dr.Kovács József
Wednesday, June 10, 2020 11:14:16 AM
Ixnet. Segítséget kérek. Szakorvosi lelet vagy kórházi zárójelentések kapcsán lehetőség van konkrét vizsgálatok beírására (pl. gastroscopia). A vizsgálatok szakrendelésekhez vannak csoportosítva, de számomra nem átlátható, hogyan lehet ezen vizsgálatok között keresni. Nem értem a vizsgálatok feletti három kis ikon funkcióját.
dr.Kovács József
Varga Sándor
Wednesday, June 10, 2020 11:54:53 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Ixnet. Segítséget kérek. Szakorvosi lelet vagy kórházi zárójelentések kapcsán lehetőség van konkrét vizsgálatok beírására (pl. gastroscopia). A vizsgálatok szakrendelésekhez vannak csoportosítva, de számomra nem átlátható, hogyan lehet ezen vizsgálatok között keresni. Nem értem a vizsgálatok feletti három kis ikon funkcióját.

Kedves doktorúr,

A vizsgálatoknál szakmák (kék színű gömbökkel jelölve) és azon belül vizsgálatok (lila szín) jelölhetők be. Ez a lehetőség a kórházi zárókon megtalálható több szakma és vizsgálat részletes beírhatóságát, és ezzel a visszakereshetőségét segítheti. Mivel ez így egy nagyon részletes, és sok elemű lista, tartozik hozzá egy kereső. Ide lehet vizsgálat, vagy szakma nevet, vagy annak egy részét beírni, és így keresni. A szöveg melletti 3 gomb közül a bal oldali radír a beírt szöveget törli ki. A középső gomb képe rákattintásra változik. Ha tölcsér, akkor a beírt szövegnek megfelelő "találatokat" a jobb oldali nyíl gombbal lehet keresni, vagyis a nyílra kattintva a beírt szövegnek megfelelő következő találatra lép a program ebben a listában. Ha a tölcsérre kattintva bekapcsoljuk a szűrést, akkor a szakma/vizsgálat listát szűri a beírt szövegnek megfelelően, vagyis csak az annak megfelelők jelennek meg a listában. Az általános lelet mellett lehetőség van az ilyen eredmények külön rögzítésére is.

Aki esetleg nem ismeri ezt a lehetőséget, annak segítség. A kórházi kezelésen a Lelet felvitel fülön, a hozott leletnél a szöveges lelet alatti vizsgálati eredmények gombra kattintva rögzíthetők ezek az adatok.

Az így beírt eredmények a lekérdezésben célzottan kereshetők. A lekérdezés bal alsó sarkában található Speciális lekérdezésekben lehet Szakma-vizsgálat szűkített lekérdezést csinálni. Így egyszerűen megtalálható az a lelet, vagy zárójelentés, amin a keresett vizsgálat (pl. EKG, Uh, Doppler stb.) és annak eredménye szerepel.

Varga Sándor
beloxy@t-online.hu
Wednesday, June 10, 2020 4:37:01 PM
Tisztelt Infomix!

Az IxFer-ben is az IxNET-hez hasonlóan fog működni az online számlaküldési program?

Köszönettel

dr. Péter Zsuzsanna

Varga Sándor
Wednesday, June 10, 2020 4:42:31 PM
Originally Posted by: beloxy@t-online.hu 

Tisztelt Infomix!

Az IxFer-ben is az IxNET-hez hasonlóan fog működni az online számlaküldési program?

Köszönettel

dr. Péter Zsuzsanna

Kedves doktornő,

igen, minden rendszerünkben, és az Ixnetben is minden főmodulban működik az online beküldés.

Erről a héten küldtünk ki RSS csatornán üzenetet minden partnerünknek, illetve ebben a fórum hozzászólásban is szerepel, hogy milyen adatok kellenek hozzá.

https://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm17622_Kerdesek--eszrevetelek--javaslatok.aspx#post17622 

Az RSS üzenetben arról is talál információt, ezeket az adatokat hová kell beírni a programban, hogy működjön a beküldés.

Varga Sándor
Hajnalné
Thursday, June 18, 2020 4:31:17 PM
Tisztelt Infomix!

Számlázó moduljuk támogatja az e-számlát vagy csak papír alapon működik?

Köszönöm

Hajnalné

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, June 18, 2020 5:09:42 PM
Tisztelt infomix !

Korábban volt téma a "zöld fonendoszkóp", meg is találtam, de nyitott betegnél nem enged belépni. Mi lehet az oka ? Köszönöm szépen. Kovács-Kléh, Ecser.

Varga Sándor
Friday, June 19, 2020 8:11:31 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt infomix !

Korábban volt téma a "zöld fonendoszkóp", meg is találtam, de nyitott betegnél nem enged belépni. Mi lehet az oka ? Köszönöm szépen. Kovács-Kléh, Ecser.

Kedves doktorúr,

a paciens választás beállításaiban az "Új páciens választása esetén előző Végez" opciót kell kikapcsolni (pipát kivenni), így tud egy beteg ellátása közben másiknak új ellátást indítani.

UserPostedImage

Varga Sándor
sbpanka
Friday, June 19, 2020 8:30:39 AM
Tisztelt Fejlesztők!

Több praxisban helyettesítve láttam, hogy van lehetőség pl vizelet és széklet tenyésztés kérése esetén Synlabos beutalót közvetlenül a programból már megfejelve kinyomtatni.

A mi rendelőnkben erre lehetőséget nem találtam, hogy tudom akár típusbeutalást felvenni, vagy a beállítást megkeresni?

[img=https://drive.google.com/file/d/19UB5M5W5YdS_Bjvo5wSNlpZK7AoYlUuc/view?usp=sharing]Synlab beut[/img]

Előre is köszönöm!

Szép napot!

Sántha Beatrix

Varga Sándor
Friday, June 19, 2020 9:03:34 AM
Originally Posted by: sbpanka 

Tisztelt Fejlesztők!

Több praxisban helyettesítve láttam, hogy van lehetőség pl vizelet és széklet tenyésztés kérése esetén Synlabos beutalót közvetlenül a programból már megfejelve kinyomtatni.

A mi rendelőnkben erre lehetőséget nem találtam, hogy tudom akár típusbeutalást felvenni, vagy a beállítást megkeresni?

[img=https://drive.google.com/file/d/19UB5M5W5YdS_Bjvo5wSNlpZK7AoYlUuc/view?usp=sharing]Synlab beut[/img]

Előre is köszönöm!

Szép napot!

Sántha Beatrix

Kedves Beatrix,

Ixnetben ezek az egyedi laborkérő lapok az űrlap rögzítés modullal, vagy Forte szinttől használhatók.

A beutaló formátumok tervezésénél (Karbantartás / Tervező formátumok / Beutaló formátum tervező menüpont) éri el ezeket az előre kialakított formátumokat.

A betöltés gombbal kiválaszthatja azt a kérőlapot, amit szeretne használni.

UserPostedImage

A labor vizsgálatok gomb megnyomásával kinyitható a vizsgálatok panel, ebben kell megkeresni azokat a vizsgálatokat az Ön rendszerében, ami a kérőlapon szerepel. Majd a vizsgálatra kattintva azt a formátumon a megfelelő helyre "húzni" az egér bal gombjával.

UserPostedImage

A következő lépés a nyomtatás beállítása, az oldalbeállítás gombbal

UserPostedImage

És ezt követően már csak menteni kell az elkészült egyedi kérőlapot.

Az így elkészített kérőlapok a laborkérésnél jobb oldalon a formátumoknál kiválaszthatók.

A kért vizsgálatoknak megfelelő X jelölések is nyomtatásra kerülnek, ezért szükséges a megfelelő helyre tenni ezeket a tervezőben.

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, June 19, 2020 9:06:14 AM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Számlázó moduljuk támogatja az e-számlát vagy csak papír alapon működik?

Köszönöm

Hajnalné

Kedves Hajnalné,

Az Ixnet számlázó modulja papír alapú számlát nyomtat.

A kiállított számlák az érvényes jogszabályoknak megfelelően online beküldésre kerülnek a NAV rendszerébe.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, June 19, 2020 11:19:22 AM
Segítséget kérnék. Új helyettest szeretnék felvenni a rendszerbe, de az EESZT-hez szükséges adatokat nem tudom beírni, mert inaktívak a mezők (tanusítvány, stb.)
dr.Kovács József
kantorm
Friday, June 19, 2020 11:56:07 AM

Segítséget kérnék. Új helyettest szeretnék felvenni a rendszerbe, de az EESZT-hez szükséges adatokat nem tudom beírni, mert inaktívak a mezők (tanusítvány, stb.)

Tisztelt Doktor Úr!

Rendszergazdával bejelentkezve a Karbantartás menüben található EESZT Felhasználók lehetőség alatt tudja betallózni a tanúsítványt és beírni a hozzá tartozó jelszót az adott felhasználóhoz.

Remélem tudtunk segíteni!

dr. Szemerédi László
Sunday, June 21, 2020 3:08:44 PM
Úgy értesültem, a 03.11 és 06.15 között lejáró közgyógy. igazolványok érvényességi idejét 2020.08.31-ig mghosszabbították. Hadd kérdezzem, ezt már kezeli az IxNet (mint a szakorvosi javslatokét), vagy lesz egy köztes frissítés? Van ezzel teendő, vagy a gyógyszerfelírásnál egyszerűen hagyjam figyelmen kívül, hogy az illetőnek lejárt a Közgyógy igazolványa?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Monday, June 22, 2020 9:13:31 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Úgy értesültem, a 03.11 és 06.15 között lejáró közgyógy. igazolványok érvényességi idejét 2020.08.31-ig mghosszabbították. Hadd kérdezzem, ezt már kezeli az IxNet (mint a szakorvosi javslatokét), vagy lesz egy köztes frissítés? Van ezzel teendő, vagy a gyógyszerfelírásnál egyszerűen hagyjam figyelmen kívül, hogy az illetőnek lejárt a Közgyógy igazolványa?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

A 2020. évi LVII. törvény a veszélyhelyzet megszüntetéséről -ben szerepel a közgyógyra vonatkozó módosítás az alábbiak szerint

70. §

(3) A 2020. március 11-e után és 2020. június 30-a előtt lejáró közgyógyellátásra való jogosultság 2020. augusztus 31-éig meghosszabbodik.

Igyekszünk ezt a változást is a hóvégi verzióban átvezetni.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, June 23, 2020 10:21:36 AM
Tegnap windows frissítés volt, azóta eltünt a scanner (csak via mód). Megoldáshoz kérek tanácsot.
dr.Kovács József
Dr.Ghanem Niyaz
Tuesday, June 23, 2020 10:31:55 AM
Jó napot Kívánok !

Probálom magukat telefonon elérni de nem sikerült.

Szeretnék 2 klens gépre telepíteni a programot, ebben kérném az Önök segítségét.

Ixnet forte hálózati rendszerem van, eddig két géppel dolgoztunk, de bővíteni szeretném.

Közönettel

Dr. Ghanem Niyaz

Záhony

Nagy Tamás
Tuesday, June 23, 2020 10:41:46 AM

Tegnap windows frissítés volt, azóta eltünt a scanner (csak via mód). Megoldáshoz kérek tanácsot.

Tisztelt Doktor Úr!

Valószínűleg a Windows frissítéskor törlődött a scannerhez tartozó WIA illesztőprogram, ennek újratelepítésére lesz szükség. Ehhez le kell tölteni a gyártó weboldaláról az eszközhöz tartozó scanner illesztőprogramot és feltelepíteni azt.

Nagy Tamás
Tuesday, June 23, 2020 10:44:58 AM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Jó napot Kívánok !

Probálom magukat telefonon elérni de nem sikerült.

Szeretnék 2 klens gépre telepíteni a programot, ebben kérném az Önök segítségét.

Ixnet forte hálózati rendszerem van, eddig két géppel dolgoztunk, de bővíteni szeretném.

Közönettel

Dr. Ghanem Niyaz

Záhony

Tisztelt Doktor Úr!

Hamarosan keresni fogom telefonon, és megbeszéljük a részleteket.

medicinke
Wednesday, June 24, 2020 12:25:38 PM
A jogosítvány hosszabbításhoz szükséges Hozott leletek (pl. diabetológia) kiválasztásánál fél évre visszamenőleg adja ki a program a Hozott leleteket.

Hogyan lehet ide régebbi leletet beemelni?

Úrvezetői jogsihoz 3 évente is elég alváslabor, OSAS-os beteg 8 hónapos leletét hogyan lehet beemelni?

Varga Sándor
Thursday, June 25, 2020 8:40:39 AM
Originally Posted by: medicinke 

A jogosítvány hosszabbításhoz szükséges Hozott leletek (pl. diabetológia) kiválasztásánál fél évre visszamenőleg adja ki a program a Hozott leleteket.

Hogyan lehet ide régebbi leletet beemelni?

Úrvezetői jogsihoz 3 évente is elég alváslabor, OSAS-os beteg 8 hónapos leletét hogyan lehet beemelni?

Kedves Medicinke,

A jogosítványnál előzetes felmérés szerint került be olyan opció az Ixnetbe, hogy 6 hónapra visszamenőleg ellenőrizze a meglévő leleteket, és tegye lehetővé a beemelést.

Ez változtatható, informatikai szempontból nem okoz problémát. Mit javasol?

Varga Sándor
Dr. Palicsek Zoltán
Thursday, June 25, 2020 3:48:27 PM
Üdvözlöm!

ismét a párhuzamos munkával van gondom. Hol működik, hol nem. Egymás munkáját ütjük, nem tárolódik.

A párhuzamos munka engedélyezve van.

Mit csinálunk rosszul?

Varga Sándor
Thursday, June 25, 2020 4:05:47 PM
Originally Posted by: Dr. Palicsek Zoltán 

Üdvözlöm!

ismét a párhuzamos munkával van gondom. Hol működik, hol nem. Egymás munkáját ütjük, nem tárolódik.

A párhuzamos munka engedélyezve van.

Mit csinálunk rosszul?

Kedves doktorúr,

párhuzamos munka adapternél azt érdemes megnézni, hogy azonos alhálózatban lévő adapterek vannak-e kiválasztva, pl. mindkét gépen olyan adapter, aminek az IP címe 192.168.1.x

Ha laptopot is használ, akkor az is gondot okozhat, ha vezetékkel is és wifivel is csatlakozik a hálózatra. Ha fixen vezetékkel van összekötve, akkor érdemes a wifit kikapcsolni.

Ha ezek rendben vannak de mégsem jó, akkor meg kell nézni mindkét gépen milyen tűzfal van, és az hogyan van beállítva. Ebben táveléréssel tudunk segíteni.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, June 26, 2020 9:59:04 AM
Tisztelt Infomix!

Ixnet-ben, file csatolásakor a csatolt file (kép, PDF, stb) bekerül a program adatbázisába és így az eredeti helyről (pl. asztal) törölhető?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Friday, June 26, 2020 10:04:02 AM

Tisztelt Infomix!

Ixnet-ben, file csatolásakor a csatolt file (kép, PDF, stb) bekerül a program adatbázisába és így az eredeti helyről (pl. asztal) törölhető?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

A csatolt fájlok az Ixnetben megadott Csatolt könyvtárban kerülnek tárolásra, csatolás, tárolást követően törölhetők az eredeti helyről.

Az így tárolt fájlok a GDPR-nak megfelelően jelszóval védettek, így csak az Ixnetből lehet megnyitni azokat.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Friday, June 26, 2020 10:08:05 AM

Tisztelt Infomix!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Üdv!

Bár nem vagyok Ixnet programozó, de ezt épp tudom.

Amennyiben egy páciens leleteiben csatolásra került úgy igen, törölhető.

Bekerül az Ixnet könyvtár csatolt file-ok közé, ahol ráadásul még jelszóval kódolva is lesz, tehát hagyományos módon (pl PDF olvasóval) már meg sem nyitható, csak és kizárólag az Ixneten keresztül.

Dr Bakos

Bakos J
  • Bakos J
Friday, June 26, 2020 10:09:41 AM
Originally Posted by: Bakos J 

Tisztelt Infomix!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Üdv!

Bár nem vagyok Ixnet programozó, de ezt épp tudom.

Amennyiben egy páciens leleteiben csatolásra került úgy igen, törölhető.

Bekerül az Ixnet könyvtár csatolt file-ok közé, ahol ráadásul még jelszóval kódolva is lesz, tehát hagyományos módon (pl PDF olvasóval) már meg sem nyitható, csak és kizárólag az Ixneten keresztül.

Dr Bakos

Látom elkéstem 4 percet. [nmosoly]

dr. Szemerédi László
Friday, June 26, 2020 10:16:39 AM
Biztos távgyógyítottál és nem volt időd online lenni. [mindenok]
dr. Szemerédi László
Saturday, June 27, 2020 8:20:47 AM
Szükségem lenne egy listára, hogy az elmúlt fél évben ki vett részt mammográfián a praxis betegei közül. Meg lehet ezt oldani valahogy a hozott leletekből?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

misidoki
Monday, June 29, 2020 11:34:39 AM
Most tértünk át az IxNetre,sajnos,az Ix Doki sokkal jobb volt. Ez a rendszer túlbonyolított, ráadásul olyan kicsik a betűk,hogy új szemüveget kell csináltatnom, mert nem tudom elolvasni.

Mindegy, ez van.

Miután a gépen üzemorvosi rendszerem is van, az a kérdésem, hogy menet közben hogyan tudok átváltani az IxNet rendelésemből az üzemorvosiba anélkül, hogy kilépnék az Ixnetből.

Ugyancsak gondom az is, hogy szeretnék a bal oldali eszközsorból törölni, illetve másokat oda kitennii / a függőleges panelről van szó..Hogyan kell csinálnom?

misidoki
Monday, June 29, 2020 11:43:21 AM
Folytatom: Ha belépek a "gazda" jelszóval, akkor az üzemorvosit hozza elő, így semmit nem tudok módosítani a bal oldali függőleges panelen.