A Karbantartás Tervező formátumok / Vény tervező menüpontban meg kellene próbálni egy új vényformátumot létrehozni. Itt a betölt gombbal töltsük be a formátumot, majd a jobb oldalt található Formátum mezőben válasszuk ki az "Egyedi"-t. A Formátum mező mellett található nyomtató gombra kattintva megadható egyedi lapméret. Ki kellene próbálni, hogy amelyik lapmérettel sikerült a Wordben kinyomtatni a receptet, azzal működik-e a visual Ixdoki alól is.
Amennyiben a beállítással kapcsolatban további segítségre, információra lenne szüksége, kérem hívja a központi számaink valamelyikét!
No végre sikerült nyomtatásra bírni, ha nem is ezzel a mérettel, hanem a nálam magyarul "állapot"-nak fordított formátummal a(zt hiszem angolul US Statement) 140x216 méretre. Mindenki happy, csak éppen most nincs vonalkód.
A vény tervező jobb felső sarkában állítható a vonalkód eltolás. ha minden egyéb jó helyre nyomtatódik, akkor ezt kell -2 -re állítani. A beállított papírméretnél a nyomtató által használt margó miatt nem kerül nyomtatásra a vonalkód, erre megoldás ez a beállítás.
Másik történetem, nyomtatótól független. Csak a közösség okulása miatt írom le:
Új gépet vettem, ne mondjam, mekkora meló az átköltözés, még úgy is, hogy a javát magam végeztem. Plussz az önök szervíz költsége. A visual viszont ezen a gépen túl lassú lett. Nem is érdekel miért, kitaláltam, hogy beruházok egy SSD-re. Felhívtam Önöket, mégis megkérdezem, hogy ha tükrözöm a mostani gép meghajtóját az új SSD-re, vajon újra kell-e telepíteni a visual-t. (Mivel az költség ugye.) A kolléga nem tudta fejből, megkérdezte, és azt válaszolta, hogy sajnos igen, újra kell telepíteni a visual-t bár jó hír, hogy ez 1 hónapon belül ingyenes. Furcsáltam is kicsit, hogy ha a Windows meg az összes program változatlanul fut tovább, az új helyen, akkor a visual miért nem, de mindegy.
Üzenem a kollegának, hogy nem kell újra telepíteni a Visual-t. És ezzel együtt mindenkinek, aki nincs megelégedve a gépe sebességével. Vegyen egy 128 Gbyte-os SSD-t az bőven elég a rendelőbe, kb 20-25 ezer forint. Ingyenes programmal egyszerűen át lehet tükrözni az összes mindent a gépről az SSD-re kb 20 perces munka, és a gép megtáltosodik. Nem viccelek a Windows 8-10 másodperc alatt tölt be! A visual vágja az adatokat a képernyőre, várni semmire nem kell. Gyógyszertörzs betöltése tizedmásodperc.
Remélem segít másnak is a story. Üdvözlettel: dr Bakos
Az SSD-t mi is támogatjuk, mivel valóban jelentősen megnöveli a gép sebességét. Az általunk ajánlott új számítógépek már ilyen meghajtóval is rendelkeznek.
A meglévő merevlemez másolásával viszont érdemes nagyon körültekintően bánni. Ez a teljes windowst másolja, ami tartalmazza az összes hardver eszköz és feltelepített program windows bejegyzését. Szakemberek ezt a módszert csak biztonsági mentésként, vagy teljesen azonos hardver kiépítésű, nagy számú géppark telepítésénél használják.
Ha a jelenlegi rendszer meghajtó adatainak mérete nagyobb, mint az új SSD mérete adavesztéssel jár.
Megváltozott hardver elemek esetén hosszútávon nem csak a windows működése lehet instabil, de a másolás előtt érdemes tájékozódni a számítógépen található programok licenceiről is. Mi az aminek a másolása a gyártó/forgalmazó által engedélyezett. Szükséges-e a telepítés módosítása, vagy a beállítások megváltoztatása a megfelelő működéshez?
A visual a bekapcsolt modulok és illesztések használatánál is működhet hibásan ilyen esetben, hiszen az adatok nem ott vannak, és nem úgy tárolódnak, mint az eredeti telepítéskor. Hogy az adatok biztonságban legyenek, ne utólag hetek múlva derüljön ki, hogy valami nem jól működik, ezért javaslom, hogy nézesse át a gépet valamelyik kollégámmal.
Hogy egy hardver elem cseréje ne okozzon közvetlen a telepítés után újabb plusz költséget, ezért vállaljuk azt, hogy ilyen esetben egy hónapon belül táveléréssel díjmentesen telepítjük fel, állítjuk be újra a rendszerünket. Ha az új hardvert tőlünk vásárolja telepítési díjat már a gép cseréjekor sem kérünk.
Edited by user
Tuesday, July 15, 2014 3:52:21 PM
|
Reason: elírás javítása