MicDOKI - MicDOKI+ - IxDOKI - IxDOKI2 - visualIxDOKI - Ixnet
Ezek az Infomix Kft. 28 év alatt különböző technológián megvalósított háziorvosi rendszerei. Szerencsére vannak olyan felhasználóink, akik a MicDOKI-val indultak s ma már Ixnet-et használtak.
Őszintén kérdezem:
Jobb lett volna a MicDOKI-nál maradni, ami abban a korban a legkedveltebb program volt? Érdemes-e az Infomix-nak két programot fejleszteni és üzemeltetni párhuzamosan, megosztani fejlesztői kapacitásunkat? Megéri-e üzletileg saját magunk konkurenciáját létrehozni, és saját felhasználóinkat meggyőzni arról, hogy a régi verzió már nem a „csúcsot” képviseli – amikor ők úgy érzik, hogy tökéletes számukra( csak azt a keveset még ha lehetne, amit már az új tud nyújtani). Érdemes megkérdezni azokat az orvos-felhasználókat akiknek a rendszerfejlesztő cége nem lépett az újabb fejlesztések irányába, hanem mindig a meglévőt toldozta-foldozta. Ők hogyan élik meg?
De közelítsünk a másik oldalról:
Megengedhető-e hogy ne használjuk a legmodernebb technológia nyújtotta lehetőségeket? A magyar háziorvosok miért ne éljenek a korszerű technológiai megoldások nyújtotta előnyökkel? A páciensek egy része már elvárja kezelő-orvosától , hogy informatikailag is magas szintű szolgáltatást nyújtson, mert ma ez a mindennapunk része – miért is ne biztosítaná ezt a lehetőséget a háziorvosi szoftver is?
Csak azt szerettem volna jelezni, hogy egy ilyen váltás számtalan kérdést vet fel nem csak a felhasználó oldaláról, hanem a fejlesztő cég oldaláról is. A váltás, az átmenet nekünk sem könnyű .De a tapasztalat azt mutatja, hogy közösen mindig sikerül előbbre lépnünk, s valami jobbat alkotnunk. Én azt tudom mondani így 28 év , és 6 technológia váltás után, hogy megéri- pontosabban én abban hiszek, hogy csak így szabad csinálni.
Köszönöm, hogy elmondta őszinte véleményét s örülök hogy a mi is megoszthattuk gondoltainkat Önnel ezzel kapcsolatban.
Üdvözlettel,
Géczi Gabriella
Nagyon pontos.
Én kb. 20 éve ismerem a céget és használjuk az aktuális programokat.
Én is azt szeretném kiemelni, hogy külön megköszönhetjük az Infomixnek, hogy életben tartja a Visual IxDokit, ahogy régen még életben tartotta az IxDoki2-őt a Visual mellett is egy jó darabig.
Mindig azt mondom, hogy akkor jó nekünk, ha az üzleti szempont, a jól felismert üzleti szempont és a felhasználói igény egyezik. Én azt látom, hogy az Infomix ehhez tartja magát és nagyon jól teszi. Volt idő mindig az átmenetre.
Volt idő gépet cserélni, értsd, számítógépre spórolgatni, adott esetben önkormányzati fenntartókat megpuhítani, megtanulni az újat és átállni. (egy kicsit hiányolom, régebben volt néha szervezett oktatás az Infomixnél, asszisztenst elküldtük, igen a nyugdíj előtt állót! most is jó lenne a helyettesítők, új munkaerő képzése, én kifizetném)
20 év. Gépcserék, informatikai rendszerek.
Csak nehogy azt higgye valaki, hogy Géczi Gabriella és az Infomix fejlesztette az informatikát világméretekben, hogy minél több pénzt nyúlhasson le a háziorvosoktól! Mert amikor ezt a fórumot és a Webdokit olvasom, ez az érzésem. :(
20 év. Ezalatt az informatika kicserélődött, többször is, de kérdezem doktorok, az orvostudomány nem?
Nem csak kényelmi szempontból ragaszkodom az Infomixhez. Más gondolhat mást.
Drágák a gépek? Nos, igen, a Magyarországi csúcsáfa, amit legtöbbünk nem tud visszaigényelni, azután az Euro árfolyam elszállása. Ezeket nem okoljátok?
Drágán dolgozik az Infomix? Nem tán Magyarországon a legdrágább a munkaerő, a legtöbb közteher a munkahelyeken? Ti is tudjátok, akik körzeti ápolót foglalkoztattok! Tudom, hogy az orvosok ingyen dolgoznak, de ezért nem az Infomix a hibás.
Köszönöm, aki elolvasta.