzsben keressen a rendszer, mert az a lényeges vagy pl egy bőrgyógyász mondjuk csak a magisban mert ő mondjuk kevert krémeket ad. Ez is idegesítő munkaközben hogy milyen csoportban áll a receptíró és miben keresek....Köszönöm, hogy elmondhattam. Szép napot, Kovács-Kléh, Ecser.

Ezt a problémát egy beállítás bekapcsolásával lehet megoldani. A keresőmező tartalmának megőrzése bekapcsolásával a kereséshez beírt szöveget megőrzi az Ixnet, amikor vált, pl. a th lapról az általánosba, FoNO-ba, segédeszközbe, vagy bármi másba.

UserPostedImage

Varga Sándor
medicinke
Friday, January 5, 2018 1:00:30 PM
Originally Posted by: medicinke 

Nálunk a jelentések elküldése most sem igazán megy, az OEP szerint náluk már minden rendben.

6 gép van hálózatban, a kollégám egyáltalán nem tud jelentést küldeni, a mi praxisunkban egy gépről még megy.

Van esetleg ötlet, hogy mitől gyógyul a libejelentes.dll?

Most már a kollégám is az én gépemről jelent, mert csak itt nem jön fel a fenti dll sikolya.

Ha az én gépem is kidől akkor a két praxis egyáltalán nem tud jelenteni...

palenkascs
Friday, January 5, 2018 1:37:36 PM

Most már a kollégám is az én gépemről jelent, mert csak itt nem jön fel a fenti dll sikolya.

Legyen szíves megadni az e-mail címét. Küldeni fogunk egy mellékletet (jelentes.cab). Ez egy tömörített fájl, mely további 7db fájlt fog tartalmazni. Ezeket kellene a c:\ixnet mappába bemásolni, felülírva az ott már meglévőket. Majd indítsák el a programot és próbálják újra a jelentés küldést.

Köszönöm!

medicinke
Friday, January 5, 2018 1:48:27 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Legyen szíves megadni az e-mail címét. Küldeni fogunk egy mellékletet (jelentes.cab). Ez egy tömörített fájl, mely további 7db fájlt fog tartalmazni. Ezeket kellene a c:\ixnet mappába bemásolni, felülírva az ott már meglévőket. Majd indítsák el a programot és próbálják újra a jelentés küldést.

Köszönöm!

medicinke@medicinke.hu

Helyi példányok frissítése vagy ilyesmi nem kell, csak felülírás és kész?

Köszönöm

palenkascs
Friday, January 5, 2018 2:43:22 PM

Originally Posted by: palenkascs 

Köszönöm!

medicinke@medicinke.hu

Helyi példányok frissítése vagy ilyesmi nem kell, csak felülírás és kész?

Köszönöm

Csak a másolás és felülírás szükséges, viszont azt kifelejtettem, hogy nem csak a c:\ixnet mappába, hanem a főgép c:\ixnet\repository mappába is be kell másolni.

Ebben a pillanatban küldtem is az emailt a fent említett melléklettel.

medicinke
Monday, January 8, 2018 11:04:59 AM
Újabban a Típus beutalás használatakor a diagnózis, illetve labornál a választott vizsgálatok törlődnek.

Ha lehetne ezt reparálni, köszönöm.

kleh
  • kleh
Tuesday, January 23, 2018 7:13:46 PM
Tisztelt Infomix !

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a Menü-Rendelés-Nyomtatványok (akár igazolás) útvonalat nem lehetne úgy leröviditeni, hogy a nyomtatványok vagy az igazolás rubrika felkerüljön vagy bekerüljön a gyorsgombok sorába (nekem még a jobb felső sarokban pont egy hely van 🙂 )Sokat segítene a munkámon, ez egy nagyon sokat használt funkció. Köszönöm.

Az ügyeleti telefonos segítséget ez úton is köszönöm.

Ja: és a számlázó programmal kapcsolatosan kérnék egy visszahívást (jeleztem hogy valamiért nem aktív)

Kovács-Kléh, Ecser.

Varga Sándor
Tuesday, January 23, 2018 7:42:02 PM

Tisztelt Infomix !

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a Menü-Rendelés-Nyomtatványok (akár igazolás) útvonalat nem lehetne úgy leröviditeni, hogy a nyomtatványok vagy az igazolás rubrika felkerüljön vagy bekerüljön a gyorsgombok sorába (nekem még a jobb felső sarokban pont egy hely van 🙂 )Sokat segítene a munkámon, ez egy nagyon sokat használt funkció. Köszönöm.

Az ügyeleti telefonos segítséget ez úton is köszönöm.

Ja: és a számlázó programmal kapcsolatosan kérnék egy visszahívást (jeleztem hogy valamiért nem aktív)

Kovács-Kléh, Ecser.

Nálam a gyorsindítás ikonsoron, vagyis a szalagvezérlőn szerepel a Nyomtatványok gomb. Igaz, 1920 x 1080 -as képernyő felbontás van beállítva. Azt, hogy ide mi fér ki ez, vagyis a használt felbontás határoza meg. Alternatív megoldást tudok ajánlani, ha nem szeretne nagyobb felbontást beállítani. A bal oldali eszközoszlopra, ha ez a panel be van kapcsolva, kitehetők menüpontok ikonjai. Ide nem a teljes nyomtatványok menü, hanem az az alá tartozóak közül azok, amiket gyakran használ.

Ehhez a Rendszer - Menü karbantartás menüpontba kell belépnie. Itt át tud váltani az eszközsor fülre. Az elérhető manüpontok bal oldalon fa struktúrában jelennek meg. itt kell megkeresni azt, amit gyakran használ, és áttenni a középső listába a kettő közötti jobbra mutató nyílra kattintva.

A számlázó modullal kapcsolatban holnap keressük. Mikor érdemes, de, du, rendelés előtt vagy után?

Varga Sándor
Dr. Palicsek Zoltán
Wednesday, January 24, 2018 7:55:48 AM
Tisztelt Infomix!

Az NRSZHSZ-hez számos ok miatt küldünk. Eddig én erre mindig ugyanazt a nyomtatványt használtam. Most az NRSZHSZ beutalónál a visszamenőleges, ill. a vitatott keresőképtelenség adódik lehetőségnél ill. aklasszikus fogyatékosság a másik opció.

A rokkantosítási eljáráshoz szükséges NRSZHSZ dokumentációhoz külön van valahol nyomtatvány? Ill. szükéges lenne egy a kiemelt ápolási díjhoz is. Ezekhez melyiket kelle használni?

Nagy Attila
Wednesday, January 24, 2018 9:07:50 AM
Originally Posted by: Dr. Palicsek Zoltán 

Tisztelt Infomix!

Az NRSZHSZ-hez számos ok miatt küldünk. Eddig én erre mindig ugyanazt a nyomtatványt használtam. Most az NRSZHSZ beutalónál a visszamenőleges, ill. a vitatott keresőképtelenség adódik lehetőségnél ill. aklasszikus fogyatékosság a másik opció.

A rokkantosítási eljáráshoz szükséges NRSZHSZ dokumentációhoz külön van valahol nyomtatvány? Ill. szükéges lenne egy a kiemelt ápolási díjhoz is. Ezekhez melyiket kelle használni?

Tisztelt Palicsek Zoltán Dr.!

A rokkantosítási eljáráshoz ha Önnek van esetleg nyomtatványa azt kérem küldje el az infomix@infomix.hu címre.

Az ápolási díj igazolás a hónap végén megjelenő verzióban már benne lesz, az ellátás ablakon az egyéb menüben fogja majd megtalálni (Igazolás Ápolási Díjhoz címen)

Dr. Palicsek Zoltán
Wednesday, January 24, 2018 9:25:51 AM
Originally Posted by: Nagy Attila 

Tisztelt Infomix!

Tisztelt Palicsek Zoltán Dr.!

A rokkantosítási eljáráshoz ha Önnek van esetleg nyomtatványa azt kérem küldje el az infomix@infomix.hu címre.

Az ápolási díj igazolás a hónap végén megjelenő verzióban már benne lesz, az ellátás ablakon az egyéb menüben fogja majd megtalálni (Igazolás Ápolási Díjhoz címen)

A mostani NRSZHSZ dok jó lenne, de opcióként a visszamenőleges tp. és vitatott keresőképtelenség mellett kellene egy olyan lehetőség is. Mert az adattartalom azonos.

Széll János
Wednesday, January 24, 2018 8:35:25 PM
Egy kollegám írta nekem a következőket:

"Ma a BNO10 2016-os revíziója az elfogadott világszerte, a mi programunkon a 1996-os verzió fut! Fordítása brutálisan rossz.

Aki nem tud angolul és/vagy nem ismeri a www.who.int weboldal "icd10 current version" keresőszóval megtalálható naprakész, világszerte hivatalos kódszótárat, órákig elmolyolhat egy-egy BNO kód megtalálásával".... pl az ügyeletben.

Tervezi-e infoMix egy a jeleleginél korszerűbb, jobban kereshető, jobb "maygarítású" BNO integrálását a VisualIx-be?

Ugyan pl. a L8530, korábban "bőrszárasság" -ként futó hibát már (szerencsére) javították, de van még mit javítani - főleg, ha valóban az 1996-os verziót használja a program.

Üdvözlettel:

Széll J.

Hajnalné
Wednesday, January 24, 2018 8:42:12 PM
Tisztelt Infomix!

Próbálom beállítani, hogy működjön az e-mail küldésben a recept és beutaló küldés. A program azt írja ki, hogy a csúcsintézmény e-mail címét is állítsam be. Ezt hol tudom megtenni?

Köszönöm

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Thursday, January 25, 2018 8:08:38 AM
Jó reggelt ! Későbbiekben lesz lehetőség arra hogy a lekérdezésben listázhatóak legyenek a leletek, pl. labor, szakrendelések ? Most még viszonylag kevés lelet van de a későbbiekben egyszerűbb lenne az átnézésük. Köszönöm
Gabi
  • Gabi
Thursday, January 25, 2018 8:13:09 AM
Originally Posted by: Széll János 

Egy kollegám írta nekem a következőket:

"Ma a BNO10 2016-os revíziója az elfogadott világszerte, a mi programunkon a 1996-os verzió fut! Fordítása brutálisan rossz.

Aki nem tud angolul és/vagy nem ismeri a www.who.int weboldal "icd10 current version" keresőszóval megtalálható naprakész, világszerte hivatalos kódszótárat, órákig elmolyolhat egy-egy BNO kód megtalálásával".... pl az ügyeletben.

Tervezi-e infoMix egy a jeleleginél korszerűbb, jobban kereshető, jobb "maygarítású" BNO integrálását a VisualIx-be?

Ugyan pl. a L8530, korábban "bőrszárasság" -ként futó hibát már (szerencsére) javították, de van még mit javítani - főleg, ha valóban az 1996-os verziót használja a program.

Üdvözlettel:

Széll J.

Kedves Doktor Úr,

Örömmel integrálnánk bármilyen korszerűbb BNO törzset amennyiben ilyen- közhiteles módon, egységes ágazati elfogadottsággal - rendelkezésre állna. Csak támogatni tudjuk ennek bevezetését.

Gabi
  • Gabi
Thursday, January 25, 2018 8:14:49 AM
Originally Posted by: Panna 

Jó reggelt ! Későbbiekben lesz lehetőség arra hogy a lekérdezésben listázhatóak legyenek a leletek, pl. labor, szakrendelések ? Most még viszonylag kevés lelet van de a későbbiekben egyszerűbb lenne az átnézésük. Köszönöm

Igen, már mi is gondolkodunk rajta!

FMilan
Thursday, January 25, 2018 9:09:59 AM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Próbálom beállítani, hogy működjön az e-mail küldésben a recept és beutaló küldés. A program azt írja ki, hogy a csúcsintézmény e-mail címét is állítsam be. Ezt hol tudom megtenni?

Köszönöm

Az Ixnetbe rendszergazdai belépéssel belépve a Rendszer / Szervezetek/Praxisok menüpontot elindítva a bal oldali lista felső elemére kell kattintani (gyakran Csúcsintézmény a neve a listában), majd a jobb oldali részen az e-mail cím sort kitölteni.

Hajnalné
Thursday, January 25, 2018 1:29:35 PM
Originally Posted by: FMilan 

Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Köszönöm

Az Ixnetbe rendszergazdai belépéssel belépve a Rendszer / Szervezetek/Praxisok menüpontot elindítva a bal oldali lista felső elemére kell kattintani (gyakran Csúcsintézmény a neve a listában), majd a jobb oldali részen az e-mail cím sort kitölteni.

Köszönöm a segítséget! Tökéletesen működik.[mindenok]

dr. Szemerédi László
Thursday, January 25, 2018 1:51:24 PM
Tisztelt Infomix!

Tegnap adtunk egy "orvosszakmai indokból történő" sürgős beutalót egy betegünknek. A nyomtatott beutalón ez szerepel is. De most azt tapasztaltuk, hogy a "lekérdez/beutalások" menüpontban a beutaló és szövege látszódik, de az "orvosszakmai indokból sürgős" szöveg nem. Jó lenne, ha ez is mutatkozna, később esetleg fontos lehet bizonyítani, hogy sürgős beutalás történt, nem pedig időpontkéréses/várólistás.

Köszönöm.

Gabi
  • Gabi
Thursday, January 25, 2018 3:55:28 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix!

Tegnap adtunk egy "orvosszakmai indokból történő" sürgős beutalót egy betegünknek. A nyomtatott beutalón ez szerepel is. De most azt tapasztaltuk, hogy a "lekérdez/beutalások" menüpontban a beutaló és szövege látszódik, de az "orvosszakmai indokból sürgős" szöveg nem. Jó lenne, ha ez is mutatkozna, később esetleg fontos lehet bizonyítani, hogy sürgős beutalás történt, nem pedig időpontkéréses/várólistás.

Köszönöm.

Köszönjük az észrevételt, keresünk rá megoldást!

Dr. Palicsek Zoltán
Friday, January 26, 2018 9:29:14 AM
Tisztelt Infomix!

Ismételten szeretném kérni, hogy a "gyári" gondozások is karbantarthatóak legyenek, tehát én szabhassam meg, hogy pl. egy diabeteses betegnek milyen vizsgálatot akarok, milyen időnként.

Emellett az oltási lapon jó lenne, ha a kampány oltások nélkül is szűrhető lenne az elvégzett vagy az elvégzendő oltás. A gyermekkörzetek többségében nincs meg ezekről minden adat, miután ezeket az oltásokat az iskolákban végzik, az esedékesség jelzése sem szükséges szerintem.

Nem tudom megoldható lenne-e, hogy a napi ellátási panelekben ne látszódjon minden metrikus adat, hanem kor alapján legyen más (Pl. egy csecsemőnél irreleváns a derékbőség, nyak és haskörfogat, míg egy felnőttnél a koponya körfogata). A sok rubrika nagyon zavaró.

Ha reggel belépünk az EESZT-be, letelik a 8 óra és a személyi már nincs ott, egy végtelen ciklus indul, csak CTRL+ALT+DEL-el lehet kilépni a programból, ami nem szerencsés...

Köszönetel:

Dr. Palicsek Z.

Varga Sándor
Friday, January 26, 2018 10:03:54 AM

Tisztelt Infomix!

Ismételten szeretném kérni, hogy a "gyári" gondozások is karbantarthatóak legyenek, tehát én szabhassam meg, hogy pl. egy diabeteses betegnek milyen vizsgálatot akarok, milyen időnként.

Emellett az oltási lapon jó lenne, ha a kampány oltások nélkül is szűrhető lenne az elvégzett vagy az elvégzendő oltás. A gyermekkörzetek többségében nincs meg ezekről minden adat, miután ezeket az oltásokat az iskolákban végzik, az esedékesség jelzése sem szükséges szerintem.

Nem tudom megoldható lenne-e, hogy a napi ellátási panelekben ne látszódjon minden metrikus adat, hanem kor alapján legyen más (Pl. egy csecsemőnél irreleváns a derékbőség, nyak és haskörfogat, míg egy felnőttnél a koponya körfogata). A sok rubrika nagyon zavaró.

Ha reggel belépünk az EESZT-be, letelik a 8 óra és a személyi már nincs ott, egy végtelen ciklus indul, csak CTRL+ALT+DEL-el lehet kilépni a programból, ami nem szerencsés...

Köszönetel:

Dr. Palicsek Z.

Kedves doktorúr,

Az oltásokkal kapcsolatban terveink szerint több változtatás is bekerül a jövő héten esedékes verzióba, ami érinti az életkor szerinti oltások és esedékességek részt is.

A gondozásokkal és a metrikus adatokkal kapcsolatos kéréseit köszönjük. Mindkettő szerepel már a fejlesztésre váró feladataink között, egyenlőre nem tudom megmondani mikor tudjuk elkezdeni ezeknek a fejlesztését. Igyekszünk, de az elmúlt időszak EESZT feladatai miatt ezek a fejlesztések kissé lelassultak.

Az EESZT belépéshez kellene egy távoli elérést egyeztetnünk, amikor meg tudjuk nézni, ilyenkor mi történik az Ön rendszerében.

Varga Sándor
Gabi
  • Gabi
Friday, January 26, 2018 10:26:32 AM
Originally Posted by: Gabi 

Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix!

Köszönöm.

Köszönjük az észrevételt, keresünk rá megoldást!

Kedves Doktor Úr,

Be is küldjük a TÉR-be ennek tényét. 3 féle állapota lehet:

- Nem sürgős továbbküldés

- TP miatt sürgős

- Orvos szakmai indok miatt sürgős

Az utolsó kettőből bármelyiket választjuk a beutalón, egyrészt a nyomtatványon kiemelve megjelenítjük, másrészt beküldjük a TÉR-be. A probléma az, hogy ezt -amikor lekérdezzük a TÉR-ből - nem jelenítjük meg, így Ön vizuálisan nem látja. Korrigáljuk a megjelenítést, s köszönjük az észrevételt!