Dr.Ghanem Niyaz
Monday, January 7, 2019 12:57:51 PM
Tisztelt Infomix csapat !

BÚÉK mindenkinek :-)

Aza kérdésem, hogy ma bejött egy anyuka , akinek két munkahelye van és táppénzre kell felvenni !!

A janúárt 1.-től érvényes rendelet alapján a 2 munkahelyet kell rögzíteni és 2 igazolást is ki kell adni, de nem tudunk két munkahelyet rögzíteni és a rendszer nem is engedi hogy ismér felvegyem táppénzre a beteget !

Hogy csináljuk ? vagy rosszul értelmezem a rendeletet ?

Köszi a segítséget.

Dr.Ghanem Niyaz

Varga Sándor
Monday, January 7, 2019 2:30:55 PM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix csapat !

BÚÉK mindenkinek :-)

Aza kérdésem, hogy ma bejött egy anyuka , akinek két munkahelye van és táppénzre kell felvenni !!

A janúárt 1.-től érvényes rendelet alapján a 2 munkahelyet kell rögzíteni és 2 igazolást is ki kell adni, de nem tudunk két munkahelyet rögzíteni és a rendszer nem is engedi hogy ismér felvegyem táppénzre a beteget !

Hogy csináljuk ? vagy rosszul értelmezem a rendeletet ?

Köszi a segítséget.

Dr.Ghanem Niyaz

Kedves doktorúr,

Holnap délelőtt keresem, ahogyan telefonon azt megbeszéltük. A lehetséges megoldást csak azt követően tesszük majd publikussá, hogy az így elkészített jelentést a NEAK-nek leadta, és látjuk a visszaigazolást, hogy ők is fel tudják-e dolgozni.

köszönöm

Varga Sándor

Varga Sándor
Molnár Valéria
Thursday, January 10, 2019 3:32:46 PM
Kellemes délutánt Mindenkinek ! :D

Influenza oltásokról az első részjelentést szeretném "gyártani", küldeni, de nem tudok.

Az időszakra való kattintásnál semmi nem történik, "Lista" gomb megnyomásánál hibaüzenet jön: 'A dokumentum sablon betöltése sikertelen"

Talán az lenne a gond, hogy a táblázatkezelő Open office ill. Libre office féle?

Segítséget kérek !

köszönettel:

Molnár Valéria

MCsaba
Thursday, January 10, 2019 3:37:03 PM
Originally Posted by: Molnár Valéria 

Influenza oltásokról az első részjelentést szeretném "gyártani", küldeni, de nem tudok.

Az időszakra való kattintásnál semmi nem történik, "Lista" gomb megnyomásánál hibaüzenet jön: 'A dokumentum sablon betöltése sikertelen"

Talán az lenne a gond, hogy a táblázatkezelő Open office ill. Libre office féle?

Segítséget kérek !

köszönettel:

Molnár Valéria

Tisztelt Molnár Valéria!

Tapasztalataink szerint a legfrissebb verziójú, 32 bites OpenOffice-al elkészíthető a jelentés.

Molnár Valéria
Thursday, January 10, 2019 6:07:44 PM
Originally Posted by: MCsaba 

Segítséget kérek !

köszönettel:

Molnár Valéria

Tisztelt Molnár Valéria!

Tapasztalataink szerint a legfrissebb verziójú, 32 bites OpenOffice-al elkészíthető a jelentés.

Nyugaton a helyzet változatlan - letöltöttem a legutóbbi openoffice-t, de...

Bacskai Mária
Thursday, January 10, 2019 6:48:29 PM
Nem tudom, valamilyen beállítási probléma, vagy direkt így van, de ha régebbi megjelenés lapját szeretném megnyitni (pl. ellátási dokumentációt nyomtatni utólag), nem enged megnyitni csak egy bizonyos dátumig, de az betegnként változó, meddig enged visszamenni. A kórtörténetnél látom pl. a 2014. október 10. napot, de már megnyitni nem tudom, csak a 2014. november 2-t.
Varga Sándor
Friday, January 11, 2019 7:22:50 AM

Segítséget kérek !

köszönettel:

Molnár Valéria

Tisztelt Molnár Valéria!

Kedves doktornő,

Kollégáim keresni fogják ma, hogy segítsenek. Kérem az Ixnetben a jobb felső sarokban a segíthetünk gombbal küldje el nekünk mikor kereshetjük.

köszönöm

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, January 11, 2019 7:26:27 AM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Nem tudom, valamilyen beállítási probléma, vagy direkt így van, de ha régebbi megjelenés lapját szeretném megnyitni (pl. ellátási dokumentációt nyomtatni utólag), nem enged megnyitni csak egy bizonyos dátumig, de az betegnként változó, meddig enged visszamenni. A kórtörténetnél látom pl. a 2014. október 10. napot, de már megnyitni nem tudom, csak a 2014. november 2-t.

Kedves doktornő,

Két esetben nem tud egy ellátást megnyitni módosításra az Ixnetben. Abban az esetben, ha azt az ellátást nem Ön, vagy a helyettesként belépett orvos kollégája rögzítette, hanem más, vagy ha az ellátás egy olyan időszakban történt, ami már archiválásra került az Ixnetben.

Természetesen segítünk, kérem az Ixnet jobb felső sarokában található segíthetünk gombra kattintva küldje el nekünk mikor kereshetjük.

Varga Sándor
sbpanka
Friday, January 11, 2019 8:48:08 AM
Tisztelt fejlesztők!

Egy fejlesztési ötletet szeretnék bedobni.

Vény írásnál a kiemelt gyógyszerek közt nem lehetne saját lapfüleket, vagy rádiógombokat beállítani ( Az ABC és Saját gombok mellé) , hogy testreszabhatóbb legyen a kiemelt gyógyszertörzs? (Antibiotikumok, FCS-k, esetleg megbonyolítanám egyéni ízlés alapján csoportosítva ( Pl lumbago- 2 magis, 2-3 FCS, 2-3 izomlazító)

Rövídítené a listánkat, átláthatóbb, gyorsabb lenne a vények feldobása.

Nem SOS, csak valamikorra a nem túl távoli jövőben ??? 🙂

Köszönöm.

Panka

Nagy Attila
Friday, January 11, 2019 9:21:04 AM
Originally Posted by: sbpanka 

Tisztelt fejlesztők!

Egy fejlesztési ötletet szeretnék bedobni.

Vény írásnál a kiemelt gyógyszerek közt nem lehetne saját lapfüleket, vagy rádiógombokat beállítani ( Az ABC és Saját gombok mellé) , hogy testreszabhatóbb legyen a kiemelt gyógyszertörzs? (Antibiotikumok, FCS-k, esetleg megbonyolítanám egyéni ízlés alapján csoportosítva ( Pl lumbago- 2 magis, 2-3 FCS, 2-3 izomlazító)

Rövídítené a listánkat, átláthatóbb, gyorsabb lenne a vények feldobása.

Nem SOS, csak valamikorra a nem túl távoli jövőben ??? 🙂

Köszönöm.

Panka

Kedves Panka!

Köszönjük a fejlesztési ötletét, továbbítottam a fejlesztőknek!

További szép napot!

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, January 11, 2019 10:32:17 AM
Kedves Varga Sándor!

Ha Libre Officeról Microsoft Office 2016-ra váltok, akkor ebből is csak a a 32 bites verzió működik együtt az Ixnettel, vagy abból a 64 bites is?

Dr Bakos

Nagy Tamás
Friday, January 11, 2019 10:41:30 AM
Originally Posted by: Bakos J 

Kedves Varga Sándor!

Ha Libre Officeról Microsoft Office 2016-ra váltok, akkor ebből is csak a a 32 bites verzió működik együtt az Ixnettel, vagy abból a 64 bites is?

Dr Bakos

Kedves Bakos J!

Microsoft Office-ból működik a 64 bites verzió is.

csgyula
Friday, January 11, 2019 11:50:25 AM
Originally Posted by: vargas 

Segítséget kérek !

köszönettel:

Molnár Valéria

Tisztelt Molnár Valéria!

Kedves doktornő,

Kollégáim keresni fogják ma, hogy segítsenek. Kérem az Ixnetben a jobb felső sarokban a segíthetünk gombbal küldje el nekünk mikor kereshetjük.

köszönöm

32-bite Libreoffice telepítése és a telepítés után az Ixnet újraindítása megoldotta a hibát.

Bacskai Mária
Monday, January 14, 2019 2:43:44 PM

Kedves doktornő,

Két esetben nem tud egy ellátást megnyitni módosításra az Ixnetben. Abban az esetben, ha azt az ellátást nem Ön, vagy a helyettesként belépett orvos kollégája rögzítette, hanem más, vagy ha az ellátás egy olyan időszakban történt, ami már archiválásra került az Ixnetben.

Természetesen segítünk, kérem az Ixnet jobb felső sarokában található segíthetünk gombra kattintva küldje el nekünk mikor kereshetjük.

Csak érdeklődésképpen, ez az archiválás hogy működik? Dátumtól vagy megjelenések számától függően archivál a program? Meddig lehet visszamenni az ambulánslapokban? Feloldható-e, ha valamiért mégis szükséges?

(Egyébként TB-ellenőrzéshez akartam kinyomtatni a napi megjelenéseket, amikor belefutottam. De nem vészes így sem, a régebbi megjelenésekrőkl képernyőmentést csináltam és nyomtattam ki.)

Stein András
Monday, January 14, 2019 3:48:21 PM

Kedves doktornő,

Csak érdeklődésképpen, ez az archiválás hogy működik? Dátumtól vagy megjelenések számától függően archivál a program? Meddig lehet visszamenni az ambulánslapokban? Feloldható-e, ha valamiért mégis szükséges?

(Egyébként TB-ellenőrzéshez akartam kinyomtatni a napi megjelenéseket, amikor belefutottam. De nem vészes így sem, a régebbi megjelenésekrőkl képernyőmentést csináltam és nyomtattam ki.)

Kedves doktornő,

A kérdéses ellátásról tudna nekünk küldeni egy képernyőképet az infomix@infomix.hu-ra?

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, January 16, 2019 10:25:43 AM
Beutalásnál a "Beutalás indoka" mezőbe hogyan tudok feltölteni kiválasztható szövegeket? A Visualban karbantartható volt, most nem találom....
Dr. Bőze Barna
Wednesday, January 16, 2019 10:34:54 AM
Tudomásom szerint 2019 január 1-től - jogszabályíi változás miatt - elvileg kötelező töltenünk a megújult törzskartont. A kérdésem, hogy ez azonos-e ez a kérdőív (melyet a vonatkozó rendeleet mellékletében találunk) azzal, amit az IxNET "praxisközösség" gomb - "új felvétel" alatt találunk. Mivel a régi helyen lévő törzskarton ha jól látom nem változott
FMilan
Wednesday, January 16, 2019 10:48:11 AM
Originally Posted by: Casus 

Beutalásnál a "Beutalás indoka" mezőbe hogyan tudok feltölteni kiválasztható szövegeket? A Visualban karbantartható volt, most nem találom....

A Visualban megfelelően rögzített adatok átkonvertálódnak ide, de ha valamiért ezek nem látszódnának, vagy kiegészíteni szeretnék, akkor a mező melletti kék nagyítós ikonra kattintva megjelenik egy ablak, azon van egy Karbantartás gomb, azt megnyomva a +Hozzáadás gombra kattintva lehet új elemeket létrehozni. A gomb megnyomása előtt érdemes megnézni hogy a jobb oldalon melyik praxis van kijelölve, hova fogja létrehozni a készletet, majd a középső részben megadható az új elem neve, alatta pedig kifejthetjük a tartalmát. Természetesen a végén az OK gombbal tároljuk a változtatásokat és már kiválaszthatóak is lesznek az elemek.

Varga Sándor
Wednesday, January 16, 2019 10:50:20 AM
Originally Posted by: Dr. Bőze Barna 

Tudomásom szerint 2019 január 1-től - jogszabályíi változás miatt - elvileg kötelező töltenünk a megújult törzskartont. A kérdésem, hogy ez azonos-e ez a kérdőív (melyet a vonatkozó rendeleet mellékletében találunk) azzal, amit az IxNET "praxisközösség" gomb - "új felvétel" alatt találunk. Mivel a régi helyen lévő törzskarton ha jól látom nem változott

Kedves doktorúr,

A kérdését áthelyeztem ide, mert úgy gondolom minden Ixnetet használó háziorvost érint.

A háziorvosi törzskarton-t az Ixnetben a Regisztráció - Háziorvosi törzskarton menüpontban lehet kitölteni, tárolni. Ez még a tervezett 2018 július 1-i indulásra elkészült, az akkori verzióváltó levéllel (2.67.0) egy részletes leírás is kiküdésre került, de az egyszerűség kedvéért ezen a linken  is eléri.

Az Háziorvosi Törzskarton ablakon lévő „Nyomtatványok” menüből lehet a kitöltési útmutatót, illetve a páciens számára odaadható önkitöltős nyomtatványt megnyitni/kinyomtatni.

Ha esetleg nem látna ilyen menüpontot az Ixnetben, akkor a Rendszer - Menü karbantartás részben a Regisztráció főmenüt kinyitva be tudja kapcsolni.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Wednesday, January 16, 2019 11:29:46 AM
Originally Posted by: FMilan 

Originally Posted by: Casus 

A Visualban megfelelően rögzített adatok átkonvertálódnak ide, de ha valamiért ezek nem látszódnának, vagy kiegészíteni szeretnék, akkor a mező melletti kék nagyítós ikonra kattintva megjelenik egy ablak, azon van egy Karbantartás gomb, azt megnyomva a +Hozzáadás gombra kattintva lehet új elemeket létrehozni. A gomb megnyomása előtt érdemes megnézni hogy a jobb oldalon melyik praxis van kijelölve, hova fogja létrehozni a készletet, majd a középső részben megadható az új elem neve, alatta pedig kifejthetjük a tartalmát. Természetesen a végén az OK gombbal tároljuk a változtatásokat és már kiválaszthatóak is lesznek az elemek.

Köszönöm!

dr.oremus
Thursday, January 17, 2019 7:52:59 AM
Tisztelt Infomix!

Az utóbbi időben nem tudom karbantartani a kiemelt intézeteket, nem sikerült még kiválasztani sem az "összes"-ből.

Köszönettel Orémus Marina

FMilan
Thursday, January 17, 2019 8:55:08 AM
Originally Posted by: dr.oremus 

Tisztelt Infomix!

Az utóbbi időben nem tudom karbantartani a kiemelt intézeteket, nem sikerült még kiválasztani sem az "összes"-ből.

Köszönettel Orémus Marina

13 órakor keresni fogjuk Önöket telefonon hogy közösen ki tudjuk próbálni a dolgot, mert kipróbáltuk, nálunk megfelelően működik.

kleh
  • kleh
Thursday, January 17, 2019 5:32:03 PM
Tisztelt Infomix !

Biztos értesültek, hogy az adókedvezmény BNO listája bővült. Majd lehetőség szerint, kérném a programban is kiegészíteni. Köszönöm.

Gabi
  • Gabi
Thursday, January 17, 2019 5:36:22 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Biztos értesültek, hogy az adókedvezmény BNO listája bővült. Majd lehetőség szerint, kérném a programban is kiegészíteni. Köszönöm.

Kedves Doktor Úr,

Az aktuális Ixnet verzió már tartalmazza. (ver.2.73.2) Lehet, hogy Ön még nem frissítette ? Leellenőrizné?

Köszönöm szépen!

Géczi Gabriella

Gabi
  • Gabi
Thursday, January 17, 2019 5:39:10 PM
Originally Posted by: Gabi 

Tisztelt Infomix !

Kedves Doktor Úr,

Az aktuális Ixnet verzió már tartalmazza. (ver.2.73.2) Lehet, hogy Ön még nem frissítette ? Leellenőrizné?

Köszönöm szépen!

Géczi Gabriella

2019 január 8.-án már publikáltuk - ha ez segítség![felnez]

kleh
  • kleh
Thursday, January 17, 2019 5:48:23 PM
Igen, frissítés után hozza a BNO-kat.Köszönjük.
Gabi
  • Gabi
Thursday, January 17, 2019 5:50:25 PM

Igen, frissítés után hozza a BNO-kat.Köszönjük.

[mindenok]

kleh
  • kleh
Friday, January 18, 2019 7:36:52 AM
Tisztelt Kollegák, Tisztelt Infomix !

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy használ e valaki olyan EKG készüléket ami számítógépen nyomtat leletet és lehetőség szerint nem dróton komunikál - ha igen, milyet? Előre is köszönö a válaszokat. Kovács-Kléh, Ecser.

medicinke
Friday, January 18, 2019 11:14:17 AM
Originally Posted by: medicinke 

Originally Posted by: Patkó Balázs 

Originally Posted by: medicinke 

Az eredmények új ábrázolása nagyon profi lett.

Egy apró probléma van, némely labor leletből visszamenőleg akár 20 évre is vannak adatok.

Ilyenkor egy áttekinthetetlen ponthalmazzá alakul az ábra.

Időszak beállítás itt is mint a lekérdezéseknél?

Tisztelt medicinke!

A korábbi laborleletek ablakon, miután kiválasztottuk, hogy melyik típusú vizsgálatot akarjuk megjeleníteni, akkor a középső ablakon megjelennek a vizsgálatok dátumai. Itt amit kiválasztunk az lesz a kezdő dátum a grafikonon, csak az azóta elkészült vizsgálatokat jeleníti meg.

UserPostedImage

Szuper, és sokkal egyszerűbb is min dátumot állítgatni!

Köszönöm.

Ha még a metrikus adatoknál is lehetne így szűrni dátum szerint, az lenne az igazi!

Bakos J
  • Bakos J
Friday, January 18, 2019 11:23:18 AM
T. Infomix!

Érdeklődnék, hogy napirendre lehetne-e venni, hogy itt Csongrád megyében a SZOTE által küldött labor leleteket ne csak txt file-ként, hanem felismerve értelmezve az egyes laborleleteket a helyén tárolja el a program? A törzskarton miatt ennek egyre nagyobb lenne a jelentősége.

Üdvözlettel: Dr Bakos