dr. Szemerédi László
Thursday, May 6, 2021 9:22:58 AM
Maszek sufnilabor COVID19 antigén gyorstesztet végzett, de nem töltötte fel az EESZT-be (a pénzt elrakta). Emiatt a beteg nem kapott védettségi igazolványt. A beteg elküldte az eredményt nekem. Én fel tudom tölteni az EESZT-be? Segítenék, bár nem az én dolgom lenne.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Thursday, May 6, 2021 10:08:25 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Maszek sufnilabor COVID19 antigén gyorstesztet végzett, de nem töltötte fel az EESZT-be (a pénzt elrakta). Emiatt a beteg nem kapott védettségi igazolványt. A beteg elküldte az eredményt nekem. Én fel tudom tölteni az EESZT-be? Segítenék, bár nem az én dolgom lenne.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Az EESZT-be az Ixnet labor rendszerből lehet COVID19 antigén gyorsteszt eredményt feltölteni, csak ilyen ellátás típusnak van erre az EESZT oldalán jogosultsága.

Az OSZIR rendszerbe lehet adatot szolgáltatni minden Ixnet rendszerből, a fertőző betegség bejelentőn lehet COVID19 antigén gyorsteszt eredményt és dátumot megadni.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Thursday, May 6, 2021 10:29:41 AM
Originally Posted by: vargas 

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Az EESZT-be az Ixnet labor rendszerből lehet COVID19 antigén gyorsteszt eredményt feltölteni, csak ilyen ellátás típusnak van erre az EESZT oldalán jogosultsága.

Az OSZIR rendszerbe lehet adatot szolgáltatni minden Ixnet rendszerből, a fertőző betegség bejelentőn lehet COVID19 antigén gyorsteszt eredményt és dátumot megadni.

Köszönöm, ez már márciusi teszt volt, így utólag már nem tehetek semmit .- ) Nagy epekő esett le a szívemről. [felnez]

LNF
  • LNF
  • Kezdő (Szint 3)
Thursday, May 6, 2021 10:45:34 AM
A jogosítvány alk. vél. nyomtatáskor az A4-es lapon a két példány nem arányosan oszlik ketté, így nehéz elfelezni. Lehetne kissé változtani a két vélemény helyén, hogy felezhető legyen az A4-es lap?

Literáti-Nagy Ferenc

dr. Szemerédi László
Friday, May 7, 2021 9:40:36 AM
Originally Posted by: LNF 

A jogosítvány alk. vél. nyomtatáskor az A4-es lapon a két példány nem arányosan oszlik ketté, így nehéz elfelezni. Lehetne kissé változtani a két vélemény helyén, hogy felezhető legyen az A4-es lap?

Literáti-Nagy Ferenc

Ehhez kapcsolódva: más sok mindent A5-ben nyomtatunk. Be lehet-e állítani, hogy a jogosítvány alkalmassági engedélyt a mostani 1 A4 helyett 2 db A5-re nyomtassa? És a számlát A5-re? Két példány elég lenne a számlából.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Friday, May 7, 2021 10:05:57 AM

Originally Posted by: LNF 

Literáti-Nagy Ferenc

Ehhez kapcsolódva: más sok mindent A5-ben nyomtatunk. Be lehet-e állítani, hogy a jogosítvány alkalmassági engedélyt a mostani 1 A4 helyett 2 db A5-re nyomtassa? És a számlát A5-re? Két példány elég lenne a számlából.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

mindkét esetben beállítható az A5-ös méret.

jogosítvány esetén A4 és A5 méret között lehet választani

UserPostedImage

számla esetén több féle A5 közül is lehet választani, attól függően, hogy a használt nyomtató papíradagolója hová állítható be A5-ös papírméret esetén (oldalra vagy középre), illetve hogy fekvő nyomtatás esetén az A4-hez képest hogyan történik a nyomtatás (felső, alsó).

UserPostedImage

Az egy A4-re nyomtatott jogosítvány alkalmasságinál nem egyszerű azt megoldani, hogy a két példány pontosan a lap két felére kerüljön.

Nyomtató típusonként eltérő lehet a lap alsó és felső windowsban beállított, és beállítható margója is, és a kinyomtatott tartalom által elfoglalt hely is változik, attól függően, milyen adatok kerülnek rá. (pl. milyen feltételekkel adják ki)

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, May 7, 2021 11:45:51 AM
Help! Nagyon sok esetben az Ixnet-en történő kijelentés nem látszik az OSZIR netes felületén.

Amikor a bejelentett esetet kijelentjük, belemegyünk a fertőző betegség bejelentő menüpontba, majd a megjelenő ablakban rákattintunk a bejelentésre, az opciókból nem az "Új előzőből"-t, hanem a "Módosítást" választjuk, kijelentjük (csak kijelentés gomb van, bejelentés gomb nincs is), jön a visszaigazoló felugró ablak, hogy sikeres. Ennek ellenére az ÁNTSZ-es felületen nem látszik hetekkel később sem a kijelentés (a bejelentés mindig látszik). Ők nem fejezik be odabent, vagy mi csináljuk rosszul? Hogy kell kijelenteni?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Friday, May 7, 2021 11:55:10 AM

Help! Nagyon sok esetben az Ixnet-en történő kijelentés nem látszik az OSZIR netes felületén.

Amikor a bejelentett esetet kijelentjük, belemegyünk a fertőző betegség bejelentő menüpontba, majd a megjelenő ablakban rákattintunk a bejelentésre, az opciókból nem az "Új előzőből"-t, hanem a "Módosítást" választjuk, kijelentjük (csak kijelentés gomb van, bejelentés gomb nincs is), jön a visszaigazoló felugró ablak, hogy sikeres. Ennek ellenére az ÁNTSZ-es felületen nem látszik hetekkel később sem a kijelentés (a bejelentés mindig látszik). Ők nem fejezik be odabent, vagy mi csináljuk rosszul? Hogy kell kijelenteni?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Ahogy leírta, az alapján úgy tűnik mindent jól csinál. Ráadásul az üzenetet, hogy sikeres volt a kijelentés, az OSZIR rendszer válasz üzenete szerint jelenítjük meg.

Nem tudom mi lehet az oka, hogy a webes felületen ez nem jelenik meg.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, May 7, 2021 12:04:41 PM
Originally Posted by: vargas 

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Ahogy leírta, az alapján úgy tűnik mindent jól csinál. Ráadásul az üzenetet, hogy sikeres volt a kijelentés, az OSZIR rendszer válasz üzenete szerint jelenítjük meg.

Nem tudom mi lehet az oka, hogy a webes felületen ez nem jelenik meg.

Akkor megnyugodtam. Ezek szerint az ÁNTSZ-nél belül kell még valami pluszt tenni/validálni vagy entert ütni, és ez késik sok esetben.

Bejelentésnél korábban soxor jött hibaüzenet, hogy időtúllépés miatt sikertelen, de kitartóak voltunk, egymás után 6-7x is nekifutottunk, mire sikeres lett. Aztán szólt az ÁNTSZ, hogy ne jelentsük már be 7x egymás után! [felnez]

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, May 7, 2021 8:56:13 PM
Tisztelt Infomix, Kedves Kollégák !

Tudnak nekem valaki abban segíteni, hogy a szülő vagy gyám részére hogy lehet kiállítani adócsökkentő igazolást a gyermek betegsége miatt? Ha egyáltalán lehet ilyet kiadni....Köszönettel. Kovács-Kléh László, Ecser.

Varga Sándor
Monday, May 10, 2021 8:22:02 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix, Kedves Kollégák !

Tudnak nekem valaki abban segíteni, hogy a szülő vagy gyám részére hogy lehet kiállítani adócsökkentő igazolást a gyermek betegsége miatt? Ha egyáltalán lehet ilyet kiadni....Köszönettel. Kovács-Kléh László, Ecser.

Kedves doktorúr,

Mi úgy tudjuk, hogy az 5/2003. (II. 19.) ESZCSM rendelet szerint ilyen igazolást az 1§ (2) bekezdés szerint szakorvos adhat ki.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 10, 2021 8:46:24 AM
T. Infomix!

Érdeklődnék, hogy a Janssen oltás mikor kerül be a COVID védőoltások közé, mert nálunk már van beteg aki ezt kapta, és szeretnénk rögzíteni a programban.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Varga Sándor
Monday, May 10, 2021 9:56:02 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Érdeklődnék, hogy a Janssen oltás mikor kerül be a COVID védőoltások közé, mert nálunk már van beteg aki ezt kapta, és szeretnénk rögzíteni a programban.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Kedves doktorúr,

Soron kívüli frissítéssel lesz elérhető az a verzió, ami tartalmazza a COVID - Janssen oltást.

Varga Sándor
medicinke
Wednesday, May 12, 2021 10:57:33 AM
Az info lapon nem lehetne kicserélni a foglalkozást a munkakörre?

A foglalkozás nem nagyon kell semmihez, a munkakör hiányt meg látnám minden megjelenéskor, tudnánk pótolni, hogy táppénznél ne hiányozzon.

Az alapbetegségeknél, ha kézzel átírom a BNO-t, akkor a kód megváltozik, de a szöveges diagnózis változatlan marad.

A gyógyszeradagolásnál a R/D/E/É mezőkből rendre eltűnnek a számok. A napi tablettaszám megmarad, csak a részletek tűnnek el.

Az OSZIR jelentőn az OEP4 kódokat nem lehetne kereshetővé tenni? Nem világos ezt honnan kellene tudnunk, vagy egyáltalán hol lehet keresni.

Varga Sándor
Wednesday, May 12, 2021 2:19:09 PM
Originally Posted by: medicinke 

Az info lapon nem lehetne kicserélni a foglalkozást a munkakörre?

A foglalkozás nem nagyon kell semmihez, a munkakör hiányt meg látnám minden megjelenéskor, tudnánk pótolni, hogy táppénznél ne hiányozzon.

Az alapbetegségeknél, ha kézzel átírom a BNO-t, akkor a kód megváltozik, de a szöveges diagnózis változatlan marad.

A gyógyszeradagolásnál a R/D/E/É mezőkből rendre eltűnnek a számok. A napi tablettaszám megmarad, csak a részletek tűnnek el.

Az OSZIR jelentőn az OEP4 kódokat nem lehetne kereshetővé tenni? Nem világos ezt honnan kellene tudnunk, vagy egyáltalán hol lehet keresni.

A munkakör infolapra kitehetőségét átadtam a fejlesztőknek.

Az alapbetegségek esetén nálunk akkor nem változik meg a kódhoz tartozó szöveg, ha olyan kódot írunk be, amit a törzs nem tartalmaz. A gyógyszeradagolás napszak szerinti bontása megmarad, tárolásra kerül. Ezt szeretnénk egy táveléréssel megnézni, lehet hogy mi máshogy csináljuk, ezért van eltérés a működésben. A kolléganőm telefonon fog jelentkezni a távelérés időpontja miatt.

Az OSZIR-nál használt OEP4 jegyű kódot egyik hivatalos törzs sem tartalmazza. Mi az antsz.hu/euszolg oldalt szoktuk javasolni a keresésre. Mivel ezen az oldalon csak keresni lehet, törzset letölteni nem, és az esetleges változásokról sincs semmilyen információ, ezt nem tudjuk beépíteni.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Thursday, May 13, 2021 3:18:10 PM
Mi a jogosítványoknál kivétel nélkül a magánszemély kategóriát használjuk. A dokumentum elkészítésénél a számlázásnál mindig be kell tennünk a "pipát" a Magánszemélyhez. Megoldható, hogy alapértelmezetten ott legyen? Gyanítom, más is ezt használja gyakrabban. És aki nem, az kivenné.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Thursday, May 13, 2021 3:25:33 PM

Mi a jogosítványoknál kivétel nélkül a magánszemély kategóriát használjuk. A dokumentum elkészítésénél a számlázásnál mindig be kell tennünk a "pipát" a Magánszemélyhez. Megoldható, hogy alapértelmezetten ott legyen? Gyanítom, más is ezt használja gyakrabban. És aki nem, az kivenné.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

köszönjük a javaslatot, továbbítottam a fejlesztőinknek.

Varga Sándor
TomposG
Friday, May 14, 2021 11:19:15 AM
Tisztelt Infomix kft.!

Mai szakorvosi javaslatos gyógyszerírás kapcsán észleltem, hogy hiába van bepipálva a lejárat figyelmen kívül hagyása, a program nem írta fel emelt támogatással a gyógyszert. Úgy emlékszem, annak idején az volt a jogszabályban, hogy veszélyhelyzet vége +90nap. Viszont közben a veszélyhelyzet meghosszabbításra került. Szerintem a program az eredeti dátummal számol.

Tompos G.

Varga Sándor
Friday, May 14, 2021 11:41:13 AM
Originally Posted by: TomposG 

Tisztelt Infomix kft.!

Mai szakorvosi javaslatos gyógyszerírás kapcsán észleltem, hogy hiába van bepipálva a lejárat figyelmen kívül hagyása, a program nem írta fel emelt támogatással a gyógyszert. Úgy emlékszem, annak idején az volt a jogszabályban, hogy veszélyhelyzet vége +90nap. Viszont közben a veszélyhelyzet meghosszabbításra került. Szerintem a program az eredeti dátummal számol.

Tompos G.

Igen, már készül a módosítás.

Addig a javaslat érvényességét tudja átírni (pl. 2021.05.22), és így engedi a rendszer az emelt, kiemelt támogatással történő felírást

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Monday, May 17, 2021 11:58:19 AM
T. Infomix!

Mostanában előfordul, hogy szakorvosi javaslatok kerülnek fel az EESZT-be. Nagyon zavaró, hogy amikor letöltjük, nem történik semmi a képernyőn, a program a háttérben intézi a letöltést. Jó lenne, ha ugyanúgy oda ugrana (a szakorvosi javaslatokhoz) a program, mint a leletek letöltésekor, mivel az az eddigi tapasztalat, hogy a javaslat nincs teljesen kitöltve, pl az gyógyszer ellátási indoka (akut, chronikus betegség, gondozás) nincs kitöltve. Adagolás sem rendesen. Ezeket nekünk kell kiegészíteni.

Jó lenne ha a javaslatot valahogy össze lehetne rendelni a lelettel, vagy a javaslat papír alapú képével.

Hasonló gond, hogy néha előfordul, hogy kórházi zárójelentés az ambuláns lapok közé kerül beemelésre az EESZT-ből. Jó lenne, ha ezt egyszerűen át lehetne sorolni a zárójelentések közé és viszont ( zárójeletést az ambulánsok közé) mert olyan rontás is előfordul.

Üdvözlettel. dr Bakos

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, May 18, 2021 10:31:40 AM
Az új verzióban a Janssen oltásnál oltási sémát kér. Nem engedi enélkül a csoportos oltások bevitelét 😞

Varga Sándor
Tuesday, May 18, 2021 11:40:04 AM
Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

Az új verzióban a Janssen oltásnál oltási sémát kér. Nem engedi enélkül a csoportos oltások bevitelét 😞

Köszönjük!

Hamarosan elérhető lesz egy újabb frissítés, aminél a Janssen esetén nem kell majd a sémát megadni.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, May 19, 2021 9:51:13 AM

T. Infomix!

Mostanában előfordul, hogy szakorvosi javaslatok kerülnek fel az EESZT-be. Nagyon zavaró, hogy amikor letöltjük, nem történik semmi a képernyőn, a program a háttérben intézi a letöltést. Jó lenne, ha ugyanúgy oda ugrana (a szakorvosi javaslatokhoz) a program, mint a leletek letöltésekor, mivel az az eddigi tapasztalat, hogy a javaslat nincs teljesen kitöltve, pl az gyógyszer ellátási indoka (akut, chronikus betegség, gondozás) nincs kitöltve. Adagolás sem rendesen. Ezeket nekünk kell kiegészíteni.

Jó lenne ha a javaslatot valahogy össze lehetne rendelni a lelettel, vagy a javaslat papír alapú képével.

Hasonló gond, hogy néha előfordul, hogy kórházi zárójelentés az ambuláns lapok közé kerül beemelésre az EESZT-ből. Jó lenne, ha ezt egyszerűen át lehetne sorolni a zárójelentések közé és viszont ( zárójeletést az ambulánsok közé) mert olyan rontás is előfordul.

Üdvözlettel. dr Bakos

?

Varga Sándor
Wednesday, May 19, 2021 10:13:25 AM

T. Infomix!

Üdvözlettel. dr Bakos

?

Elnézést kérek, hogy elmaradt a válasz.

Abban bízunk, hogy a nyári hónapokban kevesebb lesz a jogszabály változás, az EESZT-t és COVID-ot érintő módosítás, így jut időnk az ilyen kérések fejlesztésére is.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Monday, May 24, 2021 5:55:40 PM
Azt szeretném kérni, hogy a 3G (Három generációval az egészségért) pályázat beteg beleegyező nyilatkozat fejrészébe a beteg adatok közé kerüljön be a TAJ szám. Köszönet.
dr.Kovács József
Varga Sándor
Tuesday, May 25, 2021 8:58:59 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Azt szeretném kérni, hogy a 3G (Három generációval az egészségért) pályázat beteg beleegyező nyilatkozat fejrészébe a beteg adatok közé kerüljön be a TAJ szám. Köszönet.

Kedves doktorúr,

a fejlesztők megkapták a kérését, igyekszünk rövid időn belül elkészíteni

Varga Sándor
medicinke
Wednesday, May 26, 2021 9:01:30 AM
Az Igazolások közé esetleg be tudnának fűzni egy többnyelvű (magyar, angol, német) oltási igazolást, ami legalább az alap adatokat tartalmazza?

(Név, születési stb, gondolom az oltás neve és dátumai nem beemelhető, de ha igen annál jobb.)

Tartok tőle, hogy még sok ilyet kell nyomtatnunk.

Varga Sándor
Wednesday, May 26, 2021 9:06:45 AM
Originally Posted by: medicinke 

Az Igazolások közé esetleg be tudnának fűzni egy többnyelvű (magyar, angol, német) oltási igazolást, ami legalább az alap adatokat tartalmazza?

(Név, születési stb, gondolom az oltás neve és dátumai nem beemelhető, de ha igen annál jobb.)

Tartok tőle, hogy még sok ilyet kell nyomtatnunk.

Egy kétnyelvű (magyar/angol) igazolás elérhető lesz a hóvégi verzióváltást követően a COVID-19 oltások esetén.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Wednesday, May 26, 2021 9:18:06 AM
Korábban már kértem, talán nem nehéz összehozni, bár nem értek hozzá:

Nagy segítség lenne, ha CSAK A RECEPTEKNÉL az EESZT lekérdezés alapértelmezése 3 hónap lenne. Így rögtön látnánk, mi van a felhőben. A baj az, hogy ha manuálisan 3 hónapra állítjuk, akkor a leletlekérdezés is 3 hónapon lesz, ami sokat lassít.

Esetleg megoldható?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

dr.Kovács József
Wednesday, May 26, 2021 10:44:44 AM

Korábban már kértem, talán nem nehéz összehozni, bár nem értek hozzá:

Nagy segítség lenne, ha CSAK A RECEPTEKNÉL az EESZT lekérdezés alapértelmezése 3 hónap lenne. Így rögtön látnánk, mi van a felhőben. A baj az, hogy ha manuálisan 3 hónapra állítjuk, akkor a leletlekérdezés is 3 hónapon lesz, ami sokat lassít.

Esetleg megoldható?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Ezt a kérést én is támogatnám azzal a kiegészítéssel, hogy a terápiás lapról történő gyógyszerírás esetén az EESZT-ben lévő, kiváltható receptek megjelenítéskor csak a kiváltható, 90 napnál nem régebbi receptek számát mutassa a program. Többször előfordult, hogy a program jelzett 1 darab receptet, ezt nem írtuk fel, de utólag kiderült, hogy 5 hónappal ezelőtt felírt recept volt és a patika már nem adhatta ki.

dr.Kovács József