dr.Kovács József
Monday, March 15, 2021 12:03:03 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Bacskai Mária 

Táppénzes igazolás nyomtatásakor, bár folyamatos a tp., nincs lezárva, de a program az első papír nyomtatásakor nem jelzi folyamatosnak (nem rakja be az X-et a kis négyzetbe). Direkt így van vagy ez valamilyen hiba?

Bacskai Mária

Kedves doktornő,

A táppénznek ez a része egy 2021.02.17-i Magyar Államkincstár által kiadott dokumentumnak megfelelően változott. Abban ezt a tájékoztatást adták:

"Folyamatos keresőképtelenség: abban az esetben kell „X”-et tenni a kódkockába, ha a „Jelen orvosi igazolással igazolt keresőképtelenség időtartama” sor „-tól” mezőjében megadott dátum későbbi, mint a keresőképtelenség kezdete. Ha a kódkockába nem kerül „X”, akkor a nyomtatvány a korábbi kezdő orvosi igazolásnak felel meg, ellenkező esetben pedig a folyamatos orvosi igazolásnak."

Rendben, így már értem, köszönöm.

Viszont azt tapasztaltam, ha kórházzal kezdődik a keresőképtelenség akkor sem kerül X a folyamatos mezőbe és így a kifizetőhelyek a régi nagyalakú táppénzes papírnak vélik.??

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Monday, March 15, 2021 12:07:52 PM
Lehetne egy olyan fejlesztés, ami alapján a program összevetné a NEAK által küldött oltási listát, a programban tárolt, már beoltott személyek listájával és kijelölné a már oltott személyeket. Természetesen az oltási lapon rögzített személyekre gondolok és ennek előfeltétele lenne, hogy a máshol beadott oltásokat is rögzíteni kell a saját programban.

Már nagyon zavaros a lista, sok az átfedés, később még nehezebb lesz kiszűri az oltott személyeket.

Átküldök e-mailben egy üres NEAK listát a szerkezet miatt.

Nagy segítség lenne. Bele fogunk futni egy dupla-tripla oltásba, vagy két különböző oltóanyaggal végzett oltásba.

dr.Kovács József
Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, March 15, 2021 1:56:00 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Lehetne egy olyan fejlesztés, ami alapján a program összevetné a NEAK által küldött oltási listát, a programban tárolt, már beoltott személyek listájával és kijelölné a már oltott személyeket. Természetesen az oltási lapon rögzített személyekre gondolok és ennek előfeltétele lenne, hogy a máshol beadott oltásokat is rögzíteni kell a saját programban.

Már nagyon zavaros a lista, sok az átfedés, később még nehezebb lesz kiszűri az oltott személyeket.

Átküldök e-mailben egy üres NEAK listát a szerkezet miatt.

Nagy segítség lenne. Bele fogunk futni egy dupla-tripla oltásba, vagy két különböző oltóanyaggal végzett oltásba.

Kedves Doktor Úr,

Már fejlesztés alatt van hasonló elképzelés, kollegáim dolgoznak rajta. Örömmel vennénk ha véleményével támogatná ebben is munkánkat. Amint sikeresen lezárul a fejlesztés és belső tesztelés jelentkezni fogunk Önnél, ha megengedi. Reméljük sikerül jól kezelhető , hasznos funcióval támogatni az oltásban résztvevő felhasználóinkat.

További szép napot,

Géczi Gabriella

kleh
  • kleh
Monday, March 15, 2021 5:35:54 PM
sajnos sokan úgy vannak beoltva, hogy ne tudunk róla...minden beteg felhőjét meg nem nézegetjük...de hogy hol akad el a frissítés nem tudom, hisz mi minden alkalommal elküldjük a járásvezetőnek a beoltottak listáját és az eezt-be is beírjuk (hogy miért nem kerül el ez a neak-hoz, nem tudom...persze baszogatni tudnak, hogy miért tettem listára egyik másik regisztráltat). csak laikusan gondolkozva, nem tudom hogy lehet ez megvalósítani - ha az eeszt veszem alapul akkor meg kell nyissam a beteg kartonját, kis várakozás után betöltődik az oltási esemény, megvan az info nem kell telefonálni - szerintem ez nagyon időigényes és ahol nincs két gép nem fog működni. Ha egy excel táblázatot be lehetne valahogy a programba varázsolni az már előnyösebb lenne - és ezek után lekérdezni-összefésülni, hogy ki maradt ki. én egyelőre még mindig a papíros megoldást látom egyszerübbnek - az eddig beoltottak listájára rápillantok, hogy Marinéni kapott e már oltást. Kovács-Kléh, Ecser.
Dr. Hanyecz Vince
Monday, March 15, 2021 7:30:45 PM
Oltottak + máshol oltottak, ez egyre nagyobb probléma lesz...

Az EESZT-ből kellenének az adatok.

Ezekből kellene egy oltandók listája (még nem oltottak) saját magunkak, esetleg ezek összevetése a regisztráltakkal.

Nem tudom mi, és mi mekkora energiával valósítható meg ebből, lehet, hogy másnak, a fejlesztőknek jobb ötletei lesznek.

Dr. Hanyecz Vince
Wednesday, March 17, 2021 4:11:03 PM
AZ OKFŐ-nek mi a baja lehet a programból feltöltéssel ?? Ha valami értelmes okot közölnének velünk is, talán megértenénk, de ide csak droidok kellenek.

Nem kellett mindent fölöslegesen 2x beírogatni, milyen jó volt.

TomposG
Wednesday, March 17, 2021 4:43:56 PM
Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

AZ OKFŐ-nek mi a baja lehet a programból feltöltéssel ?? Ha valami értelmes okot közölnének velünk is, talán megértenék, de ide csak droidok kellenek.

Nem kellett mindent fölöslegesen 2x beírogatni, milyen jó volt.

Egyelőre annyit tudok csinálni, hogy nem váltok verziót, amíg nem feltétlenül szükséges (hónap végéig). Nyilván ezt az infomix nem javasolhatja de én szürke is droid IGEN! [beeee] Ha csak néhány nap COVID oltást könnyebben dokumentálom már megérte.

Tompos G.

kleh
  • kleh
Wednesday, March 17, 2021 6:32:24 PM
EESZT üzemeltetés jelzi:

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Felhívjuk figyelmét, hogy a COVID-19 oltások kötelező rögzítésére kizárólag az EESZT Ágazati Portálján elérhető egyedi oltásrögzítő alkalmazás használható.

Semmilyen más, a medikai rendszerekbe egyedileg fejlesztett alkalmazás nem rendelkezik EESZT engedéllyel, így ezeken a felületeken keresztül nem biztosítható az oltások központi rögzítésének és a hozzájuk kapcsolódó ágazati adatszolgáltatás megvalósítása.

Az EESZT oltásrögzítő alkalmazás gondoskodik az Oltási lap előállításáról, valamint páciens egészségügyi profiljába történő bejegyzésről, mely adatok az orvos által használt HIS rendszerből is elérhetőek.

A felület használatához készített felhasználói útmutatót levelünkhöz mellékelve küldjük további szíves felhasználásra.

Kérjük, a továbbiakban kizárólag az EESZT Ágazati Portálján elérhető alkalmazáson keresztül rögzítse a beadott COVID-19 oltásokat.

Együttműködését köszönjük!

TomposG
Wednesday, March 17, 2021 6:53:13 PM
Originally Posted by: kleh 

EESZT üzemeltetés jelzi:

Felhívjuk figyelmét, hogy a COVID-19 oltások kötelező rögzítésére kizárólag az EESZT Ágazati Portálján elérhető egyedi oltásrögzítő alkalmazás használható.

Semmilyen más, a medikai rendszerekbe egyedileg fejlesztett alkalmazás nem rendelkezik EESZT engedéllyel, így ezeken a felületeken keresztül nem biztosítható az oltások központi rögzítésének és a hozzájuk kapcsolódó ágazati adatszolgáltatás megvalósítása.

Az EESZT oltásrögzítő alkalmazás gondoskodik az Oltási lap előállításáról, valamint páciens egészségügyi profiljába történő bejegyzésről, mely adatok az orvos által használt HIS rendszerből is elérhetőek.

A felület használatához készített felhasználói útmutatót levelünkhöz mellékelve küldjük további szíves felhasználásra.

Kérjük, a továbbiakban kizárólag az EESZT Ágazati Portálján elérhető alkalmazáson keresztül rögzítse a beadott COVID-19 oltásokat.

Én is most kaptam a fenti levelet. Bárhogy is olvasom, ez nem indoloklja azt, hogy ne használhatnánk az Ixnet megfelelő funkcióját. "Kizárólag az EESZT Ágazati Portálján elérhető alkalmazáson keresztül rögzítse a beadott COVID-19 oltásokat". Ezt tesszük. Gyakorlatilag van egy a programba integrált böngészőoldal amin keresztül a kért alkalmazáson keresztül (!) rögzítjük az adatokat.

"Semmilyen más, a medikai rendszerekbe egyedileg fejlesztett alkalmazás nem rendelkezik EESZT engedéllyel, így ezeken a felületeken keresztül nem biztosítható az oltások központi rögzítésének és a hozzájuk kapcsolódó ágazati adatszolgáltatás megvalósítása."

Az ixnet megoldása mindössze annyit csinál, hogy a programból adatokat másol egy weblapra, nem egy eeszt engedély igénylő közvetlen "rácsatlakozás". Nem tudom más cégek hogyan oldották meg de ez a megoldás még kicsit sem aggályos.

Tompos G.

Gabi
  • Gabi
Wednesday, March 17, 2021 9:29:24 PM
Originally Posted by: TomposG 

EESZT üzemeltetés jelzi:

Én is most kaptam a fenti levelet. Bárhogy is olvasom, ez nem indoloklja azt, hogy ne használhatnánk az Ixnet megfelelő funkcióját. "Kizárólag az EESZT Ágazati Portálján elérhető alkalmazáson keresztül rögzítse a beadott COVID-19 oltásokat". Ezt tesszük. Gyakorlatilag van egy a programba integrált böngészőoldal amin keresztül a kért alkalmazáson keresztül (!) rögzítjük az adatokat.

"Semmilyen más, a medikai rendszerekbe egyedileg fejlesztett alkalmazás nem rendelkezik EESZT engedéllyel, így ezeken a felületeken keresztül nem biztosítható az oltások központi rögzítésének és a hozzájuk kapcsolódó ágazati adatszolgáltatás megvalósítása."

Az ixnet megoldása mindössze annyit csinál, hogy a programból adatokat másol egy weblapra, nem egy eeszt engedély igénylő közvetlen "rácsatlakozás". Nem tudom más cégek hogyan oldották meg de ez a megoldás még kicsit sem aggályos.

Tompos G.

Kedves Doktor Úr,

Köszönjük a hozzászólást, tökéletesen egyetértünk, mi is így látjuk. Sajnáljuk hogy ezt a funkciót ki kellett vennünk.

Géczi Gabriella

dr.Kovács József
Thursday, March 18, 2021 8:18:24 AM
Originally Posted by: Gabi 

EESZT üzemeltetés jelzi:

Tompos G.

Kedves Doktor Úr,

Köszönjük a hozzászólást, tökéletesen egyetértünk, mi is így látjuk. Sajnáljuk hogy ezt a funkciót ki kellett vennünk.

Géczi Gabriella

Tudható a korlátozás oka?

dr.Kovács József
Éva1978
Thursday, March 18, 2021 11:38:40 AM
Originally Posted by: dr.Dergez 

Verzióváltással érkezett,eddig nem tapasztaltuk: A magistralis gyógyszert nem engedi felírni,míg az orvosi utasítás nincs kitöltve. A receptírásnál alul 3 "rovat" jelenik meg,ebből ez a középső. Mit kell oda beírni külön,mikor a dozírozás amúgy is szerepel?

Ki mit ír oda végül?

Gabi
  • Gabi
Thursday, March 18, 2021 12:49:07 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Originally Posted by: Gabi 

EESZT üzemeltetés jelzi:

Tompos G.

Kedves Doktor Úr,

Géczi Gabriella

Tudható a korlátozás oka?

Kedves Doktor Úr,

Az EESZT-s oltásfeltöltés weboldal fejlesztői szerint gyakran van szükség a programban változtatásra, s azt nem vállalják hogy erről előre értesítsék az orvosi program fejlesztőit.

Az Ixnet-ben például az okozta a problémát, hogy az EESZT oldalon megváltoztatták a vakcinák "kódjait" - így volt olyan eset, amikor hibás vakcina kerülhetett be. Ilyen esetben utólag elő kell venni ezt az oltási lapot az EESZT-ből, és ott módosítani a megfelelő vakcinára.(Szerencsére az Ixnet-ben megtalálható a helyes adat).

Mivel hamar kiderült számunkra ez a hibázási lehetőség,így gyorsan tudtuk korrigálni.

Géczi Gabriella

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, March 25, 2021 10:44:19 AM
T. Infomix!

Az új tipusú táppénzes papírral kapcsolatban van problémánk. Néhány betegnél az első táppénzes papírt nem 14 napra adja a program, hanem van hogy csak 1 napra. Ma is volt egy ilyen beteg, de a múltkor egy házaspár, akik koronavírus miatt együtt voltak táppénzen, az egyiküknek a 10 nap táppénzt egy papírra nyomtatta, ahogy kell, a másikuknak pedig kiadott egy papírt 1 napról és a többi táppénzes napot egy másik papírra nyomtatta.

Nem tudtuk kitapasztalni, hogy mitől van ez, látszólag véletlenszerűen jön ez a hiba. Utána lehetne nézni, hogy önöknél fordul-e elő ilyesmi, vagy csak nálam?

Üdvözlettel: Dr Bakos

Nagy Attila
Thursday, March 25, 2021 11:40:28 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Az új tipusú táppénzes papírral kapcsolatban van problémánk. Néhány betegnél az első táppénzes papírt nem 14 napra adja a program, hanem van hogy csak 1 napra. Ma is volt egy ilyen beteg, de a múltkor egy házaspár, akik koronavírus miatt együtt voltak táppénzen, az egyiküknek a 10 nap táppénzt egy papírra nyomtatta, ahogy kell, a másikuknak pedig kiadott egy papírt 1 napról és a többi táppénzes napot egy másik papírra nyomtatta.

Nem tudtuk kitapasztalni, hogy mitől van ez, látszólag véletlenszerűen jön ez a hiba. Utána lehetne nézni, hogy önöknél fordul-e elő ilyesmi, vagy csak nálam?

Tisztelt Bakos doktor!

Milyen dátumokkal veszi fel a táppénzt, próbáltam én is előidézni de eddig sikertelenül, mindig jól adta ki a papírt.

Köszönöm!

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Thursday, March 25, 2021 11:48:49 AM
Nálunk is többször előfordult már, legutóbb tegnap. Az első papíron 1 nap volt /03.16./, a másodikon 03-17-26.
dr. Szemerédi László
Thursday, March 25, 2021 2:30:36 PM

T. Infomix!

Nálunk is többször előfordult. Az első kanyar napjait nem figyeltem, de nem két hét, csak pár nap volt. Mintha vasárnapig tartott volna, de sajna már javítottam és nem tudom megnézni.

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Thursday, March 25, 2021 2:48:17 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

T. Infomix!

Nálunk is többször előfordult. Az első kanyar napjait nem figyeltem, de nem két hét, csak pár nap volt. Mintha vasárnapig tartott volna, de sajna már javítottam és nem tudom megnézni.

Nálunk is többször előfordult, legutóbb múlt héten. Az első papírra 1 napot nyomtatott, a másodikra 17-26.-ig. Dr Poros

Nagy Attila
Thursday, March 25, 2021 4:13:27 PM
Köszönjük, fejlesztők már nézik és igyekeznek a hó végi verzióban javítani.

Addig is egy kis türelmüket kérjük!

Dr. Hanyecz Vince
Thursday, March 25, 2021 5:19:52 PM
Szeretném kérdezni van-e olyan hely a programban ahonnan a TAJ számot CRTL+C-vel ki lehez másolni?

Nekem sokszor szükségem lenne rá, a születési dátum kimásolást megtaláltam a páciens kartonon.

Nagy Attila
Friday, March 26, 2021 7:53:01 AM

Szeretném kérdezni van-e olyan hely a programban ahonnan a TAJ számot CRTL+C-vel ki lehez másolni?

Nekem sokszor szükségem lenne rá, a születési dátum kimásolást megtaláltam a páciens kartonon.

Tisztelt Dr. Hanyecz Vince!

A lekérdezés ablakon minden másolható CTRL+C-vel.

Dr.Ghanem Niyaz
Friday, March 26, 2021 9:36:44 AM
Tisztelt Infomix !

Amióta áttértünk az EESZT-es mentőknek szóló covid kérőlapra, azóta napi rendszerességgel visszahívnak minket a mentők, hogy nem szerepel a szülő telefonszáma a kérőlapon, pedig mindig beírjuk és ellenőrizzük ill. 2 cím is an megadva!!

Amikor kérünk tesztet mindig egyeztetünk a szülővel az aktuális elérhetőségről és a lakcímről.

mi lehet a probléma,

üdv

Dr. Ghanem Niyaz

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Friday, March 26, 2021 10:31:05 AM
Originally Posted by: Nagy Attila 

De a kötőjeleket ki kell szedegetni, mert több helyen nem fogadják el. Pl. OSZIR, EESZT oltásbeírás.

Én a törzskarton első lapján a megjegyzésbe kimásolom, kiszedem a kötőjeleket és elmentem. Onnantól kezdve onnan használom. Telefonszám dettó 06 ill. +36 és kötőjelek nélkül

Nagy Attila
Friday, March 26, 2021 10:42:11 AM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix !

Amióta áttértünk az EESZT-es mentőknek szóló covid kérőlapra, azóta napi rendszerességgel visszahívnak minket a mentők, hogy nem szerepel a szülő telefonszáma a kérőlapon, pedig mindig beírjuk és ellenőrizzük ill. 2 cím is an megadva!!

Amikor kérünk tesztet mindig egyeztetünk a szülővel az aktuális elérhetőségről és a lakcímről.

mi lehet a probléma,

üdv

Dr. Ghanem Niyaz

Tisztelt Dr. Ghanem Niyaz!

Tapasztalatunk az hogy sok esetben csak az ID alapú lekérdezéssel látják az OMSZ-ben a telefonszámokat, esetleg ezt lehetne javasolni nekik legközelebb, próbálják meg.

Dr. Hanyecz Vince
Friday, March 26, 2021 11:11:19 AM
Originally Posted by: Bogi 

Originally Posted by: Nagy Attila 

De a kötőjeleket ki kell szedegetni, mert több helyen nem fogadják el. Pl. OSZIR, EESZT oltásbeírás.

Én a törzskarton első lapján a megjegyzésbe kimásolom, kiszedem a kötőjeleket és elmentem. Onnantól kezdve onnan használom. Telefonszám dettó 06 ill. +36 és kötőjelek nélkül

Köszönöm !!!#-o JÓ!!

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, April 1, 2021 9:06:32 AM
T. Infomix!

A tételes betegforgalmi jelentés minden felírt favipiravirra 30322 nem létező TTT kód hibát ad ki. Mit lehetne tenni?

Dr Bakos János

Varga Sándor
Thursday, April 1, 2021 9:14:02 AM

T. Infomix!

A tételes betegforgalmi jelentés minden felírt favipiravirra 30322 nem létező TTT kód hibát ad ki. Mit lehetne tenni?

Dr Bakos János

Kedves doktorúr,

a 210898693 TTT kódú Favipiravir Egis 200 mg filmtablettát írta fel?

Ilyen hiba akkor jön vissza, ha az adott TTT kódot, ami a jelentésbe bekerül a NEAK feldolgozó programja nem talál.

Próbáltam a NEAK honlapon is ellenőrizni ennek a gyógyszernek státuszát, de jelenleg ez a funkció nem üzemel.

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/gyogszerkereso 

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Thursday, April 1, 2021 9:22:43 AM

T. Infomix!

Dr Bakos János

Kedves doktorúr,

Ilyen hiba akkor jön vissza, ha az adott TTT kódot, ami a jelentésbe bekerül a NEAK feldolgozó programja nem talál.

Próbáltam a NEAK honlapon is ellenőrizni ennek a gyógyszernek státuszát, de jelenleg ez a funkció nem üzemel.

Igen az EGIS-eset. Ezen a TTT kódon.

Megkérdezem a NEAK-ot emailben.

Amint érkezik válasz küldöm.

Ami biztos, hogy ilyen hibaüzenet esetén az ellátás, és az ahhoz tartozó összes többi adat feldolgozásra kerül.

Ha eReceptként írta fel, akkor az az EESZT-ben szerepel, illetve hogy a gyógyszer kiadását, a patikának is kell jelentenie a NEAK felé.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, April 1, 2021 1:16:16 PM

T. Infomix!

Dr Bakos János

Kedves doktorúr,

Ami biztos, hogy ilyen hibaüzenet esetén az ellátás, és az ahhoz tartozó összes többi adat feldolgozásra kerül.

Ha eReceptként írta fel, akkor az az EESZT-ben szerepel, illetve hogy a gyógyszer kiadását, a patikának is kell jelentenie a NEAK felé.

Márciusban 3 db Favipiravirt írtam fel, az EGIS.eset, mind a 3-ra hibát dobott. A patika nem szólt vissza, hogy gond lenne, e-receptként írtam fel, és ki is váltották.

Az EESZT-ben ellenőriztem, fent van a recept, kiadott státuszban.

Varga Sándor
Thursday, April 1, 2021 1:45:03 PM

T. Infomix!

Dr Bakos János

Kedves doktorúr,

Márciusban 3 db Favipiravirt írtam fel, az EGIS.eset, mind a 3-ra hibát dobott. A patika nem szólt vissza, hogy gond lenne, e-receptként írtam fel, és ki is váltották.

Az EESZT-ben ellenőriztem, fent van a recept, kiadott státuszban.

Érkezett egy válasz a NEAK -tól. Ezek szerint jelenleg a javítás megtörténtéig a B300-as jelentést nem lehet leadni, illetve aki már leadta, és írt fel Favipiravirt, annak újra le kell majd adni ezt a jelentést.

"Tisztelt Fejlesztők!

Már érkezett több jelzés azzal kapcsolatban, hogy a B300-as jelentésekben esetleg szereplő 210898693 gyógyszerkód hibalistára kerül. A javítás folyamatban.

Jelenleg a B300-as jelentések feldolgozását megállítottuk, hogy ezeket ne tegye helytelenül hibára.

Aminél ilyen hiba előjött, azt a jelentést újra kell küldeni.

Üdvözlettel:

NEAK"

Varga Sándor