Gál Andi
Wednesday, September 22, 2021 2:37:29 PM
Originally Posted by: Bogi 

Originally Posted by: vargas 

Egy ideje (lehet a hó eleji verzióváltás kapcsán) recept felírásnál nem számol automatikusan gyógyszerfogyást (hogy meddig elegendő). Nem tudom mi a szakneve [elpirul] "Számológép" helyett "ceruza" jel van, ilyenkor sokszor fantasztikus számok jönnek eredményül. Egyesével állítgatom vissza a "számológép"re. Van erre egyszerűbb megoldás?

Köszönöm

Ez a változás valóban verzióváltáshoz kötött. Több, számolható adagolású gyógyszer esetén a kiszerelés és a megadott adagolás esetén az ellátott napok száma meghaladta az EESZT által még elfogadott 180 napot. Az ilyen felírások esetén (pl. D vitamin cseppek) emiatt nem lehetett eReceptre felírni a gyógyszert.

A változás annyi, hogy ha egy számolható gyógyszert az adagolás melletti számológépre kattintva nem számolhatóra állítottak, akkor az ellátottság kézzel adható meg. A program megjegyzi, hogy mely gyógyszerek lettek ilyen módon felírva, és a következő felírásnál pacienstől függetlenül automatikusan nem számolhatóként kínálja fel a receptírást. Ha ez zavaró, visszaállíthatja számolhatóra, ahogyan írta, és akkor a következő felíráskor is számolhatóként fog megjelenni.

A lényeg, hogy minden beteg minden egyes gyógyszerénél manuálisan át kell állítani [duhos]

IxDokiban ugyanez a probléma. Távoli eléréssel sem tudtak rájönni, hogy mi okozhatja a problémát (1x sem léptük át a 180 napos felírást). Abban maradtunk, hogy figyeljem és próbálgassam. Na de mit? A gyógyszereket írni kell és sok esetben írogatom be újra a ˝számológépes˝ adagolást mindenhol, ahol már ezt akár többször is megtettem.

kantorm
Wednesday, September 22, 2021 3:22:51 PM
Originally Posted by: Gál Andi 

Egy ideje (lehet a hó eleji verzióváltás kapcsán) recept felírásnál nem számol automatikusan gyógyszerfogyást (hogy meddig elegendő). Nem tudom mi a szakneve [elpirul] "Számológép" helyett "ceruza" jel van, ilyenkor sokszor fantasztikus számok jönnek eredményül. Egyesével állítgatom vissza a "számológép"re. Van erre egyszerűbb megoldás?

Köszönöm

Ez a változás valóban verzióváltáshoz kötött. Több, számolható adagolású gyógyszer esetén a kiszerelés és a megadott adagolás esetén az ellátott napok száma meghaladta az EESZT által még elfogadott 180 napot. Az ilyen felírások esetén (pl. D vitamin cseppek) emiatt nem lehetett eReceptre felírni a gyógyszert.

A változás annyi, hogy ha egy számolható gyógyszert az adagolás melletti számológépre kattintva nem számolhatóra állítottak, akkor az ellátottság kézzel adható meg. A program megjegyzi, hogy mely gyógyszerek lettek ilyen módon felírva, és a következő felírásnál pacienstől függetlenül automatikusan nem számolhatóként kínálja fel a receptírást. Ha ez zavaró, visszaállíthatja számolhatóra, ahogyan írta, és akkor a következő felíráskor is számolhatóként fog megjelenni.

A lényeg, hogy minden beteg minden egyes gyógyszerénél manuálisan át kell állítani [duhos]

IxDokiban ugyanez a probléma. Távoli eléréssel sem tudtak rájönni, hogy mi okozhatja a problémát (1x sem léptük át a 180 napos felírást). Abban maradtunk, hogy figyeljem és próbálgassam. Na de mit? A gyógyszereket írni kell és sok esetben írogatom be újra a ˝számológépes˝ adagolást mindenhol, ahol már ezt akár többször is megtettem.

Tisztelt Gál Andi!

Próbáltam elérni Önöket telefonon, végül egy e-mailt küldtem el a további teendőkről Denke dr. címére.

Kérem olvassa el ahogy teheti, és a leírtaknak megfelelően megpróbáljuk kideríteni mi a jelenség oka.

Üdvözlettel:

K. Máté

TomposG
Thursday, September 23, 2021 10:08:18 AM
Néhány napon belül most már a harmadik betege mondta, hogy a páciens portálon nem tudott váltani a hozzárendelt családtagok között, csak magának tudott gyógyszerfelírást kezdeményezni. Olyan betegekről, van szó akik már egy ideje használják, tudják hogy működne.

Történt valami ez éritintő változás?

Tompos G.

Nagy Attila
Thursday, September 23, 2021 11:44:26 AM
Originally Posted by: TomposG 

Néhány napon belül most már a harmadik betege mondta, hogy a páciens portálon nem tudott váltani a hozzárendelt családtagok között, csak magának tudott gyógyszerfelírást kezdeményezni. Olyan betegekről, van szó akik már egy ideje használják, tudják hogy működne.

Történt valami ez éritintő változás?

Tompos G.

Tisztelt Tompos doktor!

A weboldalt frissíteni kell, a böngészőben a CTRL+F5-el, ilyenkor minden adatot újra tölt a böngésző.

Egy háttérben futó parancs változott meg ami a családtag választásra hat ki.

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, September 23, 2021 2:48:21 PM
Tisztelt Infomix !

EESZT csatlakozásban kérnénk egy kis segitséget. Tanusitvány már van, ágazati elméletileg aktiválva van. A rendszert kérném még hozzá igazitani. Ahogy idejük engedi 🙂. Előre is köszönöm. Kovács-Kléh, Ecser.

kantorm
Thursday, September 23, 2021 3:28:31 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

EESZT csatlakozásban kérnénk egy kis segitséget. Tanusitvány már van, ágazati elméletileg aktiválva van. A rendszert kérném még hozzá igazitani. Ahogy idejük engedi 🙂. Előre is köszönöm. Kovács-Kléh, Ecser.

Tisztelt Doktor Úr!

Ahogy a távoli elérés végén megbeszéltük, várjuk a jelentkezését miután sikerült az OKFŐ/NNK-val egyeztetni.

Üdvözlettel:

K. Máté

dr. Szemerédi László
Tuesday, September 28, 2021 7:29:48 AM
Apró kérdés:

Az általam létrehozott makrószövegek között (pl. a panasz vagy a status ablakban) pontosvessző jelenik meg. Be tudom valahol állítani, hogy ez eltűnjön (a beírás folyamatos legyen?)A "ceruzás" karbantartásban a szövegeim végén pont van.

Köszönettel: dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Tuesday, September 28, 2021 8:02:58 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Apró kérdés:

Az általam létrehozott makrószövegek között (pl. a panasz vagy a status ablakban) pontosvessző jelenik meg. Be tudom valahol állítani, hogy ez eltűnjön (a beírás folyamatos legyen?)A "ceruzás" karbantartásban a szövegeim végén pont van.

Kedves Doktorúr,

A ; az egyes szövegek elválasztása miatt kerül beemelésre.

Az automata keresés a szövegpanelben a beírt szöveg alapján jeleníti meg azokat a paneleket, amelyekben szerepel a gépelt karakter sorozat. Ahhoz, hogy csak a szabad szövegként beírtat keresse a panelek között, szükséges egy olyan karakter, ami elválasztja az előzőekben beemelt szövegtől, erre szolgál a ;. Enélkül csak az először beírt szöveget keresné a panelek között.

Nem tudom, ezt technikailag ki tudjuk-e váltani valami mással.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Tuesday, September 28, 2021 8:39:38 AM

Apró kérdés:

Kedves Doktorúr,

Az automata keresés a szövegpanelben a beírt szöveg alapján jeleníti meg azokat a paneleket, amelyekben szerepel a gépelt karakter sorozat. Ahhoz, hogy csak a szabad szövegként beírtat keresse a panelek között, szükséges egy olyan karakter, ami elválasztja az előzőekben beemelt szövegtől, erre szolgál a ;. Enélkül csak az először beírt szöveget keresné a panelek között.

Köszönöm, akkor persze nem éri meg a szöszölést. Én jobb egérrel jelenítem meg és választom ki az adott sablont. Még egy kérés: megoldható, hogy a receptlekérdezési buborékok néhány másodperc után automatikusan eltűnjenek és így "több helyünk" legyen a képernyőn?

Varga Sándor
Tuesday, September 28, 2021 9:00:15 AM

Apró kérdés:

Kedves Doktorúr,

Köszönöm, akkor persze nem éri meg a szöszölést. Én jobb egérrel jelenítem meg és választom ki az adott sablont. Még egy kérés: megoldható, hogy a receptlekérdezési buborékok néhány másodperc után automatikusan eltűnjenek és így "több helyünk" legyen a képernyőn?

Megbeszélem a fejlesztőkkel, hogy a megjelenés idejét valahogy beállíthatóvá tudjuk-e tenni.

Varga Sándor
kleh
  • kleh
Wednesday, September 29, 2021 4:49:17 PM
Tisztelt Infomix !

Program újra telepítést szeretnék, időpont egyeztetés miatt kérem jelezzenek vissza. Előre is köszönöm. Kovács-Kléh, Ecser.

kantorm
Thursday, September 30, 2021 8:52:38 AM

Tisztelt Infomix !

Program újra telepítést szeretnék, időpont egyeztetés miatt kérem jelezzenek vissza. Előre is köszönöm. Kovács-Kléh, Ecser.

Tisztelt Doktor Úr!

Telefonos egyeztetés alapján ma 15:00-ra lett beírva az újratelepítés. Egy remek kollégám keresni fogja!

Üdvözlettel:

K.Máté

kleh
  • kleh
Friday, October 1, 2021 8:57:12 AM
Tisztelt Infomix !

A covid oltás beadása kapcsán nincs valami lehetőség előre kitöltött oltási igazolás-kártya nyomtatására ? Köszönöm.

Varga Sándor
Friday, October 1, 2021 9:15:56 AM

Tisztelt Infomix !

A covid oltás beadása kapcsán nincs valami lehetőség előre kitöltött oltási igazolás-kártya nyomtatására ? Köszönöm.

Kedves doktorúr,

Az oltási lapon a COVID oltás adatait kitöltve, az oltóanyag melletti gombra kattintva készíthető el a kitöltött igazolás.

UserPostedImage

Az igazoláson a Paciens, az oltás, és a praxisban beadott oltás esetén az oltást végző EÜ szolgálat és orvos adatai is rákerülnek.

UserPostedImage

A 2. oltás esetén mindkét oltás nyomtatásra kerül.

3., emlékeztető oltásnál az Igazolás emlékeztető oltásról felirat alatt lehet a listából választani, és az ott található igazolás gombbal tudja nyomtatni.

Varga Sándor
TomposG
Friday, October 8, 2021 8:41:44 AM
Sajnos influenza figyelőszolgálatos lettem. Láttam, hogy a program segít de csak arra jöttem rá, hogy mely BNO kódokat figyeli szövődmény szempontjából. Azt szeretném kérdezni milyen BNO-t használjunk, hogy a influenza szerűeket is bekerüljenek a táblázatba. Nem akarok saját BNO tartományt megadni elég a program által biztosított.

Tompos G.

Varga Sándor
Friday, October 8, 2021 9:11:05 AM
Originally Posted by: TomposG 

Sajnos influenza figyelőszolgálatos lettem. Láttam, hogy a program segít de csak arra jöttem rá, hogy mely BNO kódokat figyeli szövődmény szempontjából. Azt szeretném kérdezni milyen BNO-t használjunk, hogy a influenza szerűeket is bekerüljenek a táblázatba. Nem akarok saját BNO tartományt megadni elég a program által biztosított.

Tompos G.

Kedves Doktor Úr,

A legegyszerűbb, ha az ellátás jelzőadatnál elérhető Influenza szerű megbetegedés lehetőséget használja. Ebben az esetben a programban elérhető BNO tartományt használja továbbra is, de a beírt BNO kódtól függetlenül megjelölheti az ilyen eseteket.

UserPostedImage

A jelentésben szövődményesnek azok az ellátások számítanak, melyekben az alábbi BNO-kódok valamelyike meg van jelölve, továbbá annak napján vagy a megelőző 2 hétben volt BNO szerint influenzás esete a betegnek.

Szövődmény BNO-kódok: H65-H68, J010-J019, J020-J029, J030-J039, J040-J069, J130-J189, J20-J22,

továbbá I01, I09, I301, I308, I309, I40, I410, I411, I412, I418, I514, G937

A jelentés elkészítésekor ha bejelöli az Influenza szerű megbetegedés opciót is, az így megjelölt ellátásokat is, akkor ezek az ellátások is beleszámolódnak a jelentésbe a BNO kóddal ellátott esetek mellett.

UserPostedImage

Varga Sándor
kleh
  • kleh
Friday, October 8, 2021 4:11:51 PM
Tisztelt Infomix !

Az utóbbi időszakban rendszeresen megakad a biztonsági mentés készítése, azzal az üzenettel, hogy a csatolt dokumentumok készítése közben hiba lépet fel (hol 4%, hol 19% hol 60% -ig jut el a gép). A jövő héten, ha lehet jelezzenek, hogy mit lehet tenni, hogy ne legyen ezzel gond.Köszönöm, Kovács-Kléh László, Ecser.

u.i. Ha héten nyújtott telefonos segítséget ezúton is köszönöm.

Varga Sándor
Friday, October 8, 2021 4:18:09 PM

Tisztelt Infomix !

Az utóbbi időszakban rendszeresen megakad a biztonsági mentés készítése, azzal az üzenettel, hogy a csatolt dokumentumok készítése közben hiba lépet fel (hol 4%, hol 19% hol 60% -ig jut el a gép). A jövő héten, ha lehet jelezzenek, hogy mit lehet tenni, hogy ne legyen ezzel gond.Köszönöm, Kovács-Kléh László, Ecser.

u.i. Ha héten nyújtott telefonos segítséget ezúton is köszönöm.

Kedves Doktor Úr,

egy táveléréssel megnéznénk a windows eseménynaplót, hogy a probléma okát ki tudjuk deríteni. Kérem emailben, telefonon, vagy a segíthetünk? gomb használatával jelezze mikor nem tartjuk fel a rendelést ezzel.

köszönöm

Varga Sándor
kleh
  • kleh
Friday, October 8, 2021 5:12:34 PM
Köszönöm ha ránéznek, már máskor is észleltem. Közbe átdugtam a külső winchestert egy másik usb kijáratba és ott rendben ment minden. Saját winchesterre mentve ugyan úgy nem akadt meg. Köszönöm így is, valamikor persze nézzük meg az esemény naplót hogy mi okozta ezt, többször 40%-nál állt meg, de mondom másik usb porton már nem csinálta.....Köszönöm így is. Majd jelzek. Köszönöm.
palenkascs
Tuesday, October 12, 2021 2:37:33 PM

Köszönöm ha ránéznek, már máskor is észleltem. Közbe átdugtam a külső winchestert egy másik usb kijáratba és ott rendben ment minden. Saját winchesterre mentve ugyan úgy nem akadt meg. Köszönöm így is, valamikor persze nézzük meg az esemény naplót hogy mi okozta ezt, többször 40%-nál állt meg, de mondom másik usb porton már nem csinálta.....Köszönöm így is. Majd jelzek. Köszönöm.

Távoli eléréssel megnéztük a problémát, azt tapasztaltuk, hogy ha az említett usb portra van csatlakoztatva a winchester, windows-ban történő másolás is sikertelen, illetve a windows által megjelenített 'Eszközök és meghajtók' felsorolásban véletlenszerűen látszódik/nem látszódik a winchester 2 partíciója, így egyértelmű, hogy az usb csatlakozóval lehet probléma, vagy esetleg az usb csatlakozóv sebessége és a winchester sebessége valahogyan nem fér össze (ez ténykeg csak személyes vélemény). Más usb port esetén kifogástalanúl működik.

Dr.Ghanem Niyaz
Tuesday, October 12, 2021 8:23:18 PM
Tisztelt Infomix!

Jelenleg 2 gépes hálózatot használunk és azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e az egészet szerverről működtetni? mert a laptopra telepített ixnetet szeretném használni otthonról, amikor nincs rendelés. Így nem kell a fő gépet bekapcsolva hagyni.

Ha van rá lehetőség akkor mik a feltételek, mire kell figyelni ? Önök tudnak eben segíteni?

köszönettel

Dr.Ghanem Niyaz, Záhony

Varga Sándor
Wednesday, October 13, 2021 7:41:11 AM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix!

Jelenleg 2 gépes hálózatot használunk és azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e az egészet szerverről működtetni? mert a laptopra telepített ixnetet szeretném használni otthonról, amikor nincs rendelés. Így nem kell a fő gépet bekapcsolva hagyni.

Ha van rá lehetőség akkor mik a feltételek, mire kell figyelni ? Önök tudnak eben segíteni?

köszönettel

Dr.Ghanem Niyaz, Záhony

Kedves Doktor Úr,

lehet ilyen módon is használni, kollégám keresni fogja ma, hogy a részleteket megbeszéljék.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Wednesday, October 13, 2021 9:11:43 AM
van arra lehetőség, hogy a MENTŐSÖK ÁLTAL VÉGZETT pozitív COVID-gyorstesztek eredményét feltöltsem az EESZT-be? Így kapna védettségi kártyát stb. A kat-ban látom, de a mentősök tesztjeinek gyártmányát stb. nem látom.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Wednesday, October 13, 2021 10:22:15 AM

van arra lehetőség, hogy a MENTŐSÖK ÁLTAL VÉGZETT pozitív COVID-gyorstesztek eredményét feltöltsem az EESZT-be? Így kapna védettségi kártyát stb. A kat-ban látom, de a mentősök tesztjeinek gyártmányát stb. nem látom.

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves Doktor Úr,

Az ön által rögzített és így beküldött COVID-gyorstesztek eredménye, az OKFÖ előírásai szerint, úgy kerül beküldésre a rendszereinkből, hogy azt a vizsgálatot, tesztet Ön végezte el. Ez, ahogy írta, a KAT bejegyzés részeként küldhető be az ellátó rendelés és orvos nevében.

Ha a mentők által feltöltött KAT bejegyzést látja, akkor ez ehhez tartozó COVID-gyorstesztek eredményét, az EESZT által erre kialakított lekérdezéssel nézheti meg. Ehhez az EESZT panelen található RAPID gombra kell kattintani.

Az MLABOR gombra a mikrobiológiai laborokban végzett és EESZT-be feltöltött vizsgálatok eredményei érhetők el, ha van ilyen a paciensnek.

UserPostedImage

Varga Sándor
medicinke
Wednesday, October 13, 2021 10:55:44 AM
Új beteg felvételénél látok egy kapcsolót, hogy ne ellenőrizzen egyezést.

Nem lehetne ehelyett, hogy csak TAJ-t ellenőrizzen?

A név és születési ellenőrzés állandóan talál egyezést, ez inkább gát, mint segítség, de a csak TAJ ellenőrzés hasznos lenne, és nem bombázna állandóan álegyezésekkel.

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, October 13, 2021 11:33:10 AM
Originally Posted by: medicinke 

A név és születési ellenőrzés állandóan talál egyezést, ez inkább gát, mint segítség, de a csak TAJ ellenőrzés hasznos lenne, és nem bombázna állandóan álegyezésekkel.

TÁMOGATOM!!!

Varga Sándor
Wednesday, October 13, 2021 2:33:49 PM

Originally Posted by: medicinke 

TÁMOGATOM!!!

Kedves Medicinke és Bogi,

Fejlesztőkkel megbeszéltem. Keresünk rá megoldást.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Thursday, October 14, 2021 11:38:38 AM
T. Infomix! T. Varga Sándor!

Alábbi hardverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Mostanában úgy találjuk, hogy hosszabb listák betöltésekor (pl páciens korábbi kórtörténet betöltés) 2-3 másodpercet várni kell, ami mintha kicsit hosszabb lenne mint megszokott, illetve örülnénk, ha ezen tudnánk gyorsítani. A program szempontjából lehetne-e valamelyik hardver összetevőn javítani, ami esetleg gyorsulást eredményezne?

Windows 10-et használunk 64 bites

Processzor i7 4790-es 4 magos Ht-s gyakorlatilag unatkozik

memória: 2x4 Gbyte viszont csak 21%-on használt általában

Lemez: Samsung 860 Pro SSD 36%-ban tele

videokártya: Radeon HD 7900

Üdvözlettel: Dr Bakos János

Nagy Tamás
Thursday, October 14, 2021 2:28:28 PM
Originally Posted by: Bakos J 

Alábbi hardverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Mostanában úgy találjuk, hogy hosszabb listák betöltésekor (pl páciens korábbi kórtörténet betöltés) 2-3 másodpercet várni kell, ami mintha kicsit hosszabb lenne mint megszokott, illetve örülnénk, ha ezen tudnánk gyorsítani. A program szempontjából lehetne-e valamelyik hardver összetevőn javítani, ami esetleg gyorsulást eredményezne?

Tisztelt Bakos János!

Hardver szempontjából esetleg egy NVMe SSD meghajtó az, amivel egy kis gyorsulást lehetne elérni.

Szoftveres szempontból érdemes lenne megpróbálkozni az adatbázis kompatibilitási szint beállításával (ha ez még korábban nem lett beállítva), majd ennek beállítása után az Index frissítést kell még lefuttatni.

UserPostedImage

Azt is érdemes lenne ellenőrizni, hogy a kórtörténetes ablakokon mennyire van beállítva a megjelenített utolsó esetek száma. Ha itt túl nagy szám van beállítva, az okozhatja az ablak lassabb betöltését.

UserPostedImage

Bakos J
  • Bakos J
Friday, October 15, 2021 12:02:18 PM
Originally Posted by: Nagy Tamás 

Originally Posted by: Bakos J 

Tisztelt Bakos János!

Hardver szempontjából esetleg egy NVMe SSD meghajtó az, amivel egy kis gyorsulást lehetne elérni.

Szoftveres szempontból érdemes lenne megpróbálkozni az adatbázis kompatibilitási szint beállításával (ha ez még korábban nem lett beállítva), majd ennek beállítása után az Index frissítést kell még lefuttatni.

UserPostedImage

Azt is érdemes lenne ellenőrizni, hogy a kórtörténetes ablakokon mennyire van beállítva a megjelenített utolsó esetek száma. Ha itt túl nagy szám van beállítva, az okozhatja az ablak lassabb betöltését.

UserPostedImage

Tisztelt Nagy Tamás!

A kompatibilitási szint beállítása a következő hibát eredményezte:

ALTER DATABASE IxNet SET COMPATIBILITY_LEVEL = 120;

Cannot open database "IxNet" requested by the login. The login failed.

Login failed for user 'sa'.

Az aktuális parancs súlyos hibát eredményezett. Az eredmények (ha vannak) nem használhatók fel.

Ilyenkor mi a teendő?

Dr Bakos