Napi tevékenység-Forgalmi adatok-BNO listák(nál) elindítottam az "Adóalap csökkentő BNO-k keresését" itt jó lenne, amíg keresi a prg. a kért dolgot, ha le lehetne tenni tálcára, mert közben tudnánk dolgozni. Lehetne egy "mégse" gomb is, arra az esetre, ha valami miatt meg akarjuk szakítani a műveletet.
Köszönöm !
Kérésed kapcsán szeretném elmondani idevágó, a munkát esetlegesen megkönnyítő tapasztalataimat.
A BNO lista - Praxisbeli - Adóalapot csökkentő BNO-k keresése - Időszak (a 2012. adóév) meghatározása után érdemes a születési dátum tetszés szerinti intervallumát - pl.: (>18 éves - < 65 éves) - bejelölni. Ne keressen az ovisok vagy a szép korúak között is. Érdemes mindhárom eshetőséget (Forgalom, Anamnézis, Táppénz) lefuttatni. Így a listákban nagy valószínűséggel benne lesznek azok, akik a vizsgált időszakban, a rendeletben behatárolt BNO tartományokban, friss (?) esetként és kereső foglakozást is űzve szóba jöhetnek. Persze azok is, akik a BNO ellenére mégsem jogosultak. Ugyanis a lista csak memóriapótló segítség: minden kiszűrtet egyedileg kell az orvosnak elbírálnia, (egyáltalán dolgozik-e, korábban már nem leigazolt)-e, stb. hogy tovább küldje-e a szakorvosi vonalra a .... jogosító állapot meglétének szakmai igazolására.
A szakorvos ott vagy kiállít egy magam kreálta orvosi igazoláshoz hasonlót, vagy leigazolja azt pl., hogy szövődményes T2DM áll fenn.
Bevallom, utóbbinak nem örülök, mert próbálom ezt a megtisztelő feladatot áthárítani a jogosultság meghatározását igazoló szakambulancia-kórház vonalra. Nem a munka miatt, hanem azért, mert ha én adom az igazolást - melyet a páciens a munkahelyére visz, ahol kitölti(k) az adóelőleg nyilatkozatot - , kvázi járulékutalványozóvá lettem és ezt nekem a K51-es formátumban kell(ene) az adóhatóságnak bejelentenem. Utóbbit a könyvelőm egy ideje megteszi (helyettem), ami csak úgy megy, ha az orvosi igazolás adatait is közlöm vele. Nem sértek orvosi titkot, mert egyrészt tájékoztatom a teendőimről, másrészt u.a. igazolást továbbítom, melyet ő is elvisz a munkahelyére.
A listázást annyiban javaslom finomítani, hogy rendeletben is szereplő betegségcsoportok (pl. hallási, látási, mentális, stb. fogyatékos) alá rendezze a személyeket - jobban áttekinthető.
Továbbá: ha már "adóügyi bizonylatot" kreálok, jó lenne elmenteni. A Napi tevékenység / Adatlap helyen szerepeltetett orvosi igazolás megoldást jelenthetne.