Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, January 2, 2013 4:03:20 PM
Köszönöm szépen, sikerült !!!
Hajnalné
Wednesday, January 2, 2013 5:37:49 PM
TAJ ellenőrzéskor az alábbi hibát dob vissza a gép:

"SOAP Error: - 2147221504-wsm-get Tajinfo-connector.WinHTTP reported 'security channel error' or unknown security call back."

Mi lehet a gond?

Köszönöm

A kérdés már tárgytalan. A számítógép megadta magát 😞

drbeata
Tuesday, January 8, 2013 1:31:42 PM

Tisztelt T_Zoli!

A fer programba még mindig csak adatokat viszek be és örömmel tapasztaltam, hogy a nevet beírva nem kell törődnöm a nagy és a kis betűkkel, mert ezt a program automatikusan javítja. Nem lehet egy ugyanilyen megoldás a szül. helynél is? A születési helynél továbbra sem találom a karbantartási lehetőséget, de ez lehet az én hibám is.

A mentéskor nem lehetett a scennelt anyagokat menteni, mert nem volt beállítva, de nem találom erre a lehetőséget.

Lehetséges-e a katona volt-e ablakot kiegészíteni valamilyen módon, hogy jelezhessük, hogy miért nem volt, esetleg betegség miatt, vagy családfenntartó volt?? Nem mindegy.

Az infolapon szeretném szerepeltetni, hogy mikor jár le az alkalmassági vizsgálat érvényessége, de nem találtam rá lehetőséget.

Ellenben az infolap testreszabásánál nem értem, mi a paciens status (ez a körz./amb lenne?, és a besorolást.

Van lehetőség arra, hogy ha nem csinálok jogsi alkalmasságot, akkor jelezzem valahol, hogy milyen jogosítványa van, vagy a jogosítványhoz kell mennem?

Létezhet, hogy a th lapon, a th lap karbantartáson ill. a javaslat lapon elállítódik az a beállított kérés, hogy csak a forgalomban lévő készítményeket mutassa, vagy valamivel akár véletlenül én állítom el?

Válaszait előre is köszönöm. Üdv: MB

drbeata
Tuesday, January 22, 2013 2:00:54 PM
Szeretnék a programból emailt küldeni a partnereknek. Lehetséges kiegészíteni az email-küldési lehetőséget, hogy ne csak az alkalmazottaknak lehessen levelet küldeni?

Mező Beáta

Kharon
Tuesday, January 22, 2013 2:50:58 PM
Originally Posted by: drbeata 

Szeretnék a programból emailt küldeni a partnereknek. Lehetséges kiegészíteni az email-küldési lehetőséget, hogy ne csak az alkalmazottaknak lehessen levelet küldeni?

Mező Beáta

Elvégezzük a kért programmódosítást. Remélem már a hó végi verzióba bekerül.

palenkascs
Tuesday, January 22, 2013 2:53:18 PM

Mező Beáta

Mivel jelenleg nincs lehetőség az partnereknek való e-mail küldésre, ezért szeretném megkérni Önt, hogy írja le az elképzeléseit a funkcióval kapcsolatban, hogy segíteni tudjuk a fejlesztő kollégákat abban, hogy miként építsék bele a programba ezt a lehetőséget.

pl.:

Melyik menüpontól lenne a legkényelmesebb az e-mail küldés (pl. parnermunkahely karbantartás)?

Egyszerre egy adott partnernek szeretne e-mailt küldeni, vagy esetleg több kijelölt partnernek legyen kiküldve egy adott sablon alapján?

Legyen-e sablon választási lehetőség, melyet előre fel lehet tölteni?

Legyenek-e automatukusan beemelődő adatok a levélbe?

Segítségét előre is köszönjük!

drbeata
Wednesday, January 23, 2013 2:15:23 PM
Partnermunkahely karbantartás menüpontból tökéletesen megfelelne. Előfordulna olyan eset is, hogy egyetlen partnenek írnék, de pl. jogszabályváltozáskor akár egyszerre kellene az összest értesítenem.

Örülök, hogy kérdezte az automatikusan beemeendő adatatokat, mert a dolgozók listáját, akiknek meg kell jelennie vizsgálaton pl. jó lenne nem egyenként pötyögni.

Sablon mindenképpen szeretnék.

Remélem, minden kérdésre válaszoltam. Segítségét előre is köszönöm: Üdvözlettel: Mező Beáta

drbeata
Wednesday, January 23, 2013 8:59:47 PM
A születési helynél szeretnék karbantartani, ha lehetséges, hasonlóan a háziotvosi programhoz.

Tüdőszűrő menüpont ügyben lehetséges valamiyen fejlesztés, esetleg infolapra kitehető módon?

Szeretnék választ kapni arra a kérdésemre is, hogy lehetséges-e valamilyen módon jelezni, akár egy megjegyzésablakban, miért nem volt katona az illető, ill. milyen jogosítványa van, esetleg csak gépkezelőije van.

Üdv: Mező Beáta

gombaycsongor
Thursday, January 24, 2013 8:32:36 AM
miért nem volt katona az illető

Pl. elintézte az apám?[cseles]

A kötelező sorkatonai szolgálat kb. 2004-ben szünt meg. Nem hiszem, hogy az alkalmas, szakszolgálatra alkalmas, nem alkalmas minősítés 2013-ban valódi informativ értékkel bír.

drbeata
Thursday, January 24, 2013 8:48:54 AM
Kedves Csongor!

Nálam üzem vizsgálatra nem csak a sorkatonai szolgálat eltörlése miatt nem szolgált emberek jönnek és bizony sokuk betegség miatt nem volt katona. A pácienseknek van okuk a betegségüket eltitkolni, de gyakran ezt bevallják. Ezért szeretném ezt a lehetőséget, amit természetesen nem kellene mindenkinek használni, ha fölöslegesnek tartja. Üdv: MB

gombaycsongor
Thursday, January 24, 2013 10:45:37 AM

Kedves Csongor!

Nálam üzem vizsgálatra nem csak a sorkatonai szolgálat eltörlése miatt nem szolgált emberek jönnek és bizony sokuk betegség miatt nem volt katona. A pácienseknek van okuk a betegségüket eltitkolni, de gyakran ezt bevallják. Ezért szeretném ezt a lehetőséget, amit természetesen nem kellene mindenkinek használni, ha fölöslegesnek tartja. Üdv: MB

Részemről[mindenok]

drbeata
Tuesday, January 29, 2013 12:00:12 PM
Két kér(d)ésem lenne: Lehetne a besorolásba bevitt munkaköröket is abc-be rendezni, mint a partnereket?

A legfrisebb verzióváltó levélben kötelező vizsgálatok és annak lejáratát említik, miszerint kirakható az info lapra. Itt gondolom, az alkalmassági vizsgálatokra gondolnak. Ha igen, én nem találok az info lap testreszabásnál újabb lehetőséget. Már megint mit nem látok/találok meg? Segítségüket köszönöm. Mező Beáta[bizonyt]

Ilona
  • Ilona
Tuesday, January 29, 2013 1:06:41 PM
Napi tevékenység-Forgalmi adatok-BNO listák(nál) elindítottam az "Adóalap csökkentő BNO-k keresését" itt jó lenne, amíg keresi a prg. a kért dolgot, ha le lehetne tenni tálcára, mert közben tudnánk dolgozni. Lehetne egy "mégse" gomb is, arra az esetre, ha valami miatt meg akarjuk szakítani a műveletet.

Köszönöm !

gombaycsongor
Tuesday, January 29, 2013 4:41:01 PM
Originally Posted by: Ilona 

Napi tevékenység-Forgalmi adatok-BNO listák(nál) elindítottam az "Adóalap csökkentő BNO-k keresését" itt jó lenne, amíg keresi a prg. a kért dolgot, ha le lehetne tenni tálcára, mert közben tudnánk dolgozni. Lehetne egy "mégse" gomb is, arra az esetre, ha valami miatt meg akarjuk szakítani a műveletet.

Köszönöm !

Kérésed kapcsán szeretném elmondani idevágó, a munkát esetlegesen megkönnyítő tapasztalataimat.

A BNO lista - Praxisbeli - Adóalapot csökkentő BNO-k keresése - Időszak (a 2012. adóév) meghatározása után érdemes a születési dátum tetszés szerinti intervallumát - pl.: (>18 éves - < 65 éves) - bejelölni. Ne keressen az ovisok vagy a szép korúak között is. Érdemes mindhárom eshetőséget (Forgalom, Anamnézis, Táppénz) lefuttatni. Így a listákban nagy valószínűséggel benne lesznek azok, akik a vizsgált időszakban, a rendeletben behatárolt BNO tartományokban, friss (?) esetként és kereső foglakozást is űzve szóba jöhetnek. Persze azok is, akik a BNO ellenére mégsem jogosultak. Ugyanis a lista csak memóriapótló segítség: minden kiszűrtet egyedileg kell az orvosnak elbírálnia, (egyáltalán dolgozik-e, korábban már nem leigazolt)-e, stb. hogy tovább küldje-e a szakorvosi vonalra a .... jogosító állapot meglétének szakmai igazolására.

A szakorvos ott vagy kiállít egy magam kreálta orvosi igazoláshoz hasonlót, vagy leigazolja azt pl., hogy szövődményes T2DM áll fenn.

Bevallom, utóbbinak nem örülök, mert próbálom ezt a megtisztelő feladatot áthárítani a jogosultság meghatározását igazoló szakambulancia-kórház vonalra. Nem a munka miatt, hanem azért, mert ha én adom az igazolást - melyet a páciens a munkahelyére visz, ahol kitölti(k) az adóelőleg nyilatkozatot - , kvázi járulékutalványozóvá lettem és ezt nekem a K51-es formátumban kell(ene) az adóhatóságnak bejelentenem. Utóbbit a könyvelőm egy ideje megteszi (helyettem), ami csak úgy megy, ha az orvosi igazolás adatait is közlöm vele. Nem sértek orvosi titkot, mert egyrészt tájékoztatom a teendőimről, másrészt u.a. igazolást továbbítom, melyet ő is elvisz a munkahelyére.

A listázást annyiban javaslom finomítani, hogy rendeletben is szereplő betegségcsoportok (pl. hallási, látási, mentális, stb. fogyatékos) alá rendezze a személyeket - jobban áttekinthető.

Továbbá: ha már "adóügyi bizonylatot" kreálok, jó lenne elmenteni. A Napi tevékenység / Adatlap helyen szerepeltetett orvosi igazolás megoldást jelenthetne.

Ilona
  • Ilona
Friday, February 1, 2013 10:05:30 AM
Megadott időszakra, bármit beírunk nem listáz. Vajon mi lehet a hiba. ( A szomszéd település háziorvosa is felhívott ez ügyben, nála sem működik.Jövőhétre fontos lenne a lista, mert jelenteni kell.)

Köszönjük szépen !!

Ilona
  • Ilona
Friday, February 1, 2013 1:23:06 PM
Originally Posted by: Ilona 

Megadott időszakra, bármit beírunk nem listáz. Vajon mi lehet a hiba. ( A szomszéd település háziorvosa is felhívott ez ügyben, nála sem működik.Jövőhétre fontos lenne a lista, mert jelenteni kell.)

Köszönjük szépen !!

Megoldottam köszönöm !

A fejlesztők felé egy kérés, amíg listáz, addig is tudjunk dolgozni, tudjuk letenni tálcára, vagy ha szükséges tudjunk kilépni (van gomb, de nem működik).

Köszönöm szépen !

drbeata
Wednesday, March 13, 2013 9:06:15 PM
Tisztelt Fejlesztők!

A fer programból tudok e-mailt küldeni a partnerek címére, de csak akkor, ha van lejárt alkalmassági vizsgálatos dolgozójuk, viszont nagyon kellene egyéb esetekben is elérnem őket levélben, pl jogszabályváltozáskor.

Lehetővé lehet tenni, hogy ilyenkor is mehessen egy sablon levél?

(ha erre már van mód, én nem tudok róla, akkor csak tájékoztatást kérek)

köszönettel: Győriné dr. Mező Beáta

gombaycsongor
Monday, March 18, 2013 12:10:49 PM
Valakinek hétvégi, katasztrófa helyzeti, megosztható élménye (elszenvedőként, vagy segítőként) volt-e?
Ilona
  • Ilona
Monday, March 18, 2013 12:25:19 PM
Pü-ben megírtam.. 🙂
dr.Kovács József
Monday, March 18, 2013 12:44:44 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Valakinek hétvégi, katasztrófa helyzeti, megosztható élménye (elszenvedőként, vagy segítőként) volt-e?

Volt. Március 14-én, 19 órától 24 óráig vesztegeltünk az M7-es autópályán a nagykanizsai lehajtótól kb. 300 m-re. Óriási volt a káosz, senki nem tudott semmit. Elgyalogoltunk a baleset helyszínéig, nagyon sokáig nem történt semmi (vártuk a tűzoltókat). Az órák óta veszteglő kamionok mellett 50-80 cm-es hófalakat épített a viharos szél. Véleményem szerint korábban kellett volna kihirdetni a kamionstopot. A legtöbbször azok akadtak el, majd a veszteglő autók mellett kialakultak a hóátfúvások. Ahol lassú, de folyamatos volt a személygépkocsi forgalom, a szél tovább fújta a havat, nem tudott megállni. Éjfél után átérve Szlovéniába, ahol szintén esett a hó és fújt a szél (de nem jártak a kamionok) lehetett közlekedni.

dr.Kovács József
gombaycsongor
Monday, March 18, 2013 3:05:56 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Volt. Március 14-én, 19 órától 24 óráig vesztegeltünk az M7-es autópályán a nagykanizsai lehajtótól kb. 300 m-re. Óriási volt a káosz, senki nem tudott semmit. Elgyalogoltunk a baleset helyszínéig, nagyon sokáig nem történt semmi (vártuk a tűzoltókat). Az órák óta veszteglő kamionok mellett 50-80 cm-es hófalakat épített a viharos szél. Véleményem szerint korábban kellett volna kihirdetni a kamionstopot. A legtöbbször azok akadtak el, majd a veszteglő autók mellett kialakultak a hóátfúvások. Ahol lassú, de folyamatos volt a személygépkocsi forgalom, a szél tovább fújta a havat, nem tudott megállni. Éjfél után átérve Szlovéniába, ahol szintén esett a hó és fújt a szél (de nem jártak a kamionok) lehetett közlekedni.

Az ötórás vesztegelést illetőn kifejezetten "szerencsések" voltatok.

dr.Kovács József
Monday, March 18, 2013 3:23:40 PM

Originally Posted by: dr.Kovács József 

Az ötórás vesztegelést illetőn kifejezetten "szerencsések" voltatok.

A tegnapi híradásokat figyelembevéve szerintem is. [mosoly]

dr.Kovács József
drbeata
Monday, May 20, 2013 7:23:45 PM
Tisztelt Fejlesztők!

A program születési hely pontját mikor lehet majd karbantartani? Üdvözlettel: Mező Beáta

drbeata
Monday, May 20, 2013 7:25:13 PM

Tisztelt Fejlesztők!

A fer programból tudok e-mailt küldeni a partnerek címére, de csak akkor, ha van lejárt alkalmassági vizsgálatos dolgozójuk, viszont nagyon kellene egyéb esetekben is elérnem őket levélben, pl jogszabályváltozáskor.

Várom a választ, mert körlevelet szeretnék küldeni.

Üdvözlettel: Mező Beáta

palenkascs
Tuesday, May 21, 2013 9:07:21 AM

Tisztelt Fejlesztők!

Megnéztük a kollégákkal, volt pár fejlesztés az Ön által érintett témával/menüponttal kapcsolatban, de amit kér, jelenleg sajnos nem elérhető. Amennyiben szeretné, úgy felvehető a kérése a fejlesztések közé!

Valamint, előző kérdése kapcsán:

"Tisztelt Fejlesztők!

A program születési hely pontját mikor lehet majd karbantartani? Üdvözlettel: Mező Beáta"

Arra szeretném kérni, hogy részletezze, miként, milyen okból szeretné karbantartani a "születési hely" adatmezőt, és ha kellő részletességgel kapunk információt az elképzeléseiről, fejlesztő kollégáim annak megfelelően tudnak segíteni, amennyiben a kérés megoldható!

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

drbeata
Wednesday, May 22, 2013 9:37:40 AM
Originally Posted by: palenkascs 

Tisztelt Fejlesztők!

Megnéztük a kollégákkal, volt pár fejlesztés az Ön által érintett témával/menüponttal kapcsolatban, de amit kér, jelenleg sajnos nem elérhető. Amennyiben szeretné, úgy felvehető a kérése a fejlesztések közé!

"Tisztelt Fejlesztők!

A program születési hely pontját mikor lehet majd karbantartani? Üdvözlettel: Mező Beáta"

Arra szeretném kérni, hogy részletezze, miként, milyen okból szeretné karbantartani a "születési hely" adatmezőt, és ha kellő részletességgel kapunk információt az elképzeléseiről, fejlesztő kollégáim annak megfelelően tudnak segíteni, amennyiben a kérés megoldható!

A háziorvosi programban karbantartható a születési hely, ez a mód megfelelne itt is. Szeretném ezt azért, hogy ne kelljen mindenkinél bepötyögnöm, hogy Budapesten született...

palenkascs
Wednesday, May 22, 2013 10:56:58 AM

Tisztelt Fejlesztők!

"Tisztelt Fejlesztők!

A háziorvosi programban karbantartható a születési hely, ez a mód megfelelne itt is. Szeretném ezt azért, hogy ne kelljen mindenkinél bepötyögnöm, hogy Budapesten született...

Köszönöm a segítségét, így már értem, hogy mire irányult a kérése/javaslata. Továbbítottam a fejlesztő kollégának, és visszajelzése alapján semmi akadálya annak, hogy bekerüljön a következő verzióba.

drbeata
Wednesday, May 22, 2013 7:24:34 PM

Tisztelt Fejlesztők!

"Tisztelt Fejlesztők!

Köszönöm a segítségét, így már értem, hogy mire irányult a kérése/javaslata. Továbbítottam a fejlesztő kollégának, és visszajelzése alapján semmi akadálya annak, hogy bekerüljön a következő verzióba.

Köszönöm én is. Üdv: Mező Beáta

drbeata
Wednesday, May 22, 2013 7:30:59 PM

Partnermunkahely karbantartás menüpontból tökéletesen megfelelne. Előfordulna olyan eset is, hogy egyetlen partnenek írnék, de pl. jogszabályváltozáskor akár egyszerre kellene az összest értesítenem.

Örülök, hogy kérdezte az automatikusan beemeendő adatatokat, mert a dolgozók listáját, akiknek meg kell jelennie vizsgálaton pl. jó lenne nem egyenként pötyögni.

Sablon mindenképpen szeretnék.

Remélem, minden kérdésre válaszoltam. Segítségét előre is köszönöm: Üdvözlettel: Mező Beáta

Mező Beáta

Mivel jelenleg nincs lehetőség az partnereknek való e-mail küldésre, ezért szeretném megkérni Önt, hogy írja le az elképzeléseit a funkcióval kapcsolatban, hogy segíteni tudjuk a fejlesztő kollégákat abban, hogy miként építsék bele a programba ezt a lehetőséget.

pl.:

Melyik menüpontól lenne a legkényelmesebb az e-mail küldés (pl. parnermunkahely karbantartás)?

Egyszerre egy adott partnernek szeretne e-mailt küldeni, vagy esetleg több kijelölt partnernek legyen kiküldve egy adott sablon alapján?

Legyen-e sablon választási lehetőség, melyet előre fel lehet tölteni?

Legyenek-e automatukusan beemelődő adatok a levélbe?

Segítségét előre is köszönjük!

Ha lenne rá mód, jelezzék a fejlesztőknek, hogy pl. a partnermunkahelyeknél is lehessen e-mailt küldeni!

Előre is köszönöm: MB

drbeata
Thursday, June 20, 2013 12:36:28 PM
Tisztelt Fejlesztők!

A munkáltató felé tudom e-mailben jelezni a tüdőszűrő lejártát? -hasonlóan az alkalmassági vizsgálathoz. Pl. azon dolgozók listája elküldhető lenne, akiknek lejárt.

Köszönöm: Mező Beáta

Similar Topics
Users browsing this topic