Adrienn
Monday, February 27, 2012 8:24:12 PM
Kedves Vargas! A gyors választ mindenekelőtt nagyon köszönöm! Ha jól értelmezem, akkor 1-2 héten belül nem is várható érdemi lépés az ügyben. Ebben az esetben azonban részünkről tárgytalan is a dolog, mert nekünk a héten fel kell írni a pelenkákat, s mivel az általam javasolt funkció nincs beépítve a programba, így holnap kezdhetjük is egyesével átírni a javaslatokat, azaz ha holnap kezdjük el sem biztos, hogy a héten megvalósul a pelenkák felírása. Már elve csúszásban vagyunk, mivel abban bíztam, hogy 1 hónap alatt sikerül beépíteniük a funkciót, s legkésőbb a mostani verzióváltással elérhetővé válik. Jelenleg azonban úgy néz ki, hogy az elkövetkezendő hónapokra, esetleg évekre marad az a fajta pelenka, amire most igyekszünk váltani, ezért írom, hogy miattunk akkor már nem sürgős. Persze jó lenne, ha valamikor meg is valósulna, mert ha csak 1 páciensnél is el kell játszani, már az is többletmunka.
dr.Kovács József
Tuesday, February 28, 2012 10:12:00 AM
Beutalás fekvőbeteg intézetbe funkciónál hogyan működik a feltöltés előzőből lehetőség? Nálam ebben az esetben az előző beutaló dátumát is beemeli és nem az aznapi dátummal menti el.
dr.Kovács József
Varga Sándor
Tuesday, February 28, 2012 10:29:55 AM
dr.Kovács József wrote:

Beutalás fekvőbeteg intézetbe funkciónál hogyan működik a feltöltés előzőből lehetőség? Nálam ebben az esetben az előző beutaló dátumát is beemeli és nem az aznapi dátummal menti el.

Köszönjük az észrevételt, a kollégák módosítják a program ezen részét, hogy a beutaló dátuma az aktuális dátumnak megfelelő legyen.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, February 28, 2012 11:14:53 AM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Köszönjük az észrevételt, a kollégák módosítják a program ezen részét, hogy a beutaló dátuma az aktuális dátumnak megfelelő legyen.

Alaposabban megnézve, az NRSZH beutalónál találtam azt a működést, hogy nem a munkadátumot, hanem az érvényes rendszer (számítógép) dátumot nyomtatja a program a beutalóra. Konkrét kérdést emailben küldtem a doktorúrnak ezzel kapcsolatban.

Varga Sándor
pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Monday, March 5, 2012 6:25:52 PM
Egyes felhasználóink részéről időnként, érthető módon, felvetődik az az aggály, hogy az infomIx Kft üzemeltetőinek ill. területi képviselőinek, hibajavítási célból átadott adatbázisa biztonságban van-e. Szeretnénk Önöket ismételten biztosítani arról, hogy „egy oldalon focizunk”, számunkra mindennél fontosabb felhasználóink érdeke, munkájuk segítése, adataik megóvása.

Mind a technikai, mind az emberi tényező területén, esetenként jelentős plusz költséget is vállalva, a lehető legnagyobb gondossággal, a modern eszközök és szolgáltatások (pl. országos hálózat működtetése, éves több százezer forintos díjú távelérési szolgáltatás) igénybe vételével, munkatársaink és területi képviselőink folyamatos továbbképzésével, rendszeres vizsgáztatásával és adatvédelmi, titoktartási kötelezettség szerződéses előírásával mindent megteszünk azért, hogy megfeleljünk felhasználóink jogos elvárásának.

Ugyanakkor kérjük megértésüket abban, hogy az esetlegesen fellépő, de a nálunk futó tesztrendszereken nem reprodukálható hibákat lokalizálni, kijavítani csak az adott adatbázis használatával tudjuk. Ez talán nem különösebben meglepő, a régi viccet tudnám idézni, mikor az állatorvos megbetegszik, és elmegy a háziorvosához, aki megkérdezi:

- mi a panaszod?

mire az állatorvos:

- ja, így könnyű…

Adrienn
Tuesday, March 6, 2012 12:02:26 AM
Pozsi!

Ha ez jelent valamit, részünkről sosem vetődött fel ilyen jellegű kérdés (vagy inkább megkérdőjelezés?), s mindig elégedettek voltunk az Infomix Dolgozók munkájával! Köszönöm a türelmet, a segítséget (ha jól számolom, már 13 éve)! Ami/amik esetleges elégedetlenségre adhat(nak) okot, az nem az Infomix Dolgozók lelkén szárad véleményem szerint. Régi és újabb (de már nem új!) területi képviselőink munkájáról és emberi tulajdonságairól is csak jókat tudnék említeni. Szóval ismét csak köszönök mindent! Bizonyára nehéz itt is, ott is. Épp ezért kell nekünk segítenünk egymás munkáját.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, March 6, 2012 11:18:25 AM
Kedves Adrienn!

Nagyon is sokat jelent. Köszönjük kedves sorait. Legjobb tudásunk szerint dolgozunk, de természetesen egyszer-egyszer hibázunk is. Ezeket azonban minden esetben igyekszünk a lehető leggyorsabban kijavítani. A dolog természetéből adódóan viszont előfordul, hogy egy probléma csak bizonyos feltételek mellett lép fel, s így saját teszt-rendszereinken nem reprodukálható. Ilyenkor nem tudjuk az okot felderíteni, csak az eredeti adatbázis segítségével. Ezt próbáltam megindokolni a mentés bekérését sérelmező kollégája számára. Természetesen továbbra is minden tőlünk telhetőt megteszünk a számunkra is érzékelhetően sok gonddal küzdő orvos partnereink munkájának segítésére, hiszen ez a mi legfontosabb célunk.

sbpanka
Thursday, March 8, 2012 10:44:20 AM
Tisztelt Infomix dolgozók!

Csatlakoznék én is Adrienn hozzászólásához, csak pozitív véleménnyel tudok lenni én is :)

Az 1.48 verzió elég jó lett, bár mivel mi az általunk definiált dozírozásokat használtuk, most nagyon sok vényen kell javítani-ellenőrizni, így a korábbi "sorozat" nyomtatás gomb használata szerintem nálunk még esélytelen 😞

A kérdésem a következő lenne viszont:

Bárhol, ahol dátumot kell választani (leletek, javaslatok, stb) lehetséges-e egy olyan megoldást beiktatni, hogy látszódjon még az elmúlt hónap is, mint az asztali naptár alsó sarkában is látszódik az előző és a következő hónap is.

Elég gyakran jönnek 1-2 hetes leletekkel (igaz, csak 1-2 kattintást spórolnánk vele), de örülnék neki 🙂

Múltkoriban még eszemben volt még 1-2 ötlet, ha újra megszáll az ihlet, jelentkezek vele!!!

Örülnénk viszont, és lehet, hogy kedvező fogadtatásra lelne más kolléganők-kollégák körében is, ha 3 havonta-fél évente szerveződne egy tanfolyam féle a program felhasználóinak (akár fizetős is, isti bizi, megfinanszíroznám) mert biztos vagyok abban, hogy akadnak a programnak általunk nem ismert trükkjei, lehetőségei, amik megkönnyítenék a munkánkat, csak épp nem tudunk róla, és emiatt nem használjuk.... Mivel én is úgy estem be a praxisba, hogy 1 hónap alatt az előző kolléganő megmutogatta az alap funkciókat (napi tevékenység, igazolások, táppénzek, stb) aztán magamra maradtam, sok mindent egyedül, segítség nélkül, próbálgatás után jöttem rá... De biztos van még olyan, mire nem. Lehetőség van valami oktatásra?

Előre is köszönöm válaszukat!

Panka

Esztergom

Gál Andi
Thursday, March 8, 2012 11:03:38 AM
sbpanka wrote:

Csatlakoznék én is Adrienn hozzászólásához, csak pozitív véleménnyel tudok lenni én is :)

Az 1.48 verzió elég jó lett, bár mivel mi az általunk definiált dozírozásokat használtuk, most nagyon sok vényen kell javítani-ellenőrizni, így a korábbi "sorozat" nyomtatás gomb használata szerintem nálunk még esélytelen 😞

Bárhol, ahol dátumot kell választani (leletek, javaslatok, stb) lehetséges-e egy olyan megoldást beiktatni, hogy látszódjon még az elmúlt hónap is, mint az asztali naptár alsó sarkában is látszódik az előző és a következő hónap is.

Elég gyakran jönnek 1-2 hetes leletekkel (igaz, csak 1-2 kattintást spórolnánk vele), de örülnék neki 🙂

Múltkoriban még eszemben volt még 1-2 ötlet, ha újra megszáll az ihlet, jelentkezek vele!!!

Örülnénk viszont, és lehet, hogy kedvező fogadtatásra lelne más kolléganők-kollégák körében is, ha 3 havonta-fél évente szerveződne egy tanfolyam féle a program felhasználóinak (akár fizetős is, isti bizi, megfinanszíroznám) mert biztos vagyok abban, hogy akadnak a programnak általunk nem ismert trükkjei, lehetőségei, amik megkönnyítenék a munkánkat, csak épp nem tudunk róla, és emiatt nem használjuk.... Mivel én is úgy estem be a praxisba, hogy 1 hónap alatt az előző kolléganő megmutogatta az alap funkciókat (napi tevékenység, igazolások, táppénzek, stb) aztán magamra maradtam, sok mindent egyedül, segítség nélkül, próbálgatás után jöttem rá... De biztos van még olyan, mire nem. Lehetőség van valami oktatásra?

Panka

Esztergom

Ez nagyon nagy ötlet!!! Én is benne lennék,még a fizetősbe is!!!

K Bálint
Thursday, March 8, 2012 11:03:42 AM
sbpanka wrote:

Panka

Esztergom

A dátumválasztás javaslatát köszönjük, megnézzük milyen módon lehet megvalósítani.

Tervezünk találkozókat, de természetesen, mint ahogy eddig is, ha valahol van érdeklődés szívesen megyünk helybe is. Ha önöknek esetleg van konkrét javaslata, térségükben hol lenne érdemes, kiket érdekelne egy ilyen lehetőség az ott dolgozó felhasználók közül, akkor szívesen szervezünk oda egy ingyenes konzultációt.

Varga Sándor
Monday, March 12, 2012 4:18:27 PM
sbpanka wrote:

Panka

Esztergom

A kérés találkozott a mi szándékunkkal, gyorsan egy új témát  is nyitottunk neki. A javaslatokat (hol, mikor, kivel, mit) oda is megírhatják, de elküldhetik emailben is az infomix@infomix.hu email címre.

Varga Sándor
Kharon
Sunday, March 25, 2012 4:24:03 PM
Megoldható lenne, hogy a páciens választásnál a beteg telefonszáma is látható lenne, esetleg kereshető? Többször van úgy, hogy pl egy fel nem vett hívás után meg szeretnénk nézni ki is hívhatott a betegek közül.
dr.Kovács József
Sunday, March 25, 2012 10:38:56 PM
Jano wrote:

Megoldható lenne, hogy a páciens választásnál a beteg telefonszáma is látható lenne, esetleg kereshető? Többször van úgy, hogy pl egy fel nem vett hívás után meg szeretnénk nézni ki is hívhatott a betegek közül.

Fel nem vett hívás??[elpirul]

dr.Kovács József
ixszeged
Monday, March 26, 2012 10:44:11 AM
Jano wrote:

A fejlesztés vizsgálja a funkció beépíthetőségének lehetőségét.

infomix Kft. Szeged

szeged@infomix.hu

Varga Sándor
Monday, March 26, 2012 11:21:32 AM
Jano wrote:

Rögtön egy kérdés a fejlesztőktől: A rendszerben több telefonszám is rögzíthető (vonalas, mobil), melyik lenne jó a paciens választás listában?

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, March 26, 2012 12:08:43 PM
vargas wrote:

Jano wrote:

Rögtön egy kérdés a fejlesztőktől: A rendszerben több telefonszám is rögzíthető (vonalas, mobil), melyik lenne jó a paciens választás listában?

Jellemzően: időseknek csak vezetékese van, fiataloknak csak mobil, középkorúaknak mindkettő. Ezek alapján lehetne mind? [bizonyt]

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, March 26, 2012 12:24:58 PM
dr.Kovács József wrote:

Jano wrote:

Fel nem vett hívás??[elpirul]

Sajna néha előfordul... [szomoru]

dr.Kovács József
Tuesday, March 27, 2012 2:51:24 PM
A következő javaslatom, kérdésem lenne: Mikor több hónapra írunk fel többféle gyógyszert egy betegnek, a gyógyszerek az eltérő csomagolási darabszám és adagolás miatt nem egy napon fogynak el. A következő időpont megbeszélésénél már általában elfelejtem, hogy melyik gyógyszer meddig elég, így nem tudom mikorra rendeljem vissza a beteget. Ehhez meg kell néznem vagy a felírt gyógyszereknél vagy a terápiás lapnál az ellátva ig dátumokat, kikeresni a legközelebbit és ahhoz igazítani a következő visszarendelés időpntját. A kérés: amennyiban a betegnek a megjelenése során gyógyszert írtam és megadtam ellátva dátumot, a visszarendelési naptár megnyitásakor, jó lenne látni az aznap felírt gyógyszerek közül annak a dátumát, amely a legközelebbi. Akár megjelenítve valahol, akár úgy, hogy felajánla a program, mint visszarendelési dátumot.

Ezzel kapcsolatos a másik kérésem is. Lehetne- e a visszarendelési időpontot (hónap, nap, óra, perc) kinyomtatni a régi block nyomtatót használva, hogy ne kelljen kis cédulákat irogatni kézzel.

dr.Kovács József
palenkascs
Tuesday, March 27, 2012 3:06:09 PM
dr.Kovács József wrote:

A következő javaslatom, kérdésem lenne: Mikor több hónapra írunk fel többféle gyógyszert egy betegnek, a gyógyszerek az eltérő csomagolási darabszám és adagolás miatt nem egy napon fogynak el. A következő időpont megbeszélésénél már általában elfelejtem, hogy melyik gyógyszer meddig elég, így nem tudom mikorra rendeljem vissza a beteget. Ehhez meg kell néznem vagy a felírt gyógyszereknél vagy a terápiás lapnál az ellátva ig dátumokat, kikeresni a legközelebbit és ahhoz igazítani a következő visszarendelés időpntját. A kérés: amennyiban a betegnek a megjelenése során gyógyszert írtam és megadtam ellátva dátumot, a visszarendelési naptár megnyitásakor, jó lenne látni az aznap felírt gyógyszerek közül annak a dátumát, amely a legközelebbi. Akár megjelenítve valahol, akár úgy, hogy felajánla a program, mint visszarendelési dátumot.

Ezzel kapcsolatos a másik kérésem is. Lehetne- e a visszarendelési időpontot (hónap, nap, óra, perc) kinyomtatni a régi block nyomtatót használva, hogy ne kelljen kis cédulákat irogatni kézzel.

Köszönjük a javaslatokat, az Ön által leírtakat továbbítottam a fejlesztő kollégáknak!

dr.Kovács József
Monday, April 2, 2012 11:23:53 PM
Ma volt egy problémám a régi szkennelt leletek megtekintésével: ezen fájlok neve még AXXXXXXX.001 vagy AXXXXXXX.002, stb, vagyis a fájl kiterjesztése nem a jelenlegi .tiff. A multimédia képek megtekintéséhez irfanview-t használok. Ma meg kellett néznem egy régebbi szkennelt leletet és a képnéző figyelmeztetett, hogy nem jó a fájl kiterjesztése, megváltoztassa-e. Igent választottam, meg is tudtam nézni a leletet, de csak egyszer. A következő megtekintésre azt a hibát kaptam, hogy a lelet nem található. Nyilván azért, mert megváltozott a neve, és a beteghez a régi név volt rögzítve. Mi ilyenkor a helyes eljárás? Nem lehet a régi leleteket átkonvertálni .tiff kiterjesztésűre?
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, April 3, 2012 11:25:09 AM
dr.Kovács József wrote:

Ma volt egy problémám a régi szkennelt leletek megtekintésével: ezen fájlok neve még AXXXXXXX.001 vagy AXXXXXXX.002, stb, vagyis a fájl kiterjesztése nem a jelenlegi .tiff. A multimédia képek megtekintéséhez irfanview-t használok. Ma meg kellett néznem egy régebbi szkennelt leletet és a képnéző figyelmeztetett, hogy nem jó a fájl kiterjesztése, megváltoztassa-e. Igent választottam, meg is tudtam nézni a leletet, de csak egyszer. A következő megtekintésre azt a hibát kaptam, hogy a lelet nem található. Nyilván azért, mert megváltozott a neve, és a beteghez a régi név volt rögzítve. Mi ilyenkor a helyes eljárás? Nem lehet a régi leleteket átkonvertálni .tiff kiterjesztésűre?

Igen, valóban az a probléma, hogy ha átnevezi a felvételt, akkor mivel a visual-ban az eredeti neve van eltéve, nem találja. Ha jól tudom az irfanview-ban ezt a figyelmeztetést ki lehet kapcsolni. Az automatikus tif konverzió nem minden esetben megfelelő, mert elvileg más is lehet a kép formátuma, tehát ha mondjuk jpg akkor ugyanott vagyunk.

Hostyánszki László
Kharon
Friday, April 6, 2012 11:11:49 AM
Megoldható lenne, hogy a terápiás lapon a felül megjelenő adatok száma egyedileg módosítható lehetne? Aki sok gyszert szed, lehet, hogy ráférne 1 lapra, ha pl nem szerepelne az állampolgárság, anyja neve, születéskori név, ántsz eng. szám, oep eng szám. Esetleg egymás mellett szerepeltethetők lehetnének adatok, nem egymás alatt?
ixszeged
Friday, April 6, 2012 11:31:10 AM
Jano wrote:

Megoldható lenne, hogy a terápiás lapon a felül megjelenő adatok száma egyedileg módosítható lehetne? Aki sok gyszert szed, lehet, hogy ráférne 1 lapra, ha pl nem szerepelne az állampolgárság, anyja neve, születéskori név, ántsz eng. szám, oep eng szám. Esetleg egymás mellett szerepeltethetők lehetnének adatok, nem egymás alatt?

Javaslatát köszönjük!

Kérését továbbítottam fejlesztő kollégáim felé, akik megvizsgálják a beépíthetőségét.

További javaslatait is szívesen fogadjuk e-mailben vagy itt a fórumon!

infomix Kft. Szeged

szeged@infomix.hu

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, April 10, 2012 2:10:51 PM
Jano wrote:

A Rendszer - Nyomtatási kép menüpontban a Fejléc és a Nacionálé fülön lehet kialakítani, hogy a nyomtatványokon mely adatok szerepeljenek a praxis/orvosra ill. a paciensre vonatkozóan. Ez azonban valamennyi nyomtatványra érvényesül

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Friday, April 13, 2012 3:06:52 PM
Ha egy beteggel egyszerre ketten dolgozunk és a nem "domináns" gépen átírom a postit-et az nem tárolódik el. Jól tudom?
dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, April 13, 2012 3:12:24 PM
dr.Kovács József wrote:

Ha egy beteggel egyszerre ketten dolgozunk és a nem "domináns" gépen átírom a postit-et az nem tárolódik el. Jól tudom?

Automatikusan nem frissül, csak akkor jelenik meg a módosítás, ha elteszi a beteget és újra előveszi.

dr.Kovács József
Saturday, April 14, 2012 2:34:09 PM
rpetra wrote:

dr.Kovács József wrote:

Automatikusan nem frissül, csak akkor jelenik meg a módosítás, ha elteszi a beteget és újra előveszi.

Tehát a másodlagos gépen átírom a postit-et, elteszem a karton, előveszem és eltűnik a módosítás.

dr.Kovács József
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, April 24, 2012 2:35:06 PM
Hol szabad panaszkodnom?

"Információk » Általános információk » Értesítések, információk" témában nem tudom megjeleníteni a csatolt képet (191-es és a 192-es hozzászólás képeit szerettem volna megnézni. Itt hozzászólni sem tudnék ha akarnék. Néhány más fórumtéma is hasonlóan "viselkedik", némelyikbe viszont elérhető számomra a hozzászólás gomb. Be vagyok jelentkezve, mi lehet a gond?

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, April 24, 2012 2:45:00 PM
Originally Posted by: Bogi 

Hol szabad panaszkodnom?

"Információk » Általános információk » Értesítések, információk" témában nem tudom megjeleníteni a csatolt képet (191-es és a 192-es hozzászólás képeit szerettem volna megnézni. Itt hozzászólni sem tudnék ha akarnék. Néhány más fórumtéma is hasonlóan "viselkedik", némelyikbe viszont elérhető számomra a hozzászólás gomb. Be vagyok jelentkezve, mi lehet a gond?

Az új fórumban az információk részbe, mivel ezt átalakítottuk egy újfajta tájékoztatáshoz, csak mi infomixesek tudunk írni. A felhasználóink a rendszerek alatt található témákban tudnak hozzászólni.

Ettől függetlenül a csatolmányok megtekintésének mennie kéne.

Nem ír ki semmi hibaüzenetet?

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, April 24, 2012 2:50:49 PM
Originally Posted by: rpetra 

Az új fórumban az információk részbe, mivel ezt átalakítottuk egy újfajta tájékoztatáshoz, csak mi infomixesek tudunk írni. A felhasználóink a rendszerek alatt található témákban tudnak hozzászólni.

Ettől függetlenül a csatolmányok megtekintésének mennie kéne.

Nem ír ki semmi hibaüzenetet?

Hibaüzenet nincs, ezt látom: "Nincs joga megnézni/letölteni a csatolmányt."

Similar Topics
Users browsing this topic