T. Infomix !
Nemrég tértünk át a Ixnet-re , elég hamar megtanultunk vele dolgozni , sok praktikus megoldást is találtunk. Viszont van pár észrevételem is . Olyan funkciók, amelyek a Visual-ban nagyon hasznosak voltak és jól müködtek most a Ixnet-ben nem tudom jól hasznosítani . Pl.
1. Laborkérésnél a csoportok sorrendjét nem tudom változtatni csak a csoporton belüli vizsgálatok nevét . A korábban megszerkesztett , beállított megszokott logikus sorrend a csoportokonnál teljesen felborult és csak törölni vagy újat szerkeszteni enged .
2. Az elővett betegnél az utolsó vizsgálatok lekérdezésénél sem tudok a beállított szakrendelési vagy laborvizsgálatoknál sorrendet változtatni a karbantartásnál , szakrendelések és laborok vegyesen jelennek meg .Jó lenne ,ha csak a valóban megtörtént , rögzített vizsgálatok jelennének meg .
3.Az egérrel történő másolás , beillesztés funkciót csak részlegesen találtam meg , a postit és napi ellátásnál pl. nem müködik csak a billentyűs változat, pedig itt használtam eddig a leggyakrabban .
Szeretném megkérdezni , hogy ezen beállításokra van -e lehetőség az I xnet-ben is , mert a Visualban nagyon jól müküdtek és hasznosak voltak.
Köszönettel
Dr. Barkóczy Erzsébet
Tisztelt Dr. Barkóczy Erzsébet!
Köszönjük az észrevételeit, lenti sorokba igyekszem mind a 3 pontra részletes választ adni;
1.
Labor vizsgálati csoportok sorrendezésének utána kell járnom, így a megválaszolásig szíves türelmét kérem!
2.
Az 'Utolsó vizsgálati eredmények panel'-en lehetőség van a sorrendezés módosítására. Javaslom, hogy használja a dátum szerinti sorrendezést, így ha pl.: az adott szakrendeléshez/laborvizsgálathoz még nincs a pánciensnél eredmény rögzítve, úgy az üresen hagyott eredmények a lista végén lesznek, felül pedig a friss dátummal, csökkenő sorrendben. Dátum szerinti sorrendezéshez kattintson a panel 'Dátum' oszlopára, ismételt kattintással megfordíthatja a sorrendet.
3.
Vannak bizonyos szöveges mezők (legtöbbjük ilyen, mint pl a Háziorvosi ellátás Panasz, Status, stb...) melyeknél a jobb egérgomb a szöveges mezőhöz tartozó funkciót tölti be, így sajnos nincs lehetőség arra, hogy a másolás és beillesztés ezeknél egérrel történjen, így csak a ctrl+c ctrl+v billentyű parancsot tudom javasolni. Postitnál kivételesen működik a jobb egér gombos megoldás, mivel ott nem kötődik a jobb egérhez más lehetőség.