Mórocz Márk
Monday, October 7, 2019 8:20:39 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Nagyon nehezen vagy nem lehet csatlakozni az EESZT-hez. Rendszer hiba van ? Vagy mi rontottuk el a gépet?.....

Köszönettel.

EESZT szolgáltatás lassulás

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek 2019. október 7-én 7 óra óta lassabban érhetőek el.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás elérhetőségének visszaállításán.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés

FöldiÁgi
Monday, October 7, 2019 1:50:26 PM
A kollégáktól kérdezném, hogy ki az a gyermekorvos és asszisztensnője, aki profi módon használja az Ixnet-et? Szeretnénk az asszisztensnőmmel együtt részt venni egy oktatáson az Infomix-nél mindenképpen. De addig is míg erre sor kerül - és hozzátenném, hogy az Infomixesek nagyon segítőkészek, nagyon, nagyon - , de szeretnénk egy kollégát , kolléganőt és kedves asszisztensnőjét, aki "betanítaná", illetve válaszolna kérdéseire az asszisztensnőmnek.
dr. Szemerédi László
Thursday, October 10, 2019 10:16:31 AM
Kérdezném, hogy lehet-e olyan változás a gyógyszerírásban, hogy a diagnózis beírása után folytatólagosan be lehetne írni az akut (0) vagy krónikus (1) kategóriát? Pl: I10H01. Akár TAB-bal átlépve = TAB majd 1. Ez gyorsítaná amunkát, nem kellene az egérke után nyúlkálnunk, ablakot lenyitnunk. Ugyanez a helyzet a beutalóknál. A Visualnál most is így működik. IxNetben is lehet jelenleg is TAB-bal lépkedni, csak a akut/krónikus ablak a dg előtt van, így oda nem lehet ugrani.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Thursday, October 10, 2019 10:24:47 AM
Érdeklődnék, hogy van arra lehetőség hogy a kartonban apa, anya kapcsolat létrehozásakor a szülők adatai közt felvehető legyen a foglalkozás és a munkahely is ? Elég macerás a gyermek lapja mellett külön megnyitni a szülők ambulás lapját is csak a foglalkozás és a munkahely beállítása miatt. Köszönöm
Sz. Tamás
Thursday, October 10, 2019 10:27:53 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Kérdezném, hogy lehet-e olyan változás a gyógyszerírásban, hogy a diagnózis beírása után folytatólagosan be lehetne írni az akut (0) vagy krónikus (1) kategóriát? Pl: I10H01. Akár TAB-bal átlépve = TAB majd 1. Ez gyorsítaná amunkát, nem kellene az egérke után nyúlkálnunk, ablakot lenyitnunk. Ugyanez a helyzet a beutalóknál. A Visualnál most is így működik. IxNetben is lehet jelenleg is TAB-bal lépkedni, csak a akut/krónikus ablak a dg előtt van, így oda nem lehet ugrani.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Tisztelt dr. Szemerédi László!

Ha a doktor úr beírta a diagnózist receptírás ablakon,' CTRL+ 1-6 ; A-E ' billentyű parancsokkal be tudja emelni a kívánt kategóriát.

Beutalónál a Diagnózis választás ablakon, szintén működnek ezek a parancsok.

Sz. Tamás
Thursday, October 10, 2019 1:43:07 PM
Originally Posted by: Panna 

Érdeklődnék, hogy van arra lehetőség hogy a kartonban apa, anya kapcsolat létrehozásakor a szülők adatai közt felvehető legyen a foglalkozás és a munkahely is ? Elég macerás a gyermek lapja mellett külön megnyitni a szülők ambulás lapját is csak a foglalkozás és a munkahely beállítása miatt. Köszönöm

Tisztelt dr. Poros Anna!

Kérését továbbítottam a fejlesztő kollegáknak és meg fogják vizsgálni, hogy megoldható-e.

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, October 15, 2019 5:09:57 PM
Tisztelt Infomix, Kedves Kollégák !

Labor vizsgálatok kiírása kapcsán azon gondolkoztam, hogy nem e kéne nyitni egy külön fórumot, hogy kicsit naprakészre hozzuk a kiírható laborkéréseket. Nem azt mondom, hogy másoljuk pl a Synlab vizsgálat kérő-összesítőjét de valami hasonlót alakítsunk ki közösen. Külön jelölve a háziorvos által kérhető vagy a szakorvos által kérhető vizsgálatok, stb...Köszönöm, hogy elmondhattam, Kovács-Kléh, Ecser.

dr. Szemerédi László
Wednesday, October 16, 2019 5:35:00 AM

Labor vizsgálatok kiírása kapcsán azon gondolkoztam, hogy nem e kéne nyitni egy külön fórumot, hogy kicsit naprakészre hozzuk a kiírható laborkéréseket. Nem azt mondom, hogy másoljuk pl a Synlab vizsgálat kérő-összesítőjét de valami hasonlót alakítsunk ki közösen. Külön jelölve a háziorvos által kérhető vagy a szakorvos által kérhető vizsgálatok, stb...Köszönöm, hogy elmondhattam, Kovács-Kléh, Ecser.

Nekem van egy táblázatom, amely a Kecskeméti Megyei Kh-tól származik és az általuk végzett laborvizsgálatokat tartalmazza, benne azokat is, amelyek csak szakorvos által kérhetők, ill. azt is, mennyi idő műlva ismételhetők. Gondolom, országos szabály. Ez érdekes lehet?

Üdv:

Szemerédi László

Varga Sándor
Wednesday, October 16, 2019 8:24:17 AM

Nekem van egy táblázatom, amely a Kecskeméti Megyei Kh-tól származik és az általuk végzett laborvizsgálatokat tartalmazza, benne azokat is, amelyek csak szakorvos által kérhetők, ill. azt is, mennyi idő műlva ismételhetők. Gondolom, országos szabály. Ez érdekes lehet?

Üdv:

Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Igen, mindenképpen tudnánk használni. Azt, hogy milyen vizsgálatot kérhet háziorvos, illetve szakorvos, az függhet attól is, hogy az adott laborban mit tudnak elvégezni, de valószínűleg a Kecskeméti kórházban kevés olyan vizsgálat van, amit ők nem csinálnak.

Kérem, hogy ha megoldható emailben küldje el nekünk.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Wednesday, October 16, 2019 8:30:42 AM
Küldöm az infomix@infomix.hu-ra.

Üdv.

Varga Sándor
Wednesday, October 16, 2019 9:19:46 AM

Küldöm az infomix@infomix.hu-ra.

Üdv.

Köszönjük, megérkezett.

Ha esetleg más laborok is adnak, adtak ilyet háziorvosoknak, akkor azt is küldhetik az infomix@infomix.hu-ra.

Varga Sándor
kleh
  • kleh
Wednesday, October 16, 2019 9:33:30 AM
Synlab kérőlapjait átküldtem. D.u. még lehet küldök kiegészítőket.
Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Wednesday, October 16, 2019 9:44:18 AM
Én szívesen látnék egy Synlabos mikrobiológiai vizsgálat kérő lapot is a feltöltött nyomtatványok között, gyermekkörzetben nagy szükség lenne rá, mert sokat használjuk.
Sz. Tamás
Wednesday, October 16, 2019 11:03:15 AM
Originally Posted by: Panna 

Én szívesen látnék egy Synlabos mikrobiológiai vizsgálat kérő lapot is a feltöltött nyomtatványok között, gyermekkörzetben nagy szükség lenne rá, mert sokat használjuk.

Tisztelt dr. Poros Anna!

Erre van lehetőség, az alábbi folyamatot kell végigcsinálni, és ki tudja majd választani a Beutalás írása közben.

Menü-> Karbantartás-> Tervező formátumok-> Beutaló formátum tervező

Ha megnyitotta az ablakot, Betöltés gombbal be tudja tölteni a használni kívánt laborkérőt.

(Jelen eseteben az alábbit: LABORKÉRŐ - Synlab - Alapellátási mikrobiológia vizsgálatkérő lap [Ix])

Ha betöltötte, Mentés gombbal el tudja menteni.

Az elmentett néven kell keresni, a Beutaló írása ablakon, jobb oldalon lévő lenyíló listában.

Ha esetleg elakadna, akkor jelezze, és távoli eléréssel segítünk!

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, October 16, 2019 2:36:00 PM
Az önkormányzati segélyhez az utolsó 3 hónapban felírt gyógyszerek listáját kérik. Lehet-e kicsit egyszerűsíteni a listát, mert így nagyon sok oldal. Elég lenne a gyógyszer név, felírás dátuma, felírt mennyiség és jogcím. Ár sem kell, mert a patika árazza be. Köszönjük
palenkascs
Wednesday, October 16, 2019 3:27:06 PM
Originally Posted by: Casus 

Az önkormányzati segélyhez az utolsó 3 hónapban felírt gyógyszerek listáját kérik. Lehet-e kicsit egyszerűsíteni a listát, mert így nagyon sok oldal. Elég lenne a gyógyszer név, felírás dátuma, felírt mennyiség és jogcím. Ár sem kell, mert a patika árazza be. Köszönjük

Ixnetben több lehetőség is van egy adott páciens felírt gyógyszereinek listázására/nyomtatására adott felírásokra, dátumokra vonatkozóan. Az Ön által említett több oldalas lista vélhetően a lekérdezésben készült el, ott valóban sok adat jelenik meg, de itt nincs lehetőség a megjelenő adatok szűkítésére, maximum ha a megjelenő listába kézzel nem törlik a nem szükséges adatokat.

A lekérdezésen kívül még van páciensre vonatkozó felírt gyógyszer lista készítésére a következő menüpont segítségével;

Felső menüsor - Listák - Jelentések\Gyógyszer\Felírt receptek lista.

Egyszerűen paraméterezhető menü, meg kell adni a praxist és a vizsgált időszakot, majd a "Kivonat nyomtatása" gomb segítségével máris kap egy listát, ami lényegesen kevesebb adattartalommal bír a lekérdezésben megjelentekhez képest, viszont remélhetőleg tartalmazza azt, amire szükségük lesz (dátum, készítmény neve, db. szám, felírás jogcíme, fizetett érték, támogatott érték).

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, October 16, 2019 5:08:54 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Originally Posted by: Casus 

Ixnetben több lehetőség is van egy adott páciens felírt gyógyszereinek listázására/nyomtatására adott felírásokra, dátumokra vonatkozóan. Az Ön által említett több oldalas lista vélhetően a lekérdezésben készült el, ott valóban sok adat jelenik meg, de itt nincs lehetőség a megjelenő adatok szűkítésére, maximum ha a megjelenő listába kézzel nem törlik a nem szükséges adatokat.

A lekérdezésen kívül még van páciensre vonatkozó felírt gyógyszer lista készítésére a következő menüpont segítségével;

Felső menüsor - Listák - Jelentések\Gyógyszer\Felírt receptek lista.

Egyszerűen paraméterezhető menü, meg kell adni a praxist és a vizsgált időszakot, majd a "Kivonat nyomtatása" gomb segítségével máris kap egy listát, ami lényegesen kevesebb adattartalommal bír a lekérdezésben megjelentekhez képest, viszont remélhetőleg tartalmazza azt, amire szükségük lesz (dátum, készítmény neve, db. szám, felírás jogcíme, fizetett érték, támogatott érték).

Szuper! Ez kellett :D

Köszönjük!

Rittling Ferenc
Thursday, October 17, 2019 11:14:33 AM
T. Infomix !

Nem régóta használjuk az Xnetet.Kérdésem , hogy a Visulban bekapcsolható volt egy panel

ahol látható volt , hogy a beteg kapott-e influenzaoltást előző években.Így nem kellett külön kérdezgetni,

illetve azt is láttuk ha már meg kaptam az aktuális szezonban.

Az Xnetben van -e ilyen lehetőség ?

Patkó Balázs
Thursday, October 17, 2019 11:24:58 AM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

T. Infomix !

Nem régóta használjuk az Xnetet.Kérdésem , hogy a Visulban bekapcsolható volt egy panel

ahol látható volt , hogy a beteg kapott-e influenzaoltást előző években.Így nem kellett külön kérdezgetni,

Tisztelt Dr. Rittling Ferenc!

Az ellátás ablak jobb felső sarkában található kis injekció gombbal lehet bekapcsolni a Gyors Oltás panelt. Ez az ellátás ablak alá nyílik alapból, ha áthelyezi akkor megjegyzi a helyét és késöbb ott nyílik meg ahová helyezte. Ennek a panelnek a fejlécében írja a legutolsó influenza oltását, lehet pár kattintással oltást adminisztrálni, illetve ha az Előzők részre viszi az egeret, akkor egy tooltip-ben kiírja az előző 3 influenza oltását a paciensnek.

Rittling Ferenc
Thursday, October 17, 2019 2:04:27 PM
Originally Posted by: Patkó Balázs 

T. Infomix !

Az ellátás ablak jobb felső sarkában található kis injekció gombbal lehet bekapcsolni a Gyors Oltás panelt. Ez az ellátás ablak alá nyílik alapból, ha áthelyezi akkor megjegyzi a helyét és késöbb ott nyílik meg ahová helyezte. Ennek a panelnek a fejlécében írja a legutolsó influenza oltását, lehet pár kattintással oltást adminisztrálni, illetve ha az Előzők részre viszi az egeret, akkor egy tooltip-ben kiírja az előző 3 influenza oltását a paciensnek.

Köszönöm szépen!

pharmacybt
Thursday, October 17, 2019 2:23:55 PM

Erre van lehetőség, az alábbi folyamatot kell végigcsinálni, és ki tudja majd választani a Beutalás írása közben.

Ha megnyitotta az ablakot, Betöltés gombbal be tudja tölteni a használni kívánt laborkérőt.

(Jelen eseteben az alábbit: LABORKÉRŐ - Synlab - Alapellátási mikrobiológia vizsgálatkérő lap [Ix])

Az elmentett néven kell keresni, a Beutaló írása ablakon, jobb oldalon lévő lenyíló listában.

Tisztelt Infomix!

A fentiek szerint sikerült menteni nekem is a Synlab beutalót, de nem tudom elővenni a beutalásoknál. 🤦

Kérem szépen részletesebben írják le a módját!

Köszönettel: Tóthné F. Ildikó asszisztens.

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Thursday, October 17, 2019 2:38:58 PM
Originally Posted by: pharmacybt 

Tisztelt Infomix!

A fentiek szerint sikerült menteni nekem is a Synlab beutalót, de nem tudom elővenni a beutalásoknál. 🤦

Nem a beutalásoknál van, hanem a laborkéréseknél.

Sz. Tamás
Thursday, October 17, 2019 2:44:55 PM
Originally Posted by: pharmacybt 

Tisztelt Infomix!

Tisztelt Tóthné F. Ildikó asszisztense!

Ha az alábbi laborkérőt szeretnénk kiválasztani, amit jelen esetben a példában felhoztam, valószínűleg a laborkérésnél fog megjelenni.

Kérem nézze meg, és ha továbbra sem találja, vegye fel velünk a kapcsolatot!

kleh
  • kleh
Thursday, October 17, 2019 5:39:21 PM
Tisztelt Infomix !

Azt kérdezném, hogy a nyomtatványok kiadása kapcsán nem e emelhető be egy kép (pl egy labor tenyésztési nyomtatványa fejléc nélkül). Tudom, hogy a laborok kiadásánál állítható a formula, és ott megoldható a problémám, de ezt én egyszerűbnek látom hogy bármilyen beszkenelt kép beemelhető lenne a beteg fejléce alá - pl korábbi kép vagy ekg, stb.Köszönettel.

Varga Sándor
Friday, October 18, 2019 8:55:41 AM

Tisztelt Infomix !

Azt kérdezném, hogy a nyomtatványok kiadása kapcsán nem e emelhető be egy kép (pl egy labor tenyésztési nyomtatványa fejléc nélkül). Tudom, hogy a laborok kiadásánál állítható a formula, és ott megoldható a problémám, de ezt én egyszerűbnek látom hogy bármilyen beszkenelt kép beemelhető lenne a beteg fejléce alá - pl korábbi kép vagy ekg, stb.Köszönettel.

Kedves doktorúr,

Ha olyan saját beutaló formátumra gondol, amin "háttérként" nyomtatható egy sablon (kép), akkor erre van megoldás. Erre az Űrlap tervezés modul (vagy Maestro szint) ad lehetőséget.

Ha a beutalóra (vagy más nyomtatásra) szeretne a paciens adataiból képet, vagy ehhez hasonló "adatot" ráemelni, arra is ugyan ez a modul ad lehetőséget.

Ha le tudja írni pontosan mit szeretne nyomtatni így, tudunk segíteni abban, hogy ezt milyen módon lehet megtenni az Ixnetben.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, October 18, 2019 9:35:36 AM

T. Infomix !

Köszönöm szépen!

Van-e arra mód, hogy ne kelljen rákattintani, majd bezárni a felugró ablakot ahhoz, hogy lássuk, mikor volt utoljára oltva = felkínáljuk-e neki ebben a szezonban vagy már megkapta? Pl. Ha a Gyors oltás panel indítása ikonra állva már a tooltip-ben mutatná az utolsó oltás dátumát? Ez gyorsítana, nem kellene kattintgatni. Köszönettel: Szemerédi László

Varga Sándor
Friday, October 18, 2019 10:09:50 AM

T. Infomix !

Köszönöm szépen!

Van-e arra mód, hogy ne kelljen rákattintani, majd bezárni a felugró ablakot ahhoz, hogy lássuk, mikor volt utoljára oltva = felkínáljuk-e neki ebben a szezonban vagy már megkapta? Pl. Ha a Gyors oltás panel indítása ikonra állva már a tooltip-ben mutatná az utolsó oltás dátumát? Ez gyorsítana, nem kellene kattintgatni. Köszönettel: Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Az oltás panel az utolsó influenza oltás adatait a fejlécben mutatja, az előzők ikora kattintva látható az összes influenza oltás adata. Ha bekapcsolva hagyja az oltás panelt, akkor minden ellátásnál megnyílik, kattintás nélkül rögtön látható.

Ha új influenza oltás beadása történik, akkor a panel elején csak be kell pipálni az oltás előtti jelölő négyzetet. Az oltás gyári számát automatikusan kitölti az Ixnet az utolsó influenza oltásnál megadott gyártási számmal. Az ellátás tárolásával együtt az így rögzített oltás is automatikusan tárolásra kerül a paciens oltási lapján.

UserPostedImage

A 65 év feletti paciensek esetén az esedékes teendők oldalpanel is figyelmeztet a háziorvosi indikátoroknál, ha az előző influenza oltás egy évnél régebben került beadásra.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Friday, October 18, 2019 10:15:55 AM
T.Infomix!

Valamit sikerült elállítani a scanner illesztőprogram beállításokon. Eddig ha indítottuk a scannelést, az Ixnet ablakban a Twain eszközt választva felugrott egy windows ablak, ahol kiválasztva a scanner Twain illesztőprogramját tudtuk indítani a scannelést. Érdekes módon ezt a windowsos választást csak minden nap 1x kérte az első scanneléskor.

Most valami átállítodott, ez az ablak nem ugrik fel, az Ixnet ablakába akármelyik opciót választom (Twain vagy VIA) mindig az egyszerűbbik illesztőprogram indul (azt hiszem az a VIA) ahol csak annyi beállítás van, hogy szines/szürkeárnyalatos/fekete-fehér oldalt akarok scannelni. Itt viszont az a gond, hogy a szürkeárnyalatos scannelés 3-5 Mbyte/ dokumentum, a fekete-fehér olvashatatlan.

Az eddigi scanneléseink maximum 2-300 Kbyte dokumentumonként. Hol lehetne visszaállítani, hogy az eredeti illesztőprogram induljon scanneléskor?

Dr Bakos János

Nagy Tamás
Friday, October 18, 2019 10:59:57 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

Valamit sikerült elállítani a scanner illesztőprogram beállításokon. Eddig ha indítottuk a scannelést, az Ixnet ablakban a Twain eszközt választva felugrott egy windows ablak, ahol kiválasztva a scanner Twain illesztőprogramját tudtuk indítani a scannelést. Érdekes módon ezt a windowsos választást csak minden nap 1x kérte az első scanneléskor.

Most valami átállítodott, ez az ablak nem ugrik fel, az Ixnet ablakába akármelyik opciót választom (Twain vagy VIA) mindig az egyszerűbbik illesztőprogram indul (azt hiszem az a VIA) ahol csak annyi beállítás van, hogy szines/szürkeárnyalatos/fekete-fehér oldalt akarok scannelni. Itt viszont az a gond, hogy a szürkeárnyalatos scannelés 3-5 Mbyte/ dokumentum, a fekete-fehér olvashatatlan.

Az eddigi scanneléseink maximum 2-300 Kbyte dokumentumonként. Hol lehetne visszaállítani, hogy az eredeti illesztőprogram induljon scanneléskor?

Dr Bakos János

Tisztelt Dr Bakos János!

Valószínűleg a számítógépen lecserélődött a scannerhez tartózó gyártói illesztőprogram, ezt kell újratelepíteni. Ennek hiányában az egyszerűbb (WIA) illesztőprogram indul el.

A nagyobb fájlméret oka lehet az is, hogy a Multimédia beolvasás ablakon a beállítások résznél nem a Több oldalas beolvasás (PDF) van kiválasztva. Ennek az opciónak a használata ajánlott, ez lényegesen kisebb fájlméretet eredményez, mintha képként (JPG vagy TIFF) mentenénk.

Bakos J
  • Bakos J
Friday, October 18, 2019 11:19:56 AM
Originally Posted by: Nagy Tamás 

Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

Dr Bakos János

Tisztelt Dr Bakos János!

Valószínűleg a számítógépen lecserélődött a scannerhez tartózó gyártói illesztőprogram, ezt kell újratelepíteni. Ennek hiányában az egyszerűbb (WIA) illesztőprogram indul el.

A nagyobb fájlméret oka lehet az is, hogy a Multimédia beolvasás ablakon a beállítások résznél nem a Több oldalas beolvasás (PDF) van kiválasztva. Ennek az opciónak a használata ajánlott, ez lényegesen kisebb fájlméretet eredményez, mintha képként (JPG vagy TIFF) mentenénk.

Nem gondolnám, hogy lecserélődött az illesztőprogram, mert a scanner saját ablakából (scangear utility) továbbra is tudom indítani a megszokott illesztőprogramot. A multimédia beolvasás ablakon a több oldalas pdf van bepipálva. Már rég nem JPG vagy Tiff be scannelunk már az EESZT óta. Persze megnézni nem tudom, amióta a zip-be tömörített csatolt file-ok jelszóvédettek(???).

Egyébként ez teljesen indokolatlan. Azt gondolom, hogy nekem, mint a praxis orvosának jogom lenne a leletek megtekintéséhez a programon kívül is. Más egyébként nem férhet a számítógéphez, mivel az kötelezően jelszóvédett.