dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, May 27, 2009 1:52:14 PM
A hibaüzenet elmenthető , az elmentett hibaüzenet e-mailbe elküldhető az Infomixnek - a rögzített adatokból több esély van az ok kiderítésére.
piedl
Friday, May 29, 2009 12:51:28 PM
Korháztól jött kérdés,hogy megoldható-e,hogy a beutalo menjen e-mailben,melyen a beteg telefonszáma van rajt,és ez alapján az intézmény a beteget értesiti SMS-ben.Igy nem kellen nyomtatni,telefonálgatni stb.
Dr. Horváth Edit
Wednesday, June 3, 2009 6:20:27 PM
Nem tudom, pontosan melyik verzió óta, kb. 3 hete, minden alkalommal a főgépre való bejelentkezésnél egy kb. 3 percig tartó automatikus adattábla javitással kezd a program, a végén kiirja, hogy adatjavitás lefutott, hiba nem volt. Először azt hittem, hogy csak verzió hiba, de azóta már volt verzióváltás és mégis mindig ezt tapasztaljuk. Mi lehet az oka, hogyan lehet ettől megszabadulni, mert elég kellemetlen, hogy várni kell a belépésnél, amig ez az izé lefut.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, June 3, 2009 6:40:27 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Nem tudom, pontosan melyik verzió óta, kb. 3 hete, minden alkalommal a főgépre való bejelentkezésnél egy kb. 3 percig tartó automatikus adattábla javitással kezd a program, a végén kiirja, hogy adatjavitás lefutott, hiba nem volt. Először azt hittem, hogy csak verzió hiba, de azóta már volt verzióváltás és mégis mindig ezt tapasztaljuk. Mi lehet az oka, hogyan lehet ettől megszabadulni, mert elég kellemetlen, hogy várni kell a belépésnél, amig ez az izé lefut.

A program elején lefut egy ellenőrzés, ami végignézni a rendszer által használt adattáblák helyességét. Ha ilyenkor hibát talál a rendszer egy üzenetet küld, amiben kiírja a tábla nevét is, majd elindít egy szervíz funkciót ami esetlegesen ezt ki tudja javítani. Sajnos ez nem minden hibára tud megoldást, elképzelhető hogy Önöknél egy olyan jellegű probléma áll fenn ami ennél bonyolultabb. Ha egy mentést el tud juttatni hozzánk, akkor megnézzük. Kérem írja le azt is, hogy melyik táblával van a probléma.

Hostyánszki László
gyorgyh
Wednesday, June 3, 2009 9:47:19 PM
Hozott lelet szkenneléssel kapcsolatban kérdeznék. A rendelőben HP OfficeJet 5780 többfunkciós készülékkel megy a szkennelés. Nem igazán gyors, de

legalább hangos:) Sajnos tényleg nem gyors, és tényleg hangos. Kérdésem lenne, hogy aki használ szkennert, mennyire van a sajátjával megelégedve?

A fejlesztőktől kérdezném, hogy van-e általuk favorizált típus?

Ugyancsak a fejlesztőktől kérdezném még:

Lelet szkennelésekor a szkenner választásakor ugyanannak a készüléknek két "fajtája" jelenik meg, egy "TWAIN" és egy "WIA" nevű. A TWAIN-t választva

beolvasáskor a szkenner saját alkalmazása indul el, ami a legtöbb esetben lefagyasztja a visual Ixdoki-t is. A WIA választása nem okoz ilyen problémát. Hogyan vehető ki a listából a TWAIN? Továbbá, ha BMP formátumot választok, akkor csak 1 oldalt enged beolvasni, többoldalas dokumentumot nem. Ezt lehet orvosolni valahogy?

Egy "repget" nevű laboreredményt nyilvántartó program is használatban van, a program képes lenne az Ixdoki-ba exportálni laboreredményt, ehhez egy export könyvtárat lehet beállítani. Kérdésem lenne, hogy az Ixdoki-ban hol tudom ezt az export könytárat beállítani?

Hillender György

Szolnok

Hillender György

Szolnok

Kharon
Wednesday, June 3, 2009 9:53:53 PM
ÉN hp m1120 mfp-t használok, gyors és nem vészesen hangos. A WIA gyorsabb, és nem kell nagy felbontás elég a fekete fehér 150 dpi és ne BMP-be mert az sok helyet foglal, hanem TIF-be, az méretre kisebb és többoldalas is lehet.
hosi
  • hosi
Thursday, June 4, 2009 10:08:24 AM
Beolvasás közben a scanner választást elég csak egyszer beállítani. Innentől a program már automatikusan ezt fogja használni. Ezt a listát a program a windows rendszertől kapja. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy az op.rendszerből hogyan lehet eltávolítani a nem kívánt driver-t (elképzelhető hogy nem is lehet csak az egyiket).

A BMP formátum nem alkalmas un. multipage formátum tárolásra, erre a képformátumok közül a TIF képes, de -ahogy Kaprinai dr is említette- nem érdemes BMP-vel dolgozni, mert igen "pazarló".

A "repget" programot nem ismerem, erről kellene valamilyen működési leírás vagy egy lelet amit a program létrehoz. Elvileg annak nincs akadálya, hogy a hozott leletek közé egy tetszőleges formátumú fájlt beolvassunk. Látni kellene egy ilyen eredményt...

Hostyánszki László
misidoki
Thursday, June 4, 2009 12:13:16 PM
Tegnap azt hiszem,nem ment el a levelem,nem találom.Először feltelepítettem a 1.27.5-ös verziót, majd akartam a gyógyszertörzs frissítést, de ezt nem lehetett, azt írta ki, csak 1, 27.3-ig lehet. Kell valamit tennem, vagy nyugodjak bele?](*,)
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, June 4, 2009 12:22:01 PM
misidoki wrote:

Tegnap azt hiszem,nem ment el a levelem,nem találom.Először feltelepítettem a 1.27.5-ös verziót, majd akartam a gyógyszertörzs frissítést, de ezt nem lehetett, azt írta ki, csak 1, 27.3-ig lehet. Kell valamit tennem, vagy nyugodjak bele?](*,)

Válasz : 1.27.. verzió témában #79 Hosi hozzászólása

misidoki
Thursday, June 4, 2009 2:08:33 PM
dengabor
Thursday, June 4, 2009 6:57:29 PM
Nálunk a laborleleteket az interneten keresztül a GPC programmal kérdezzük le és a Viusal IxDokival importáljuk a helyére.

Eleinte mindig meg kellett adni, hogy a GPC-ből kapott összetevőt a Doki magában hova rendelje, tehát hogy a Nátriumot a Nátriumhoz, a GRF-t a GRF-hez. Ezeket a párosításokat hol lehet Dokiban szerkeszteni?

gyorgyh
Friday, June 5, 2009 11:08:22 AM
Köszönöm a válaszokat! Amint tudok értekezni a doktorommal a rendelőben, írok a repgetről a fórumba.

Hillender György

Szolnok

Hillender György

Szolnok

dengabor
Friday, June 5, 2009 2:28:54 PM
dengabor wrote:

Nálunk a laborleleteket az interneten keresztül a GPC programmal kérdezzük le és a Viusal IxDokival importáljuk a helyére.

Eleinte mindig meg kellett adni, hogy a GPC-ből kapott összetevőt a Doki magában hova rendelje, tehát hogy a Nátriumot a Nátriumhoz, a GRF-t a GRF-hez. Ezeket a párosításokat hol lehet Dokiban szerkeszteni?

Sikerült megtalálni, és módosítani is: :)

Kharon
Friday, June 5, 2009 7:38:07 PM
Ha EU kártyára látok el valakit, és felveszem az adatait, a felvételkor hová írjam a kártyaszámot? A TAJ helyére nem fér. Tudom az E-adatlapot kell kitölteni, ha ott kitöltöm az E számot, akkor pl. beutalásnál miért nem emelődik át a beutalóra? Ott tátong a TAJ üresen. Ugye nem az lesz a válasz, hogy szerkesszek egy eu-s beutalóformátumot is? Mondjuk közben megnéztem, nem is lehet, mert nincs olyan objektumlehetőség.
drgallaranka
Saturday, June 6, 2009 1:15:37 PM
hosi wrote:

kaprinai wrote:

Nekem az irfanview abszolút nem vált be, ugyanis a scannelt leleteknek mindigy csak a közepét mutatta. Lehetett kicsinyíteni, de akkor meg olvashatatlan lett, görgetni meg nem lehetett a lapot. Infomixes kollégák nem tudtak megoldást javasolni erre.

Az xnview is tud tömegesen átméretezni, szintén ingyenes és magyarul is van és az egész oldalt mutatja, egy hátránya van, hogy a többoldalas scanneléseket nem tudja kezelni. Ha 1 oldalasok az óriásfileok, akkor jó a feladatra.

Nem képnézegetőnek javasoltam, hanem a képek konverziójára. Természetesen léteznek más programok is amik hasonló vagy jobb tudással bírnak.

Nem értek egyet, szerintem az IrfanView a legjobb ingyenes, csak használni kell tudni.

1. Magyarítása: az irfanview honlapjáról letölthető magyar nyelvi fájl kicsomagolása, majd a program telepítési könyvtárába, jellemzően c:\Program Files\Irfanview, a Language könyvtárba bemásolni a Hungarian.dll fájlt, ezután a programban a választható nyelvek között a magyart választani.

2. Képek megjelenítésénél ajánlom figyelembe a magyar Nézet menüpont Megjelenítés opcióit kipróbálni. Nem mindegy, hogy képet igazít ablakhoz, vagy fordítva, az olvashatóság szempontjából.

3. A görgetés egérgombbal megoldására a Beállítások menüpont Egyéb1 fülön a Mindig a következő képre lép opciót kikapcsolni, ilyenkor kényelmesen görgetődni fog egérrel megszokott módon a kép az ablakban, nem ugrik a következőre.

[cseles]

Ja, és képnézegetőnek is ideális. [felnez]

Dr. Gáll Aranka

Kharon
Saturday, June 6, 2009 2:10:39 PM
Szerintem nincs legjobb képnézegető. Én a saját tapasztalataimat írtam le, miszerint nem lehetett a leleteket normálisan megnézni, mert vagy nagyon kicsiben mutatta, vagy csak egy részét a dokumentumnak, és csúszkával sem lehetett megnézni a többi részt. Erre az infomix sem tudott megoldást javasolni nekem. Amúgy jó lenne a progi, tehát ha van erre megoldás akkor érdekelne. Egyébként az ixnview is tud mindent amit az irfanview, és magyar is és ingyenes is, és korábbi hozzászólásom óta felfedeztem, hogy a többoldalas dokumentumokat is tudja kezelni.
drgallaranka
Saturday, June 6, 2009 3:57:00 PM
kaprinai wrote:

Én a saját tapasztalataimat írtam le, miszerint nem lehetett a leleteket normálisan megnézni, mert vagy nagyon kicsiben mutatta, vagy csak egy részét a dokumentumnak, és csúszkával sem lehetett megnézni a többi részt. Erre az infomix sem tudott megoldást javasolni nekem.

Jó, erre írtam a szerintem való megoldást. A csuszkára például. Egy próbát megér. Egyébként a legjobb az szubjektív és mindenki azt használ, amit akar. :)

Dr. Gáll Aranka

Kharon
Saturday, June 6, 2009 9:19:57 PM
Kipróbálom ezt a görgetésmegoldást.
jsozer
Monday, June 8, 2009 9:52:15 PM
A szakvizsgakódokkal akadt egy kis gond. Az általános orvostan szakvizsgával nem lehet Tetanolt felirni, ott háziorvostan szakvizsgát kér a gép, ezzel szemben a szakvizsga felvitelnél az általános orvostan szakvizsgát is fel lehet vinni.
hosi
  • hosi
Tuesday, June 9, 2009 9:47:58 AM
jsozer wrote:

A szakvizsgakódokkal akadt egy kis gond. Az általános orvostan szakvizsgával nem lehet Tetanolt felirni, ott háziorvostan szakvizsgát kér a gép, ezzel szemben a szakvizsga felvitelnél az általános orvostan szakvizsgát is fel lehet vinni.

Mindkét helyen, tehát az Eü pont kiválasztásakor (a készítményhez rendelt szakvizsga kódoknál) illetve a szakvizsgák karbantartásánal az OEP publikus törzse az irányadó. A program ezek alapján veti össze a beírt és elvárt szakvizsga kódokat. Természetesen jelezzük feléjük az Önök által számunkra eljutatott kifogásokat, problémákat.

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, June 9, 2009 10:56:18 AM
Ezúton kérjük minden kedves felhasználónkat, hogy amennyiben észrevétele van a feljebb említett Eü. pontokkal kapcsolatban, azonnal jelezzék felénk!

Ezeket az észrevételeket mi is megvizsgáljuk illetve azonnal továbbítjuk az OEP felé!

Köszönjük.

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, June 10, 2009 9:35:48 PM
T. Infomix!

Sajnos kénytelen vagyok Windows újratelepítési manőverbe fogni, egyúttal gépfejlesztéssel egybekötve. Kérdésem, hogy Windows Vista alatt fut-e az ixdoki, illetve érdemes-e ilyesmibe gondolkodni?

Köszönettel: Dr Bakos J

hosi
  • hosi
Thursday, June 11, 2009 9:58:21 AM
piedl wrote:

Korháztól jött kérdés,hogy megoldható-e,hogy a beutalo menjen e-mailben,melyen a beteg telefonszáma van rajt,és ez alapján az intézmény a beteget értesiti SMS-ben.Igy nem kellen nyomtatni,telefonálgatni stb.

Informatikailag megoldható, megnézzük a lehetőséget

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Thursday, June 11, 2009 12:14:38 PM
Bakos J wrote:

T. Infomix!

Sajnos kénytelen vagyok Windows újratelepítési manőverbe fogni, egyúttal gépfejlesztéssel egybekötve. Kérdésem, hogy Windows Vista alatt fut-e az ixdoki, illetve érdemes-e ilyesmibe gondolkodni?

Köszönettel: Dr Bakos J

Vista alatt is teljeskörűen működik a visual rendszer, de tapasztalataink alapján minimum Home Premium változatot javaslunk

Hostyánszki László
Hajnalné
Friday, June 12, 2009 4:20:40 PM
Megoldható lenne-e, hogy ki lehessen nyomtatni a szakorvosi javaslatos receptekről is egy listát a betegnek, amin szerepel minden adat (indikációs pont, BNO, jav.dátum, pecsét stb.)?

Akár a therápiás lapba beépítve.

Köszönöm

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, June 16, 2009 12:48:29 PM
A 2009 július 1-től kötelezően minden receptre nyomtatandó extra vonalkód számos problémát vetett fel. Szeretném röviden összefoglalni a lényeget az infomIx orvosi programjait érintően, mivel több fórumon elképesztő tartalmú és színvonalú hozzászólások jelentek meg a témában, a tárgyi tudástól el nem vakított éleslátás birtokában.

Az infomIx összes orvosi programjait felkészítettük az új formátumú és tartalmú receptírásra. Több programgenerációnk van használatban, nem minden orvos teheti meg, hogy a DOS-os programot lecseréli Windows-osra. Ebben a helyzetben már korábban is problémát okozott, hogy az újabb nyomtatók viszont nem tudnak DOS-ból nyomtatni.

Szemben sok más szoftvercéggel, nem mondtuk azt, hogy ez megoldhatatlan, hanem egy speciális programmal lehetővé tettük a DOS-os programokból a nyomtatást csak Windows-os nyomtatókra. Ez a speciális megoldás, sajnos, a Windows95/98 sajátosságai miatt, ezen az operációs rendszeren nem működik.

Az extra vonalkód (az OEP által deklarált módon) véget vet a DOS-os nyomtató illesztések használatának, ezen a módon ez nem nyomtatható. Ezért azok a felhasználóink, akik Windows95/98 alatt, DOS-os programunkat használják, váltásra kényszerülnek, mert Windows-os nyomtató-illesztésre a fentebbi okból, DOS-ra pedig a vonalkód miatt nem tudnak nyomtatni. Nem tudom, az előbbiekből ez látszik-e, de ennek a helyzetnek a tisztázásában és megoldási lehetőségeinek kiderítésében sok hónapnyi munkánk fekszik.

Összefoglalva: minden programunk teljes mértékben eleget tesz az új előírásnak, az egyetlen eset, ahol (akár Windows-, akár program-) váltásra van szükség, a Windows95/98 alatti DOS-os program esete.

dr.Kovács József
Tuesday, June 16, 2009 2:22:52 PM
pozsi wrote:

A 2009 július 1-től kötelezően minden receptre nyomtatandó extra vonalkód számos problémát vetett fel. Szeretném röviden összefoglalni a lényeget az infomIx orvosi programjait érintően, mivel több fórumon elképesztő tartalmú és színvonalú hozzászólások jelentek meg a témában, a tárgyi tudástól el nem vakított éleslátás birtokában.

Az infomIx összes orvosi programjait felkészítettük az új formátumú és tartalmú receptírásra. Több programgenerációnk van használatban, nem minden orvos teheti meg, hogy a DOS-os programot lecseréli Windows-osra. Ebben a helyzetben már korábban is problémát okozott, hogy az újabb nyomtatók viszont nem tudnak DOS-ból nyomtatni.

Szemben sok más szoftvercéggel, nem mondtuk azt, hogy ez megoldhatatlan, hanem egy speciális programmal lehetővé tettük a DOS-os programokból a nyomtatást csak Windows-os nyomtatókra. Ez a speciális megoldás, sajnos, a Windows95/98 sajátosságai miatt, ezen az operációs rendszeren nem működik.

Az extra vonalkód (az OEP által deklarált módon) véget vet a DOS-os nyomtató illesztések használatának, ezen a módon ez nem nyomtatható. Ezért azok a felhasználóink, akik Windows95/98 alatt, DOS-os programunkat használják, váltásra kényszerülnek, mert Windows-os nyomtató-illesztésre a fentebbi okból, DOS-ra pedig a vonalkód miatt nem tudnak nyomtatni. Nem tudom, az előbbiekből ez látszik-e, de ennek a helyzetnek a tisztázásában és megoldási lehetőségeinek kiderítésében sok hónapnyi munkánk fekszik.

Összefoglalva: minden programunk teljes mértékben eleget tesz az új előírásnak, az egyetlen eset, ahol (akár Windows-, akár program-) váltásra van szükség, a Windows95/98 alatti DOS-os program esete.

Ajánlanám ezt a hozzászólást a fent említett egyéb fórumokon is megjeleníteni.

dr.Kovács József
hosi
  • hosi
Tuesday, June 16, 2009 3:05:15 PM
Hajnalné wrote:

Megoldható lenne-e, hogy ki lehessen nyomtatni a szakorvosi javaslatos receptekről is egy listát a betegnek, amin szerepel minden adat (indikációs pont, BNO, jav.dátum, pecsét stb.)?

Akár a therápiás lapba beépítve.

Köszönöm

Igen, a következő verzióban a Th.lap karbantartásból nyomtatható gyógyszer igazoláson ezek az adatok is rajta lesznek, továbbá a Th.lappal rendelkezők lista is tartalmazni fogja ezen adatokat

Hostyánszki László
Somogyi László
Tuesday, June 16, 2009 3:13:50 PM
pozsi wrote:

... mivel több fórumon elképesztő tartalmú és színvonalú hozzászólások jelentek meg a témában, a tárgyi tudástól el nem vakított éleslátás birtokában.

Nem tudom, az előbbiekből ez látszik-e, de ennek a helyzetnek a tisztázásában és megoldási lehetőségeinek kiderítésében sok hónapnyi munkánk fekszik.

Összefoglalva: minden programunk teljes mértékben eleget tesz az új előírásnak,

Melyik fórumra gondolsz, az Infomixra vagy esetleg a Webdokira? Utóbbi agyalágyultak szövetsége, azzal nem foglalkozunk.

A stílus most sem tetszik. A probléma nem ott volt ezen a fórumon sem, hogy mennyit dolgoztatok rajta, és, hogy megfelel-e a jogszabálynak a program.

A probléma ott volt, hogy múlt héten és előtte hétvégén és azóta sem, nem volt letölthető olyan NEM-TESZT verzió, amivel vonalkódot lehet nyomtatni. Deklaráltan tesztverziót nem fogok éles adatbázisra telepíteni. Tesztelő adatbázisom pedig nem volt. (kértem már tesztelési lehetőséget 2006-ban utoljára, de nem adtatok) Ez az egész kommunikációs probléma. Kint volt az 1.27.2 majd 3 de akkor nem töltöttem le, utána csak 1.27.4 és 5 tesztként, az előző nem-teszt verziók eltűntek a szerverről. Lényeg: Ha a deklaráltan tesztverziótok adatbázis hibákat hoz létre a programban és ez a jelentésben akárhogy is hibát generál, az Infomix vállal-e felelősséget a tesztverziójáért????? Igen-Nem válasz aláhúzandó. Kérdezd meg a cégvezetést, jogászt, ha nem tudod a választ.

Itt kommunikációs bibi van, legjobb jóindulatom ellenére is. Az, hogy ez ügyben a telefon ügyeletes hülyének nézett, már fel sem veszem.

Most már van tesztgépem, mert dühömben csináltam egy külön tesztgépet erre célra és utólagos engedelmetekkel ráhúztam az Ixdokit, magad uram, ha szolgád sztrájkol, nem mintha olyan nagyon ráérnék tesztelgetni! -látod én is tudok magas lóról véleményt írni.

A teszteléseim eredményét pedig megírtam ide. Ingyenteszt (!) nektek is jól jön.

Azt sem publikáltátok sehol, hogy az 1.27.3 fekve nyomtatás hibáját, ami téma volt ezeken a fórumokon, az 1.27.5-ös javítja. Én megírtam, hogy közben az álló nyomtatás nem lett tökéletes. Teszteljenek csak idekint a háziorvosok? Nem ez a dolguk, hogy éles rendelés közben hibák jöjjenek elő, hol éltek? És persze tényleg vannak annyira hülye orvosok akik megteszik. Ezen a ponton vagytok egy kissé fellengzősek, de nem most először az elmúlt 10 év alatt mióta ismerem a céget.

A "minden programunk teljes mértékben eleget tesz" pedig elfogadható, de hogy mennyire az még keményen meg lesz nézve, ezek után állítom.

Deklarált tesztverziót pedig csak deklarált tesztelőknek szabad kiadni! Megfelelt esetben a többieknek. Csak én érzem, hogy ez nem volt teljesen tisztességes? (a hibát meg csendben javítani, közben sértődgetni, mi ez, szolgáltatás?) És nem arra hivatkozni, hogy "mi már piacvetőként kiadtuk ekkor meg akkor" mert nem volt letölthető, és a deklarált tesztverziót pedig tegye fel aki nem fél a kellemetlenségektől, tehát nem volt sehol múlt héten a "piacvezetés"

Fú, de felhúzott ez a megjegyzésed pozsi a vakított éleslátásról, mert nézzé' elébb tükörbe. Bocs.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, June 16, 2009 5:26:37 PM
dr.Kovács József wrote:

pozsi wrote:

Ajánlanám ezt a hozzászólást a fent említett egyéb fórumokon is megjeleníteni.

Én már egyszer hasonló esetben megtettem de mint "a szerkesztési elvekkel nem egyező tartalmút" a moderátor levette. nem sok értelmét látok ezek után.

Similar Topics
Users browsing this topic