Először írok, így bemutatkozom.
Somogyi László, tanár, rendszergazda.
Dr. Gáll Aranka a feleségem, Gyöngyöshalász háziorvosa.
Végül is összehoztam egy rendelőtől független teszt gépet, amin most az 1.27.3 -as verzió fut.
Első nyomtató: Lexmark E460dn
Sajnos előjött az a hiba, amit fentebb írtak: kézi lapadagolóból a fekve nyomtatásnál, az éles nyomtatás 2 oldalra fut, a taj rész már a másik receptre kerül. Azért írtam, hogy éles nyomtatásnál, mert a vénybeállításkor kipróbálva a formátumot, sikerül mindent a helyére tenni!!!! Tehát nem valószínű, hogy egyszerű lapfogási vagy margó hiba! Össze kellene hasonlítani, mit csinál másképp a program a két esetben, ott lesz az ebsír hantja. Jó lenne ráállni a problémára, lásd még alább is.
Kézi lapadagolóról álló formátum OK. Leszámítva, hogy nagyon kevés recept fér oda.
Alsó tálcáról álló formátum végül is megoldható. Itt is előjött a fentebb említett probléma, hogy fel sem emelte a lapot! Megoldja viszont a dolgot A5-szélességre beállítva a csuszkákat egy oldalsó távtartó, így biztonsággal felveszi a lapokat sorozatban is és jó a formátum.
Maga a nyomtató nagyon gyors, talán ez a legfontosabb (egyetlen) jó tulajdonsága.
10 recept 40 másodperc bemelegedéssel együtt. Ez persze a leporellós mátrix 25 másodpercétől messze van, de még elviselnénk, és lézernél menőnek számít.
Amúgy az A4-es nyomtatása, betűk ilyesmi szép, de...
Egy biztos: ez a nyomtató recept nyomtatóként nem éri meg a pénzét. Másra kitűnő választás lehet, szabvány papírokat nyomtató irodába.
Összegezve: Fekve formátum gond, állva csak kevés recept vagy távtartós kompromisszum, hát...[bizonyt]
Második nyomtató: OKI B430d
Tegnap vettem át, de sajnos hétfőn már garanciát kell intéznünk!
Szerintem csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
Összeraktam ahogy kell, de már az első tesztoldal kicsit hullámos felső lapszéllel jött elő.
Erre még nem figyeltem, csináltam neki recept formátumot alsó tálcára állót, kiküldtem egy sorozatot, nagyon gyors volt, picit jobb mint a Lexmark, minden a helyén, de csak zavart, mitől hullámos a papír teteje.
Hátul kinyitottam, belenéztem, találtam egy leesett rugót és egy görgőt, látszik, hogy kb. honnan, de visszatenni nem tudom. Dolgoztam már OKI nyomtatókkal megelégedéssel, telepítő rendszergazdaként és felhasználóként, és soha semmi ilyen gond nem volt velük sehol, tehát ez csak egy szerencsétlen dolog szerintem, millióból egy.
Harmadik: HP Laserjet 3330, nyomtató, fénymásoló, fax
Azért teszteltem, mert jó régen használom megelégedéssel, lássuk mit tud recept ügyben.
A vele adott papíradagoló tálca valódi 250 lapos, tényleg belemegy.
A papír felvétele, továbbítása nagyon jó, agyonverhetetlen, még nem akadt el 4 év alatt soha.
Első lap nyomtatása 8 másodperc, 10 recept nyomtatása 1 perc 40 másodperc, ez sajnos nagyon sok.
(megjegyzem A4-et dupla ilyen gyorsan dobálja kifelé)
A papírméret szoftveresen is "bármekkora" tehát belőhető alapértelmezettnek ez a recept állva, fekve, mindegy, mindenképpen felveszi a papírt trükkök nélkül.
Álló formátum gond nélkül jó.
A fekvő formátum itt is ugyanazt produkálja, mint az előbbi Lexmarknál, ugyanott eltöri az oldalt két receptre, pedig a kipróbált minta jó. Vajon mi kerüli el ez ügyben a figyelmünket? Ezen agyalok én is.
Néhány újabb ősz hajszál után már csak egy kérdésem van: Lehet-e név szerint tudni, hogy ki találta ki ezt a papírméretet?
Ugyanis kicsit macerás minden káromkodásba és fohászkodásba azt a szöveget beleszőni, hogy "aki ezt a méretet kitalálta...", jobb lenne név szerint emlegetni. Vállalnia kell a felelősséget.
[azta]
Na jó csak vicc. Vagy nem. [gonosz]
Szóval valami nyomdai vágógépnek ez a méret lehet egy kényelmes beállítása? Tud valaki más okot?
Eddig az általam legjobban gyűlölt találmány a mobiltelefon volt, most felzárkózott a vonalkódolvasó is.
:)