Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, February 1, 2013 10:18:25 AM
Az ápolónő elmondása szerint éves kimutatást eddig sem tudott kinyomtatni. Haviakat külün-külön kilistázni és összeadni, úgy lehet a statisztikát (éves összesítést csinálni).
rpetra
  • rpetra
Friday, February 1, 2013 11:20:19 AM
Originally Posted by: Ilona 

Az ápolónő elmondása szerint éves kimutatást eddig sem tudott kinyomtatni. Haviakat külün-külön kilistázni és összeadni, úgy lehet a statisztikát (éves összesítést csinálni).

A mai napon 15:00-tól azért lesz távelérés, hogy a pecsétszám dolgot megoldjuk, egyébként megnéztük az ápolási tev. listát, és nálunk 2012-re 1055 darab ápolási tevékenységet hoz az itt található mentés alapján.

gombaycsongor
Friday, February 1, 2013 11:46:23 AM
Originally Posted by: sanemet 

Üdvözlet!

Fejlesztő kollégák felé szeretnék kérést intézni. A kórházi kezeléseknél lehetne-e betenni egy intézet-kód rubrikát (esetleg a név, osztály mező felcserélhető lenne, mivel a kóddal rögtön megjelenítődik). A csere csak azért kérdéses, mert ugyan ritkán, de néha előfordul intézet kód nélküli zárójelentés.

Igen jó lenne.

Már én is kaptem erre igéretet.

DE: ami késik, nem múlik![mosoly]

TomposG
Friday, February 1, 2013 11:50:48 AM
Azt szeretném kérdezni, hogy arra volna-e mód és lehetőség, hogy beutaló írásakor az amúgy is kötelezően kitöltendő intézeti kód alapján a "Szakrendelés" plusz kattintás nélkül kitöltésre kerülne a kódhoz tartozó szakrendelés névvel.Ez a kódhoz tartozó pontos szakrendelés név volna a beutalón szereplő "megszólítás" is.

Tompos G

palenkascs
Friday, February 1, 2013 12:48:04 PM
Originally Posted by: TomposG 

Azt szeretném kérdezni, hogy arra volna-e mód és lehetőség, hogy beutaló írásakor az amúgy is kötelezően kitöltendő intézeti kód alapján a "Szakrendelés" plusz kattintás nélkül kitöltésre kerülne a kódhoz tartozó szakrendelés névvel.Ez a kódhoz tartozó pontos szakrendelés név volna a beutalón szereplő "megszólítás" is.

Tompos G

Köszönjük a javaslatát! Kollégáim már nézik is a lehetőségeket, hogy mikét lehet megoldani az Ön kérését.

Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdésünk lenne, itt a fórumon fogjuk megírni.

Ilona
  • Ilona
Friday, February 1, 2013 12:48:16 PM
Ennek megvalósítása biztos nagy munka, gondoljunk bele, orszáosan hány szakrendelő van és mindhez tartozik intézeti kódzsám...
Ilona
  • Ilona
Friday, February 1, 2013 1:18:12 PM
Dr.Mile Gyula hozzászólása igen hasznos. Nálam egy olyan hibajelzés van,meghalt személy a mi nyilvántatásunkban dec.12-én született, az OEP szerint dec 22-én. A hozzátartózók elmondása szerint a nálunk beírt dátum a jó. Az OEP-nak nem jeleztük, gondolván "elhunyt, ő estében már nem oszt, nem szoroz a dátum...", de akkor mégis érdemes jelezni, mert talán időkvégeztéig piros jelzéssel jön a hiba...[bizonyt]
sanemet
Friday, February 1, 2013 4:34:38 PM
Originally Posted by: vargas 

Üdvözlet!

Fejlesztő kollégák felé szeretnék kérést intézni. A kórházi kezeléseknél lehetne-e betenni egy intézet-kód rubrikát (esetleg a név, osztály mező felcserélhető lenne, mivel a kóddal rögtön megjelenítődik). A csere csak azért kérdéses, mert ugyan ritkán, de néha előfordul intézet kód nélküli zárójelentés.

Egyeztetem a fejlesztőkkel, megoldható a kérés. Köszönjük a javaslatot.

A másik probléma összetettebb: heti jelentés!

Nekem már van 3 "heti jelentés hibás" visszajelzésem, ez az utóbbi 3-4 hónap terméke. Ezek egyike sem "Infomix - anomáliából" eredő. Egy tévesen felvett páciens (nem volt érvényes magyar, csak külföldi biztosítása), egy OEP-től visszaérkezett hibás jelzés (OEP-et felhívtam, nincs náluk hiba, nekem viszont visszajelez az infomixes javítás óta is, OEP ennek ellenére nem talál hibát, fel is dolgozták hiba nélkül már előszörre, nincs mit javítsak), és a harmadik az ominózus 2013 első heti 2012-re eső visszamenőleges táppénz (készségesen javították az OEPnél, nekem viszont nem tűnik el a hibajelzésem ettől).

Gondom a következő: 1-2 év múlva ehhez gondolom rakódni fog számos megoldhatatlan heti jelentés. A program indulásakor mindig számolgatni kell majd, ? hibás jelentést jelez, van-e valóban javítandó friss jelzés. Mi lesz, ha már mondjuk 10-15 esetnél tartunk??

Kérdésem:

Tudom, hogy próbálták felvenni az OEP-el más ügyben is a kapcsolatot, nehézkes. Lehetne-e mégis valamit elérni ez ügyben, lévén a hiba általában náluk generálódik. Vagy törlődhetne a hibás visszajelzés néhány hónap múlva automatikusan?

Köszönöm!

dr. Németh György / Csatlós Zsóka assz.

Ezek az üzenetek az OEP szerver által átadott adatok alapján jelennek meg a rendszerben. Felvesszük a kapcsolatot az illetékesekkel. Amint lesz konkrét információnk közzétesszük, mert ez valószínűleg sok rendelőben ugyan így megjelenik az üzenet.

Nagyon köszönöm!!!

sanemet
Friday, February 1, 2013 4:46:14 PM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Üdvözlet!

A másik probléma összetettebb: heti jelentés!

Nekem már van 3 "heti jelentés hibás" visszajelzésem, ez az utóbbi 3-4 hónap terméke. Ezek egyike sem "Infomix - anomáliából" eredő. Egy tévesen felvett páciens (nem volt érvényes magyar, csak külföldi biztosítása), egy OEP-től visszaérkezett hibás jelzés (OEP-et felhívtam, nincs náluk hiba, nekem viszont visszajelez az infomixes javítás óta is, OEP ennek ellenére nem talál hibát, fel is dolgozták hiba nélkül már előszörre, nincs mit javítsak), és a harmadik az ominózus 2013 első heti 2012-re eső visszamenőleges táppénz (készségesen javították az OEPnél, nekem viszont nem tűnik el a hibajelzésem ettől).

Gondom a következő: 1-2 év múlva ehhez gondolom rakódni fog számos megoldhatatlan heti jelentés. A program indulásakor mindig számolgatni kell majd, ? hibás jelentést jelez, van-e valóban javítandó friss jelzés. Mi lesz, ha már mondjuk 10-15 esetnél tartunk??

Kérdésem:

Tudom, hogy próbálták felvenni az OEP-el más ügyben is a kapcsolatot, nehézkes. Lehetne-e mégis valamit elérni ez ügyben, lévén a hiba általában náluk generálódik. Vagy törlődhetne a hibás visszajelzés néhány hónap múlva automatikusan?

Köszönöm!

dr. Németh György / Csatlós Zsóka assz.

A heti jelentés hibajelzések akkor tüntethetők el, ha tudom melyik jelentéshez kapcsolódik és az abban jelzett "hibát" javítom ( nem biztos,hogy a program oldalon kell,többnyire a leírt szerint is OEP oldalon javítandó !!) majd ezt követően még egyszer elküldöm a jelentést.Tapasztalatom szerint, eddig mindig eltűntek nálam ezen hibajelzések.

Azt, hogy a hiba melyik jelentésben van azt többnyire az OEP-től lehet megtudni, mert valamilyen oknál fogva az ő rendszerükben a jelentés ellenére hiányzik valami - TP lezárás hiányzott a legtöbbször ami a programban egyébként jól volt rögzítve és jelentve - ezt ők javítják de ezt a javított jelentést kell újra leadni ahhoz, hogy a hibajelzés eltűnjön.

Köszönöm a reagálást.

Ezek a heti jelentések viszont javíthatatlanok. Eddig nekem sem okozott problémát javítani, majd ismételten küldeni és el is tűnt a hibajelzés.

Lehet, hogy nem írtam le elég érthetően az egyes heti jelentéseket, mert nem akartam sokat írni. Ezek megoldását már az infomix-el karöltve többször is megpróbáltuk eredménytelenül. Az év eleji első heti jelentések visszamenőleges (2012-re eső) táppénzei is OEP-es eredetűek, az ő adatfeldolgozásuk nem megfelelő (ezt a területileg illetékes táppénzes e-jelentésekkel dolgozó oep-es kolléga is megerősítette), ezért azt gondolom, nem infomix-megoldásra vár. csak akkor tudnám ezt az egy hibajelzést eltüntetni, ha dátum átállítással felvenném 2012-ben a beteget, na de ugyebár ez szabálytalan (jogosan). A B300 jelentés sem stimmelne, ha utólag belekontárkodnék a dec. B300-ba.

gombaycsongor
Friday, February 1, 2013 6:05:38 PM
Originally Posted by: Ilona 

Ennek megvalósítása biztos nagy munka, gondoljunk bele, orszáosan hány szakrendelő van és mindhez tartozik intézeti kódzsám...

A feladat nehézsége talán nem is akkora, mint amekkorának én, a laikus, látom.

A két adatot - az intézeti kódot és a hozzárendelt textet - eddig is beemelte a program. Most azt kellene megoldani, hogy a kód mellől átemelődjék a szöveg a megszólítás mezőbe (is).

Az intézet kikeresése pedig felgyorsítható úgy, hogy a 3 fő iránynak (fekvő-, járóbeteg és laboratóriumi beutalás) megfelelően megtörténne egy előszelekció lenyíló menű vagy fül kiválasztásával. Ezt - a labortól eltekintve - tkp. már jelenleg is tudja a program.

A filterezett (rész)adatbázison belül pedig Te, a kívánalmaknak megfelelően tovább szűkítheted a kört a "saját kiemelt intézetek" körében.

Remélem, a fejlesztőink is így látják![bizonyt]

drbeata
Thursday, February 7, 2013 8:50:07 PM
Remélem, jó helyen teszem fel a kérdést: Egy vírusírtó program (Combofix) telepítése és lefuttatása a gépen hogyan okozhat a programban olyan problémát, ami csak külön díjazás alapján hozható helyre? A gépen egyébként minden más működik. [azta]

Mező Beáta

Varga Sándor
Friday, February 8, 2013 8:20:34 AM
Originally Posted by: drbeata 

Remélem, jó helyen teszem fel a kérdést: Egy vírusírtó program (Combofix) telepítése és lefuttatása a gépen hogyan okozhat a programban olyan problémát, ami csak külön díjazás alapján hozható helyre? A gépen egyébként minden más működik. [azta]

Mező Beáta

Kedves Doktornő.

A megfelelő helyen tette fel kérdését.

A problémát az okozta, hogy a windows registry nevű részéből törlődtek a visual Ixdoki futtatásához szükséges bejegyzések. Ez az operációs rendszer azon része, ahová feltelepítés után a programok, eszközök (pl. nyomtató), telepítési tulajdonságai bejegyzésre kerülnek. Ha az operációs rendszer ezen része sérül, vagy módosul, úgy azok a programok, eszközök, melyeket ez a beavatkozás érintett használhatatlanná válnak.

Sajnos a jelezett Combofix nevű program egy olyan kémprogram eltávolító, ami nem rendelkezik kezelőfelülettel, nem hagy döntési lehetőséget a programot futtató számára a beavatkozásra. A szakemberek véleménye szerint: „A ComboFix egy kíméletlen kémprogram irtó, nincs semmiféle kezelőfelülete, nincs egyetlen egy beállítási lehetősége sem, elindítjuk, telepít, keres, tisztít, pusztít és ennyi. Valósidejű védelmet nem nyújt, csak le kell futtatni, ha már nagy a baj. Használata: tiltsunk le minden valósidejű védelmet a gépen, állítsunk le minden szoftvert, indítsuk el, várjunk, kész.”

Javasoljuk, hogy az Ön által a számítógép karbantartására felkért szakember erre a célra olyan eszközt használjon, amiben vannak olyan beállítási lehetőségek, amelyek tájékoztatják a program futtatóját, az általa elvégzendő módosításokról, így lehetőséget ad a döntésre.

Sajnos az elmúlt hetekben az Ön által használt rendszernél már többször előfordult olyan gép/operációs rendszermódosítás, ami után hasonló beavatkozásra volt szükség, ezért nagy jelentőségű az adatok védelmében a megfelelő vírusvédelem. A vírusok által okozott kár helyreállítása (amennyiben egyáltalán lehetséges) minden esetben egyedi, és fizetős szolgáltatás (megemlíteném, hogy ettől eddig eltekintettünk).

Varga Sándor
gombaycsongor
Friday, February 8, 2013 8:40:11 AM
Originally Posted by: vargas 

Mező Beáta

Kedves Doktornő.

A megfelelő helyen tette fel kérdését.

A problémát az okozta, hogy a windows registry nevű részéből törlődtek a visual Ixdoki futtatásához szükséges bejegyzések. Ez az operációs rendszer azon része, ahová feltelepítés után a programok, eszközök (pl. nyomtató), telepítési tulajdonságai bejegyzésre kerülnek. Ha az operációs rendszer ezen része sérül, vagy módosul, úgy azok a programok, eszközök, melyeket ez a beavatkozás érintett használhatatlanná válnak.

Sajnos a jelezett Combofix nevű program egy olyan kémprogram eltávolító, ami nem rendelkezik kezelőfelülettel, nem hagy döntési lehetőséget a programot futtató számára a beavatkozásra. A szakemberek véleménye szerint: „A ComboFix egy kíméletlen kémprogram irtó, nincs semmiféle kezelőfelülete, nincs egyetlen egy beállítási lehetősége sem, elindítjuk, telepít, keres, tisztít, pusztít és ennyi. Valósidejű védelmet nem nyújt, csak le kell futtatni, ha már nagy a baj. Használata: tiltsunk le minden valósidejű védelmet a gépen, állítsunk le minden szoftvert, indítsuk el, várjunk, kész.”

Javasoljuk, hogy az Ön által a számítógép karbantartására felkért szakember erre a célra olyan eszközt használjon, amiben vannak olyan beállítási lehetőségek, amelyek tájékoztatják a program futtatóját, az általa elvégzendő módosításokról, így lehetőséget ad a döntésre.

Sajnos az elmúlt hetekben az Ön által használt rendszernél már többször előfordult olyan gép/operációs rendszermódosítás, ami után hasonló beavatkozásra volt szükség, ezért nagy jelentőségű az adatok védelmében a megfelelő vírusvédelem. A vírusok által okozott kár helyreállítása (amennyiben egyáltalán lehetséges) minden esetben egyedi, és fizetős szolgáltatás (megemlíteném, hogy ettől eddig eltekintettünk).

Hát igen. Ez a felperzselt föld taktikája.

Sok éve volt fertőzésem. Azóta sem, mert jött a NOD 32, majd az ESET Smart Security.

Ráadásul: Licenceik árából 50% kedvezményt nyújtanak diákok, pedagógusok és orvosok számára. A kedvezmény maximum 3 számítógépre vehető igénybe.

misidoki
Friday, February 8, 2013 9:08:53 AM
Az Avast meg ingyenes!csak évente regisztrálni kell.[cseles]
sanemet
Friday, February 8, 2013 11:13:27 AM
Üdvözlet mindenkinek!

Aktuális problémánk-dilemmánkban szeretném a fórumozók segítségét kérni. Recept nyomtatáshoz szeretnék új lézeres nyomtatót vásárolni. A jelenlegi Kyocera FS-1300 már nem lehet kapni.

Van-e valakinek bevált, gyors nyomtató tippje 200e Ft-ig bezárólag?:-s 🤨

A nyomtató szervízesünk még mindig a HP-t preferálja, de kevés kivételtől eltekintve lassúak a recept méret miatt (nem A5-ös méret, és sokat ellenőriz). Kolléganőmnél HP LaserJet P2035 van és 2x annyi idő alatt nyomja ki a rp-t.

Előre is köszönöm az ötleteket!

Dr. Németh

gombaycsongor
Friday, February 8, 2013 11:40:27 AM
Originally Posted by: misidoki 

Az Avast meg ingyenes!csak évente regisztrálni kell.[cseles]

Az ESET Smart meg okosabb Misidoki[mosoly][mosoly] [mosoly]

Kharon
Friday, February 8, 2013 12:04:39 PM

Üdvözlet mindenkinek!

Aktuális problémánk-dilemmánkban szeretném a fórumozók segítségét kérni. Recept nyomtatáshoz szeretnék új lézeres nyomtatót vásárolni. A jelenlegi Kyocera FS-1300 már nem lehet kapni.

A nyomtató szervízesünk még mindig a HP-t preferálja, de kevés kivételtől eltekintve lassúak a recept méret miatt (nem A5-ös méret, és sokat ellenőriz). Kolléganőmnél HP LaserJet P2035 van és 2x annyi idő alatt nyomja ki a rp-t.

Dr. Németh

Az OKI B431d nyomtatót tudjuk ajánlani, melyet ügyfélszolgálatunkon megrendelhet.

Amire általánosságban figyelni kell a lézer nyomtató választásánál az a papírméret figyelés kikapcsolhatóságának a lehetősége, több tálcás legyen és az automatikus tálcaváltást ki lehessen kapcsolni (lehessen megadni alapértelmezett tálcát), a kézi lapadagolóba több lap is beférjen.

Az OKI B431d a fentieket tudja.

sanemet
Monday, February 11, 2013 8:26:59 AM
Originally Posted by: NViktor 

Üdvözlet mindenkinek!

Dr. Németh

Az OKI B431d nyomtatót tudjuk ajánlani, melyet ügyfélszolgálatunkon megrendelhet.

Amire általánosságban figyelni kell a lézer nyomtató választásánál az a papírméret figyelés kikapcsolhatóságának a lehetősége, több tálcás legyen és az automatikus tálcaváltást ki lehessen kapcsolni (lehessen megadni alapértelmezett tálcát), a kézi lapadagolóba több lap is beférjen.

Az OKI B431d a fentieket tudja.

Köszönöm, de az OKI nyomtatóval nem voltak a rendelőnkben jó tapasztalatok, más nyomtatóra lettem volna kíváncsi.

misidoki
Monday, February 11, 2013 8:55:14 AM
Nekem bevált a HP LaserJet P1566-utángyártott tonerrel is megy, és így nem túl drága.
sanemet
Monday, February 11, 2013 9:00:31 AM
Originally Posted by: misidoki 

Nekem bevált a HP LaserJet P1566-utángyártott tonerrel is megy, és így nem túl drága.

Az egyik kollégának is nagyon bevált, nekünk is jó lenne, de már nem lehet kapni sajnos (nyár óta)! Azért köszönöm!

misidoki
Monday, February 11, 2013 9:07:37 AM
Gondolom, hogy a továbbfejlesztett változat sem lehet rossz.
drbeata
Tuesday, February 12, 2013 10:12:57 AM
Kedves Kolléga Úr!

Az ötlet az újabb vírusírtókkal nem rossz, de mi ezeken már (sajnos) túl vagyunk. A programot dec. végén vásároltam és január közepéig órákig állt a rendelés állandó lefagyások miatt, egyszer mégy a programot is újra kellett telepíteni. A Norton letiltotta a belépést, a Nod lefagyasztott, de lehet, hogy fordítva. Mióta ezeket letöröltük, nincs gond a programmal. Jelzem otthon és a nod-T előfizetem pár éve és soha semmi bajom nem volt vele. Az infomix program nem működött velük/mellettük.

Erre próbáltuk azt a számomra ismeretlen vírusírtót.

Újabb ötlete van még valakinek esetleg, hogy ne maradjon a gép védelem nélkül és az Xdoki is működjön?

Előre is hálás köszönet.

MB

misidoki
Tuesday, February 12, 2013 11:36:20 AM
Nálam az Avast-tal megy évek óta,mint írtam,ingyenes.
dr.Kovács József
Tuesday, February 12, 2013 12:27:29 PM

Kedves Kolléga Úr!

Az ötlet az újabb vírusírtókkal nem rossz, de mi ezeken már (sajnos) túl vagyunk. A programot dec. végén vásároltam és január közepéig órákig állt a rendelés állandó lefagyások miatt, egyszer mégy a programot is újra kellett telepíteni. A Norton letiltotta a belépést, a Nod lefagyasztott, de lehet, hogy fordítva. Mióta ezeket letöröltük, nincs gond a programmal. Jelzem otthon és a nod-T előfizetem pár éve és soha semmi bajom nem volt vele. Az infomix program nem működött velük/mellettük.

Erre próbáltuk azt a számomra ismeretlen vírusírtót.

Újabb ötlete van még valakinek esetleg, hogy ne maradjon a gép védelem nélkül és az Xdoki is működjön?

Előre is hálás köszönet.

MB

Eset Smart Securitiy-t használok minden gond nélkül. Jól kell beállítani és akkor nincs vele gond. Ez a NOD32 új változata.

dr.Kovács József
drbeata
Tuesday, February 12, 2013 12:30:07 PM
Tisztelt Fórumozók!

Használ valaki számítógépes EKG-t a programmal? Melyik vált be? Használ valaki WiFit hozzá? Segítségüket előre is köszönöm. Mező Beáta

dr.Kovács József
Tuesday, February 12, 2013 12:43:20 PM

Tisztelt Fórumozók!

Használ valaki számítógépes EKG-t a programmal? Melyik vált be? Használ valaki WiFit hozzá? Segítségüket előre is köszönöm. Mező Beáta

HeartScreen 112 Clinic EKG készüléket használok, Innobase illezstőprogrammal és VisualIx illesztéssel. Nagyon jól bevált. Wifi-vel működő EKG-ról nem tudok, de lehet, hogy létezik.

dr.Kovács József
drbeata
Tuesday, February 12, 2013 12:47:19 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Tisztelt Fórumozók!

HeartScreen 112 Clinic EKG készüléket használok, Innobase illezstőprogrammal és VisualIx illesztéssel. Nagyon jól bevált. Wifi-vel működő EKG-ról nem tudok, de lehet, hogy létezik.

Köszönöm a gyors választ. Mező Beáta

Rittling Ferenc
Tuesday, February 12, 2013 1:36:32 PM

Tisztelt Fórumozók!

Én HeartScreen 80G -s EKG használok a fenti programokkal. Szintén jól müködik.

dr.Kovács József
Tuesday, February 12, 2013 2:02:29 PM
Eset Smart Security 5.2-es verzióban a beállítások ahhoz, hogy be lehessen lépni az Infomix portálra:

Nyissa meg a program kezelőfelületét, majd nyomjon egy F5 gombot. A részletes menüben a bal oldalon található menüfában kattintson a Web és e-mail -> Protokollszűrés -> SSL részre, majd válassza ki az "Az SSL protokoll ellenőrzésének mellőzése" opciót.

Továbbá ugyanitt a További beállításokon belül található egy Szülői felügyelet rész, itt az Integrálás elől vegye ki a pipát és Okézza le az ablakot.

dr.Kovács József
csgyula
Tuesday, February 12, 2013 2:08:43 PM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Tisztelt Fórumozók!

Én HeartScreen 80G -s EKG használok a fenti programokkal. Szintén jól müködik.

Létezik Usb-vel és Wifivel működő EKG, bár a tapasztalatok alapján a Wifivel sokkal lassabb a a működése. Természetesen illesztehető a visualixdokihoz. A típusa CARDIAX 12 csatornás számítógépes EKG rendszer.

Similar Topics
Users browsing this topic