Varga Sándor
Friday, May 29, 2009 5:11:13 PM
Köszönjük, hogy megosztotta észrevételeit, azok nagyon hasznosak, és igen sokban egyeznek meg az általunk is tapasztaltakkal. A receptek úgynevezett sorozat nyomtatásánál viszont mi jelentős lassulást tapasztaltunk, amit a HP által segítségünkre küldött szervizessel sem sikerült megoldani. Ez természetesen nem teszi alkalmatlanná a nyomtatót a receptek nyomtatására, csak a receptek nyomtatási ideje nő meg jelentősen, mint ahogy azt már előző hozzászólásomban is említettem.

A tintasugaras nyomtatóknál valóban érdekes adat lehet az elhasznált patronok mennyisége a voanlkóddal, illetve a nélkül történő nyomtatások esetén. Ilyen irányú adatok sajnos nem állnak rendelkezésünkre, éppen ezért várjuk ezeket az észrevételeket is, a többi tapasztalattal együtt.

Azért készítettünk új vény tervező menüpontot, hogy ezzel is könnyítsük a beállítást, köszönjük a pozitív visszajelzést.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, May 29, 2009 5:39:54 PM
Kipróbáltam az extra vonalkódot egy tintasugaras nyomtatón (Canon BJC 250ex) és elvittem a patikába próbabeolvasásra. Sajnos a patikai vonalkódbeolvasóval nem lehetett beolvastatni. Tud valaki arról valami hivatalosat, hogy ilyen esetben mi a teendő? A gyógyszerész megtagadhatja a gyógyszer kiadását vagy kézzel kell bevinnie az adatokat ?
dr.Kovács József
Hajnalné
Friday, May 29, 2009 6:20:42 PM
dr.Kovács József wrote:

Kipróbáltam az extra vonalkódot egy tintasugaras nyomtatón (Canon BJC 250ex) és elvittem a patikába próbabeolvasásra. Sajnos a patikai vonalkódbeolvasóval nem lehetett beolvastatni. Tud valaki arról valami hivatalosat, hogy ilyen esetben mi a teendő? A gyógyszerész megtagadhatja a gyógyszer kiadását vagy kézzel kell bevinnie az adatokat ?

A közelünkben levő patikában (Budapest, II. kerület) erre azt mondták, hogy a gyógyszert minden esetben ki kell adniuk, csak az OEP addig nekik nem fizeti ki a kiadott gyógyszer árát, amíg be nem mutatják, hogy milyen receptre adták ki a gyógyszert.

Dr. Horváth Edit
Saturday, May 30, 2009 9:22:48 PM
Nekem is azt mondták a patikában (Bp.III.ker.), hogy ha nem tudják leolvasni az általunk nyomtatott vonalkódot, attól még ki fogják adni a gyógyszert, kézzel kell bevinni az adatokat (mellesleg eddig is igy csinálták, csak most több mindent kell jelenteniük, pl. a szakorvosi javaslatot is, ha a recepten van). A lényeg az, hogy a fejlécen lévő vonalkód olvasható legyen, azt meg nem mi nyomtatjuk. Persze, hogy igy van-e tényleg, majd csak akkor fog kiderülni, ha már élesben megy a dolog.
drgallaranka
Tuesday, June 2, 2009 10:51:40 AM
gyorgyh wrote:

A mátrix nyomtatók egyértelműen ki fognak halni a rendelőkből, mert túl hosszú ideig tart velük a nyomtatás. Aki eddig tintasugarasat használt, annak azt javaslom, hogy egyenlőre ne dobja ki, várjon egy-két hónapot, hogy összehasonlíthassa mennyive kell több patront használnia az új vényekkel. Mert hogy valamivel több festéket használ majd ezentúl, az biztos.

A pontosság kedvéért én nem dobom ki a mátrixaimat sem, ki tudja mikor szűnik meg ez a vonalkód őrület...

Eddig kvázi 0 Ft volt a nyomtatási költségem, most negyed millió Ft lesz évente (nagy a forgalmam).

Valakinek valamikor csak lépnie kell majd ez ellen a pazarlás ellen. A remény éltet, tehát bedobozolom az Epson FX-eket.

Dr. Gáll Aranka

Dr. Horváth Edit
Tuesday, June 2, 2009 3:47:54 PM
Még csak be sem dobozolom, egyelőre matrixszal nyomtatunk majd és gyűjtjük a tapasztalatokat:) Úgy érzem, csak mi agyalunk itt ezen, egyelőre se a patikákat nem érdekli különösebben, se az OEP-et. Majd meglátom július 1. után. Végső esetben ott van a szkenner tintasugaras nyomtatója, ha beütne valami új rendelet (büntivel), abban a pillanatban tudok váltani, igaz többszörösébe fog kerülni a nyomtatás.

Nyugtanyomtatót annak idején elsők között vettem, ugyan akkor nagy segitségemre volt, de most ott porosodik a polcon. Ezt most nem játszom el, ennyire nem gazdag a praxis.

gyorgyh
Wednesday, June 3, 2009 9:32:34 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Még csak be sem dobozolom, egyelőre matrixszal nyomtatunk majd és gyűjtjük a tapasztalatokat:) Úgy érzem, csak mi agyalunk itt ezen, egyelőre se a patikákat nem érdekli különösebben, se az OEP-et. Majd meglátom július 1. után. Végső esetben ott van a szkenner tintasugaras nyomtatója, ha beütne valami új rendelet (büntivel), abban a pillanatban tudok váltani, igaz többszörösébe fog kerülni a nyomtatás.

Nyugtanyomtatót annak idején elsők között vettem, ugyan akkor nagy segitségemre volt, de most ott porosodik a polcon. Ezt most nem játszom el, ennyire nem gazdag a praxis.

Hát igen, csak nehogy a "felsőbb szintek" elérjék, hogy többé ne legyen leporellós vény, és akkor valóban használhatatlan lesz a mátrix.

Hillender György

Szolnok

Hillender György

Szolnok

Kharon
Wednesday, June 3, 2009 9:51:53 PM
Az ő mátrixa a különálló vényeket is tudja kezelni.

dengabor
Friday, June 5, 2009 2:30:47 PM
Lenne egy Canon LBP-2900-s lézernyomtató, amin még nem sikerült beállítani az új receptre való nyomtatást.

Ha nem boldogulnék vele, hétfőn délelőtt bevinném tesztelésre. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy egy ilyen tesztelés mennyi időt vesz igénybe? Esetleg meg lehetne-e várni, vagy több napig is eltart?

Varga Sándor
Friday, June 5, 2009 4:11:51 PM
dengabor wrote:

Lenne egy Canon LBP-2900-s lézernyomtató, amin még nem sikerült beállítani az új receptre való nyomtatást.

Ha nem boldogulnék vele, hétfőn délelőtt bevinném tesztelésre. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy egy ilyen tesztelés mennyi időt vesz igénybe? Esetleg meg lehetne-e várni, vagy több napig is eltart?

Várjuk hétfőn délelőtt. Ha addig meg tudja mondani, hogy milyen verzióval próbálja, akkor előkészítenénk egy ilyen verziót, hogy meg lehessen várni. Egy kis pontosításra lenne addig is szükségünk, mi az amit nem sikerül beállítani, nem jó helyre nyomtat, nem nyomtat, nem veszi fel a vényt, vagy valami más?

Varga Sándor
drgallaranka
Saturday, June 6, 2009 12:36:44 PM
gyorgyh

Hát igen, csak nehogy a "felsőbb szintek" elérjék, hogy többé ne legyen leporellós vény, és akkor valóban használhatatlan lesz a mátrix.

Hillender György

Szolnok[/quote wrote:

Nem vagy elég tájékozott!

A felsőbb szintek a leporellós vényt már most eltörölték, ilyen nem rendelhető már, körlevélben kapta minden szolgáltató.

A mátrixokhoz egyébként nekem is van egyedi lapadagolóm is, tehát ez még nem lenne akkora gond.

Dr. Gáll Aranka

dengabor
Sunday, June 7, 2009 2:11:36 PM
vargas wrote:

dengabor wrote:

Várjuk hétfőn délelőtt. Ha addig meg tudja mondani, hogy milyen verzióval próbálja, akkor előkészítenénk egy ilyen verziót, hogy meg lehessen várni. Egy kis pontosításra lenne addig is szükségünk, mi az amit nem sikerül beállítani, nem jó helyre nyomtat, nem nyomtat, nem veszi fel a vényt, vagy valami más?

Hát sajnos nem sikerült, úgyhogy akkor hétfőn délelőtt kb 10 órakor fogok megérkezni, és ott is hagyom a nyomtatót, délután vagy másnap mennék csak vissza a nyomtatóért.

Először A4-es papírra próbáltam nyomtatni, A4 fekvő /más nem állítottam/ próbanyomtatás, és ahelyett hogy a berakott A4-es papír tetejére nyomtatott volna teljesen a lap aljára nyomtatott. Szóval, ha most egy receptre nyomtattam volna, akkor egy üres receptet kapok.

Átmozgattam a Dokiban a vény helyét le a lap aljára, így be tudtam állítani, hogy a recepten jó helyre nyomtasson, viszont így végiggörgeti mintha egy A4-s papír lenne benne és baromi lassú ettől + 2-3 nyomtatás után kicsit elszürkülnek a nyomtatott lapok.

Próbáltam saját méretet beállítani, de ezzel más nem értem el, csak hogy bármilyen beállítással mindig az A4-s lap közepétől kezdjed nyomtatni, akár álló akár fekvő módban.

Kharon
Sunday, June 7, 2009 10:36:03 PM
Kérdezném az infomixtől, hogy a tesztelt tintasugarasró (Hp Officejet Pro 8000) mi a véleményük? Én nem találom rossznak, de már felvetettem korábban is, hogy nekem az tűnik befutónak, de nem volt reakció. Ha kifogynak a színes patronok, csak feketével is hajlandó nyomtatni?
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, June 7, 2009 11:08:57 PM
Canon tintasugarast próbáltam ( talán 3500 -as), szépen-olvashatóan, nem kenődik el , gyorsan nyomtat. Színes patron nélkül nem megy-bár beállítható a feket - fehér nyomtatás mód, de az indítási tesztelésnél, amikor természetesen a színes patronokat is ellenőrzi hiányuk esetén jelzi azt.
Varga Sándor
Monday, June 8, 2009 10:08:48 AM
kaprinai wrote:

Kérdezném az infomixtől, hogy a tesztelt tintasugarasró (Hp Officejet Pro 8000) mi a véleményük? Én nem találom rossznak, de már felvetettem korábban is, hogy nekem az tűnik befutónak, de nem volt reakció. Ha kifogynak a színes patronok, csak feketével is hajlandó nyomtatni?

A teszt alapján mindenben megfelel az új vény nyomtatásának. Beállítható, hogy nyomtatáskor csak a fekete festéket használja, de ettől még ki-be kapcsoláskor és karbantartáskor minimális színes használat is van. Ha kiürül valamelyik színes patron, akkor a többi tintás nyomtatóhoz hasonlóan cserélni kell, hogy a nyomtató használható legyen. Alap kiszereltségben egy lapadagolóval rendelkezik, ezért a papírokat cserélgetni kell, vagy pluszban vásárolható hozzá második lapadagoló. Ebből a másodikból viszont a recept nem nyomtatható, mert nem állítható be a recept méretére. A nyomtatási sebessége jó.

Varga Sándor
Kharon
Monday, June 8, 2009 11:29:05 PM
Canon Pixma IP 4600-al tökéletes a nyomtatás, a vonalkód is szépnek tűnik. A nyomtató, most Br. 25.000 Ft körül kapható. Kapható hozzá chipes utángyártott patron 350 oldalt bír, így a laponkénti költség: 4,54 Ft, ha chip nélkülit vesz az ember (az eredetiről kell áthelyezni a chipet), akkor a laponkénti nyomtatás költsége: 1,4 Ft.

Átnéztem. Furcsa módon a kisebb (legalábbis külsőre) patronnal a következők a költségek: chipes: 0,848 Ft/oldal, chipnélküli: 0,26 Ft.

Gondolom, mivel a recept lényegesen kisebb, mint egy A4-es, a költség még kevesebb lehet. Van második lapadagolója is, abba mehet A4, A5, a hátsó lapadagolóba beállítható a recept szélességére, max 150 tehető be.

Egy hátrány, mint az összes tintasugaras, ha kifogynak a színes patronok (különálló sárga, kék, piros), akkor nem nyomtat, de az utángyártott patronokkal ez nem vészes, bár kétségtelen, hogy azért növeli a költségeket.

10 receptet cca. 35 sec. alatt nyomott ki, a hangja mátrixhoz és lézerhez képest is halk. Nem próbáltam még, de lehet, hogy draft minőségben is jó még, akkor a költségek tovább csökkennek. Ha lesz időm, úgy is kipróbálom.

Yidam
Wednesday, June 10, 2009 10:29:13 AM
Üdvözlet!

Canon nyomtatók: mint "kereskedő" én is azt ajánlom, árulom, üzemelési költséghez hozzá tartozik, hogy az IP XXXX nyomtatóknál, ki lehet kapcsolni, hogy ne "szóljon" a színek miatt, üresen benne kell hagyni a patront, s pl. a 4600-osnál, a "Folytat" (Resume) gombot megnyomni, nyomva hagyni, még a "power" lámpa 5-öt nem villog. Ezután üres szines patronokkal is nyomtat, nylván a szines része a fejnek "beszárad", tehát később soha nem fogunk tudni vele szinesen nyomtatni.

"Élettartamát" még úgy lehet meghosszabbítani, hogy soha nem kapcsoljuk ki a nyomtatót, igy a tintával is sporolunk, hisz minden bekapcsolásnál egy tisztítási folyamatot csinál.

Szép napot

Fövenyessy Lajos

Kharon
Wednesday, June 10, 2009 12:24:51 PM
Yidam wrote:

Üdvözlet!

nylván a szines része a fejnek "beszárad", tehát később soha nem fogunk tudni vele szinesen nyomtatni.

"Élettartamát" még úgy lehet meghosszabbítani, hogy soha nem kapcsoljuk ki a nyomtatót, igy a tintával is sporolunk, hisz minden bekapcsolásnál egy tisztítási folyamatot csinál.

Szép napot

Fövenyessy Lajos

Üdv.: új patronnal sem lehet majd színesen nyomtatni? Csak fejcserével? Vagy úgy sem?

Egyébként köszönöm a hasznos tanácsokat, ez jól fog jönni. Tulajdonképpen úgyis feketében nyomtatunk csak. Viszont ha már itt van, még megkérdezném:

A CLI BK patron az a fotó fekete, és a PG 520 a szöveges fekete tinta? Azért kérdem csak, mert a nagyobbnak tűnőnek a kapacitását kisebbre írják, a kisebbet meg nagyra.

Köszönettel

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, June 10, 2009 12:43:32 PM
kaprinai wrote:

Yidam wrote:

Üdvözlet!

nylván a szines része a fejnek "beszárad", tehát később soha nem fogunk tudni vele szinesen nyomtatni.

Szép napot

Fövenyessy Lajos

Üdv.: új patronnal sem lehet majd színesen nyomtatni? Csak fejcserével? Vagy úgy sem?

Egyébként köszönöm a hasznos tanácsokat, ez jól fog jönni. Tulajdonképpen úgyis feketében nyomtatunk csak. Viszont ha már itt van, még megkérdezném:

A CLI BK patron az a fotó fekete, és a PG 520 a szöveges fekete tinta? Azért kérdem csak, mert a nagyobbnak tűnőnek a kapacitását kisebbre írják, a kisebbet meg nagyra.

Köszönettel

Új patronnal SE , illetve : tiszta alkohollal ( inj.tű fecskendő ) átmosva, 1 - 2 alkalommal sikerült ismételten munkára bírni de végül megadta magát és csere következett ( Cannon IP 3500 ).

Kharon
Wednesday, June 10, 2009 1:04:39 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

csere következett

Fej, vagy nyomtató?

De ha nem kell a színes, akkor a fekete azért elmegy tovább is, sokáig?

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, June 10, 2009 1:08:33 PM
kaprinai wrote:

csere következett

Fej, vagy nyomtató?

FEJ- egyébként feketével működött tovább. DE remélem hozzászól a szakember is !!

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, June 10, 2009 1:11:21 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Letölthető portálunkról  az OKI B430 típusú nyomtató telepítési útmutatója ill. az új recept beállításához használható leírás.

Varga Sándor
Wednesday, June 10, 2009 1:15:39 PM

kaprinai wrote:

csere következett

Fej, vagy nyomtató?

FEJ- egyébként feketével működött tovább. DE remélem hozzászól a szakember is !!

Csak érdeklődés, remélem a képviselőnk tudja a választ, ilyenkor ez befolyásolja a garanciát?

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, June 10, 2009 1:31:18 PM

kaprinai wrote:

csere következett

Fej, vagy nyomtató?

Még annyit : fejcsere ára csaknem egyenlő nyomtató csere ára !!!!!!!

Yidam
Thursday, June 11, 2009 7:19:01 AM
Üdvözlet!

Canon nyomtatók: 520-as az a "nagy" fekete patron, igen, területemen csak azt cserélik afelhasználók, színeseket, kis feketét üresen benne hagyjuk. S Igen, elő-utóbb a színes része a fejnek elromlik, de ez nem befolyásolja, sem a működését, sem a garanciát ! Színeket ki-be kapcsolásnál, ill. szöveg nyomtatásnál is "fogyasztja" sajnos, ezért fogynak ki. Azt szoktam javasolni, mivel adnak hozzá foto papírt néhányat, hogy magán célra nyomtassanak vele sok fotót, így "nem vész kárba a színes új patron".

DE -volt már ilyen- ha elromlik, s nem kifogy bármelyik szín, akkor leáll a nyomtató, ezért célszerű 1 garnitúra patront tartani a rendelőben.

Garanciát akkor veszít a nyomtató, ha 1 éven belül elromlik, s a garanciális szerviz "rájön", hogy után gyártott patronokkal volt használva, ezért senkinek nem szoktam javasolni az után gyárottakat.

Hogy teljes legyen a "kép": Canon nyomtatónál, a garancia pár évvel ezelőtt "átalakult", s elég "rugalmasak", így az orvosaimnak azt mondom: "üssék" a nyomatót, 1 éven belül romoljon el, s a szerviz cseréli egy vadonat újra)). a legújabb típusra.

Múltkorihoz: IP 4600-nál 5 öt villogjon a LED, előtte lévőknél (3300; 3500 stb) kb. 5 másodpercig kell nyomva hagyni a "folytat" gombot, akkor csináltuk jól, ha egy lapot üresen áthúz magán a nyomtató.

Szép napot

Fövenyessy Lajos

timi70
Friday, June 12, 2009 8:18:55 PM
Engem az érdekelne, hogy mi történik akkor, ha a beteget nem a rendelőben hanem a lakásán látjuk el. Hiszen a háziorvosok a munkaidő nagy részét kint a területen töltik (legalábbis is nálunk). Ilyenkor, hogy lesz megoldva a vonalkódozás? Ki adhatja-e a gyógyszertár a betegnek a gyógyszert ha nem lesz a vényen vonalkód? Mellesleg nálunk van olyan aki a mai napig kézzel írja a recepteket, nyomtatója nincs is és nem is tevezi, hogy vásároljon. Magyarul nem érdekli ez az egész vonalkódos historia. Ilyenkor mi van? Dolgozhat majd igy is?
Somogyi László
Friday, June 12, 2009 8:40:25 PM
Először írok, így bemutatkozom.

Somogyi László, tanár, rendszergazda.

Dr. Gáll Aranka a feleségem, Gyöngyöshalász háziorvosa.

Végül is összehoztam egy rendelőtől független teszt gépet, amin most az 1.27.3 -as verzió fut.

Első nyomtató: Lexmark E460dn

Sajnos előjött az a hiba, amit fentebb írtak: kézi lapadagolóból a fekve nyomtatásnál, az éles nyomtatás 2 oldalra fut, a taj rész már a másik receptre kerül. Azért írtam, hogy éles nyomtatásnál, mert a vénybeállításkor kipróbálva a formátumot, sikerül mindent a helyére tenni!!!! Tehát nem valószínű, hogy egyszerű lapfogási vagy margó hiba! Össze kellene hasonlítani, mit csinál másképp a program a két esetben, ott lesz az ebsír hantja. Jó lenne ráállni a problémára, lásd még alább is.

Kézi lapadagolóról álló formátum OK. Leszámítva, hogy nagyon kevés recept fér oda.

Alsó tálcáról álló formátum végül is megoldható. Itt is előjött a fentebb említett probléma, hogy fel sem emelte a lapot! Megoldja viszont a dolgot A5-szélességre beállítva a csuszkákat egy oldalsó távtartó, így biztonsággal felveszi a lapokat sorozatban is és jó a formátum.

Maga a nyomtató nagyon gyors, talán ez a legfontosabb (egyetlen) jó tulajdonsága.

10 recept 40 másodperc bemelegedéssel együtt. Ez persze a leporellós mátrix 25 másodpercétől messze van, de még elviselnénk, és lézernél menőnek számít.

Amúgy az A4-es nyomtatása, betűk ilyesmi szép, de...

Egy biztos: ez a nyomtató recept nyomtatóként nem éri meg a pénzét. Másra kitűnő választás lehet, szabvány papírokat nyomtató irodába.

Összegezve: Fekve formátum gond, állva csak kevés recept vagy távtartós kompromisszum, hát...[bizonyt]

Második nyomtató: OKI B430d

Tegnap vettem át, de sajnos hétfőn már garanciát kell intéznünk!

Szerintem csak én vagyok ilyen szerencsétlen.

Összeraktam ahogy kell, de már az első tesztoldal kicsit hullámos felső lapszéllel jött elő.

Erre még nem figyeltem, csináltam neki recept formátumot alsó tálcára állót, kiküldtem egy sorozatot, nagyon gyors volt, picit jobb mint a Lexmark, minden a helyén, de csak zavart, mitől hullámos a papír teteje.

Hátul kinyitottam, belenéztem, találtam egy leesett rugót és egy görgőt, látszik, hogy kb. honnan, de visszatenni nem tudom. Dolgoztam már OKI nyomtatókkal megelégedéssel, telepítő rendszergazdaként és felhasználóként, és soha semmi ilyen gond nem volt velük sehol, tehát ez csak egy szerencsétlen dolog szerintem, millióból egy.

Harmadik: HP Laserjet 3330, nyomtató, fénymásoló, fax

Azért teszteltem, mert jó régen használom megelégedéssel, lássuk mit tud recept ügyben.

A vele adott papíradagoló tálca valódi 250 lapos, tényleg belemegy.

A papír felvétele, továbbítása nagyon jó, agyonverhetetlen, még nem akadt el 4 év alatt soha.

Első lap nyomtatása 8 másodperc, 10 recept nyomtatása 1 perc 40 másodperc, ez sajnos nagyon sok.

(megjegyzem A4-et dupla ilyen gyorsan dobálja kifelé)

A papírméret szoftveresen is "bármekkora" tehát belőhető alapértelmezettnek ez a recept állva, fekve, mindegy, mindenképpen felveszi a papírt trükkök nélkül.

Álló formátum gond nélkül jó.

A fekvő formátum itt is ugyanazt produkálja, mint az előbbi Lexmarknál, ugyanott eltöri az oldalt két receptre, pedig a kipróbált minta jó. Vajon mi kerüli el ez ügyben a figyelmünket? Ezen agyalok én is.

Néhány újabb ősz hajszál után már csak egy kérdésem van: Lehet-e név szerint tudni, hogy ki találta ki ezt a papírméretet?

Ugyanis kicsit macerás minden káromkodásba és fohászkodásba azt a szöveget beleszőni, hogy "aki ezt a méretet kitalálta...", jobb lenne név szerint emlegetni. Vállalnia kell a felelősséget.

[azta]

Na jó csak vicc. Vagy nem. [gonosz]

Szóval valami nyomdai vágógépnek ez a méret lehet egy kényelmes beállítása? Tud valaki más okot?

Eddig az általam legjobban gyűlölt találmány a mobiltelefon volt, most felzárkózott a vonalkódolvasó is.

:)

Somogyi László
Friday, June 12, 2009 8:43:55 PM
timi70

A beteg otthonában történő ellátásnál mehet a vonalkód nélküli kézzel írt.

A patikának ki kell adnia. Sőt akkor is, ha nyomtatva van és nem olvasható, vagy nincs vonalkód.

sl

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 12, 2009 10:03:04 PM
timi70 wrote:

Engem az érdekelne, hogy mi történik akkor, ha a beteget nem a rendelőben hanem a lakásán látjuk el. Hiszen a háziorvosok a munkaidő nagy részét kint a területen töltik (legalábbis is nálunk). Ilyenkor, hogy lesz megoldva a vonalkódozás? Ki adhatja-e a gyógyszertár a betegnek a gyógyszert ha nem lesz a vényen vonalkód? Mellesleg nálunk van olyan aki a mai napig kézzel írja a recepteket, nyomtatója nincs is és nem is tevezi, hogy vásároljon. Magyarul nem érdekli ez az egész vonalkódos historia. Ilyenkor mi van? Dolgozhat majd igy is?

A kézzel írt vényre értelem szerűen nem kell vonalkód, a gyógyszertár természetesen ki fogja adni. A nyomtatóval kiállított vényekre viszont 07.01-től vonalkódnak lennie kell ( hacsak addig a rendeletet nem módosítják vagy halasztják ).

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 12, 2009 10:11:41 PM
Somogyi László wrote:

Először írok, így bemutatkozom.

Somogyi László, tanár, rendszergazda.

Dr. Gáll Aranka a feleségem, Gyöngyöshalász háziorvosa.

Végül is összehoztam egy rendelőtől független teszt gépet, amin most az 1.27.3 -as verzió fut.

Fel kellene tenni az 1.27.5-s verziót. Ezzel hogyan viselkedik a Lexmark ??

Similar Topics
Users browsing this topic