Dr Rétei Ágnes
Friday, April 3, 2020 12:09:19 PM
Originally Posted by: Casus 

Originally Posted by: Gabi 

Originally Posted by: Casus 

Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Sooky Barna dr. 

COVID-19 kérőlapot *Új laborvizsgálatkérő lap

- A „Covid-19” miatt került bevezetésre. Neve: „NNK virológiai kérőlap”. nem találom sehol ?

Hol kereshetem ?

Köszönöm

Kedves doktorúr,

Ixnetben az ilyen egyedi kérőlapok egy egyszerű beállítást követően választhatók ki a labor kérésen a formátumok közül. Az első 3 pontot csak egyszer, a beállításhoz kell megcsinálni.

1. indítsa el a Karbantartás - Tervező formátumok - Beutaló formátum tervező menüpontot (Forte szint, vagy űrlap rögzítés modul esetén érhető el)

2. itt töltse be az új formátumot

UserPostedImage

UserPostedImage

3. az oldalbeállításnál válassza ki melyik nyomtatóra szeretné az ilyen laborkérőket nyomtatni. A méretet hagyja A4-en.

UserPostedImage

UserPostedImage

4. a laborvizsgálatok gombbal nyissa meg a laborvizsgálatok panelt, ott keresse meg az új labor vizsgálatot, majd a gombra kattintva, az egérgombot nyomva tartva húzza azt a laborkérő megfelelő helyére

UserPostedImage

5.A mentést követően a laborkérésnél kiválasztható a kérőlap.

UserPostedImage

Nem sikerül beállítanom. Laborkérőnél nem jelenik meg. [szomoru]

Holnap mikor hívhatjuk hogy segítsünk?

Most már bent vagyok 😃

Köszönöm a gyors segítséget! Én voltam a figyelmetlen. Ott volt, csak nem nyitogattam a papír méretes ablakot [elpirul]

Kamocsay Gabriella

dr. Szemerédi László
Friday, April 3, 2020 3:21:34 PM
Segítséget kérnék! Beállítottam-elmentettem a koronavírus-kérőlapot. De amikor kiválasztom, nekem kell beírnom a diagnózist, az intézetet, ahová küldöm, és még kérdezi az OTH-kódot is, amit nem találok meg. Én csinálom rosszul? Lehet ezt még automatikusabbra állítani? (BNO, Intézet, OTH-kód eleve kitöltve, amikor megnyitom a kérőlapot?) Jó lenne, ha a betöltés után már nyomhatnám a Nyomtat gmbot.

Köszönettel: dr. Szemerédi László

medicinke
Monday, April 6, 2020 9:06:37 AM
Ha belépek a beteg törzskartonba (lakcím, munkakör, stb módosítás), akkor okézás után beírja a napi ellátásba a (mondjuk 5 éve eltárolt) vérnyomás adatokat. Ezt ki lehet valahogy kapcsolni?

Az Infolapon ki lehet rakni a TP-t, kezdettel, naplószámmal. Ide esetleg a BNO-t még ki lehetne biggyeszteni, néhányszor már felejtettünk el váltani, ez segítene elkerülni a beragadó rossz diagnózist.

A táppénz küldés nagyon jó, az Email gombot nem lehetne kihozni az Előnézet, Utalvány nyomtatás gombok alá?

A gyógyszerek adagolása (számokkal beállítva) sokszor eltűnik. A napi tablettaszám stimmel, illetve a szöveges utasításban is megmarad mondjuk a reggel 1, de a kis számbeállító részből eltűnik. Így aztán a páciensnek adható terápiás lapok hiányosak maradnak.

LNF
  • LNF
  • Kezdő (Szint 3)
Tuesday, April 7, 2020 11:29:08 AM
Szerencsés lenne a mostani helyzetet figyelembe véve, ha a statusba fényképet lehetne beemelni.
Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Wednesday, April 8, 2020 2:08:38 PM
Lehetne egy kérés: a beadott védőoltások védőnői értesítőjén szerepeljen a beteg címe is ! Köszönöm
pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Wednesday, April 8, 2020 4:16:27 PM
Originally Posted by: Panna 

Lehetne egy kérés: a beadott védőoltások védőnői értesítőjén szerepeljen a beteg címe is ! Köszönöm

Tisztelt Doktornő!

Javaslatát felvettük a fejlesztési feladatok közé, de tekintettel a jelenlegi vészhelyzettel kapcsolatos rengeteg teendőre, türelmét kérjük.

TomposG
Thursday, April 9, 2020 11:01:48 AM
Tisztelt Infomix Kft.!

Látom, hogy mindenkinek elérhető lesz a veszélyhelyzet idejére az OSZIR jelentésküldés az Ixnet-ből ingyenesen a következő verziótól. Köszönjük!

Azt szeretném kérdezni, hogy tanúsítvány kell hozzá. Eddig webes felületen használtuk felhasználónévvel és jelszóval. Hogyan lehet tanúsítványhoz jutni?

Tompos G.

Varga Sándor
Thursday, April 9, 2020 11:06:44 AM
Originally Posted by: TomposG 

Tisztelt Infomix Kft.!

Látom, hogy mindenkinek elérhető lesz a veszélyhelyzet idejére az OSZIR jelentésküldés az Ixnet-ből ingyenesen a következő verziótól. Köszönjük!

Azt szeretném kérdezni, hogy tanúsítvány kell hozzá. Eddig webes felületen használtuk felhasználónévvel és jelszóval. Hogyan lehet tanúsítványhoz jutni?

Tompos G.

Kedves doktorúr,

A kérdéses tanusítványt az ANTSZ oldalán tudják letölteni/igényelni. Ezt a leírást  találtam hozzá:

Varga Sándor
TomposG
Thursday, April 9, 2020 12:21:29 PM

Tisztelt Infomix Kft.!

Tompos G.

Kedves doktorúr,

A kérdéses tanusítványt az ANTSZ oldalán tudják letölteni/igényelni. Ezt a leírást  találtam hozzá:

Köszönöm szépen!

Sikerült tanúsítványt kapnom. Még annyi gondom van, hogy a tanúsítvány elvileg valamilyen p12 (?) kierjesztésű file. Az Ixnet pedig pfx-et keres, azt tudnám csatolni, ezt a file-t nem látja a tallózáskor. Ha egyszerűen csak átírom Total Commander-rel a file típust pfx-re működhet?

Tompos G.

palenkascs
Thursday, April 9, 2020 12:35:21 PM

Tisztelt Infomix Kft.!

Tompos G.

Kedves doktorúr,

Köszönöm szépen!

Sikerült tanúsítványt kapnom. Még annyi gondom van, hogy a tanúsítvány elvileg valamilyen p12 (?) kierjesztésű file. Az Ixnet pedig pfx-et keres, azt tudnám csatolni, ezt a file-t nem látja a tallózáskor. Ha egyszerűen csak átírom Total Commander-rel a file típust pfx-re működhet?

Tompos G.

Így van, .p12 kiterjesztésű tanúsítványt egyszerűen csak át kell írni .pfx-re, így már a program is látni és kezelni fogja.

Dr. Palicsek Zoltán
Thursday, April 9, 2020 4:50:25 PM
Jó napot!

A mostani verzió tesztverzióját töltöttem le néhány napja, most viszont nem tudom letölteni az ujat, mert a honlapra belépve a letöltésnél azt mondja, nincs jogosultságom a letöltéshez, automatikusan viszont nem tudok frissteni.

Emellett, most vettem észre, hoyg ebben a verzióban valahogy nálam kikapcsolódott a párhuzamos munka modul.

Van lehetőség, hogy még a keddi munkanap kezdete előtt valahogy letölthessem az aktuális uj verziót?

Palicsek Zoltán

Varga Sándor
Thursday, April 9, 2020 4:57:23 PM
Originally Posted by: Dr. Palicsek Zoltán 

Jó napot!

A mostani verzió tesztverzióját töltöttem le néhány napja, most viszont nem tudom letölteni az ujat, mert a honlapra belépve a letöltésnél azt mondja, nincs jogosultságom a letöltéshez, automatikusan viszont nem tudok frissteni.

Emellett, most vettem észre, hoyg ebben a verzióban valahogy nálam kikapcsolódott a párhuzamos munka modul.

Van lehetőség, hogy még a keddi munkanap kezdete előtt valahogy letölthessem az aktuális uj verziót?

Palicsek Zoltán

Kedves doktorúr,

Emailben küldök egy linket, ahonnan le tudja tölteni a verziót (2.88.1).

Az Ixnet központban a verzióváltás egyéb helyről módot kell választani, és azt a mappát betallózni, ahová ezt a verziót letöltötte.

Ha valahol elakadna a két ügyeleti mobilunkat tudja hívni.

köszönjük a segítséget, és nyugodt, pihenéssel teli ünnepeket kívánok!

Varga Sándor
Dr.Ghanem Niyaz
Thursday, April 9, 2020 5:20:33 PM
Tisztelt Infomix !

A korábbi védőoltás értesítő szép és rendezett volt, sok adatot tartalmazott és átlátható volt. A mostaninak se alakja se formája, össze vannak zsúfolva az adatok töb sorban, átláthatlan.

Lehetne visszaállítania korábbi verziót?

Köszönettel:

Dr. Ghanem Niyaz

medicinke
Thursday, April 9, 2020 6:01:54 PM
Ha az ixNET-ből jelentek esetet, azt az antsz honlap OSZIR részében is látnom kell?

Most az írta az ixnet, hogy sikeres jelentés, de az antsz honlap esetkezelőjében nincs fenn.

Varga Sándor
Thursday, April 9, 2020 7:25:22 PM
Originally Posted by: medicinke 

Ha az ixNET-ből jelentek esetet, azt az antsz honlap OSZIR részében is látnom kell?

Most az írta az ixnet, hogy sikeres jelentés, de az antsz honlap esetkezelőjében nincs fenn.

A bejelentő az ANTSZ által adott interface szerint készült, azt az üzenetet is, hogy a bejelentés sikeres, az ő szerverük adja vissza.

Azt sajnos nem tudom, hogy az antsz webes része hogyan működik. Esetleg őket lehetne megkérdezni, hogy az így bejelentett eseteket lehet-e látni, és ha igen hogyan.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, April 14, 2020 8:38:14 AM

A bejelentő az ANTSZ által adott interface szerint készült, azt az üzenetet is, hogy a bejelentés sikeres, az ő szerverük adja vissza.

Azt sajnos nem tudom, hogy az antsz webes része hogyan működik. Esetleg őket lehetne megkérdezni, hogy az így bejelentett eseteket lehet-e látni, és ha igen hogyan.

Kedves Medicinke,

Ezt az infót kaptuk emailben orvos partnerünktől, aki hasonló működést tapasztalt. Ezúton is szeretném neki megköszönni, hogy utánajárt, és megosztotta velünk a tapasztalatait.

1. Ha valaki nem látja az OSZIR fiókjában a programból bejelentett beteget, valószínűleg nem a saját kódjával jelentette.

2. A programból történő jelentéshez feltétlenül szükséges, hogy az ÁNTSZ központi rendszerében rögzítve legyen a 4 jegyű OEP kód.

3. Az ÁNTSZ kódot az adott járási ÁNTSZ-ben a működési engedélyt rögzítő illetékes tudja rögzíteni a helyi rendszerbe, ezt követően a központi informatikusok rögzítik a központi rendszerbe. Az előbbit valószínűleg mindenki ismeri a saját járásában, az utóbbit az it.helpdesk@oki.antsz.hu email címen lehet elérni.

4. Szuper a fertőző beteg bejelentő, sokkal egyszerűbb vele jelenteni, mint az OSZIR-on keresztül, nagyon köszönjük!!! :)

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, April 14, 2020 11:30:47 AM
T. Infomix!

A lejárt szakorvosi javaslatokkal van problémánk.

Néhány betegnél, akiknek folyamatosan megújuló javaslatai vannak, a terápiás lapon (de az előző felírások között is) nem a legutolsó lejárt javaslat dátumát adja a program, hanem valakinél 2011-es lejárt javaslat dátumát írja ki, valakinek 2018-as lejáratot. Az előbbi esetben a gyógyszer nem is szerepel a terápiás lapon hiába állítunk be akár 26 hónapos terminust a lejárt javaslatok megjelenítésére. A probléma változatosan jelentkezik, Insulin esetében is és egyéb gyógyszereknél is. Valamit mi csinálhatunk rosszul?

Üdvözlettel: Dr Baklos János

Varga Sándor
Tuesday, April 14, 2020 11:47:42 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Néhány betegnél, akiknek folyamatosan megújuló javaslatai vannak, a terápiás lapon (de az előző felírások között is) nem a legutolsó lejárt javaslat dátumát adja a program, hanem valakinél 2011-es lejárt javaslat dátumát írja ki, valakinek 2018-as lejáratot. Az előbbi esetben a gyógyszer nem is szerepel a terápiás lapon hiába állítunk be akár 26 hónapos terminust a lejárt javaslatok megjelenítésére. A probléma változatosan jelentkezik, Insulin esetében is és egyéb gyógyszereknél is. Valamit mi csinálhatunk rosszul?

Kedves doktorúr,

kollégám hamarosan keresni fogja, hogy kiderítsük mi ennek a működésnek az oka.

Addig azt szeretném kérni, hogy a múlt héten közzétett 2.88.1-es frissítést telepítse, és azzal is próbálja meg ezeket a felírásokat.

köszönöm

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, April 14, 2020 12:09:38 PM

Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Kedves doktorúr,

kollégám hamarosan keresni fogja, hogy kiderítsük mi ennek a működésnek az oka.

Addig azt szeretném kérni, hogy a múlt héten közzétett 2.88.1-es frissítést telepítse, és azzal is próbálja meg ezeket a felírásokat.

köszönöm

Feltettem a frissítést, sajnos nem lett jobb.

Dr.Soóky
Tuesday, April 14, 2020 12:53:43 PM
Kliens gépen nem tudunk e-jelentést küldeni a hibaüzenet a következő :

Kérem segítségüket, "fő" gépen megy

UserPostedImage 

Sz. Tamás
Tuesday, April 14, 2020 1:08:51 PM
Originally Posted by: Dr.Soóky 

Kliens gépen nem tudunk e-jelentést küldeni a hibaüzenet a következő :

Kérem segítségüket, "fő" gépen megy

UserPostedImage 

Telefonos egyeztetés után, megoldottuk a problémát.

medicinke
Tuesday, April 14, 2020 7:05:02 PM
Nem megy nálunk a párhuzamos ellátás egy adott betegnél. Forte vagyunk, mintha abban benne lenne, illetve eddig működött.
Varga Sándor
Tuesday, April 14, 2020 7:17:27 PM

Nem megy nálunk a párhuzamos ellátás egy adott betegnél. Forte vagyunk, mintha abban benne lenne, illetve eddig működött.

Egy konkrét paciensél nem működik?

Nem lehet hogy ez a beteg kétszer van felvéve a programba, és emiatt nem ugyan annak a betegnek indítanak ellátást a két gépen?

Varga Sándor
medicinke
Tuesday, April 14, 2020 7:36:53 PM

Nem lehet hogy ez a beteg kétszer van felvéve a programba, és emiatt nem ugyan annak a betegnek indítanak ellátást a két gépen?

Nem, senkinél sem megy.

dr.Kovács József
Wednesday, April 15, 2020 6:25:26 AM
IxNet 2.88.1 verzió: Nem tudom az OSZIR eléréshez szükséges tanúsítványt beállítani, mert a program csak .pfx kiterjesztést fogad el, az ÁNTSZ pedig .p12 kiterjesztéssel küldi a tanúsítványt.
dr.Kovács József
dr. Szemerédi László
Wednesday, April 15, 2020 6:31:31 AM
Fentebb írták: .p12 kiterjesztésű tanúsítványt egyszerűen csak át kell írni .pfx-re, így már a program is látni és kezelni fogja.
Varga Sándor
Wednesday, April 15, 2020 6:34:06 AM

Nem, senkinél sem megy.

Ebben az esetben kérem a központi beállításokban ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a párhuzamos munka, illetve, hogy mellette az adapternél milyen hálózati kapcsolat van kiválasztva. Ha így sem megy, kérem hívja valamelyik üzemeltető kollégámat.

köszönöm

Varga Sándor
medicinke
Wednesday, April 15, 2020 8:50:47 AM

Nem, senkinél sem megy.

Ebben az esetben kérem a központi beállításokban ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a párhuzamos munka, illetve, hogy mellette az adapternél milyen hálózati kapcsolat van kiválasztva. Ha így sem megy, kérem hívja valamelyik üzemeltető kollégámat.

köszönöm

Igen, a Központi beállításokban nem volt bepipálva.

Köszönöm.

joegyori
Wednesday, April 15, 2020 12:11:31 PM
Az OSZIR-tanúsítvánnyal kapcsolatban kérdezem (mert nem tudom a letöltött file-t használni, és biztosan valamit rosszul csinálok) hogy mi a legjobb és javasolt módja ennek.

Az online fertőzőbeteg bejelentőt akartam használni, és ott a rendszer valamilyen tanúsítványt kér. Itt OSZIR-tanúsítványról van szó?

Bocsánat a járvány alatt teljesen szétestem az online térben-- túl sok idő a képernyő előtt!!! 😞

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Wednesday, April 15, 2020 12:57:50 PM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix !

A korábbi védőoltás értesítő szép és rendezett volt, sok adatot tartalmazott és átlátható volt. A mostaninak se alakja se formája, össze vannak zsúfolva az adatok töb sorban, átláthatlan.

Lehetne visszaállítania korábbi verziót?

Köszönettel:

Dr. Ghanem Niyaz

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönjük jelzését. Korábban ÁNTSZ értesítő volt a programban, amely jelentési kötelezettség megszűnt. A védőnői értesítés ugyanúgy működik, mint korábban az oltási naptár táblázatában megjelenő oszlopban kattintva.

Mivel az ÁNTSZ értesítőt, mint most derült ki számunkra, sokan használták más értesítés, pl. Önkormányzat céljára, a régi táblázatos elrendezésben, titkosítatlan pdf melléklettel új, Általános értesítés néven betettük a Nyomtatványok közé. Ez a néhány nap múlva kikerülő 2.89 verzióban már benne lesz.