Dr Rétei Ágnes
Thursday, March 26, 2020 7:42:07 AM
A munkahely email címét hol tudunk beírni, nem találom. Most sok munkahely email-ben kéri a TP-s papírt. Köszönjük
Varga Sándor
Thursday, March 26, 2020 8:08:43 AM
Originally Posted by: Casus 

A munkahely email címét hol tudunk beírni, nem találom. Most sok munkahely email-ben kéri a TP-s papírt. Köszönjük

Kedves Casus,

Nincs ilyen konkrét adat a kartonon.

Azt tudom javasolni, hogy a Karton - Egyéb fül egyedi üzenet részbe írják be a munkahely email címét, pl. mhely email: cím@szolgaltato.hu formában. Ha bekapcsolják az egyedi üzenet alatti Kiemelkedően fontos opciót, akkor ez mindig látható lesz az Ixnetben, így az email küldésnél is könnyen be tudják írni.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Thursday, March 26, 2020 8:32:44 AM
Originally Posted by: vargas 

Kedves Casus,

Nincs ilyen konkrét adat a kartonon.

Azt tudom javasolni, hogy a Karton - Egyéb fül egyedi üzenet részbe írják be a munkahely email címét, pl. mhely email: cím@szolgaltato.hu formában. Ha bekapcsolják az egyedi üzenet alatti Kiemelkedően fontos opciót, akkor ez mindig látható lesz az Ixnetben, így az email küldésnél is könnyen be tudják írni.

Így csináltam. [bizonyt]

Köszönöm.

Kamocsay Gabriella

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, March 30, 2020 8:41:47 AM
Jó reggelt!

Nálunk összeomlott az EESZT. Másnál is?

Dr Bakos

Varga Sándor
Monday, March 30, 2020 8:46:14 AM
Originally Posted by: Bakos J 

Jó reggelt!

Dr Bakos

Kedves doktorúr,

volt már ma olyan telefon, ahol akadozott a működés, de hivatalos infót nem kaptunk az AEEK-től. Reméljük csak átmeneti probléma a hétfő reggeli indulásnál.

Varga Sándor
Gabi
  • Gabi
Monday, March 30, 2020 8:47:32 AM

Jó reggelt!

Dr Bakos

Kedves Doktor Úr,

Más még nem jelezte,de igyekszünk megtudni!

Bakos J
  • Bakos J
Monday, March 30, 2020 8:59:28 AM
Originally Posted by: Gabi 

Jó reggelt!

Dr Bakos

Kedves Doktor Úr,

Más még nem jelezte,de igyekszünk megtudni!

Elnézést, úgy látszik csak a mi gépünk ilyen beteges, nem állt át magától a nyári időszámításra, kézzel kellett szinkronizálni.

kleh
  • kleh
Monday, March 30, 2020 11:16:58 AM
Tisztelt Infomix !

Lehet, hogy már kértem vagy javasoltam: az ellátási lapon a jelzőadat rubrikát nem e lehetne úgy beállítani mint a panaszt, hogy a korábbi adatokat átörökítse? Ide minden olyan infót belehetne írni ami segíti az ellátást (és nem kellene egyéb füleket nyitogatni). Kovács-Kléh, Ecser.

Hajnalné
Monday, March 30, 2020 12:34:24 PM
Tisztelt Infomix!

Google playen megjelent az EESZT mobilToken alkalmazás. Mit kell tennünk, hogy elérhessük a programunkat? (a regisztráció kívül)

Köszönöm

Hajnalné

Varga Sándor
Monday, March 30, 2020 1:14:03 PM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Google playen megjelent az EESZT mobilToken alkalmazás. Mit kell tennünk, hogy elérhessük a programunkat? (a regisztráció kívül)

Köszönöm

Hajnalné

Kedves Hajnalné,

A használatot két részre tudom "bontani"

Az első, az AEEK által előírt folyamatot kell végig csinálni.

Amikor a mobilra telepített applikáció használatra kész (ad OTP kódot), jön a második rész.

Ebben az Ixnet minimum 2.88.0 verziója szükséges. A verzióváltó levélben szereplő módon az autentikáció típusát kell módosítani az EESZT panelen, majd az EESZT belépéskor nem eSzig azonosítással, hanem az applikáción keresztül kapott kód megadásával tud az EESZT-be bejelentkezni.

A program használata ezt követően változatlan.

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Monday, March 30, 2020 4:34:27 PM
Tisztelt Cím!

Sajnos belefutottam, hogy az TP papírokat elkezdtem email-ban küldeni a munkáltatóknak, nézet gombbal, itt észrevettem, hogy a kutyanyelvek sorszáma azonos.. gondoltam sebaj.

Később viszont rá kellett döbbennem, hogy az egész csak tájékoztató jellegű, hiszen pecsét+aláírás nélkül nem érvényes ha a munkahely rugalmas el kéne fogadni, hogy majd bemutatja az ellátott de nem ez a helyzet sajnos.

Esetleg egy mondat-t érdemes lenne beszúrni, hogy nem helyettesíti a pecsét+aláírással ellátott kinyomtatott papírt..

COVID-19 kérőlapnál majd érdemes lesz a régiókra is figyelni, mert pl itt pécsen más a kérőlap min a pesti laborban.

kérőlap 

dr. Szemerédi László
Tuesday, March 31, 2020 4:16:32 PM
Tisztelt Infomix Kft!

Az aktuális verzióváltás kapcsán látom a Covid-19 kérdőív és listázó létrehozását. Van-e lehetőség egyfajta COVID mintavételi regiszterre is? Ahová lehetne rögzíteni, kinek kértünk tesztet, mikor valósult meg, mi lett az eredmény, stb. Tartok tőle, egyre több ilyen feladat lesz.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Tuesday, March 31, 2020 4:26:02 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix Kft!

Az aktuális verzióváltás kapcsán látom a Covid-19 kérdőív és listázó létrehozását. Van-e lehetőség egyfajta COVID mintavételi regiszterre is? Ahová lehetne rögzíteni, kinek kértünk tesztet, mikor valósult meg, mi lett az eredmény, stb. Tartok tőle, egyre több ilyen feladat lesz.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Mindenre nyitottak vagyunk, ami segíti a munkát.

Varga Sándor
Gabi
  • Gabi
Tuesday, March 31, 2020 4:43:36 PM

Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix Kft!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Mindenre nyitottak vagyunk, ami segíti a munkát.

Kedves doktor úr,

Már gondolkozunk, ötletelünk mi is, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Jót szeretnénk, de úgy, hogy ne legyen bonyolult, gyorsan ki lehessen adni Önöknek. Minden javaslatot szívesen veszünk.

Akinek van elképzelése, írja meg nekünk e-mailben. Köszönjük.

TomposG
Tuesday, March 31, 2020 6:20:35 PM
Lehet, hogy nem jó helyen kérdezem meg de azért felteszem a kérdést. Nálunk az ügyelet nem csinálta meg az EESzt csatlakozással kapcsolatos procedúrát noha szerintem már régen kötelező lett volna. Nincs szankció így gondolom nem foglalkoztak vele. A volna, a kérdésem, hogy ha valahol működik Visual-al vagy ixNet-el akkor milyen adatokat lát az ügyeletes orvos. Gondolom e-Recept megy de előzményi adat, lelet, zárójelentés vagy bármi látható?

Tompos G.

Gabi
  • Gabi
Tuesday, March 31, 2020 6:32:37 PM
Originally Posted by: TomposG 

Lehet, hogy nem jó helyen kérdezem meg de azért felteszem a kérdést. Nálunk az ügyelet nem csinálta meg az EESzt csatlakozással kapcsolatos procedúrát noha szerintem már régen kötelező lett volna. Nincs szankció így gondolom nem foglalkoztak vele. A volna, a kérdésem, hogy ha valahol működik Visual-al vagy ixNet-el akkor milyen adatokat lát az ügyeletes orvos. Gondolom e-Recept megy de előzményi adat, lelet, zárójelentés vagy bármi látható?

Tompos G.

Kedves Doktor Úr,

Mint korábban írtuk, ma már minden olyan adatot lát az alapellátási ügyeletben dolgozó orvos, amit a háziorvos is láthat a betegről. Az Ixnet rendszer EESzT működése egyébként az ügyeletben és a háziorvosi rendszerben megegyezik - azzal a különbséggel hogy az ügyeletben az ellátás végén egy eHR is felkerül a Térbe (ilyen a háziorvosnál nincs).

Remélem ügyeleti rendszereinket használó orvosainknak nagy segítséget jelent az elkövetkező nehéz napokban.

Ebben az esetben is azt kérnénk, hogy ha bármilyen kérés, javaslat van, ami segíthet Önöknek, kérem írásban jelezzék. Igyekszünk minden ilyen kérést a lehető leggyorsabban megvalósítani, hogy segíthessünk ebben a helyzetben.

Varga Sándor
Tuesday, March 31, 2020 6:33:11 PM
Originally Posted by: TomposG 

Tompos G.

Kedves doktorúr,

Az ügyeletben dolgozó orvosok jogosultak a paciens adatainak (EHR, KAT, REC stb.) lekérdezésére, mindarra, amit az ellátott paciens nem korlátozott. Fontos itt is megjegyezni, hogy az EESZT minden adat lekérdezést is naplóz, a paciens azt is megnézheti ki mikor és milyen adatot kérdezett le róla.

Ellátóként az ügyeletekről az ellátás ténye (KAT), a felírt receptek (REC) beutalók (BEU), és a kiállított ambuláns lap (EHR) kerül fel a térbe. Igaz ez az Ixnet és a visual ügyeleti rendszereinkre is.

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Tuesday, March 31, 2020 8:11:59 PM
Szeretném jelezni, hogy sajnos a Táppénzes Papír továbbra sem érvényes pecsét és aláírás nélkül!!!

"A nagyalakú és kutyanyelv utalványok előnézetben a nyomtatványra rákerül az alábbi szöveg: „10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet alapján aláírás és pecsét nélkül készült!"

A 10/2020 EEMI rendelet azt mondja, hogy LEHET EMAIL-BEN küldeni és nem köteles a 2 hetenkénti TP papírt kiadni de ETTŐL FÜGGETLENÜL KELL ALÁÍRÁS+PECSÉT a 2.88-s verzioban ez megtévesztő lehet ....a felhasználó számára.. nekem is az volt

Varga Sándor
Wednesday, April 1, 2020 8:41:08 AM
Originally Posted by: Sooky Barna dr. 

Szeretném jelezni, hogy sajnos a Táppénzes Papír továbbra sem érvényes pecsét és aláírás nélkül!!!

"A nagyalakú és kutyanyelv utalványok előnézetben a nyomtatványra rákerül az alábbi szöveg: „10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet alapján aláírás és pecsét nélkül készült!"

A 10/2020 EEMI rendelet azt mondja, hogy LEHET EMAIL-BEN küldeni és nem köteles a 2 hetenkénti TP papírt kiadni de ETTŐL FÜGGETLENÜL KELL ALÁÍRÁS+PECSÉT a 2.88-s verzioban ez megtévesztő lehet ....a felhasználó számára.. nekem is az volt

Kedves doktorúr,

közben megkaptuk az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatóját  a vészhelyzet alatt a keresőképtelenségi igazolások kiállításáról.

Az ebben leírtak szerint:

Az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkára által írt körlevele alapján a veszélyhelyzet fennállása alatt a keresőképtelenségi igazolások a miniszteri rendelet értelmében 2 hétnél hosszabb időszakokat is tartalmazhatnak a biztosított keresőképtelensége vonatkozásában, de ahhoz, hogy a biztosított táppénz iránti kérelme elbírálásra kerüljön, és pénzbeli ellátást, táppénzt kapjon, legalább havonta egy alkalommal ki kell adni.

Ugyanakkor a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében kérésre — lehetőség esetén — ezen igazolást - és a kezdő orvosi igazolást is - a biztosítottak részére elektronikus úton (például szkennelést követően e-mailben) is el lehet juttatni, szükség szerint a biztosított e-mail címének telefonon keresztül történő beszerzése után. Természetesen a veszélyhelyzet elhárulta után, az eredeti orvosi igazolást át kell adni a beteg részére.

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Wednesday, April 1, 2020 9:30:57 AM
COVID-19 kérőlapot *Új laborvizsgálatkérő lap

- A „Covid-19” miatt került bevezetésre. Neve: „NNK virológiai kérőlap”. nem találom sehol ?

Hol kereshetem ?

Köszönöm

Varga Sándor
Wednesday, April 1, 2020 9:58:24 AM

- A „Covid-19” miatt került bevezetésre. Neve: „NNK virológiai kérőlap”. nem találom sehol ?

Hol kereshetem ?

Köszönöm

Kedves doktorúr,

Ixnetben az ilyen egyedi kérőlapok egy egyszerű beállítást követően választhatók ki a labor kérésen a formátumok közül. Az első 3 pontot csak egyszer, a beállításhoz kell megcsinálni.

1. indítsa el a Karbantartás - Tervező formátumok - Beutaló formátum tervező menüpontot (Forte szint, vagy űrlap rögzítés modul esetén érhető el)

2. itt töltse be az új formátumot

UserPostedImage

UserPostedImage

3. az oldalbeállításnál válassza ki melyik nyomtatóra szeretné az ilyen laborkérőket nyomtatni. A méretet hagyja A4-en.

UserPostedImage

UserPostedImage

4. a laborvizsgálatok gombbal nyissa meg a laborvizsgálatok panelt, ott keresse meg az új labor vizsgálatot, majd a gombra kattintva, az egérgombot nyomva tartva húzza azt a laborkérő megfelelő helyére

UserPostedImage

5.A mentést követően a laborkérésnél kiválasztható a kérőlap.

UserPostedImage

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Wednesday, April 1, 2020 10:21:40 AM
szuper !! Köszönöm
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, April 1, 2020 8:00:26 PM
Érdeklődni szeretnék, hogy a mobiltoken-es azonosítás már működik élesben?

Ma mindent végigcsináltunk a leírások alapján, de nem engedett be.

Gabi
  • Gabi
Wednesday, April 1, 2020 8:41:17 PM
Originally Posted by: pheni 

Igen, már több helyen sikeresen használatba is vették. Holnap mikor tudjuk keresni, hogy megmutassuk?

dr. Szemerédi László
Thursday, April 2, 2020 5:40:26 AM

Én ott rontottam el, hogy az indításnál a kódbekérő felugró ablakában csak beírtam a kódot, de alul a MobilToken mellé nem tettem pipát. Utána beengedett.

Üdvözlettel:

dr. Szemerédi László

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Thursday, April 2, 2020 8:25:49 AM

Igen, már több helyen sikeresen használatba is vették. Holnap mikor tudjuk keresni, hogy megmutassuk?

9:30 és 10:45 között. Köszönöm előre is!

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Thursday, April 2, 2020 9:58:08 AM

9:30 és 10:45 között. Köszönöm előre is!

Megoldódott, köszönöm a segítséget.

(EESZT panelen a Mentés gombra kellett rákattintani)

Dr Rétei Ágnes
Thursday, April 2, 2020 4:50:40 PM

Hol kereshetem ?

Köszönöm

Kedves doktorúr,

Ixnetben az ilyen egyedi kérőlapok egy egyszerű beállítást követően választhatók ki a labor kérésen a formátumok közül. Az első 3 pontot csak egyszer, a beállításhoz kell megcsinálni.

1. indítsa el a Karbantartás - Tervező formátumok - Beutaló formátum tervező menüpontot (Forte szint, vagy űrlap rögzítés modul esetén érhető el)

UserPostedImage

UserPostedImage

3. az oldalbeállításnál válassza ki melyik nyomtatóra szeretné az ilyen laborkérőket nyomtatni. A méretet hagyja A4-en.

UserPostedImage

UserPostedImage

4. a laborvizsgálatok gombbal nyissa meg a laborvizsgálatok panelt, ott keresse meg az új labor vizsgálatot, majd a gombra kattintva, az egérgombot nyomva tartva húzza azt a laborkérő megfelelő helyére

UserPostedImage

UserPostedImage

Nem sikerül beállítanom. Laborkérőnél nem jelenik meg. [szomoru]

Gabi
  • Gabi
Thursday, April 2, 2020 4:58:07 PM

Hol kereshetem ?

Köszönöm

Kedves doktorúr,

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

Holnap mikor hívhatjuk hogy segítsünk?

Dr Rétei Ágnes
Friday, April 3, 2020 11:54:11 AM

Hol kereshetem ?

Köszönöm

Kedves doktorúr,

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

UserPostedImage

Holnap mikor hívhatjuk hogy segítsünk?

Most már bent vagyok 😃