dr. Szemerédi László
Thursday, February 11, 2021 3:02:09 PM
Oops! Nagy volt az ablak, nem láttam a ceruzát! :-)

Más: néhány napja már kérdeztem: kb. két hete észlelem, hogy az EESZT panelban az EHR-leletek időbeli sorrendje megfordult, a frissek kerülnek alulra. Hiába fordítom meg a kis nyilacskával, nem jegyzi meg. A KAT bejegyzések jó sorrendben látszanak. Esetleg erre valamilyen megoldás?

Varga Sándor
Thursday, February 11, 2021 3:06:25 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Oops! Nagy volt az ablak, nem láttam a ceruzát! :-)

Más: néhány napja már kérdeztem: kb. két hete észlelem, hogy az EESZT panelban az EHR-leletek időbeli sorrendje megfordult, a frissek kerülnek alulra. Hiába fordítom meg a kis nyilacskával, nem jegyzi meg. A KAT bejegyzések jó sorrendben látszanak. Esetleg erre valamilyen megoldás?

Ennek egyenlőre nem tudjuk az okát, ezért nem kapott választ. Elnézést kérek

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Friday, February 12, 2021 10:10:46 AM
Ixnet.3.0.1 verzióban nem tudunk kábítószert felírni, =fentanyl tart tapasz 5x kiszeréle, a program mindenképpen 5 darabot akaor írni, nem engedi levinni 1-re, ez így 25 darab ... büntetendő! halálos, kérem segítségüket[azta]
Varga Sándor
Friday, February 12, 2021 10:21:58 AM
Originally Posted by: Sooky Barna dr. 

Ixnet.3.0.1 verzióban nem tudunk kábítószert felírni, =fentanyl tart tapasz 5x kiszeréle, a program mindenképpen 5 darabot akaor írni, nem engedi levinni 1-re, ez így 25 darab ... büntetendő! halálos, kérem segítségüket[azta]

Kedves doktorúr,

Kábítószereknél nem dobozzal, hanem 5 darabot írhat fel, a csomagolás nem bontható, ezért nem lehet kevesebbet felírni.

Ha a csomagolás 5 db tapaszt tartalmaz, akkor egy recepten, adagolástól függően 5-10-15 darab írható fel.

Ennek megfelelően kell mutatni az ellátottságot is, 5 db felírása, és napi 1 tapasz esetén pl. 5napra elegendő, 2 naponta 1 tapasz esetén 10 napra

UserPostedImage

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Friday, February 12, 2021 11:52:36 AM
köszönöm.

A probléma a következő : Az általam felírt DOLFORIN tapasz alapvetően 5x kiszerélsű "DOLFORIN 50 µg/óra transzdermális tapasz 5x " ebből kellene 1 darabot felírnom, tudom régen csak darabra írtuk, de ezek szerint változhatott a gyogyszerforma. ebből nem kell 5.. mert az már 25db tapasz

Varga Sándor
Friday, February 12, 2021 11:58:48 AM

köszönöm.

A probléma a következő : Az általam felírt DOLFORIN tapasz alapvetően 5x kiszerélsű "DOLFORIN 50 µg/óra transzdermális tapasz 5x " ebből kellene 1 darabot felírnom, tudom régen csak darabra írtuk, de ezek szerint változhatott a gyogyszerforma. ebből nem kell 5.. mert az már 25db tapasz

Kedves doktorúr,

Amikor kábítószerbek minősülő készítményt ír fel, minden esetben a csomagolásban található darabot írja fel, és nem egy csomagolással. Ezt a kábítószerek felírására és a vény felírásra vonatkozó rendeletek szabályozzák így. Vagyis, amikor a "DOLFORIN 50 µg/óra transzdermális tapasz 5x " készítményből 5 db-ot ír fel, akkor az 5 tapasz, és nem 5 doboz (25) tapasz. Ez nem változott az elmúlt években.

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Friday, February 12, 2021 1:10:20 PM
eddig én is így gondoltam de a patika most nem adja ki , mondván 25 db van felírva ...
Varga Sándor
Friday, February 12, 2021 1:24:12 PM

eddig én is így gondoltam de a patika most nem adja ki , mondván 25 db van felírva ...

A patikában nem Novodatás szoftvert használnak véletlenül? Ha igen, meg tudja kérni őket, hogy frissítsék a szoftverüket?

A múlt hét óta van ilyen probléma, de mi a Novodata fejlesztőitől azt az információt kaptuk, hogy frissítéssel megoldották ezt a problémát.

köszönöm

Varga Sándor
Sooky Barna dr.
Friday, February 12, 2021 2:20:08 PM
köszönöm beszélek velük sajnos már csak valószínűleg hétfőn.. nem érem el őket
Dr. Hanyecz Vince
Tuesday, February 16, 2021 4:31:30 PM
Originally Posted by: vargas 

Kérdezném, lehetne-e felvenni a COVID-oltásokat az oltási lapra? Később hasznos lehet tájékozódásul egy lista készítése, visszakereshetőség, stb hasonlóan az influ-oltáshoz. Köszönöm!

Off: Ahogy nézem, mindenkinek mindenhová mindig mindent azonnal többször is de még egyszer jelenteni kell.

Kedves doktorúr,

ma kerül fel az a verzió, amiben tudja már rögzíteni a COVID oltásokat is.

A jelen helyzet messze van influenza oltás "kezességétől" és a csoportos oltás felvitel itt is nagyon jó lenne, nem beszélve egy interfész az EESZT-be feltöltéshez.

Dr. Hanyecz Vince
Tuesday, February 16, 2021 4:38:15 PM
Recept gomb alatt recept újranyomtatás/törlés menüpontban az újranyomtatás nyomtatója nem látszik, az írja nem újranyomtatható, nem mai felírás, más által felírt recept. Néha szükség lenne rá, gyerekek, kábítószer... Elállítottam valamit ?
Varga Sándor
Tuesday, February 16, 2021 5:53:39 PM
Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

Kérdezném, lehetne-e felvenni a COVID-oltásokat az oltási lapra? Később hasznos lehet tájékozódásul egy lista készítése, visszakereshetőség, stb hasonlóan az influ-oltáshoz. Köszönöm!

Off: Ahogy nézem, mindenkinek mindenhová mindig mindent azonnal többször is de még egyszer jelenteni kell.

Kedves doktorúr,

ma kerül fel az a verzió, amiben tudja már rögzíteni a COVID oltásokat is.

A jelen helyzet messze van influenza oltás "kezességétől" és a csoportos oltás felvitel itt is nagyon jó lenne, nem beszélve egy interfész az EESZT-be feltöltéshez.

Kedves doktorúr,

A frissítésbe azt tudtuk beletenni, ami a rövid idő alatt biztonsággal elkészíthető volt. Mivel az oltások beadása az önök részéről elindult, azt tartottuk fontosnak, hogy az oltások alap adatainak rögzítését meg lehessen tenni. A jövő hétre tervezett verzióval további fejlesztések kerülnek majd be.

Az EESZT oldalán még nincs kiadott interfész az oltásokhoz, amint lesz, kapunk elkészítjük ezt a lehetőséget is.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, February 16, 2021 5:57:40 PM
Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

Recept gomb alatt recept újranyomtatás/törlés menüpontban az újranyomtatás nyomtatója nem látszik, az írja nem újranyomtatható, nem mai felírás, más által felírt recept. Néha szükség lenne rá, gyerekek, kábítószer... Elállítottam valamit ?

Újranyomtatni csak az ön által felírt eReceptek felírási igazolását lehet, addig, amíg a recepthez tartozó ellátást nem zárták be.

Más által felírt recepthez tartozó felírási igazolást, vagy magát a normál receptet is csak az nyomtathatja, aki azt eredetileg felírta.

Az eRecepteket, úgy tudom, felírási igazolás nélkül is kiadja a patika, a veszélyhelyzet alatt meghatalmazás sem kell hozzá, csak annak az adatai, aki kiváltja, és annak a TAJ száma, akinek a receptet felírták.

Varga Sándor
Dr. Hanyecz Vince
Tuesday, February 16, 2021 9:36:24 PM

Újranyomtatni csak az ön által felírt eReceptek felírási igazolását lehet, addig, amíg a recepthez tartozó ellátást nem zárták be.

Más által felírt recepthez tartozó felírási igazolást, vagy magát a normál receptet is csak az nyomtathatja, aki azt eredetileg felírta.

Az eRecepteket, úgy tudom, felírási igazolás nélkül is kiadja a patika, a veszélyhelyzet alatt meghatalmazás sem kell hozzá, csak annak az adatai, aki kiváltja, és annak a TAJ száma, akinek a receptet felírták.

Köszönöm, valóban már egyszer bezárt ellátás után volt!

TomposG
Wednesday, February 17, 2021 10:57:59 AM
Már próbáltuk használni a Páciens Portálon az Apnoe kérdőíveket de kiderült, hogy tulajdonképpen még tesztverzió. Ezért jelzem, hogy szerintem annyiban érdemes lenne módosítani, hogy átlag beteg nem tudja mi az a BMI és nem tudja neki menni a BMI értéke. Szerencsésebb lenne, ha a kérdőív testsúly és testmagasságot kérne és a háttérben számolna BMI-t. Ha papíron tölti ki a beteg akkor is mi szoktuk megmondani ezt az adatot.

Tompos G.

Varga Sándor
Wednesday, February 17, 2021 11:09:06 AM
Originally Posted by: TomposG 

Már próbáltuk használni a Páciens Portálon az Apnoe kérdőíveket de kiderült, hogy tulajdonképpen még tesztverzió. Ezért jelzem, hogy szerintem annyiban érdemes lenne módosítani, hogy átlag beteg nem tudja mi az a BMI és nem tudja neki menni a BMI értéke. Szerencsésebb lenne, ha a kérdőív testsúly és testmagasságot kérne és a háttérben számolna BMI-t. Ha papíron tölti ki a beteg akkor is mi szoktuk megmondani ezt az adatot.

Tompos G.

Köszönjük!

Varga Sándor
LNF
  • LNF
  • Kezdő (Szint 3)
Wednesday, February 17, 2021 1:05:41 PM
Érdeklődöm, hogy az új A4-es formátumú "Orvosi igazolás keresőképtelen állományról" elnevezésű táppénzes igazolást hogy lehet beállítani?

Literáti-Nagy Ferenc

Varga Sándor
Wednesday, February 17, 2021 1:24:40 PM
Originally Posted by: LNF 

Érdeklődöm, hogy az új A4-es formátumú "Orvosi igazolás keresőképtelen állományról" elnevezésű táppénzes igazolást hogy lehet beállítani?

Literáti-Nagy Ferenc

Kedves doktorúr,

A programban a táppénzes ablak beállításainál, amennyiben nincs engedélyezve (bekapcsolva) a 2021 előtti utalványformátumok használata opció, már csak az új, egységes formátumokat kínálja fel az Ixnet.

UserPostedImage

A nyomtatási méretet (A5/A4) a képen látható választékot lenyitva állíthatja be. A méret jobb oldalán található fogaskerék gombra kattintva a nyomtatót is kiválaszthatja a windows-ba feltelepített nyomtatók közül.

UserPostedImage

Varga Sándor
LNF
  • LNF
  • Kezdő (Szint 3)
Wednesday, February 17, 2021 1:33:34 PM
A NEAK által kiadott új nyomtatványhoz ez a forma nem használható.
LNF
  • LNF
  • Kezdő (Szint 3)
Wednesday, February 17, 2021 1:36:59 PM
Elküldöm az infomix@infomix.hu-ra.
Dr Rétei Ágnes
Thursday, February 18, 2021 12:00:44 PM
Oxygen+reductor és O2 palackcsere szakorvosi javaslatot nem tudom felvenni!

Mit tudunk tenni?

Varga Sándor
Thursday, February 18, 2021 12:12:19 PM
Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

Oxygen+reductor szakorvosi javaslatot nem tudom felvenni a th-s lapra!

Mit tudunk tenni?

Kedves doktornő,

kollégám hamarosan keresi, és segít a javaslatot felvenni.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Thursday, February 18, 2021 12:41:16 PM
Holnap délelőttre szeretném kérni a segítséget! 8-12-ig vagyunk.

Köszönöm: Kamocsay Gabriella

Dr Rétei Ágnes
Thursday, February 18, 2021 12:43:00 PM

Mit tudunk tenni?

Kedves doktornő,

Varga Sándor
Thursday, February 18, 2021 12:52:49 PM

Mit tudunk tenni?

Kedves doktornő,

Rendben, keresni fogjuk

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Friday, February 19, 2021 7:08:13 AM

Mit tudunk tenni?

Kedves doktornő,

Rendben, keresni fogjuk

Köszönöm, sikerült megoldani. Most reggel frissebb volt az agyam, mint tegnap a rendelés végén [felnez]

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, February 23, 2021 12:08:12 PM
Tudok-e több betegnek egyszerre email-t küldeni?
Varga Sándor
Tuesday, February 23, 2021 12:34:37 PM

Igen, több lehetőség is van erre. Az általános email küldésben több címzettet is megadhat.

Ezen felül számos listázó menüpontban van arra lehetőség, hogy a listában szereplőknek küldjön emailt, amennyiben a kartonon ki van töltve az email címük. Ilyen többek között az esedékes oltások, lejáró jogosítványok, vagy a paciens listák.

Azt érdemes szem előtt tartani az ilyen több címzetthez kiküldendő emailek esetén, hogy az ingyenes email szolgáltatók - gmail, freeamil, citromail stb. -, korlátozzák az egy időben, illetve egy napon kiküldhető emailek számát. Vagyis nem küldhető bármennyi.

Ebben segíthet a Paciens Portál modulunk, amivel híreket, információkat oszthat meg pacienseivel. Ezekről a regisztrált betegei értesítést kapnak, de nem "terheli" az ön által használt email fiók forgalmát.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Tuesday, February 23, 2021 12:39:46 PM

Igen, több lehetőség is van erre. Az általános email küldésben több címzettet is megadhat.

Ezen felül számos listázó menüpontban van arra lehetőség, hogy a listában szereplőknek küldjön emailt, amennyiben a kartonon ki van töltve az email címük. Ilyen többek között az esedékes oltások, lejáró jogosítványok, vagy a paciens listák.

Azt érdemes szem előtt tartani az ilyen több címzetthez kiküldendő emailek esetén, hogy az ingyenes email szolgáltatók - gmail, freeamil, citromail stb. -, korlátozzák az egy időben, illetve egy napon kiküldhető emailek számát. Vagyis nem küldhető bármennyi.

Ebben segíthet a Paciens Portál modulunk, amivel híreket, információkat oszthat meg pacienseivel. Ezekről a regisztrált betegei értesítést kapnak, de nem "terheli" az ön által használt email fiók forgalmát.

Köszönjük szépen!

LNF
  • LNF
  • Kezdő (Szint 3)
Tuesday, February 23, 2021 12:44:48 PM
A COVID-19 oltások listájából hiányzik az ASTRA-ZENECA!!!