Ismételten kérdezem, hogy néhány gyógyszertár jelezte, hogy nem tudja leolvasni az EESZT vonalkódot. A vénytervezőben a beállított mintán a számsor rögtön a recept bal oldalán kezdődik és utána egy szélesebb vonalkód szerepel.Hiába mentem el, a receptre továbbra is középre teszi a számsort és a keskenyebb vonalkódot. Van valami megoldás, vagy hogyan lehet beállítani, hogy a recepten is ugyanúgy szerepeljen, mint a vénytervezőben, szélesebb vonalkóddal.A más programot használó kollégáknál már a szélesebb EESZT vonalkódot tudják nyomtatni,a számkód sorral együtt. Köszi
Köszönjük jelzését, már dolgoznak rajta kollégáim - reméljük hamarosan elérhető lesz mindenki számára.
Kedves Gabi! Ezen problémát január 8-án jeleztem először, akkor azt a választ kaptam, hogy a hó eleji verzióval, megoldódik a probléma, de sajnos nem így történt. Nagyon kellemetlen, mert a gyógyszertár sorban dobja vissza a recepteket, amelyeket nem tud leolvasni. ( betegünk jelezte, hogy 40 percet kellett várnia, mert nem mindegyiket tudják leolvasni) Köszi a segítséget!
Kedves Tjeno!
Teljesen megértem Önt, s igyekszünk minél hamarabb minden kérésnek eleget tenni.Türelmét és megértését előre is nagyon szépen köszönöm.
Csak az igazság kedvéért szeretném elmondani, hogy a patikus akár a felírási igazolás nélkül is ki tudja adni az e-receptet (TAJ szám , vagy eszig alapján), de ha ott van a betegnél a felírási igazolás akkor a vonalkód melletti számsor egyszerű megadása is azt eredményezi, amit a vonalkód leolvasás tenne (ezért kell rányomtatnunk). Ezen túlmenően a szokásos alsó vonalkódot kizárólag azért nyomtatjuk a felírási igazolásra is, hogy ezzel is segítsük a patikus munkáját. Ez az alsó vonalkód ugyanis minden adatát tartalmazza a receptnek, így az a vonalkód is leolvasható - ahogy eddig is ez alapján dolgoztak.
Szeretném ha azt is látná, hogy sokszor nehéz rangsorolnunk a kérések megvalósításának sorrendje között, és sokszor egy-egy feladat több időt vesz igénybe mint előzőleg gondoltuk. S néha - bár nagyon sajnáljuk- de hiba is becsúszik a legjobb szándékunk mellett. De ezzel valószínű valamennyien, így Önök is, így vagyunk.
További szép napot, kellemes hétvégét Önöknek!
Gabi