dr.Kovács József
Tuesday, December 8, 2020 9:15:18 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Originally Posted by: vargas 

Javaslat: jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a betegnek tudjunk nyomtatni egy olyan listát az ellátás napján, hogy mely gyógyszereket tudja még kiváltani az EESZT-ből (csak a kiválthatók legyenek rajta: 3 hónap).

Kedves doktorúr,

van ilyen lehetőség a lekérdezésben. Abból kiindulva készült el nemrég az a fejlesztés, ami receptíráskor mutatja, hogy egy gyógyszerből mennyi olyan recept van, ami a térből még kiváltható.

A lekérdezésről részletesen ebben a hozzászólásban talál információt

https://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm17856_Kerdesek--eszrevetelek--javaslatok.aspx#post17856 

Ismerem ezt a lehetőséget, de (gondolom szeretik ezt a szavacskát): 1. ezen a listán még egy évvel ezelőtti ki nem váltott vények is vannak (ezek ugye már nem kiválthatók a 90 napos korlát miatt). 2. hogyan tudok ebből a beteg kezébe listát adni (vagy e-mail címére elküldeni), esetleg mindkettőt?

P.S. A lista nyomtatását megtaláltam, de nagyon szellős, kicsit kellene tömöríteni. Van lista nézet, az jó is lenne, de akkor csak fejlécet nyomtat. És még egy gond, ebben a speciális lekérdezésben nincsenek benne a más által írt vények.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, December 8, 2020 9:21:24 AM

Javaslat: jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a betegnek tudjunk nyomtatni egy olyan listát az ellátás napján, hogy mely gyógyszereket tudja még kiváltani az EESZT-ből (csak a kiválthatók legyenek rajta: 3 hónap).

Kedves doktorúr,

van ilyen lehetőség a lekérdezésben. Abból kiindulva készült el nemrég az a fejlesztés, ami receptíráskor mutatja, hogy egy gyógyszerből mennyi olyan recept van, ami a térből még kiváltható.

A lekérdezésről részletesen ebben a hozzászólásban talál információt

https://www.infomix.hu/IxPortal/forum/yaf_postsm17856_Kerdesek--eszrevetelek--javaslatok.aspx#post17856 

Ismerem ezt a lehetőséget, de (gondolom szeretik ezt a szavacskát): 1. ezen a listán még egy évvel ezelőtti ki nem váltott vények is vannak (ezek ugye már nem kiválthatók a 90 napos korlát miatt). 2. hogyan tudok ebből a beteg kezébe listát adni (vagy e-mail címére elküldeni), esetleg mindkettőt?

Kedves doktorúr,

Egyeztetek a fejlesztőkkel. Azt, hogy csak a 3 hónapon belül felírtak legyenek a listában biztosan meg tudjuk oldani. A nyomtatás, email küldés részét érdemes átgondolni, hol lehetne jó helyen, ahonnan egyszerűen nyomtatható, küldhető lenne.

A nyomtatást megtaláltam. Jó is lenne, de nagyon szellős, tömöríteni kellene. Van lista nézet is, az tökéletes, de csak fejlécet nyomtat. A speciális lekérdezésnél egyébként nincsenek rajta a más által írt vények, az is kellene. Szerintem valahová a vényíráshoz kellene integrálni.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Tuesday, December 8, 2020 9:22:38 AM
Originally Posted by: misidoki 

Az IxDokiban volt egy oszlop, ahová az előző műtéteket be lehetett írni. Ezt az oszlopot az IxNetben nem találom.

Kedves doktorúr,

Ixnetben a műtéteket a Karton - Betegségek fülén tudja rögzíteni. Emellett a szalagvezérlőn a Karton ikon-t lenyitva külön is megnyitható ez az adatbevitel.

UserPostedImage

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Tuesday, December 8, 2020 2:39:25 PM
Tisztelt Infomix!

Az EESZT panelen a felhőből lekérdezés időszaka alapesetben egy hónap.

Betegemnek 10.12-n írtam fel 3 havi gyógyszert, egy havit 10.13-n kiváltott (kettő még a felhőben). De ha az EESZT panelben a recepteknél rákérdezek, az egy hónapos időszak miatt nem látok sem kiváltottat, serm aktívat. (2020.11.08-2020.12.08)

Ha visszaveszem 10.11-re, akkor látok mindent.

Meg lehetne oldani, hogy az EESZT-panelben csak a recepteknél az alapértelmezett időszak 3 hónap legyen? Akkor nem kell állítgatni a dátumokat.

Tudom, van lehetőség a receptfelírásánál is lekérdezni, de nálunk az EESZT-paneles lekérdezés gyorsabb, és sokszor csak azért lelefonálnak a betegek, hogy "van-e valami a felhőben". A 3 hónapos alapértelmezésnél nem kellene megnyitni a receptfelírást.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Tuesday, December 8, 2020 3:35:37 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix!

Betegemnek 10.12-n írtam fel 3 havi gyógyszert, egy havit 10.13-n kiváltott (kettő még a felhőben). De ha az EESZT panelben a recepteknél rákérdezek, az egy hónapos időszak miatt nem látok sem kiváltottat, serm aktívat. (2020.11.08-2020.12.08)

Meg lehetne oldani, hogy az EESZT-panelben csak a recepteknél az alapértelmezett időszak 3 hónap legyen? Akkor nem kell állítgatni a dátumokat.

Tudom, van lehetőség a receptfelírásánál is lekérdezni, de nálunk az EESZT-paneles lekérdezés gyorsabb, és sokszor csak azért lelefonálnak a betegek, hogy "van-e valami a felhőben". A 3 hónapos alapértelmezésnél nem kellene megnyitni a receptfelírást.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Lehet ilyen módosítás az EESZT panelen. Van pár határidős fejlesztésünk - táppénz, KSH jelentés, NAV számla modul stb. -, utána meg tudjuk nézni.

Szeretném kicsit reklámozni a Paciens Portál modulunkat. Az abban - orvosaikon keresztül -, regisztrált paciensek a paciens portálon keresztül elérik az EESZT lakossági portálját. Ügyfélkapus belépéssel látják az összes, EESZT-ben elérhető adatukat. Ez a lehetőség a Paciens Portált használó orvosok kérésére került be, így pacienseik nem őket hívják, ha ilyen információra van szükségük.

Varga Sándor
Hajnalné
Tuesday, December 8, 2020 7:39:17 PM

Tisztelt Infomix!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Mi ezt úgy oldjuk meg jelenleg, hogy rendelés kezdetekor belépés után mindig átírom a kezdő dátumot 1 évvel ezelöttire. Megjegyzi a program adott rendelésre.

Persze az automatikus jobb lenne 🙂

dr. Szemerédi László
Tuesday, December 8, 2020 8:22:16 PM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Mi ezt úgy oldjuk meg jelenleg, hogy rendelés kezdetekor belépés után mindig átírom a kezdő dátumot 1 évvel ezelöttire. Megjegyzi a program adott rendelésre.

Persze az automatikus jobb lenne 🙂

Köszönöm! Azt már megfigyeltem, hogy ha átírom, "valameddig kitart", de nem figyeltem, meddig. Most már tudom! [nagyonok]

dr.Kovács József
Thursday, December 10, 2020 12:40:40 PM
A Páciens Portálon hogyan tudok egy adott betegnek üzenetet küldeni?
dr.Kovács József
Varga Sándor
Thursday, December 10, 2020 1:46:48 PM

A Páciens Portálon hogyan tudok egy adott betegnek üzenetet küldeni?

Kedves doktorúr,

A paciens portálban elérhető Hírek funkcióval olyan üzenetet tud küldeni, ami minden regisztrált betegénél meg fog jelenni. Erről betegei a regisztrált email címükre kapnak értesítést, és a Portálra bejelentkezve is megtekinthetik.

Jelenleg egy betegnek az Ixnetből tud email üzenetet küldeni, akár a kartonról, az email cím mellett gombra kattintva, akár az email küldésből.

Varga Sándor
medicinke
Saturday, December 12, 2020 11:45:25 AM
Originally Posted by: medicinke 

Originally Posted by: medicinke 

A nyomtatványok közé be lehetne esetleg emelni a Foglalkozási megbetegedés bejelentőt?

Egy sima űrlapos pdf az alapja, csak macerás állandóan töltögetni.

Kedves Medicinke,

Megnéztük, megoldható. Háziorvosként is töltenek ki ilyet, vagy ez csak üzemorvosi ellátás esetén kell?

A januárig esedékes sok változás miatt leghamarabb csak január végén tudunk majd érdemben foglalkozni ezzel.

Bármely észlelő orvos indíthatja, a tanárok esetében általában mi indítjuk háziorvosként.

Most jött egy körlevél Kásler miniszter úrtól, a tanárok esetén is a fogl-eü orvos tölti ki (a szociális dolgozók esetén is).

Szóval ettől megszabadultunk, talán nem is lesz rá szükség.

dr.Kovács József
Friday, December 18, 2020 12:04:34 PM
Azt szeretném kérdezni, hogy a programból küldött e-maileket lehet-e valahol ellenőrizni, mint elküldött levél, illetve be lehet-e állítani tértivevényt vagy olvasási visszaigazolást?
dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, December 18, 2020 12:19:45 PM

Azt szeretném kérdezni, hogy a programból küldött e-maileket lehet-e valahol ellenőrizni, mint elküldött levél, illetve be lehet-e állítani tértivevényt vagy olvasási visszaigazolást?

Kedves doktorúr,

Az Ixnetben az Egyéb / Küldés / Emailek menüpontban egy levelező klienshez hasonlóan minden az Ixneten keresztül küldött, illetve fogadott email szerepel. Itt lehet keresni is.

Olvasási igazolást egyenlőre nem lehet beállítani a küldéseknél.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, December 18, 2020 1:03:57 PM
Kérdezném, hogy ezek szerint az Ixneten belüli OMSZ tesztkérés teljesen kiváltja a korábbi, OMSZ-os internetoldalon történő kérést? Most már elég ezt használnunk?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Friday, December 18, 2020 1:25:37 PM

Kérdezném, hogy ezek szerint az Ixneten belüli OMSZ tesztkérés teljesen kiváltja a korábbi, OMSZ-os internetoldalon történő kérést? Most már elég ezt használnunk?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Ez a fejlesztés valóban arra készült, hogy kiváltsa minden egyéb formáját a COVID teszt kérésének a háziorvosoknál. Mivel elvileg egységesen december 18. határidővel kellett elkészülni a fejlesztésnek, feltételezzük, hogy hétfőtől már így, és csak így mehetnek ezek a beutalók.

Nagyon reméljük, hogy ezzel a fejlesztéssel kicsit sikerül egyszerűsíteni háziorvos-partnereink mindennapi munkáját is.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Monday, December 21, 2020 8:43:29 AM
Hadd kérdezzem, az IxNeten belül honnan tudom előhorgászni a részletes verzióváltó levelet (amit a frissítésnél mutat)? Itthoni gépemről szeretném megnézni.

Köszönettel: dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Monday, December 21, 2020 8:50:22 AM

Hadd kérdezzem, az IxNeten belül honnan tudom előhorgászni a részletes verzióváltó levelet (amit a frissítésnél mutat)? Itthoni gépemről szeretném megnézni.

Köszönettel: dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

A Help - Verzió információk menüpontban.

Varga Sándor
kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, December 21, 2020 9:54:48 AM
Tisztelt Infomx !

Megírtunk egy durogesic 75 ug tapaszt. Az EESZT-ben ott is van, de a gépből eltünt...így nem tudunk rá kiváltási engedélyt nyomtatni. És letörölni se tudom a felhőből...

Köszönettel, Kovács-Kléh, Ecser.

Lukács Dávid
Monday, December 21, 2020 11:48:34 AM
Tisztelt Doktor Úr!

Az EESZT-ből újra lekérdezve, a recepteknél már nem látszott a legutóbbi felírás. Új recept felírása után már lehetett kiváltási engedélyt nyomtatni.

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, December 21, 2020 12:01:13 PM
végül az lett a megoldás, hogy még egyszer felírtam és az alapján nyomtattunk értesítőt. És érdekes , hogy az EESZT-ben ott van mind a két recept....
Dr Rétei Ágnes
Monday, December 21, 2020 12:55:45 PM
Hol találom pontosan az új COVID-19 OMSZ kérőlapot?[sir]
Varga Sándor
Monday, December 21, 2020 1:13:59 PM
Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

Kedves doktornő,

A kérőlap a laborkérésnél található meg. Ehhez az új, a 2.99.0 verzióváltóval mindenkinek elérhető OMSZ-es típus laborkérést kell kiváalsztani.

UserPostedImage

A típus laborkérés betöltését követően fog megjelenni az online beküldéshez szükséges plusz adatokoz tartozó fül is.

UserPostedImage

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Monday, December 21, 2020 2:13:51 PM

Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

Kedves doktornő,

A kérőlap a laborkérésnél található meg. Ehhez az új, a 2.99.0 verzióváltóval mindenkinek elérhető OMSZ-es típus laborkérést kell kiváalsztani.

UserPostedImage

A típus laborkérés betöltését követően fog megjelenni az online beküldéshez szükséges plusz adatokoz tartozó fül is.

UserPostedImage

Köszönöm szépen! Megtaláltuk.

TomposG
Monday, December 28, 2020 10:56:58 AM
Tisztelt Infomix Kft!

Most kezdjük használni a páciens portált. Szerintem hasznos lenne ha a kis Páciens portál fül valamilyen formában jelezné, hogy valami függőben van: nem megválaszolt üzenet, fel nem írt recept stb. Úgy tudnám elképzelni, hogy más a színe mint pl. a Háziorvosi ellátásnál változik a Gondozás, Szűrés, Indikátor ikon színe ha teendő van.

Még egy kérdés, valahol meg tudom nézi, ki tudom listázni kik csatlakoztak egyelőre a PP-hoz?

Tompos G.

geboo
Monday, December 28, 2020 11:28:28 AM
Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy a táppénzes naplószámot melyik héten kell átállítani 1-re?

Ez még az 53. hét, bár hétvégén már 1-je van. 🤨

Köszönöm előre is a segítséget.

Bürgés Éva asszisztensnő

Varga Sándor
Monday, December 28, 2020 11:33:22 AM
Originally Posted by: TomposG 

Tisztelt Infomix Kft!

Most kezdjük használni a páciens portált. Szerintem hasznos lenne ha a kis Páciens portál fül valamilyen formában jelezné, hogy valami függőben van: nem megválaszolt üzenet, fel nem írt recept stb. Úgy tudnám elképzelni, hogy más a színe mint pl. a Háziorvosi ellátásnál változik a Gondozás, Szűrés, Indikátor ikon színe ha teendő van.

Még egy kérdés, valahol meg tudom nézi, ki tudom listázni kik csatlakoztak egyelőre a PP-hoz?

Tompos G.

Kedves doktorúr,

A Paciens Portál panel minden új kérés érkeztetésekor pár másodperces "villogással" figyelmeztet, az esedékes teendők, vagy az EESZT panelhez hasonlóan.

Listázásra a Listák - Jelentések / Páciens / Személyi regiszter menüpontban van lehetőség. Itt csak a képernyő alján látható Regisztrált PP páciensek pipát kell bekapcsolni, és a lekérdezéssel listázhatók a regisztrált - csatlakozott - paciensei.

UserPostedImage

Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, December 28, 2020 11:41:36 AM
Originally Posted by: geboo 

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy a táppénzes naplószámot melyik héten kell átállítani 1-re?

Ez még az 53. hét, bár hétvégén már 1-je van. 🤨

Köszönöm előre is a segítséget.

Bürgés Éva asszisztensnő

Kedves Éva,

A táppénzes naplószám automatikusan átáll 1-re a 2021-ben először táppénzre felvett betegnél.

Idén is, mint ahogyan azt az előző években, egy hírlevelet küldünk ki emailben az év végi, év eleji teendőkkel kapcsolatban.

Ebben nem csak a naplószámokról olvashat majd, hanem az összes olyan teendőről, ami ilyenkor esedékes.

- KSH jelentés leadás (2021.01.05-től lehet majd leadni)

- a számlázó modult használóknak segítség a 2021-es számlaprofilok (számlatömbök) létrehozásához.

- részletes ismertető a 2021.01.01-től megváltozó táppénzes működéshez.

- adócsökkentő igazolások kiadásának mentéről.

Ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön, a 2.99.0 Ixnet verzió szükséges, melyet már frissíthet.

Erre lesz futtatható a héten felkerülő 2.99.1 frissítés, ami a január 1-től érvényes törzseket tartalmazza majd.

Varga Sándor
dr. Veress Attila
Sunday, January 3, 2021 10:52:36 AM
Úgy tűnik (nálam), hogy az új táppénzes utalványnál nem lehet nyomtatót változtatni. Mindig visszaugrik az alapértelmezett nyomtatóra.
dr.Kovács József
Tuesday, January 5, 2021 8:56:09 AM
Originally Posted by: dr. Veress Attila 

Úgy tűnik (nálam), hogy az új táppénzes utalványnál nem lehet nyomtatót változtatni. Mindig visszaugrik az alapértelmezett nyomtatóra.

Szerintem is jó lenne, ha nyomtatót és álló-fekvő módot választhatnánk.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, January 5, 2021 8:58:22 AM
Úgy tudom január 1-től a magánszemélynek adott számlát is be kell küldeni a NAV felé. Magánszemélynek nincs adószáma, csak adóazonosítója. Úgy is működik a beküldés?
dr.Kovács József
Varga Sándor
Tuesday, January 5, 2021 9:07:51 AM

Úgy tudom január 1-től a magánszemélynek adott számlát is be kell küldeni a NAV felé. Magánszemélynek nincs adószáma, csak adóazonosítója. Úgy is működik a beküldés?

Kedves doktorúr,

Január 1.-től érvényes ugyan a beküldési kötelezettség magánszemély esetén is, de március végéig nem szankcionálja a NAV.

A számlán, így a beküldendő adatok között sem szerepelhet a magánszemély adóazonosító jele, így a beküldés ezt nem fogja tartalmazni.

A beküldés tesztek a NAV rendszere felé a tegnapi nappal indultak, így ezek a számlák még nem beküldhetők.

Amint a tesztek sikeresek, és a rendszer stabilan működtethető, elérhető lesz rendszereinkben ez a beküldési lehetőség is.

Varga Sándor