Ixnet-t használok.
Szeretném kérni, hogy a karbantartás-tervező formátumok-vényformátum tervezőn belül a vényen szereplő sorok távolsága változtatható legyen, ill. külön a Rp. alatti adatok lejjebb helyezhetők legyenek, mint a visualix-ben volt.
Új, gyors nyomtatót vettem, mindent sikerült beállítani, de jelenleg az EESZT kód rávetül a gyógyszer első-második sorára és ezt nem tudom lejjebb húzni. Jobb és az alsó margót nullán hagytam, csak a másik kettőt változtattam.
A vény felső része rendben, de sajnos az egész csak együtt mozgatható.
Köszönettel
dr. Széles Tünde
Tisztelt Dr. Széles Tünte!
Legyenek szívesek új recept nyomtató formátumot létrehozni, és azt használni, ennek lépései a következők:
Ixnetben fent a Szalagvezérlőn a Karbantartáson belül indítsák el a 'Vény formátumok' menüpontot.
A vény tervezőben bal oldalon kattintsanak a 'Betöltés...' nyomógombra, a listából bal egérgombbal válasszák ki 'Vény 2017 EESZT [Ix] formátumot', majd jobb fent a választás zöld nyilas gombbal töltsék be.
Betöltést követően a menü jobb oldalán az 'Oldalbeállítás'-ra kattintva válasszák ki a recept nyomtatót és annak adagolóját, a méret maradjon A4.
Valamint bal oldalt jelöljék be, hogy állítva vagy fektetve szeretnék a receptet nyomtatni és a zöld pipával mentsék el a beállításokat.
Fentieket követően szintén jobb oldalt kattintsanak az 'Előnézet' nyomógombra és a megjelenő nyomtatási kép felső részén a 'Nyomtatás' gomb lenyomásával tesztoldalt készít a program. Meg kell nézni, hogy a recepten a nyomtatott adatok merre, milyen irányba csúsznak el. Javasolt a jogcím rubrikákhoz tartozó betűjeleket figyelni, hiszen ha azok a helyükre kerülnek, minden más adat megfelelő helyre fog nyomtatódni.
Miután megnézték, hogy merre van eltolódva a nyomtatás, a tervező menüpontban ismét nyissák meg jobb oldalt az 'Oldalbeállítás'-t, majd a bal és felső margók állításával javítsanak a nyomtatás pozícióján. Alsó és jobb margókat nem szabad állítani.
Amennyiben azt látják, hogy pl.: a recepten az adatok balra-le vannak elcsúszva, úgy a bal oldali margót kell növelni és a felső margót csökkenteni (az értékek mm-ben értendők). Margók állítását követően ismét nyomtassanak az 'Előnézet'-en belül egy tesztoldalt, így lépésről lépésre sikerülni fog a receptet beállítani.
Mikor minden a helyére nyomtatódik, jobb oldalt a 'Mentés' gombra kattintva eltárolhatják az eddigi beállításokat és itt adjanak a Név mezőbe egy egyedi nevet, amiből tudni fogják, hogy ga formátum melyik nyomtatóhoz tartozik.
Mentést követően nyissák meg a receptírást és a receptírás menü felső részén a 'Gyógyszerkeresés', 'Receptadat' fültől jobbra található Formátum lenyitásával és az elmentett formátum kiválasztásával máris élesben is az új formátumot használják, így nyomtassanak egy eeszt-s éles receptet, amin remélhetőleg minden a helyére fog kerülni.
Ha a fentiek alapján mégsem boldogulnának, hívjanak minket a 06 1 214 5063-as számon és telefonon segítünk a beállításban.