T.InfoMix!
Hosszú évek óta használom megelégedéssel az IxDoki program számlanyomtató modulját.
A NEAK által nem finanszírozott tevékenységek (gépjárművezetői jogosítvány, nem kötelező védőoltások stb.) elvégzésekor ezt használtuk.
Az érvényes jogszabályok szerint 2021.01.01-től a magánszemélyeknek kiállított számlát is jelenteni kell NAV felé.
1.) Az eddig használt (InfoMix) modul a magánszemélyek „adóazonosító” számát nem tudja (hova) rögzíteni.
Megnéztem az online számlázás lehetőségét a programban (Rendszer>>Praxis adatok>>Online számla).
Ott olyan ablakokat (Komponens regisztráció, aláírókulcs, cserekulcs) találtam, amikkel nem tudok mit kezdeni, s erre vonatkozó információkat itt a Fórumon nem találtam/vagy elkerülte figyelmemet.
2.) Kaphatnék-e útmutatást arra, hogyan kapcsolhatom/kapcsoljam össze a a számla kiadásának és NAV fele jelentésének lehetőségét a betegnyilvántartó programban?
"Nemigen" szeretném (kevés) szabadidőm egy részét számlák utólagos feltöltögetésével elpazarolni.
(Annyit tudok még, hogy egy nekem számlát kiállító cég regisztrált engem az (egyik ingyenes) online -számla rendszerben. (-Lehet, hogy, hogy irreleváns információ?)
Válaszukat és segítségüket előre is köszönve, s ha valahol ez már "előjött", a nem kellő körültekintéssel végzett keresgélésért elnézést kérve:
Dr.Széll János
a sümegi végvár tövéből