Varga Sándor
Thursday, November 19, 2020 3:02:30 PM
Originally Posted by: Hajnalné 

Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: TomposG 

Originally Posted by: Casus 

A Fertőzőbeteg bejelentőben nem tudjuk jelölni a gyorsteszt eredményét. Be lehetne építeni opcióként?

Köszönöm

Kamocsay Gabriella

Én úgy tudom, hogy a népegészségügy OSzIr rendszere nem támogatja a lehetőséget. Nem az Infomix térfelén pattog a labda.

Tompos G.

Köszönöm a doktorúrnak, amire utána néztem addig ő már válaszolt helyettünk [nmosoly]

Valóban így van, az OSZIR-ba küldhető adatok körébe ez a lehetőség még nem tartozik bele.

Több felhasználónktól is megkaptuk az NNK Új Koronavírus antigén gyorsteszt eredményének rögzítése tárgyú körlevelét, melyben ez szerepel:

"A fentiekben jelzett mezők a fertőzőbeteg jelentő űrlapot a felületen kitöltő szolgáltatók számára érhető el, az OSZIR-ba interfészen keresztül jelentő egészségügyi szolgáltatóknál még nem, mivel ehhez az interfész módosítása is szükséges. Az elkészült interfész fejlesztésről külön tájékoztatást küldünk."

A fejlesztést ennek megfelelően azt követőn fogjuk tudni elkezdeni, hogy az OSZIR oldalán az interfész módosítása megtörténik.

Az OSZIR rendszerben napok óta elérhető az antigén gyorsteszt rögzítésének lehetősége.

Kedves Hajnalné,

A webes felületen, ahogyan az az általam idézett körlevél részletben is olvasható, már valóban lehet rögzíteni ezeket az adatokat. A programból történő beküldés egy a két rendszer közötti interfészen keresztül történik. Amint ezzel az interfész fejlesztéssel elkészülnek az OSZIR oldalán mi is el tudjuk kezdeni a fejlesztést a programjainkban.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Friday, November 20, 2020 8:29:52 AM

Originally Posted by: dr.Kovács József 

A következő problémát észleltem. Megnéztem a saját beutalóimat az EESZT-ben és akkor észleltem, hogy mikor a fonyódi laborba írtam beutalót, akkor az EESZT-ben egy fogászati rendeléshez kerültem??? A fonyódi labor OEP kódja 143925011, az OTH kódját nem tudom, de az EESZT szerintem a legelső OTH kódon szereplő intézményhez sorolt (001002461).

Hol tudom az OTH kódokat megnézni és helyesen összrendelni az OEP kódokkal?

Időnként előfordul, mikor új beutalót írok kéri az összerendelést, de az OTH listában soha nem találom meg az adott szakrendelést.

Kedves doktorúr,

igyekszem nem túl hosszan, de elég részletesen válaszolni.

Az egész EESZT beutalás problémája a papír alapú és az elektronikus beutaló "címzése" közötti különbség. Papír alapú beutaló esetén ahová utal, annak a rendelésnek az OEP9 (beutaló) kódja kell a jogszabály szerint, és ez kerül a B300-as jelentésbe is. Ezzel szemben az eBeutaló esetén ugyan ennek a rendelésnek, ahová paciensét küldi az EESZT az OTH9 kódját kéri.

A hivatalos AEEK által készített OEP9 - OTH9 összerendelés sajnos elég kevés adatot tartalmaz, ezért az Ixnetben lehetővé tettük, hogy ezt a párosítást az adott rendelésre először beutalva önök is megtehessék.

Sajnos, pont a fentiek miatt az OTH9 kódokat tartalmazó adatokban nehézkes a keresés, mivel nincs benne az a beutaló kód amit évek óta ismernek, illetve az intézet nevénél az NNK által rögzített név szerepel, ami eltérhet a NEAK által minden hónapban kiadott törzstől.

Ilyen hosszú bevezető után az érdemi válasz.

A már elvégzett összerendeléseket beutalás, laborkérés közben tudja ellenőrizni az EESZT ikon fölé mozgatva az egeret. Ilyenkor megjelenik a választott rendeléshez tartozó OEP és OTH kódhoz tartozó megnevezés.

UserPostedImage

Amennyiben ez hibás, úgy a kódtól jobbra a piros X-el lehet a hibás párosítást törölni.

Szerencsés esetben a rendelés OPE és OTH kódjai megegyeznek, így egyszerűen elvégezhető az összerendelés.

Mivel az NNK által használt név eltérhet a NEAK által használttól, ha sem a kód, sem a név szerinti keresés nem vezet eredményre az antsz.hu/euszolg oldalt szoktuk javasolni a kereséshez.

Itt lehet településre keresni és megtalálható az NNK által használt név, és OTH kód is, amivel ezután már az Ixnetben is egyszerűsödik a keresés.

UserPostedImage

Tudjuk, hogy ez egy beutaló írásakor többlett feladatot jelent, de amíg az AEEK által biztosított hivatalos törzs nem tartalmaz több adatot, nem készül el a teljes összerendelés a részükről, addig nincs olyan adat, amiben kereshetünk.

UserPostedImage

Ami miatt mégis úgy gondolom, hogy érdemes így keresni.

- egy rendelés esetén csak egyszer kell megtenni, ezt követően bárkit utal be ugyan oda, már nem lesz erre szükség

- a jelenlegi helyzetben a paciens számára előnyös, ha a beutalás elektronikusan is megtörténik

- az eBeutalókat, hasonlóan az eReceptekhez, emailben is el tudja küldeni paciensének.

Reméljük az AEEK hamarosan teljes törzset biztosít az EESZT használatához, és ez az egész okafogyottá válik.

Köszönöm a segítséget. Még egy utolsó kérdés: a már hibásan összerendelt és eltárolt szakrendelések esetén, ezt hol tudom javítani (lsd. fonyódi labor- fogászat).?

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, November 20, 2020 8:31:09 AM
Bocsi, nem figyeltem. Benne van a válaszban a megoldás. Még egyszer köszönöm.
dr.Kovács József
misidoki
Friday, November 20, 2020 11:15:51 AM
Nem kaptam választ, újra leírom. Nagyon zavar, hogy ha gyógyszert írok fel, és beírom a keresőbe, de véletlanül a bal oldalon még a th. lap van bejelölve,átjelölöm az általánosra, a gyógyszernév eltűnik, újra be kell írni.

ABNO-nál ez meg van oldva, itt miért nem lehet?

Hiába mentem el a Forumba belépéskor az adataimat, mindig újra csak vendég vagyok.

Varga Sándor
Friday, November 20, 2020 11:21:25 AM
Originally Posted by: misidoki 

Nem kaptam választ, újra leírom. Nagyon zavar, hogy ha gyógyszert írok fel, és beírom a keresőbe, de véletlanül a bal oldalon még a th. lap van bejelölve,átjelölöm az általánosra, a gyógyszernév eltűnik, újra be kell írni.

ABNO-nál ez meg van oldva, itt miért nem lehet?

Hiába mentem el a Forumba belépéskor az adataimat, mindig újra csak vendég vagyok.

Kedves doktorúr,

Ebben a hozzászólásban válaszoltam. Remélem nincs technikai hiba a fórumban, és Önnél is megjelenik.

https://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm18079_Kerdesek--eszrevetelek--javaslatok.aspx#post18079 

Varga Sándor
misidoki
Friday, November 20, 2020 12:14:29 PM
Most megjelent,köszönöm.
misidoki
Friday, November 20, 2020 12:18:19 PM
Az "Orvosi igazolást" csak a4-es lapon nyomtatja az asszisztencia gépe, a beutalókat viszont rendesen , a fele méretűn. Szeretném, ha beállítanák,egyre több igazolást kell nyomtatni ezzel a pazarló módszerrel.
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, November 23, 2020 8:27:19 AM
T. Infomix!

Nem tudom mi történhetett, de második hete nem tudom leadni a heti jelentést az Ixnet modulon keresztül, az ejelentés ablakon be se jönnek a választható jelentések, így nem tudok továbblépni. A hagyományos file-ba mentés, webes felületen feladás működik.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Sz. Tamás
Monday, November 23, 2020 8:42:29 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Nem tudom mi történhetett, de második hete nem tudom leadni a heti jelentést az Ixnet modulon keresztül, az ejelentés ablakon be se jönnek a választható jelentések, így nem tudok továbblépni. A hagyományos file-ba mentés, webes felületen feladás működik.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Tisztelt Bakos doktorúr!

A telefonos egyeztetés alapján megoldott a probléma, számítógép újraindításával.

Üdvözlettel:

Szöllősi Tamás

medicinke
Monday, November 23, 2020 12:10:50 PM
A nyomtatványok közé be lehetne esetleg emelni a Foglalkozási megbetegedés bejelentőt?

Egy sima űrlapos pdf az alapja, csak macerás állandóan töltögetni.

Varga Sándor
Tuesday, November 24, 2020 9:18:32 AM
Originally Posted by: medicinke 

A nyomtatványok közé be lehetne esetleg emelni a Foglalkozási megbetegedés bejelentőt?

Kedves Medicinke,

Megnéztük, megoldható. Háziorvosként is töltenek ki ilyet, vagy ez csak üzemorvosi ellátás esetén kell?

A januárig esedékes sok változás miatt leghamarabb csak január végén tudunk majd érdemben foglalkozni ezzel.

Varga Sándor
Hajnalné
Tuesday, November 24, 2020 3:42:58 PM
Tisztelt Infomix!

Utóbbi 1 hétben mobiltokenes bejelentkezésnél hibát ír.

HIBA:SAML jegy kérés- SAML jegy ellenőrzés (The request was invalid or malformed)

Eddig gond nélkül működött. IPhone készülék. Portálon töröltük és újra regisztráltuk a telefont, de a hiba megmaradt. Személyivel be lehet lépni.

Tudnak segíteni?

Köszönöm

Hajnalné

Stein András
Tuesday, November 24, 2020 4:26:39 PM

Tisztelt Infomix!

HIBA:SAML jegy kérés- SAML jegy ellenőrzés (The request was invalid or malformed)

Eddig gond nélkül működött. IPhone készülék. Portálon töröltük és újra regisztráltuk a telefont, de a hiba megmaradt. Személyivel be lehet lépni.

Tudnak segíteni?

Köszönöm

Hajnalné

Tisztet Hajnalné!

Telefonos beszélgetésünk alapján kiderült, hogy weben sem sikerül már a belépés a mobil tokennel. A többszöri próbálkozás miatt úgy tűnik a token letiltódott. Egyeztettünk, hogy megpróbálják a mobil tokent egy másik telefonra feltelepíteni és aktiválni, majd kipróbálni, hogy így megy-e a belépés weben. Amennyiben így sem működik akkor az ÁEEK-t tudja keresni.

Hajnalné
Tuesday, November 24, 2020 6:23:55 PM
Originally Posted by: Stein András 

Tisztelt Infomix!

Tudnak segíteni?

Köszönöm

Hajnalné

Tisztet Hajnalné!

Telefonos beszélgetésünk alapján kiderült, hogy weben sem sikerül már a belépés a mobil tokennel. A többszöri próbálkozás miatt úgy tűnik a token letiltódott. Egyeztettünk, hogy megpróbálják a mobil tokent egy másik telefonra feltelepíteni és aktiválni, majd kipróbálni, hogy így megy-e a belépés weben. Amennyiben így sem működik akkor az ÁEEK-t tudja keresni.

Áeek-t telefonon megkerestük. Letiltódott a token,ahogy sejtették. Feloldották és működik🙂

Nagyon köszönjük a gyors segítséget!!!!

Hajnalné

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 25, 2020 8:50:27 AM
Tisztelt Infomix !

Szíves segítségüket kérném az influenza oltás jelentése kapcsán. A generált xl-es táblázatban csak 76 db míg részletes listában 197 oltást adtunk be. Mi lehet a hiba.....Kovács-Kléh, Ecser.

Nagy Attila
Wednesday, November 25, 2020 9:08:36 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Szíves segítségüket kérném az influenza oltás jelentése kapcsán. A generált xl-es táblázatban csak 76 db míg részletes listában 197 oltást adtunk be. Mi lehet a hiba.....Kovács-Kléh, Ecser.

Tisztelt Kovács-Kléh doktor!

Kérem frissítse a verziót 2.97.1-re, abban már helyesen fognak megjelenni a beadott oltások.

medicinke
Wednesday, November 25, 2020 12:05:28 PM

Originally Posted by: medicinke 

Kedves Medicinke,

Megnéztük, megoldható. Háziorvosként is töltenek ki ilyet, vagy ez csak üzemorvosi ellátás esetén kell?

A januárig esedékes sok változás miatt leghamarabb csak január végén tudunk majd érdemben foglalkozni ezzel.

Bármely észlelő orvos indíthatja, a tanárok esetében általában mi indítjuk háziorvosként.

Hajnalné
Wednesday, November 25, 2020 1:10:32 PM
Tisztelt Infomix!

A veszélyhelyzet alatt lejáró szakorvosi javaslatok és közgyógy igazolványok ismét automatikusan hosszabbodnak.

Valamit be kell állítani a programon? Volt valami pipa, de már nem emlékszem, hogy hol.

Köszönöm

Hajnalné

Varga Sándor
Wednesday, November 25, 2020 1:42:46 PM

Tisztelt Infomix!

A veszélyhelyzet alatt lejáró szakorvosi javaslatok és közgyógy igazolványok ismét automatikusan hosszabbodnak.

Valamit be kell állítani a programon? Volt valami pipa, de már nem emlékszem, hogy hol.

Köszönöm

Hajnalné

Kedves Hajnalné,

A receptírás beállításainál, a rendelet alapján szakorvosi javaslat lejárat figyelmen kívül hagyása lehetőség.

A közlönyben megjelent újra ez a lehetőség a tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan. A módosítást a jelenlegi dátumoknak megfelelően készítjük, és hamarosan elérhető lesz.

Ha ebben a pár napban lenne olyan paciensük, akinek 2020.11.04 után járt le a javaslata, és nincs újabb, úgy azt tudja tenni, hogy a meglévő javaslat vége dátumát módosítja.

A +90 nappal ezek a javaslatok május 7-ig lesznek érvényesek a 2021 február 7-i veszélyhelyzet vége szerinti számolással.

Varga Sándor
TomposG
Wednesday, November 25, 2020 1:49:10 PM
-
dr.Kovács József
Friday, November 27, 2020 8:13:25 AM
Azt szeretném kérdezni, hogy a COVID adatok hol kérdezhetők le az EESZT-ben?
dr.Kovács József
dr.Dergez
Friday, November 27, 2020 9:46:23 AM
Az utóbbi időben valami történt a labor beutalók tartalmi lehetőségeivel.(Visual 😵 Eddig a labor->verzió részben több vizsgálati lehetőség is volt (többek között az LDL-koleszterin). Most nincs.Viszont ha eredményt akarok beírni,akkor ott van.Miért nem szerepel abeutalásoknál? Képernyő fotót csináltam ha az segít, de azt ide nem tudom feltölteni. Hova küldhetem?
csgyula
Friday, November 27, 2020 10:30:47 AM
Originally Posted by: dr.Dergez 

Az utóbbi időben valami történt a labor beutalók tartalmi lehetőségeivel.(Visual 😵 Eddig a labor->verzió részben több vizsgálati lehetőség is volt (többek között az LDL-koleszterin). Most nincs.Viszont ha eredményt akarok beírni,akkor ott van.Miért nem szerepel abeutalásoknál? Képernyő fotót csináltam ha az segít, de azt ide nem tudom feltölteni. Hova küldhetem?

Tisztelt dr. Nő!

A karbantartás gyógyszerek laborvizsgálatok menüben nyissa meg a laborvizsgálatok karbantartása menüt, majd nyomjon Ok-t. Ezután a verzió menüben megjelennek a hozzátartozó vizsgálatok.

Patkó Balázs
Friday, November 27, 2020 2:59:24 PM

Azt szeretném kérdezni, hogy a COVID adatok hol kérdezhetők le az EESZT-ben?

Kedves Doktor Úr,

A COVID adatok EHR-ként és KAT-ként kérdezhetőek le az EESZT-ből, ha feltöltötték őket. Érdemes egy ellátást megnyitni és úgy lekérdezni, ilyenkor mindent visszaad a lekérdezés amit joga van háziorvosként lekérdezni.

KAT alatt találhatóak meg az elvégzett szerológiai covid-os vizsgálat eredményei:

UserPostedImage

A Házi Karantén eredményei:

UserPostedImage

EHR alatt találhatóak a Laborvizsgálatok leletei:

UserPostedImage

Ezt le tudja tölteni PDF-ként :

UserPostedImage

dr.Kovács József
Friday, December 4, 2020 10:28:58 AM
Javaslat: jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a betegnek tudjunk nyomtatni egy olyan listát az ellátás napján, hogy mely gyógyszereket tudja még kiváltani az EESZT-ből (csak a kiválthatók legyenek rajta: 3 hónap).
dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, December 4, 2020 1:20:52 PM

Javaslat: jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a betegnek tudjunk nyomtatni egy olyan listát az ellátás napján, hogy mely gyógyszereket tudja még kiváltani az EESZT-ből (csak a kiválthatók legyenek rajta: 3 hónap).

Kedves doktorúr,

van ilyen lehetőség a lekérdezésben. Abból kiindulva készült el nemrég az a fejlesztés, ami receptíráskor mutatja, hogy egy gyógyszerből mennyi olyan recept van, ami a térből még kiváltható.

A lekérdezésről részletesen ebben a hozzászólásban talál információt

https://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm17856_Kerdesek--eszrevetelek--javaslatok.aspx#post17856 

Varga Sándor
dr.Kovács József
Monday, December 7, 2020 5:56:11 PM

Kedves doktorúr,

van ilyen lehetőség a lekérdezésben. Abból kiindulva készült el nemrég az a fejlesztés, ami receptíráskor mutatja, hogy egy gyógyszerből mennyi olyan recept van, ami a térből még kiváltható.

https://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm17856_Kerdesek--eszrevetelek--javaslatok.aspx#post17856 

Ismerem ezt a lehetőséget, de (gondolom szeretik ezt a szavacskát): 1. ezen a listán még egy évvel ezelőtti ki nem váltott vények is vannak (ezek ugye már nem kiválthatók a 90 napos korlát miatt). 2. hogyan tudok ebből a beteg kezébe listát adni (vagy e-mail címére elküldeni), esetleg mindkettőt?

P.S. A lista nyomtatását megtaláltam, de nagyon szellős, kicsit kellene tömöríteni. Van lista nézet, az jó is lenne, de akkor csak fejlécet nyomtat. És még egy gond, ebben a speciális lekérdezésben nincsenek benne a más által írt vények.

dr.Kovács József
misidoki
Tuesday, December 8, 2020 9:09:27 AM
Az IxDokiban volt egy oszlop, ahová az előző műtéteket be lehetett írni. Ezt az oszlopot az IxNetben nem találom.
Varga Sándor
Tuesday, December 8, 2020 9:12:10 AM

Kedves doktorúr,

Ismerem ezt a lehetőséget, de (gondolom szeretik ezt a szavacskát): 1. ezen a listán még egy évvel ezelőtti ki nem váltott vények is vannak (ezek ugye már nem kiválthatók a 90 napos korlát miatt). 2. hogyan tudok ebből a beteg kezébe listát adni (vagy e-mail címére elküldeni), esetleg mindkettőt?

Kedves doktorúr,

Egyeztetek a fejlesztőkkel. Azt, hogy csak a 3 hónapon belül felírtak legyenek a listában biztosan meg tudjuk oldani. A nyomtatás, email küldés részét érdemes átgondolni, hol lehetne jó helyen, ahonnan egyszerűen nyomtatható, küldhető lenne.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, December 8, 2020 9:12:54 AM
Originally Posted by: misidoki 

Az IxDokiban volt egy oszlop, ahová az előző műtéteket be lehetett írni. Ezt az oszlopot az IxNetben nem találom.

Karton - Betegségek - Műtétek (karbantartásnál lehet felvinni új műtétet).

Vagy zárójelentésnél (műtétek fül).

dr.Kovács József