A tételes forg.jelentést 2x küldték vissza,ezekkel a hiba kódokkal:
30925 309-es sorhoz nincs 301-es pár
31223 312-es sorhoz nincs 301-es pár
2 db TAJ számmal.Ezt a két pácienst jan.20-án távoztattam,átkerültek felnőtt körzetbe.Gondozottak voltak,távoztatás előtt lezártam a gondozást.
Januárban csak ez az egy ellátás volt,megnéztem,van dg. a gondozáshoz,
ellátás ok,gondozás vége dátum,stb.
Már lementettem floppyra is,és visszanéztem a forg.jelentést,e két személynél,ott sem találtam semmi hiányosságot,még OENO kód is van:99999.
Nem tudom mi a hiba,és hogyan lehetne javítani.
Egy kis segítséget kérnék,köszönöm.
A 301-es sorokban az ellátásokhoz tartozó diagnózisok szerepelnek. Ezek alapján, amit leírt két oka lehet a hibának.
1. Az adott TAJ számoknál lennie kell a hibalistában olyan sornak is, ami nem létező vagy hibás BNO-t mutat, tehát a táblázatban 301s sornak. Az ebben szereplő BNO kódot kell ilyenkor ellenőrizni, és javítani.
2. Az ellátás sort nem dolgozták fel. Ebben az esetben a hibalistában olyan sornak is lennie kell, ami az ellátás feldolgozását jelzi hibásnak 300s sor. Ekkor magát az ellátást kell módosítani.
Mindkét esetben a problémás ellátást a hibalista megfelelő sorában szereplő TAJ szám és BN szám (naplószám, az első 4 számjegy tartalmazza az ellátás dátumát) adja meg.
Amennyiben megvan önnek ezt a hibalista PDF fájl, kérjük küldje el emailben, és segítünk.
A következő napokban megpróbálunk konkrét példákkal is segíteni ezeknek a hibalistáknak a megfejtésében.
A rendszereink, abban az esetben, ha az ellátás tárolása nem történik meg, az egész esetet nem jelentik, mint ahogy azokat a BNO kódokat, vagy egyéb adatokat sem, amelyek kitöltése a rekordkép szerint nem teljes.
Mint ahogy az ebből a hozzászászólásból is látszik (és a hozzánk beérkező visszajelzések is ezt mutatják), ettől függetlenül több olyan eset fordul elő, amikor a feldolgozás hibát talál a leadott jelentésben. Kollégáink már módosítják a programot úgy, hogy a tudomásunkra jutott újabb lehetőségek is kiszűrésre kerüljenek a jelentés leadása előtt. Hogy ez minnél tökéletesebbre sikerüljön, szívesen fogadunk minden hibalistát, ezeket emailben küldhetik el részünkre.
Edited by user
Tuesday, February 8, 2011 8:21:59 AM
|
Reason: Not specified