Varga Sándor
Friday, September 18, 2020 9:19:11 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

A sokféle COVID-19 laborkérőből mi csak az NNK-t használjuk. Ha a többit el szeretném "rejteni", hogy áttekinthetőbb legyen a laborbeutalásaink listája, akkor ezt a típusbeutalások karbantartásánál a piros ikszekkel tudom?

Köszönöm a választ.

Kedves doktorúr,

Igen, ott a karbantartásban törölhetők.

Mivel minden rendszerhez egységesen kiküldésre kerülnek ezek a típus labor kérők, az akkori aktuális állapot szerint, ez a törlés csak a következő verzióig lesz érvényes.

Varga Sándor
TomposG
Friday, September 18, 2020 11:54:28 AM
A verzióváltó levélben szerepelt de nem találom, hol tudom módosítani, hogy a beteg tartózkodási helye kerüljön a CIVID laborkérőre?

Tompos G.

Varga Sándor
Friday, September 18, 2020 12:13:18 PM
Originally Posted by: TomposG 

A verzióváltó levélben szerepelt de nem találom, hol tudom módosítani, hogy a beteg tartózkodási helye kerüljön a CIVID laborkérőre?

Tompos G.

Kedves doktorúr,

A paciens kartonján beírt tartózkodási hely, vagy ideiglenes lakcím használható a kérőlap nyomtatáshoz

UserPostedImage

Amelyik ki van töltve, azt tudja a kérőlap kitöltésnél jobb oldalon a Riport lakcím résznél kiválasztani

UserPostedImage

Varga Sándor
TomposG
Friday, September 18, 2020 12:30:46 PM
Originally Posted by: vargas 

Tompos G.

Kedves doktorúr,

A paciens kartonján beírt tartózkodási hely, vagy ideiglenes lakcím használható a kérőlap nyomtatáshoz

UserPostedImage

Amelyik ki van töltve, azt tudja a kérőlap kitöltésnél jobb oldalon a Riport lakcím résznél kiválasztani

UserPostedImage

Köszönöm szépen! Így már megvan. A barna kereten belül keresgéltem. 🙂

Varga Sándor
Friday, September 18, 2020 12:46:49 PM

Tompos G.

Kedves doktorúr,

UserPostedImage

UserPostedImage

Köszönöm szépen! Így már megvan. A barna kereten belül keresgéltem. :-)

Ez a lehetőség minden beutalás esetén működik, nem csak a COVID-os kérőlapoknál, ezért van a jobb szélen.

Varga Sándor
medicinke
Friday, September 18, 2020 2:42:41 PM
Kórházba küldök egy beteget covid dig-vel.

Az ixnet OSZIR modulban mi kerül a kórház OEP4 azonosítójához?

Mi a Szt László, vagy a Bajcsy OEP4 kódja?

Az ANTSZ oldalán csak listából kell kórházat választani.

Varga Sándor
Friday, September 18, 2020 4:03:38 PM
Originally Posted by: medicinke 

Elnézést, kicsit sokáig tartott megtalálnom, sajnos az OEP (NEAK) törzs nem tartalmazza ezt az adatot.

Bajcsy OEP4 kód: 2873

Szt László OEP4: 2531

Varga Sándor
medicinke
Friday, September 18, 2020 5:02:49 PM

Elnézést, kicsit sokáig tartott megtalálnom, sajnos az OEP (NEAK) törzs nem tartalmazza ezt az adatot.

Köszönöm!

Lehet, hogy ez gond lesz másoknak is.

dr.Kovács József
Monday, September 21, 2020 8:20:19 AM

Köszönöm!

Hol lehet ezt megkeresni?

dr.Kovács József
Varga Sándor
Monday, September 21, 2020 8:27:22 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Köszönöm!

Hol lehet ezt megkeresni?

Én a www.antsz.hu/euszolg oldalon találtam meg.

A név szerinti keresésnél kell olyan nevet megadni, ahogyan az antsz oldalán megtalálható a kórház, és a Szolgáltató OEP azonosítójánál szerepel a 4 jegyű OEP kód.

UserPostedImage

Varga Sándor
Dr.Ghanem Niyaz
Monday, September 21, 2020 10:28:16 PM
Tisztelt Infomix!

Az utóbbi időben nagyon sok intézménynek ( iskola, óvoda, bölcsöde) e-mailben külsöm a hiányzásról az igazolást, ami nagyon jó és tetszik is mindenkinek.

Egy gond vanvele csak, nincs aláírás és pecsét rajta, amit az intezmények követelnek, hogyan lehetne megoldani ezt ?

Digitális aláírás vagy szkennelt aláírás és pecsét?

Köszönöm a segítséget.

Üdv. Dr.Ghanem Niyaz

Varga Sándor
Tuesday, September 22, 2020 8:17:28 AM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix!

Az utóbbi időben nagyon sok intézménynek ( iskola, óvoda, bölcsöde) e-mailben külsöm a hiányzásról az igazolást, ami nagyon jó és tetszik is mindenkinek.

Egy gond vanvele csak, nincs aláírás és pecsét rajta, amit az intezmények követelnek, hogyan lehetne megoldani ezt ?

Digitális aláírás vagy szkennelt aláírás és pecsét?

Köszönöm a segítséget.

Üdv. Dr.Ghanem Niyaz

Kedves doktorúr,

Az Ixnetben az igazolásoknál már van lehetőség digitális, erre szolgáló tanusítvánnyal aláírni a dokumentumot.

Ilyen tanúsítványt ezzel foglalkozó tanusítvány szolgáltatóktól tud igényelni. Ha rendelkezik ilyen tanusítvánnyal, azt a központi beállításokban tudja az Ixnetben beállítani.

UserPostedImage

A tanusítvány mellett magát az aláírását is rá tudja tenni képként, az aláírás kép útvonal résznél kiválasztva a bescannelt aláírását. Ezt csak tanusítvány használatával együtt tudja megtenni.

Normál pecsét és aláírás esetén javaslom, hogy az ellátás, csatolt dokumentumok fülön scannelje be, majd ugyan itt az email továbbítás gombbal tudja küldeni.

UserPostedImage

Varga Sándor
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, September 23, 2020 12:27:05 PM
Köszönöm, az e-receptről értesítő e-mail küldést sikerült megoldani.

Az OSZIR bejelentő beállításához a tanúsítványt hol találom?

Előre is köszönöm a segítséget.

Dr.Kiss Katalin
Wednesday, September 23, 2020 12:44:34 PM
Jó napot kívánok!

Hol lehetne kivenni, hogy a 14 éven aluliak részére se nyomtassunk felirási igazolást, mert a gyógyszertárban sem kérik el.

Köszönettel: dr.Kiss Katalin

palenkascs
Wednesday, September 23, 2020 12:54:26 PM
Originally Posted by: pheni 

Köszönöm, az e-receptről értesítő e-mail küldést sikerült megoldani.

Az OSZIR bejelentő beállításához a tanúsítványt hol találom?

Előre is köszönöm a segítséget.

Miután beléptek az ANTSZ weboldalán a regisztrált felhasználónévvel és jelszóval, azt követően van lehetőségük tanúsítványt és hozzá jelszót generálni a következő segédlet alapján:

https://www.antsz.hu/data/cms63732/tanusitvany_igenyles_jarvany_fertozo_v02_20141119.pdf 

(Röviden: Belépést követően bal oldalt kattintsanak a 'Tanúsítványkezelő' lehetőségre, megnyíló ablakon jobb oldalt felül kattintsanak az 'Új tanúsítvány létrehozása...' gombra, kattintást követően egy ablak 2x bekéri a tanúsítványhoz tartozó jelszót, tartalmaznia kell kisbetűt, nagy betűt és számot (ezt jegyezzék fel, hiszen az Ixnet rendszerben is be kell majd írni az orvos karbantartóban a megfelelő helyre), majd a létrehozásra kattintva máris letölti a weboldal a tanúsítványt.

Ezt követően már csak be kell tallózni ixnetben, be kell írni a jelszót, és ha mindent jól csináltunk, működni fog a rendszerből a fertőző beteg bejelentés közvetlenül az OSZIR oldalára.)

palenkascs
Wednesday, September 23, 2020 1:25:20 PM
Originally Posted by: Dr.Kiss Katalin 

Jó napot kívánok!

Hol lehetne kivenni, hogy a 14 éven aluliak részére se nyomtassunk felirási igazolást, mert a gyógyszertárban sem kérik el.

Köszönettel: dr.Kiss Katalin

Legyen szíves ellenőrizni a következő beállítást, hogy ki van-e pipálva (ez a beállítás vesz figyelembe minden, a vészhelyzettel kapcsolatos előírásokat, amik a program működését érintik):

Receptírás menü, jobb felső sarokban 'Beállítások' - Egyéb beállítások - Rendelet alapján szakorvosi javaslat lejárat figyelmen kívül hagyása.

Beállítása/pipálása esetén, többek között a 14 éven aluliak receptírásánál érvényes előírást veszi figyelembe, azaz nem nyomtat felírási igazolást EESZT esetén.

Nézze meg, ha nem lenne kipipálva, pótolja, és úgy próbáljon meg egy 14 éven aluli páciensnek receptet küldeni a térbe, majd jelezzen vissza, hogy mit tapasztalt.

Azt is ellenőrizze a recept felírás közben, hogy nem-e jelez vissza valami hibát az eeszt, pl hiányzó bno, adagolás probléma, stb, bármi, ami alapján Ők nem tudják letárolni, melynek következtében ugyanúgy nyomtat a program receptet.

Dr.Kiss Katalin
Wednesday, September 23, 2020 1:34:56 PM
Kipipáltam, már nem nyomtat felírási igazolást. Hibát nem jelzett.

Köszönjük szépen!

További szép napot!

dr.Kovács József
Friday, September 25, 2020 8:14:28 AM
Napközben többször is kilép a program, a nap végén általában csak feladatkezelővel lehet bezárni (ezeket már többször jeleztem). Nekem úgy tűnik, hogy az Adobe Readerrel van probléma. Telepítettem egy másik pdf olvasót, de az EESZT leletek előnézete során az IxNet előhívja az Adobe-t. Alapértelmezett pdf olvasó-t átállítottam az újra (FoxIt).

Kérdésem: letörölhetem-e az Adobe Readert a gépről?

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, September 25, 2020 9:10:56 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Napközben többször is kilép a program, a nap végén általában csak feladatkezelővel lehet bezárni (ezeket már többször jeleztem). Nekem úgy tűnik, hogy az Adobe Readerrel van probléma. Telepítettem egy másik pdf olvasót, de az EESZT leletek előnézete során az IxNet előhívja az Adobe-t. Alapértelmezett pdf olvasó-t átállítottam az újra (FoxIt).

Kérdésem: letörölhetem-e az Adobe Readert a gépről?

Kedves doktorúr,

Nem szükséges az Adobe PDF olvasóját használni, lehet bármi más is, ami önnek megfelel. Így akár el is távolítható a gépről.

Általában az szokott a probléma lenni, hogy az ADOBE pdf olvasó frissítéskor visszakapcsol olyan biztonsági beállításokat, amelyek miatt nem nyílnak meg bizonyos PDF-ek.

Ezt az ADOBE Szerkesztés - Beállítások részében találja meg, ezeket kell kikapcsolni a megfelelő működéshez

UserPostedImage

Varga Sándor
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Friday, September 25, 2020 1:30:47 PM
Az általános iskolás FEOR kódját nem találom az IxNet fertőző beteg jelentésben.

Tudnak segíteni?

Előre is köszönöm!

Varga Sándor
Friday, September 25, 2020 2:06:14 PM

Az általános iskolás FEOR kódját nem találom az IxNet fertőző beteg jelentésben.

Tudnak segíteni?

Előre is köszönöm!

Kedves Heni,

Az oszir oldalán ez a törzs érhető el

https://www.antsz.hu/oszir/jarvanyugyi_szakrendszer/torzsadatok.html 

Varga Sándor
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Monday, September 28, 2020 2:19:40 PM

Tudnak segíteni?

Előre is köszönöm!

Kedves Heni,

Az oszir oldalán ez a törzs érhető el

https://www.antsz.hu/oszir/jarvanyugyi_szakrendszer/torzsadatok.html 

Igen, de sajnos az L08xx6 ot, az általános iskolást nem tartalmazza a lista :(

Így nem megy el a jelentés.

Előre is köszönöm a megoldását.

Varga Sándor
Monday, September 28, 2020 3:18:52 PM
EESZT korlátozott működés

NISZ hálózati fennakadás

"ÁEEK

Tisztelt Partnereink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy NISZ hálózati fennakadások miatt az EESZT szolgáltatások és a portálfelületek 2020. szeptember 28. 14:28 óta korlátozottan érhetők el.

A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek.

Az ez idő alatt keletkező adatok és dokumentumok utólag kerülnek feltöltésre az EESZT-be.

Megértését és türelmét köszönjük!

EESZT Üzemeltetés"

Varga Sándor
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Monday, September 28, 2020 7:11:46 PM
Meg lehet oldani valahogy, hogy a fertőző beteg jelentésben a tanulók kódját is beírják

Pl. általános iskolás L08xx6 az OSZIR-ban.

FEOR kód nélkül nem megy el a bejelentő

Enélkül nem tudjuk használni a bejelentést, fontos lenne.

Köszönöm előre is a segítséget!

Varga Sándor
Tuesday, September 29, 2020 10:43:40 AM

Meg lehet oldani valahogy, hogy a fertőző beteg jelentésben a tanulók kódját is beírják

Kedves Pheni,

kérem próbálja meg úgy, hogy a FEOR kódot nem tölti ki, csak a foglalkozást.

Varga Sándor
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Tuesday, September 29, 2020 11:06:45 AM

Kedves Pheni,

Köszönöm, így sikerült!

Az a baj, tőlünk kéri az ANTSZ a munkakört, de átmeneti megoldásként beírom az iskola mellé

Varga Sándor
Tuesday, September 29, 2020 11:25:03 AM

Kedves Pheni,

Köszönöm, így sikerült!

Az a baj, tőlünk kéri az ANTSZ a munkakört, de átmeneti megoldásként beírom az iskola mellé

Köszönöm,

Keresünk rá megoldást, hogy a fertőző bejelentésnél ezek a kódok is kiválaszthatóak legyenek

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Tuesday, September 29, 2020 1:58:13 PM
Online betegszállítót hogyan tudom kinyomtatni?

Online kell leadni, de a betegtől kérik a papírt

palenkascs
Tuesday, September 29, 2020 2:57:43 PM
Originally Posted by: Casus 

Távoli elérrésel megvizsgáltuk a fent említett kérdést, de sajnos mi is azt tapasztaltuk, hogy a weboldalon (https://bsz.mentok.hu/) a megrendelni kívánt betegszállító nyomtatására nincs lehetőség, így javasoltuk/javasoljuk, hogy a weboldalon található kontakt e-mail címen érdeklődjenek ez ügyben.

dr. Veress Attila
Tuesday, September 29, 2020 3:55:17 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Originally Posted by: Casus 

Távoli elérrésel megvizsgáltuk a fent említett kérdést, de sajnos mi is azt tapasztaltuk, hogy a weboldalon (https://bsz.mentok.hu/) a megrendelni kívánt betegszállító nyomtatására nincs lehetőség, így javasoltuk/javasoljuk, hogy a weboldalon található kontakt e-mail címen érdeklődjenek ez ügyben.

Ezeket a köröket anno én is lefutottam. (korábban volt egy másik felület, azzal lehetett nyomtatni is.) Azt a tájékoztatást kaptam a fejlesztő cégtől, hogy ők meg tudnák csinálni hamar, de ez nem volt benne a szerződésükben, így ingyen nem dolgoznak. Viszont ki tudjuk nyomtatni az Ixnet-es betegszállítót mellé. Legalább is én így csinálom. ( a megrendelésről pedig kapom az emailt, onnan tudom, hogy beérkezett rendesen)