Akkor ahogy ígértem, tételesen. Ahol azt írtam, hogy "Megvizsgáljuk", ott mivel az adott kérés sebességbeli problémákat vethet fel, nem biztos, hogy kellően optimalizált működést lehet elérni. Egész egyszerűen egy gyakorta használt funkcióban, ha nagyobb adathalmazból kell valamit kiválogatni, az működésképtelenné teheti magát a funkciót. Ezt mérlegelni kell.
1. Beutalásnál is legyen OK+Új gomb.
Felvettük a fejlesztések közé
2. Gondozásnál OK+ Új gomb - bár itt jobban örülnék egy átgondoltabb gondozási lapnak, mert még mindig szenvedek a 46 oldalnyi visszagondozással (szabadidőben csinálgatom, de rém lassan halad)... Olyasmire gondoltam, mondjuk, mint az oltási lap, ahol táblázatban van bent egy halom kiválasztható dolog. A BNO-kat itt jó lenne ugyan úgy sorba pakolni, ahogy egyébként kódolunk, utána pedig csak mellé be kéne írni, vagy kiválasztani a Gondozási kört, évet, stb. (remélem érthető az óhaj 🙂 )
A gondozáshoz is bekerül az OK+ Új, ezt felvettük a fejlesztések közé
3. Gyógyszerírásnál a táblázatok szélessége és magasság beállítása elmenthető legyen, hogy picivel vastagabbak legyenek a sorok. (csomószor van, hogy 1-1- vény lemarad, mert észre se veszem, hogy a táblázat elhatároló vonalára kattintok, és akkor ugye nem dobja fel a nyomtatandó vények közé...)
A sor magasság eltárolását felvettük a fejlesztések közé
4. Beutaló írásakor a gyakrabban használt szakrendelések, szakrendelés helye, intézetek ugorjanak előbbre a használat sorrendjétől függően(beállíthatóság lehetősége... akinek nem tetszik, marad a régi)
Megvizsgáljuk a beépíthetőségét
5. Kiemelt BNO-k rendezhetősége használat gyakorisága szerint is.
6. Gyógyszer írásnál előzmények (korábbi felírások ideje (utolsó 3-4 alkalom), adagolás módja, BNO megmutatása felbukkanó sárga felhőcskében, mint jelenleg a gyógyszer teljes neve. (egérmozdulatra el is tűnik...)
7. Utolsó megjelenésadatai a postit-re felbukkantva. (most az automatikus lekérdezés megy ott átméretezett ablakban - ki se kell lépni ESC-el, mert automatán eltűnik, ha Végez-gombot nyomok a betegnél), de ott nekem zavaró, hogy a beállítási pipázások oszlopszélessége nem állítható keskenyebbre, és elég nagy területet elvesz máshonnan. ha megoldható, hogy a beállítások rész mondjuk egy füllel felbukkantatható lenne - így nem látszana mindig, nem foglalna helyet, vagy valami ilyesmi, az is elég lenne)
A Lekérdezés méretezést felvettük a fejlesztések közé
8. Info lapról a páciens adatainak másolhatósága lehetséges legyen.
vagy:
9. Adatlapok: Törzskarton kikérőknél, valamint a szállítási és mentési utalványnál beállítási lehetőség, hogy alapértelmezésben a páciens címét átemelje-e.
Ezt már többen kértén, keresünk rá megoldást
10. Jobb klikk másolás és beillesztés funkciók felvétele (mint minden átlagos programnál)
Pontosan hol nem működik?
11. Páciens választás ablak táblázatában az utolsó megjelenés dátuma szerepelhetne.
12. Amennyiben a páciensnek lejáróban vagy lejárt (sárga vagy piros jelzésű) javaslata van, akkor mondjuk az adott gyógyszeren, jobbklikkes, vagy oldalt a nyomtatási lehetőségnél nyomógombos megoldással választhatóság, hogy közben - vagy a nyomtatási folyamat végeztével beutaló írása szakrendelésre javaslat írásához.
13. Labor kérésnél a program, automatikusan állítsa be a küldés okát (1Labordiagnosztika) és küldés eszközét (4Laborminta). Szerintem értelemszerű. Pont ahogy pl sima beutaló írásakor nem laborminta és labordiagnosztika, ilyenformán szerintem fölöslegesek oda ezek a pontok. (bár lehet, némely sépci szakrendelés használja...)
14. Therápiás lap-ra automatikusan kerüljenek be azok a gyógyszerek, amiket a betegnek 3 hónapnál tovább írunk. (vagy legalábbis opcióként bekapcsolható legyen ez )
Az egérrel másolás-beillesztés funkció jogosítvány oldalon nem működik, a többi helyeken tök jó 🙂...
Mivel, főként néhány inzulinnál megváltozott a támogatás ( 5 helyett 10 darabos a támogatott) cserélni kell a javaslatokon, úgy, hogy az alap adatok (érvénnyességi idő, pecsét, adagolás) nem változik. Van-e lehetőség egy készítmény csere gombra?
Ha egyszerre több javaslatot viszek fel betegeknél, vagy megújítást hoznak, akkor kérnénk lehetőséget az alap adatokat (dátum, érvényesség, pecsétszám) átemelésére, agy csak egyszeri kitöltésére valamilyen úton módon.
Az érvényes pipa lehessen aktív az első fülön is, valamint a dátumozás, adagolás, BNO, támogatás kitöltése nem lehetne, hogy egy oldalra (fülre) kerüljön?
Lehetőség az ellátás indok megjegyeztetésére ( pl jogosítvány mindig D-hatósági vizsgálat, stb. )
Kiemelt BNO-ink használat gyakorisága szerinti rendezés.
TP naplóban ha a bővitett lista-t egyszer bepipáltam, az maradjon is úgy. Sokszor van szükségünk FÜV-re hívásnál a lakcímre, és a telefonszámra.
Szeretném kérni, hogy a telefonszámokat is emeljük be a bővített lista adatai közé valahová (mondjuk a foglalkozás helyett).
Gyógyszer íráskor a kiválasztás után, a nyomtatási ablakban is jelenítse meg az előiratot, ne csak a rendelhetőséget.
Ezeken felül picit megsürgetném az 1. 4. 5. 6. 7. pontokat.