gombaycsongor
Tuesday, February 12, 2013 3:49:41 PM
Originally Posted by: csgyula 

Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Originally Posted by: dr.Kovács József 

Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Fórumozók!

Használ valaki számítógépes EKG-t a programmal? Melyik vált be? Használ valaki WiFit hozzá? Segítségüket előre is köszönöm. Mező Beáta

HeartScreen 112 Clinic EKG készüléket használok, Innobase illezstőprogrammal és VisualIx illesztéssel. Nagyon jól bevált. Wifi-vel működő EKG-ról nem tudok, de lehet, hogy létezik.

Én HeartScreen 80G -s EKG használok a fenti programokkal. Szintén jól müködik.

Létezik Usb-vel és Wifivel működő EKG, bár a tapasztalatok alapján a Wifivel sokkal lassabb a a működése. Természetesen illesztehető a visualixdokihoz. A típusa CARDIAX 12 csatornás számítógépes EKG rendszer.

Cardiaxot (http://www.innomed.hu/) használok már legalább 20 - 25 éve.

Számítógépes periferiaként - (Cardiax PC ECG), a visualIx adatbázisát (is) használva, (és az eltárolt görbével azt bővítve) kifogástalanul működik. A4-esre nyomtathatod. Az eltárolt görbéket összevetheted, tendenciákat követheted, fájlként is továbbíthatod. Gépi diagnozis ajánlata van, a számítható értékeket kiadja. Internetes frissítése folyamatos. Meglehet,van már modernebb, esetlegesen WiFis változata is. Az asztali készülékei között van bluetooth kapcsolattal bíró.

drbeata
Tuesday, February 12, 2013 4:21:09 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Originally Posted by: csgyula 

Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Tisztelt Fórumozók!

Használ valaki számítógépes EKG-t a programmal? Melyik vált be? Használ valaki WiFit hozzá? Segítségüket előre is köszönöm. Mező Beáta

HeartScreen 112 Clinic EKG készüléket használok, Innobase illezstőprogrammal és VisualIx illesztéssel. Nagyon jól bevált. Wifi-vel működő EKG-ról nem tudok, de lehet, hogy létezik.

Én HeartScreen 80G -s EKG használok a fenti programokkal. Szintén jól müködik.

Létezik Usb-vel és Wifivel működő EKG, bár a tapasztalatok alapján a Wifivel sokkal lassabb a a működése. Természetesen illesztehető a visualixdokihoz. A típusa CARDIAX 12 csatornás számítógépes EKG rendszer.

Cardiaxot (http://www.innomed.hu/) használok már legalább 20 - 25 éve.

Számítógépes periferiaként - (Cardiax PC ECG), a visualIx adatbázisát (is) használva, (és az eltárolt görbével azt bővítve) kifogástalanul működik. A4-esre nyomtathatod. Az eltárolt görbéket összevetheted, tendenciákat követheted, fájlként is továbbíthatod. Gépi diagnozis ajánlata van, a számítható értékeket kiadja. Internetes frissítése folyamatos. Meglehet,van már modernebb, esetlegesen WiFis változata is. Az asztali készülékei között van bluetooth kapcsolattal bíró.

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Mező Beáta

sbpanka
Wednesday, February 13, 2013 9:29:32 AM
Sziasztok, újabb fejlesztési szekírozásokkal állnék elő, ha lehetséges:

1. TP lezárásakor, ha megadom a vége napot, utalvány nyomtatásakor vegye át a már előzőleg beállított dátumot.

2. Új beteg felvételekor adjon további lehetőségeket a következők kitöltésére ugyan azon ablakban:

Anyja neve, Szül. hely. telefon, valamint egy alap esetben rögzített neg. státus felvétele.

3. Jogosítvány megújításakor, nem lehetne csak 1 x begépelni a korábbi jogsi számát? (mondjuk egyzserre két helyre írja be, vagy emelje át.

4. Hiányos TK listánál keresési-szűrési lehetőség megadása (Anyja neve, alapstatus hiányosságai, stb)

5. Azoknál a betegeknél, akiknek alapból nem készült törzskarton is jelölhesse a program pirossal páciensválasztáskor.

6. Kiemelt BNO-k ellátási ok beállítása, (mint kiemelt gyógyszerekhez BNO páosítása) és a már írt BNO kódoknál megjegyezhesse az ellátási okot.

7. beutaló írásakor Intézet kódolás mezőbe gépeléskor szövegrészletre keresen legalább a kiemeltek között - ne kelljen belépni. ( + a múltkori ötlet nagyon jó, hogy párosíthasa az a dott szakrendelés típusát - ha más nem, mi egy karbantartás során legalább a kiemelteket összepárosítjuk)

8. OK+ Végez gombot nem lehet összevonni?

9. Kiemelt gyógyszerek hány napi adag beállításának lehetősége.

Úgy eddig ennyit találtam ki. előre is köszönöm ezek megvizsgálását.

Szép napot !

Panka

palenkascs
Wednesday, February 13, 2013 9:39:41 AM
Originally Posted by: sbpanka 

1. TP lezárásakor, ha megadom a vége napot, utalvány nyomtatásakor vegye át a már előzőleg beállított dátumot.

2. Új beteg felvételekor adjon további lehetőségeket a következők kitöltésére ugyan azon ablakban:

Anyja neve, Szül. hely. telefon, valamint egy alap esetben rögzített neg. státus felvétele.

3. Jogosítvány megújításakor, nem lehetne csak 1 x begépelni a korábbi jogsi számát? (mondjuk egyzserre két helyre írja be, vagy emelje át.

4. Hiányos TK listánál keresési-szűrési lehetőség megadása (Anyja neve, alapstatus hiányosságai, stb)

5. Azoknál a betegeknél, akiknek alapból nem készült törzskarton is jelölhesse a program pirossal páciensválasztáskor.

6. Kiemelt BNO-k ellátási ok beállítása, (mint kiemelt gyógyszerekhez BNO páosítása) és a már írt BNO kódoknál megjegyezhesse az ellátási okot.

7. beutaló írásakor Intézet kódolás mezőbe gépeléskor szövegrészletre keresen legalább a kiemeltek között - ne kelljen belépni. ( + a múltkori ötlet nagyon jó, hogy párosíthasa az a dott szakrendelés típusát - ha más nem, mi egy karbantartás során legalább a kiemelteket összepárosítjuk)

8. OK+ Végez gombot nem lehet összevonni?

9. Kiemelt gyógyszerek hány napi adag beállításának lehetősége.

Úgy eddig ennyit találtam ki. előre is köszönöm ezek megvizsgálását.

Szép napot !

Panka

Köszönjük a sok hasznos javaslatot!

A fejlesztő kollégák megnézik az Ön által leírtakat, és megvizsgálják, hogy milyen lehetséges megoldásokat találnak.

Amennyiben ezekkel kapcsolatban esetleg kérdéseink merülnének fel, itt a fórumon fogjuk azokat feltenni!

gombaycsongor
Wednesday, February 13, 2013 3:01:26 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Én még a személyi igazolvány adatai rögzíthetőségének is nagyon-nagyon örülnék!

Kharon
Wednesday, February 13, 2013 3:59:53 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Én még a személyi igazolvány adatai rögzíthetőségének is nagyon-nagyon örülnék!

Köszönjük ezen javaslatot is! Továbbítottam a Fejlesztő kollégáknak, akik megvizsgálják a programba való beépíthetőségét, az előző javaslatokkal együtt.

Széll János
Wednesday, February 13, 2013 4:51:08 PM

Kedves Kolléga Úr!

Az ötlet az újabb vírusírtókkal nem rossz, de mi ezeken már (sajnos) túl vagyunk. A programot dec. végén vásároltam és január közepéig órákig állt a rendelés állandó lefagyások miatt, egyszer mégy a programot is újra kellett telepíteni. A Norton letiltotta a belépést, a Nod lefagyasztott, de lehet, hogy fordítva. Mióta ezeket letöröltük, nincs gond a programmal. Jelzem otthon és a nod-T előfizetem pár éve és soha semmi bajom nem volt vele. Az infomix program nem működött velük/mellettük.

Erre próbáltuk azt a számomra ismeretlen vírusírtót.

Újabb ötlete van még valakinek esetleg, hogy ne maradjon a gép védelem nélkül és az Xdoki is működjön?

Előre is hálás köszönet.

MB

Eset Smart Securitiy-t használok minden gond nélkül. Jól kell beállítani és akkor nincs vele gond. Ez a NOD32 új változata.

Kedves Kollega Úr!

NOD 32, Panda Sec. az InfoMix programokat"megfogja". A Microsoft Security Essentialsingyenesen letölthető program, nem lassítja a program működését, automatikusan frissít.

Azt nem tudom biztosan, hogy csak magán-felhasználó számára ingyenes-e?

Üdv'!

Szél J.

a sümegi végvár tövéből

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, February 13, 2013 4:56:44 PM
Originally Posted by: Széll János 

Kedves Kolléga Úr!

Az ötlet az újabb vírusírtókkal nem rossz, de mi ezeken már (sajnos) túl vagyunk. A programot dec. végén vásároltam és január közepéig órákig állt a rendelés állandó lefagyások miatt, egyszer mégy a programot is újra kellett telepíteni. A Norton letiltotta a belépést, a Nod lefagyasztott, de lehet, hogy fordítva. Mióta ezeket letöröltük, nincs gond a programmal. Jelzem otthon és a nod-T előfizetem pár éve és soha semmi bajom nem volt vele. Az infomix program nem működött velük/mellettük.

Újabb ötlete van még valakinek esetleg, hogy ne maradjon a gép védelem nélkül és az Xdoki is működjön?

Előre is hálás köszönet.

MB

Eset Smart Securitiy-t használok minden gond nélkül. Jól kell beállítani és akkor nincs vele gond. Ez a NOD32 új változata.

Kedves Kollega Úr!

NOD 32, Panda Sec. az InfoMix programokat"megfogja". A Microsoft Security Essentialsingyenesen letölthető program, nem lassítja a program működését, automatikusan frissít.

Üdv'!

Szél J.

a sümegi végvár tövéből

Microsoft web olda wrote:

A Microsoft Security Essentials 10 számítógéppel rendelkező kisvállalkozások számára is elérhető. Ha vállalatának 10-nél több számítógépe van, akkor használja a Microsoft System Center 2012 Endpoint Protection terméket.

dr.Kovács József
Thursday, February 14, 2013 6:21:35 AM
Originally Posted by: Széll János 

Kedves Kolléga Úr!

Előre is hálás köszönet.

MB

Kedves Kollega Úr!

Üdv'!

Szél J.

a sümegi végvár tövéből

Kedves Kolléga!

Nálam gond nélkül működik, egyáltalán nem lassít. Beállításokat lsd.2129 hozzászólásban. De egyébként mindenki válasszon olyan védelmi rendszert, ami neki megfelelő, csak használjon valamilyet.

dr.Kovács József
sbpanka
Thursday, February 14, 2013 10:56:19 AM
Sziasztok!

Csak nálam van gubanc, de gyűjtőből sorozat nyomtatáskor lefagy az egész mindenség, és csak ALT gombbal lép tovább. Eddig elfelejtettem, és pl tegnap többször is csak feladatkezelőből tudtam kilőni a programot, majd újra indítva programot, ilyenkor a beteg lapjára vsszalépve már a nyomtatás egy részét eltárolta, mintha kinyomtatta volna.

Következő frissítés megoldja ezt, vagy valami nálunk kreálódott adatbázis hiba van?

Előre is köszönöm!

Panka

Zsolticicaja
Thursday, February 14, 2013 1:48:03 PM
Nekem az lenne a kérdésem, hogy hol tudom beállítani, hogy az oltási értesítőket a gép felülről nyomtassa és ne az alsó tálcáról?

Nagyon zavaró, mikor tanácsadás van, és folyton cserélgetnem kell a lapokat ha oltási értesítőt nyomok kisebbre, ha beutalót írok akkor pedig nagyobbra.

Valaki tud segíteni? 🙂

rpetra
  • rpetra
Thursday, February 14, 2013 2:43:15 PM
Originally Posted by: Zsolticicaja 

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hol tudom beállítani, hogy az oltási értesítőket a gép felülről nyomtassa és ne az alsó tálcáról?

Nagyon zavaró, mikor tanácsadás van, és folyton cserélgetnem kell a lapokat ha oltási értesítőt nyomok kisebbre, ha beutalót írok akkor pedig nagyobbra.

Valaki tud segíteni? :)

Az oltási értesítő a Windowsban alapértelmezett nyomtató beállításokat használja, vagyis nem lehet külön állítani mint pl. a receptet.

A programban lehetőség van beállítani, hogy azoknál a nyomtatásoknál amelyek külön nem állíthatóak megjelenjen egy nyomtató választó ablak, ahol Ön megadhatja, hogy az adott nyomatás melyik nyomtató melyik tálcájára történjen.

Ennek beállításához indítsa el a visual Ixdoki programban a Rendszer / Alapbeállítások menüpontot. A megjelenő ablakban kattintson a Felhasználó fülre, ott válassza ki a Nyomtató választó ablak pontot, majd jelölje be az igen-t.

UserPostedImage

A beállítás érvénybe lépéséhez a visual Ixdoki újraindítása szükséges.

Ezután minden ilyen nyomtatásnál megjelenik az alábbi képernyő, ahol kiválaszthatja, hogy hová történjen a nyomtatás.

UserPostedImage

A másik megoldási lehetőség, hogy magában a windowsban módosítja a nyomtató beállításait (alapértelmezett nyomtató és tálca)

Ilona
  • Ilona
Friday, February 15, 2013 9:35:41 AM
[azta] Kijelöltem a betegnek 19 féle gyógyszert, majd a legutolsónak kijelölt mégsem kell... a töröl helyett automatikusan rákattintottam a "mégsem" gombra, ami az összes többit is kitörli. Már többször megjártam így... Ha megoldható, akkor a "mégsem" gombot más hova kellene elhelyezni, vagy kérdezzen rá...[elpirul]

Köszönöm szépen !

Kharon
Friday, February 15, 2013 10:15:40 AM
Originally Posted by: Ilona 

[azta] Kijelöltem a betegnek 19 féle gyógyszert, majd a legutolsónak kijelölt mégsem kell... a töröl helyett automatikusan rákattintottam a "mégsem" gombra, ami az összes többit is kitörli. Már többször megjártam így... Ha megoldható, akkor a "mégsem" gombot más hova kellene elhelyezni, vagy kérdezzen rá...[elpirul]

Köszönöm szépen !

Kérését továbbítottam a Fejlesztő kollégáknak. A program úgy fog módosulni, hogy a receptírás abalakról a Mégsem gombbal való kilépéskor figyelmeztetni fog, így elkerülhető lesz a fenti eset.

Köszönjük javaslatát!

Somogyi László
Friday, February 15, 2013 11:11:59 AM
Két témához, ami az utóbbi napokban felmerült itt.

Előre bocsájtom, nem reklámozni akarok, csak segíteni, olyan dolgokról lesz szó, amit kipróbáltam, működik évek óta rendelői környezetben, Infomix szoftverrel együtt.

1. Nyomtató: Epson B510DN

2. Vírusvédelem. Működő. F-Secure Internet Security.

Részletesen:

1. Epson B510DN

Ez nem lézer. Mégis eszméletlen gyors nyomtató, sebessége olyan, mint egy jobb lézeré, második éve ezzel megy a recept.

Ár maximum 90 ezer forint. (vigyázz, hol veszed, nagy a szórás) Tinta: eredeti, 100 ml, 4000 oldal, 12500 forint. Ez a nagyobbik adag tinta, évente egy kell, 15 ezer fölötti betegforgalom van, vegyes praxisban. Annak ellenére, hogy tintás, és gyors, a nyomtatás minősége nagyon jó, ha mást is akartok vele, nem csak egyszer használatos papírokat. Vonalkódot szépen, élesen olvashatóan csinálja. Alsó tálcára 250 recept biztos befér, elvileg 500 lapos, elakadás még nem volt. Felső adagoló, talán 150 lapos, ide szoktuk tenni az A4-et.

Plusz:

1.1 ez a nyomi színes, a színes tinták még a vele adott gyáriak, nem fogynak, értelemszerűen, de mégis ha kell valahová egy szebb dolog, akkor kapóra jön

1.2 Kétoldalas! Nem kell forgatnod a papírt hozzá, ha olyan kell.

1.3 Network. Hálózati nyomtató, magyarul akár egy switchre is dughatod hálózati kábellel és úgy szolgál ki több gépet is egyszerre. (tehát nem úgy, hogy egyik gépre dugva és megosztva, de úgy is lehet)

Mondom, van olyan gyors, mint az OKI és hasonló távol keletiek. A HP-k felejtősek. A lézerek nagy hibáját kiküszöböli ez az Epson, nevezetesen, hogy a szabványon kívüli recept méret miatt gyorsan tönkremehet a fényhenger (vagy egyáltalán fel se veszi a lapot)

Ezért az árért és üzemeltetési költségért szinte ingyen van!

http://tinyurl.com/ctosmfp  

2. F-Secure.

Kell hozzá jó gép, az igaz, ha az online védelmet és tűzfalat is használod benne, és miért pont azt ne használnád, az a lényege. Legalább 1 GB memória legyen. Olyan gépen, amin a win XP SP3 jól érzi magát és nem akadozik, azon jól működik és nem zavarja a munkát. Annál régebbi gépekre nem ajánlom.

Nem ingyenes. Nem is drága: 1000 forint + ÁFA egy hónapra az nem drága. A mögötte lévő szolgáltatásokhoz képest, amik bőven körözik az ingyeneseket.

Letölthető teljes értékű 30 napos verzió: www.2f.hu 

Bővebb információ, segítség: www.entiszoft.hu  (ott hivatkozhattok rám is, nincs belőle pénzem, de ismernek [felnez] )

TomposG
Friday, February 15, 2013 2:22:11 PM
Mai közlönyben jelent meg, hogy márciustól változnak a térítési díjak.

Tompos G.

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13023.pdf 

Ilona
  • Ilona
Friday, February 15, 2013 3:27:41 PM
A prg-ban van olyan listázási lehetőség, névszerint kiket utaltunk az elmúlt 3 héten belül pl. a Fül-Orr-Gégére ? (Ez most fontos lenne.)

Köszönöm szépen !

rpetra
  • rpetra
Friday, February 15, 2013 3:45:59 PM
Originally Posted by: Ilona 

A prg-ban van olyan listázási lehetőség, névszerint kiket utaltunk az elmúlt 3 héten belül pl. a Fül-Orr-Gégére ? (Ez most fontos lenne.)

Köszönöm szépen !

Az Ön által keresett listázó a Napitevékenység / Listák-Jelentések-Statisztikák / Beutalások összesítése menüpontban található. A megjelenő ablakban ki kell választani a keresett szakrendelést, megadni az időszakot és bejelölni a tételes listát.

UserPostedImage

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 19, 2013 8:22:08 AM
Az lenne a kérésem, hogy a TP-es heti jelentésekkel kapcsolatosan figyelmeztessen a program amennyiben annak elküldése elmarad.

Sajnos már megint sikerült el nem küldeni egyet és " Felhívom a figyelmét , hogy a 102/1995 (Vlll.25. ) Korm . rend. 14 & (1) szerint a heti jelentést naptári hetenként , az azt követő első munkanapon köteles Eg. Szak. és Szakell. osztályunkra megküldeni. " áll a dörgedelemben, amiből az is adódik, hogy mikor kellene felugrania a figyelmeztető postitnak.

Talán még az is hasznos lenne ha az elküldési dátum oszlop mellett a jelentés hetét is rögzítené.Ránézésre is észrevehető lenne valamely jelentés hiánya.

Tuesday, February 19, 2013 8:37:17 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Az lenne a kérésem, hogy a TP-es heti jelentésekkel kapcsolatosan figyelmeztessen a program amennyiben annak elküldése elmarad.

Sajnos már megint sikerült el nem küldeni egyet és " Felhívom a figyelmét , hogy a 102/1995 (Vlll.25. ) Korm . rend. 14 & (1) szerint a heti jelentést naptári hetenként , az azt követő első munkanapon köteles Eg. Szak. és Szakell. osztályunkra megküldeni. " áll a dörgedelemben, amiből az is adódik, hogy mikor kellene felugrania a figyelmeztető postitnak.

Talán még az is hasznos lenne ha az elküldési dátum oszlop mellett a jelentés hetét is rögzítené.Ránézésre is észrevehető lenne valamely jelentés hiánya.

csatlakozom az előttem szólóhoz. Tegnap 3 hetijelentést küldtem. Valahogy mindig elfelejtettem. Kicsit körülményes volt kikeresni, hogy mikortól nem küldtem a jelentést.

sanemet
Tuesday, February 19, 2013 8:48:04 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Két témához, ami az utóbbi napokban felmerült itt.

Előre bocsájtom, nem reklámozni akarok, csak segíteni, olyan dolgokról lesz szó, amit kipróbáltam, működik évek óta rendelői környezetben, Infomix szoftverrel együtt.

1. Nyomtató: Epson B510DN

2. Vírusvédelem. Működő. F-Secure Internet Security.

Részletesen:

1. Epson B510DN

Ez nem lézer. Mégis eszméletlen gyors nyomtató, sebessége olyan, mint egy jobb lézeré, második éve ezzel megy a recept.

Ár maximum 90 ezer forint. (vigyázz, hol veszed, nagy a szórás) Tinta: eredeti, 100 ml, 4000 oldal, 12500 forint. Ez a nagyobbik adag tinta, évente egy kell, 15 ezer fölötti betegforgalom van, vegyes praxisban. Annak ellenére, hogy tintás, és gyors, a nyomtatás minősége nagyon jó, ha mást is akartok vele, nem csak egyszer használatos papírokat. Vonalkódot szépen, élesen olvashatóan csinálja. Alsó tálcára 250 recept biztos befér, elvileg 500 lapos, elakadás még nem volt. Felső adagoló, talán 150 lapos, ide szoktuk tenni az A4-et.

Köszönöm a jónak tűnő segítséget!!

Lehet még egy kérdésem? Mennyi idő alatt nyom ki mondjuk 10 receptet, lemérhető lenne? Nekünk a Kyocerát kellene lecserélni, Oki-t nem szeretnénk, a talán egyedüliként gyors, lézeres egyik HP fajtát (ami szintén évek óta bírja a gyűrődést kollégámnál)már nem lehet kapni. Epsont emlegettem a nyomtatós szakemberünknek, de eddig elzárkózott tőle, mondván az alkatrészei jóval kevesebbet bírnak, mint a Kyocera. viszont a vonalkód előtti "rendszerben" kiválóan bírta az ősrégi Epsonunk.

Előre is köszönöm!

dr. Németh

sbpanka
Tuesday, February 19, 2013 8:49:06 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

csatlakozom az előttem szólóhoz. Tegnap 3 hetijelentést küldtem. Valahogy mindig elfelejtettem. Kicsit körülményes volt kikeresni, hogy mikortól nem küldtem a jelentést.

Egyébként én is elfelejtem, de egybként is, az aktuális jelentést mindig a következő hét szerda táján küldöm, mert sokan még variálnak, hogy mikor álltak vissza munkába. halomra küldhetném a korrekciós jelentéseket, ha hétfőn már küldeném rendelés előtt...

Ahhoz meg hogy tudjam mikor melyik hetet "felejetettem el", van egy papírlapom, 1-52-ig számokkal és húzogatom a már elküldötteket...

palenkascs
Tuesday, February 19, 2013 10:04:34 AM

Egyébként én is elfelejtem, de egybként is, az aktuális jelentést mindig a következő hét szerda táján küldöm, mert sokan még variálnak, hogy mikor álltak vissza munkába. halomra küldhetném a korrekciós jelentéseket, ha hétfőn már küldeném rendelés előtt...

Ahhoz meg hogy tudjam mikor melyik hetet "felejetettem el", van egy papírlapom, 1-52-ig számokkal és húzogatom a már elküldötteket...

Sajnos a kérésnek nem lehet eleget tenni a következő okok miatt:

A programmal a jelentések esedékességét beállított kódok alapján egy lekérdezésre küldött válasz eredményeként tudjuk jelezni, megjelenő üzenet formájában feltüntetni, viszont ez sajnos csak a havi jelentésekre igaz, éppen ezért nincs megoldva az általános figyelmeztető részben.

gombaycsongor
Tuesday, February 19, 2013 10:42:11 AM

A programmal a jelentések esedékességét beállított kódok alapján egy lekérdezésre küldött válasz eredményeként tudjuk jelezni, megjelenő üzenet formájában feltüntetni, viszont ez sajnos csak a havi jelentésekre igaz, éppen ezért nincs megoldva az általános figyelmeztető részben.

Ha nem az eJelentésre alapozottan ugrana fel hétfőnként a kérdés (Heti jelentést elküldte? I/N), mindaddig, amíg az IGEN válasz ki nem oltja - nem jelentene a feledékenységre megoldás?

sbpanka
Tuesday, February 19, 2013 11:02:33 AM
Újabb, mai egész friss kérésem lenne....

Ma volt táppénzes felülvizsgálatunk. Úgy emlékszem, korábban a kis ablakban nyíló lekérdezés görgethető volt.

ma új felülvizsgáló Főorvost kaptunk, és úgy tapasztaltam, mint vényíráskor, a megnyitott táppénz ellenőrzés ablak mellett semmi más nem kattintható, görgethető, pedig ma nagyon kellett volna.

( megjegyzem, vényíráskor is gyakran kellene legalább a lekérdezés, előző leletek, zárók aktívvá tétele. )

lehetésges valam megoldást kitalálni erre?

Előre is köszönöm és szép napot!

Panka

palenkascs
Tuesday, February 19, 2013 11:24:30 AM

Ma volt táppénzes felülvizsgálatunk. Úgy emlékszem, korábban a kis ablakban nyíló lekérdezés görgethető volt.

ma új felülvizsgáló Főorvost kaptunk, és úgy tapasztaltam, mint vényíráskor, a megnyitott táppénz ellenőrzés ablak mellett semmi más nem kattintható, görgethető, pedig ma nagyon kellett volna.

( megjegyzem, vényíráskor is gyakran kellene legalább a lekérdezés, előző leletek, zárók aktívvá tétele. )

Panka

Bizonyos ablakok csak kizárólagos módban nyílnak meg. Ez azt jelenti, hogy amíg abban a menüpontban dolgozunk, és nem zárjuk be azt akár ok vagy mégsem gombok segítségével, nem érhetünk el más menüpontot.

Ez azért van mert a megnyitott menüpont kitöltésétől függnek egyéb folyamatok, jelen esetben az ellenőrzés egy táppénzhez tartozik és ha el lehetne róla kattintani, akkor akár a hozzá tartozó táppénzt be is lehetne zárni, miközben az ahhoz tartozó ellenőrzés rögzíti.

sbpanka
Tuesday, February 19, 2013 12:10:26 PM

Panka

Bizonyos ablakok csak kizárólagos módban nyílnak meg. Ez azt jelenti, hogy amíg abban a menüpontban dolgozunk, és nem zárjuk be azt akár ok vagy mégsem gombok segítségével, nem érhetünk el más menüpontot.

Ez azért van mert a megnyitott menüpont kitöltésétől függnek egyéb folyamatok, jelen esetben az ellenőrzés egy táppénzhez tartozik és ha el lehetne róla kattintani, akkor akár a hozzá tartozó táppénzt be is lehetne zárni, miközben az ahhoz tartozó ellenőrzés rögzíti.

Én ezt értem, de eddig elérhető volt a lekérdezés görgetése ellenőrzés közben. Semilyen megoldás nem létezik? Amit addig beírtam szöveget újra kellet gépelnem ( elfelejtettem kilépés előtt Ctrl+ C- t nyomni) mert a doktorúr érdeklődött a korábi rögzített megjelenései és leletei felől az aktuális betegnek.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, February 19, 2013 12:21:34 PM

Szerintem meg megoldható : amikor elküldöm az adott heti jelentést azt a program az e-jelentéstől függetlenül is észleli mert az adtok lekérdezésekor e-jelentéstől függetlenül működik. Így tudja , hogy a 21,22,23, stb heti készült el.Ezt ( mármint,hogy hanyadik heti készült el ) csak valahol rögzítenie kellene és a hét kezdetekor ellenőriznie, hogy elkészült-e a következő heti . Ha nem, jelzést ad az elkészítésére.

palenkascs
Tuesday, February 19, 2013 12:26:19 PM

Panka

Én ezt értem, de eddig elérhető volt a lekérdezés görgetése ellenőrzés közben. Semilyen megoldás nem létezik? Amit addig beírtam szöveget újra kellet gépelnem ( elfelejtettem kilépés előtt Ctrl+ C- t nyomni) mert a doktorúr érdeklődött a korábi rögzített megjelenései és leletei felől az aktuális betegnek.

Melyik az a verzió, amelyben még elérhető volt a lekérdezés görgetése ellenőrzés közben?

palenkascs
Tuesday, February 19, 2013 1:01:31 PM
Jelentés beküldéséhez javasolt emlékeztető, figyelmeztető üzenet kapcsán:

Más lekérdezés ad vissza olyan eredményt, ami az esedékes jelentéseket mutatja, és megint más a beküldötteket. Ez utóbbi egyébként egy sokkal hosszabb folyamat. Megoldható úgy, ahogy Mile dr írta, de ilyen esetben ez várhatóan több 10 másodperces indulás lassulással járna minden esetben, hiszen az OEP-től kapott listát még hasonlítanunk kellene a dátumhoz. Ezen felül a lista csak a feldolgozott jelentéseket tartalmazza, tehát a leadás és a feldolgozás közötti időszakban, ami több óra is lehet, tévesen „riasztana” a visual.

Ami egy gyorsabb megoldás lehet, az a programból a beküldött jelentések figyelése, itt viszont csak azt tudjuk ellenőrizni, ahol nem csak a beküldés, hanem az érvényesítés is a programban történik.

Similar Topics
Users browsing this topic