Varga Sándor
Tuesday, April 16, 2019 8:50:12 AM
Originally Posted by: TomposG 

Egyre több az olyan betegünk van akik egyértelműen e-Receptet kérnek, nem is jönnek el a kinyomtatott receptért. Ilyenkor tudom nem szabályos de ki sem szoktuk kinyomtatni mert felesleges. A Karbantartás, Kezelés költség anyag, Recept törlés menüpontnál szoktuk ellenőrizni, hogy a recept elment-e e-Receptként. Kérdésem az volna, hogy a Háziorvosi ellátás lapon a Therápia ablakban nem vona valamilyen módon jelölhető (pl.: vastag betű, más szinű betű), hogy adott recept sima recept vagy e-Recept volt?

Tompos G.

Kedves doktorúr,

köszönjük a javaslatot. Egyeztetünk a fejlesztőkkel milyen módon lehet ezt megoldani, és visszajelzünk.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, April 17, 2019 12:01:08 PM
Van néhány betegünkm akinek a kórházi zárójelentésén vastagon szedett betűkkel, kiemelten írta a kezelő orvos: "A beteg Rh(D) variáns tulajdonságú beteg. ABO kompatibilis, Rh(D) pozitív vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható." Szeretnénk kérni, a szemályi adatok- Alapadatoknál a vércsoport és Rh faktor mező növelését, hogy be tudjuk írni. Köszönjük szépen !
palenkascs
Wednesday, April 17, 2019 12:27:53 PM
Originally Posted by: Ilona 

Van néhány betegünkm akinek a kórházi zárójelentésén vastagon szedett betűkkel, kiemelten írta a kezelő orvos: "A beteg Rh(D) variáns tulajdonságú beteg. ABO kompatibilis, Rh(D) pozitív vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható." Szeretnénk kérni, a szemályi adatok- Alapadatoknál a vércsoport és Rh faktor mező növelését, hogy be tudjuk írni. Köszönjük szépen !

Utána járok a lehetőségeknek, addig is szíves türelmét kérem, Köszönöm!

hegelydr
Wednesday, July 3, 2019 8:16:15 AM
Az aktuális B300 jelentést nem tudom elkészíteni, fatal error hibát ír, amikor elkezdi a jelentés készítést.

Eddig ez nem volt, nem tudom, másnál van-e ez a hiba.

Varga Sándor
Wednesday, July 3, 2019 8:21:58 AM
Originally Posted by: hegelydr 

Az aktuális B300 jelentést nem tudom elkészíteni, fatal error hibát ír, amikor elkezdi a jelentés készítést.

Eddig ez nem volt, nem tudom, másnál van-e ez a hiba.

Kedves doktorúr,

Adatsérülés esetén jön ilyen hibaüzenet. Úgy tudom Ön egy több praxisos hálózatos rendszert használ. Felvesszük a kapcsolatot a rendszergazdájukkal, mert az adatokat csak akkor tudjuk megnézni, és ha szükséges javítani az adatbázis hibát, amikor senki nem dolgozik a programban.

Varga Sándor
misidoki
Wednesday, July 3, 2019 6:23:29 PM
Help! Rendelő felújítás miatt a gépeket áttelepítette a rendszergazda. Azóta lelassult az Ixdoki, viszont ha rátesszük az EKG-t,akkor azt írja ki: A Háziorvosi rendszer nem válaszol. A régi helyen nem voltak ilyen hibák,a rendszergazda meg azt mondja, ő mindent ugyanúgy telepített,nem tud mit tenni.Segítséget kérek#-o Na meg az Ixdoki képernyője is kicsit felcsúszott azóta.[azta]
Varga Sándor
Wednesday, July 3, 2019 6:52:48 PM
Originally Posted by: misidoki 

Help! Rendelő felújítás miatt a gépeket áttelepítette a rendszergazda. Azóta lelassult az Ixdoki, viszont ha rátesszük az EKG-t,akkor azt írja ki: A Háziorvosi rendszer nem válaszol. A régi helyen nem voltak ilyen hibák,a rendszergazda meg azt mondja, ő mindent ugyanúgy telepített,nem tud mit tenni.Segítséget kérek#-o Na meg az Ixdoki képernyője is kicsit felcsúszott azóta.[azta]

Kedves doktorúr,

Megtenné hogy hívja az ügyeleti mobilt? Az irodában már nincs kolléga. A 06 30 225-0772 vagy a 06 30 258-0381 számon éri el az ügyeleteseket este 9-ig.

köszönöm

Varga Sándor
misidoki
Thursday, July 4, 2019 9:06:15 AM
Ma reggel sincsenek bent?[azta]
Varga Sándor
Thursday, July 4, 2019 9:20:56 AM

Ma reggel sincsenek bent?[azta]

Kedves doktorúr,

természetesen dolgozunk, 7:30-tól van kolléga az irodában. Egy kollégám fogja keresni hamarosan.

Varga Sándor
misidoki
Thursday, July 4, 2019 4:31:04 PM
Egyszerűbb lett volna megírni, hogy a verzióváltó okozta a hibát,és hamarosan javítják.

Köszönöm.

Varga Sándor
Thursday, July 4, 2019 5:52:10 PM

Egyszerűbb lett volna megírni, hogy a verzióváltó okozta a hibát,és hamarosan javítják.

Köszönöm.

Kedves doktorúr,

elnézést kérek, számomra nem volt egyértelmű, hogy ez okozta önnél a lassú működést. A hozzászólása alapján valamilyen hálózati problémára gondoltam.

Varga Sándor
kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, July 5, 2019 8:25:12 AM
Tisztelt Infomix !

##MORFINA CLORIDRATO MONICO 10 MG/1ML SOLUZIONE INIETTABILE 5x1ml -t szerettem volna felírni, de a patikába nincs csak 3 ampulla és a gép meg csak 5 db-t enged.Patika szerint a csomag bontható, hisz ők már meg is bontották. Megoldás ? Kovács-Kléh Ecser.

Varga Sándor
Friday, July 5, 2019 9:12:37 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

##MORFINA CLORIDRATO MONICO 10 MG/1ML SOLUZIONE INIETTABILE 5x1ml -t szerettem volna felírni, de a patikába nincs csak 3 ampulla és a gép meg csak 5 db-t enged.Patika szerint a csomag bontható, hisz ők már meg is bontották. Megoldás ? Kovács-Kléh Ecser.

Kedves doktorúr,

A 43/2005 EüM rendelet 3§ (10) pontja szerint nem lehet bontani a Fokozottan ellenőrzött szernek (kábítószer) minősülő készítményeket, ezért nem engedi a rendszerünk.

Varga Sándor
misidoki
Thursday, July 11, 2019 1:46:08 PM
Gyógyszerigazolás nyomtatásakor a "Lista"-ra kattinva eljönnek a "Nem szedi"-re állított gyógyszerek is,és mindet kinyomtatja.Javítás?
Nagy Attila
Thursday, July 11, 2019 3:07:14 PM

Gyógyszerigazolás nyomtatásakor a "Lista"-ra kattinva eljönnek a "Nem szedi"-re állított gyógyszerek is,és mindet kinyomtatja.Javítás?

Kedves Doktorúr!

Az lista ablakon alul van egy opció: Nem szedett készítmények is szerepeljenek a listában, ha ez be van pipálva akkor nyomtatódnak azon készítmények is amik nem szedire vannak állítva, elképzelhető hogy Önnél így van beállítva?

misidoki
Thursday, July 18, 2019 11:38:07 AM
Nincs bepipálva. Másik gondom-mindig csak Vendég vagyok, újra-meg újra be kell jelentkeznem ide.
misidoki
Monday, July 22, 2019 11:14:07 AM
Még mindig nem nyomtatja rendesen és még mindig nincs bebipálva. A bejelentkezésem viszont rendeződött,ez is valami.Help!
kantorm
Monday, July 22, 2019 11:47:34 AM

Még mindig nem nyomtatja rendesen és még mindig nincs bebipálva. A bejelentkezésem viszont rendeződött,ez is valami.Help!

Tisztelt Doktor Úr!

Mindjárt keressük önt telefonon, hogy távolival megnézzük az esetet.

Türelmét köszönjük!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, August 28, 2019 8:58:31 AM
Honnan tudom egy barna lámpás passzivált TAJ-nál, hogy meghalt-e vagy más okból megszűnt a TAJ száma. 31 éves betegről van szó, idősnél azért sejtem...

Köszönöm

Nagy Attila
Wednesday, August 28, 2019 9:20:58 AM
Originally Posted by: Bogi 

Honnan tudom egy barna lámpás passzivált TAJ-nál, hogy meghalt-e vagy más okból megszűnt a TAJ száma. 31 éves betegről van szó, idősnél azért sejtem...

Köszönöm

Kedves Bogi!

Ezt sajnos csak az NEAK tudja megmondani, érvénytelenítették a TAJ számát ez azt jelenti hogy a páciens elhunyt vagy pedig tartósan vagy véglegesen külföldre távozott.

A „BARNA lámpa” - TAJ egyéb okból érvénytelen

Az egészségügyi szolgáltatások csak térítés mellett vehetők igénybe. A TAJ érvényességének rendezését a kormányhivatal megyeszékhelyen működő járási hivatalánál – Pest megye és a főváros esetén Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. kerületi hivatalánál – kezdeményezheti.

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, August 28, 2019 9:29:15 AM
Jó fej a NEAK, félinformációk alapján vannak elvárásai...

Na akkor azt választom, hogy nem temetem el a beteget [hatnincs]

Originally Posted by: Nagy Attila 

Originally Posted by: Bogi 

Köszönöm

Kedves Bogi!

Ezt sajnos csak az NEAK tudja megmondani, érvénytelenítették a TAJ számát ez azt jelenti hogy a páciens elhunyt vagy pedig tartósan vagy véglegesen külföldre távozott.

A „BARNA lámpa” - TAJ egyéb okból érvénytelen

Az egészségügyi szolgáltatások csak térítés mellett vehetők igénybe. A TAJ érvényességének rendezését a kormányhivatal megyeszékhelyen működő járási hivatalánál – Pest megye és a főváros esetén Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. kerületi hivatalánál – kezdeményezheti.

szape
Wednesday, September 4, 2019 3:05:53 PM
Tisztelt Infomix!

Egy ideje indításnál a Visual Ixdoki az alábbi hibaüzenetet írja ki, megpróbálom csatolni a képet.

UserPostedImage

Ezután ha továbblépünk, hiba nélkül lehet használni a programot, de korábban nem volt ilyen üzenet. A legfrissebb verziót használjuk, de már az előzőnél is tapasztalható volt a probléma.

Segítségüket előre is köszönöm.

MCsaba
Wednesday, September 4, 2019 3:14:15 PM
Originally Posted by: szape 

Tisztelt Infomix!

Egy ideje indításnál a Visual Ixdoki az alábbi hibaüzenetet írja ki, megpróbálom csatolni a képet.

UserPostedImage

Ezután ha továbblépünk, hiba nélkül lehet használni a programot, de korábban nem volt ilyen üzenet. A legfrissebb verziót használjuk, de már az előzőnél is tapasztalható volt a probléma.

Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelt szape!

A problémát valószínűleg az RSS timer hibás értéke okozza. Ellenőrizheti a beállítást a Rendszer\Alapbeállítások\Felhasználó\RSS timer menüpontban. Az itt lévő numerikus értéknek legalább 300-nak kell lennie.

szape
Thursday, September 5, 2019 7:05:24 AM
Originally Posted by: MCsaba 

Tisztelt szape!

A problémát valószínűleg az RSS timer hibás értéke okozza. Ellenőrizheti a beállítást a Rendszer\Alapbeállítások\Felhasználó\RSS timer menüpontban. Az itt lévő numerikus értéknek legalább 300-nak kell lennie.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, kipróbáljuk és mindenképpen visszajelzek.

MediAT
Tuesday, October 1, 2019 11:24:16 AM
Kedves Mindenki!

A mai verzióváltó levélben szerepel az alábbi szöveg:

A ’Colecalciferol kezelés’ és ’Kizárólag szoptatott csecsemők’ indikátorok esetén az orvos eldöntheti, hogy az indikátorok szerinti finanszírozásról szóló jogszabály szövege szerint, vagy a NEAK gyakorlata szerint számoljon a program.

Érdeklődnék, hogy van-e valaki, aki magyarra lefordítaná, hogy a kettő finanszírozás között mi a különbség? Melyiket éri meg választani?

Eddig is azt gondoltam, hogy nem a házi gyermekorvosokat kellene "büntetni" vagy "kitüntetni" a 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet fogyasztó csecsemők létszámával- vagy annak hiányával, hiszen ebben az ügyben leginkább a védőnőnek van befolyása. De ha már az orvos mindent megtesz- lehetőségeihez mérten- az ügy érdekében, vajon melyik esetben lesz ez finanszírozási tekintetben kedvezőbb?

A D-vitamin kérdésében egyértelmű az orvos felelőssége, melyik a jobb verzió?

Köszönöm, ha megosztják velem a tapasztalataikat!

Üdv, Sziliné Ildikó

Varga Sándor
Tuesday, October 1, 2019 11:52:32 AM
Originally Posted by: MediAT 

Kedves Mindenki!

A mai verzióváltó levélben szerepel az alábbi szöveg:

A ’Colecalciferol kezelés’ és ’Kizárólag szoptatott csecsemők’ indikátorok esetén az orvos eldöntheti, hogy az indikátorok szerinti finanszírozásról szóló jogszabály szövege szerint, vagy a NEAK gyakorlata szerint számoljon a program.

Érdeklődnék, hogy van-e valaki, aki magyarra lefordítaná, hogy a kettő finanszírozás között mi a különbség? Melyiket éri meg választani?

Eddig is azt gondoltam, hogy nem a házi gyermekorvosokat kellene "büntetni" vagy "kitüntetni" a 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet fogyasztó csecsemők létszámával- vagy annak hiányával, hiszen ebben az ügyben leginkább a védőnőnek van befolyása. De ha már az orvos mindent megtesz- lehetőségeihez mérten- az ügy érdekében, vajon melyik esetben lesz ez finanszírozási tekintetben kedvezőbb?

A D-vitamin kérdésében egyértelmű az orvos felelőssége, melyik a jobb verzió?

Köszönöm, ha megosztják velem a tapasztalataikat!

Üdv, Sziliné Ildikó

Kedves Ildikó,

A jogszabály a fenti két indikátor esetén tartalmazza, hogy milyen ATC csoportba tartozó készítmények kiváltását kell figyelembe venni (Colecalciferol kezelés ATC: A11CC05, illetve Kizárólag szoptatott csecsemők V06C vagy V06D).

A NEAK a számítás során más készítmények kiváltását veszi figyelembe. A mostani verzióba bekerült beállítás azt teszi lehetővé, hogy az indikátor becslésnél a visual Ixdoki is a NEAK által figyelembe vett készítményeket vegye figyelembe.

Varga Sándor
Gál Andi
Tuesday, October 29, 2019 3:27:30 PM
Tisztelt Infomix!

Érdeklődni szeretnék, hogy hová tűnt a Vaxigrip extra az általánosan rendelhető gyógyszerek közül? A kivontak között is csak a Vaxigrip szerepel.

Köszönöm szépen!

Patkó Balázs
Tuesday, October 29, 2019 3:38:21 PM
Originally Posted by: Gál Andi 

Tisztelt Infomix!

Érdeklődni szeretnék, hogy hová tűnt a Vaxigrip extra az általánosan rendelhető gyógyszerek közül? A kivontak között is csak a Vaxigrip szerepel.

Köszönöm szépen!

Tisztelt Gál Andi!

A Vaxigrip Tetra készítmények a NEAK áltál kiadott gyógyszertörzs szerint nincsenek forgalomban. Önnél valószinűleg be van kapcsolva a receptíráson, hogy csak a forgalomban lévő készítmények látszódjanak. Ezt az ablak jobb felső sarkában lévő beállítások alatt tudja ki vagy be kapcsolni a "Csak a forgalomban lévő a listában" opcióval.

MediAT
Wednesday, October 30, 2019 1:18:03 PM
Originally Posted by: Gál Andi 

Tisztelt Infomix!

Köszönöm szépen!

Kedves Andi!

Szerintem az idei oltóanyag majd csak az elseje utáni törzskönyv frissítésbe kerül majd bele. Most jött még csak ki,még nincs a választhatók között. Jövő héten már szerintem látható lesz.

Üdv,

Sziliné Ildi

dr.oremus
Wednesday, October 30, 2019 1:48:54 PM
Tisztelt Infomix! Nem működik a kártyaolvasó, csak nálam probléma, vagy másnál is?
Similar Topics
Users browsing this topic