Zsolticicaja
Tuesday, September 12, 2017 12:09:44 PM
Sajnos nem érkezik meg az OEPtől a kódom a táppénzes heti jelentésre... mit tudok csinálni?? Norton vírusírtó lett a gépre telepítve majd eltávolítva és borított mindent. A rendszer többi része már helyre lett állítva, de a kóddal nem boldogulok. Valakinek ötlet??
dr. Szemerédi László
Wednesday, September 13, 2017 9:59:50 AM
Szeretnék kérdezni:

IxNet-et használunk néhány hónapja. A Kecskeméti Megyei Kórház néhány napja új informatikai rendszerre tért át - mostantól MedWorks-öt használ. Az eddigi rendszer kapcsán az érkeztetett laborleleteink a "Laboreredmények" közé kerültek, lehetett kórosnak megjelölni az egyes vizsgálatokat. Az új rendszerrel viszont szöveges leletként érkeznek, és a "hozott leletekbe" tárolódnak. Hogyan tudom átállítani, hogy ismét a "Laborleletekhez" tárolódjon? Itt is lesz/van lehetőség kórosnak megjelölni az adott vizsgálatot? - pl. vércukor, koleszterin, stb

Köszönöm a választ.

medicinke
Wednesday, September 13, 2017 10:29:52 AM
Labor beutalókon szeretnék annyi módosítani, hogy a vizsgálatok nagyobb méretben legyenek (labor kéri).

Az Alap A5 fekvő alsó-t használom.

Lehet ezt módosítani, vagy ez alapján újat létrehozni?

A régi beutalóink megvannak és módosíthatóak, de azokból elindulva nagyon macerás lenne.

A módosítható formátumok között nem láttam a fentit.

Köszönöm

Varga Sándor
Wednesday, September 13, 2017 12:25:14 PM
Originally Posted by: szemeredilaszlo@t-online.hu 

Szeretnék kérdezni:

IxNet-et használunk néhány hónapja. A Kecskeméti Megyei Kórház néhány napja új informatikai rendszerre tért át - mostantól MedWorks-öt használ. Az eddigi rendszer kapcsán az érkeztetett laborleleteink a "Laboreredmények" közé kerültek, lehetett kórosnak megjelölni az egyes vizsgálatokat. Az új rendszerrel viszont szöveges leletként érkeznek, és a "hozott leletekbe" tárolódnak. Hogyan tudom átállítani, hogy ismét a "Laborleletekhez" tárolódjon? Itt is lesz/van lehetőség kórosnak megjelölni az adott vizsgálatot? - pl. vércukor, koleszterin, stb

Köszönöm a választ.

Az emedworks rendszerrel is van működő kommunikáció a programunkban. A használathoz új szolgáltatót kell felvenni a programba, és az adatokat beállítani. Ezt követően a régihez hasonlóan vizsgálatonként érkeztethető egy labor lelet. Kérem hívja az ügyfélszolgálatunkat, segítünk beállítani.

Varga Sándor
BalatoniK
Wednesday, September 13, 2017 1:47:14 PM
Originally Posted by: medicinke 

Labor beutalókon szeretnék annyi módosítani, hogy a vizsgálatok nagyobb méretben legyenek (labor kéri).

A régi beutalóink megvannak és módosíthatóak, de azokból elindulva nagyon macerás lenne.

Köszönöm

Tisztelt Doktor Úr!

Igen, de az eredeti formátum nem módosítható.

A laborkérés ablak formátum választás mezőnél lehetőség van egy úgy nevezett "ALAP A5 Fekvő (Nagybetűs)" formátumot választani. Esetleg tessék ezt kipróbálni.

Monday, September 25, 2017 3:20:42 PM
T. Programozók!

A szedett gyógyszerek panelban megjelölt, gyógyszerek elől nem tűnik el a pipa, annak ellenére, hogy azok kinyomtatásra kerültek. Ez így nagyon zavaró. Kérem ennek javítását.

Sári László
Tuesday, September 26, 2017 8:53:53 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

T. Programozók!

A szedett gyógyszerek panelban megjelölt, gyógyszerek elől nem tűnik el a pipa, annak ellenére, hogy azok kinyomtatásra kerültek. Ez így nagyon zavaró. Kérem ennek javítását.

Köszönjük az észrevételt. A hónap elején kikerülő verzióba már nem, de október folyamán kikerülő köztes verzióba javítva lesz.

Monday, October 2, 2017 3:25:52 PM
Október 2-től indul az ezévi influenza figyelő szolgálat, s ennek megfelelően október 9-én az első jelentés leadása is. A nyomtatványon viszont még az előző szezon adatai szerepelnek!
Varga Sándor
Monday, October 2, 2017 4:22:47 PM

Október 2-től indul az ezévi influenza figyelő szolgálat, s ennek megfelelően október 9-én az első jelentés leadása is. A nyomtatványon viszont még az előző szezon adatai szerepelnek!

Az elmúlt években ehhez kaptunk egy excel táblát, ami tartalmazta a jelentendő adatokat. Miden évben picit mást. Ha ebből most is van új, azt kérem küldje el nekünk.

Varga Sándor
Monday, October 2, 2017 8:20:03 PM
Originally Posted by: vargas 

Az elmúlt években ehhez kaptunk egy excel táblát, ami tartalmazta a jelentendő adatokat. Miden évben picit mást. Ha ebből most is van új, azt kérem küldje el nekünk.

Mellékelten küldöm a táblázatot és a mellékelt levelet.

Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, October 3, 2017 7:23:07 AM

Originally Posted by: vargas 

Mellékelten küldöm a táblázatot és a mellékelt levelet.

Nagyon köszönjük, nézzük! Igyekszünk minél gyorsabban elkészíteni s eljuttatni felhasználóinkhoz!

kleh
  • kleh
Tuesday, October 17, 2017 10:47:26 AM
korábban kértük, hogy a beutalók fejlécébe kerüljön be a születési hely is. A labor kéri....Sikerült ezt már megoldani? Köszönettel, Kovács-Kléh, Ecser.
medicinke
Tuesday, October 17, 2017 7:57:07 PM
Originally Posted by: BalatoniK 

Köszönöm

Tisztelt Doktor Úr!

Igen, de az eredeti formátum nem módosítható.

A laborkérés ablak formátum választás mezőnél lehetőség van egy úgy nevezett "ALAP A5 Fekvő (Nagybetűs)" formátumot választani. Esetleg tessék ezt kipróbálni.

Igen, csak akkor az egész nagy lesz, és nem fér el A5 papíron. Elég lenne csak a név, TAJ és a kért vizsgálatok felnagyítva.

Olyat nem lehet, hogy az eredeti formátumot megnyitom é más néven mentem, és csak a fenti adatmezőket nagyítom meg?

medicinke
Tuesday, October 17, 2017 7:58:29 PM
Az infolapon az alapbetegségek úgy tűnik teljesen random sorrendben jelennek meg. Régebben ez időrendbe rendezett volt.

Vissza lehetne ezt esetleg állítani?

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Wednesday, October 18, 2017 9:36:42 AM
Originally Posted by: kleh 

korábban kértük, hogy a beutalók fejlécébe kerüljön be a születési hely is. A labor kéri....Sikerült ezt már megoldani? Köszönettel, Kovács-Kléh, Ecser.

Terveink szerint az október végi verzióba kerül bele. Köszönjük türelmét, sajnos az EESZT-vel kapcsolatos munkák nagyon lekötik a kapacitásunkat.

palenkascs
Wednesday, October 18, 2017 9:46:22 AM

Az infolapon az alapbetegségek úgy tűnik teljesen random sorrendben jelennek meg. Régebben ez időrendbe rendezett volt.

Vissza lehetne ezt esetleg állítani?

Egyeztetek a fejlesztő kollégákkal az észrevétele kapcsán, addig is szíves türelmét kérem, Köszönöm!

Zsolt50
Monday, October 30, 2017 8:06:20 PM
T. Infomix!

Fontolóra van véve egy visal ixdokiról való váltás Ixnet-re.

Informatikai szempontból szeretném megkérdezni az alábbiakat:

- az adatállomány átkonvertálható-e

- a program főablak és az al ablakok kezelése/átméretezése átgondoltabb vagy ugyanaz mint az Ixdokinál (gyakorlatilag ott kizárólag 1-2 felbontás mellett lehet egyáltalán használni a programot)

- létezik-e demó változat

- hozott leletet továbbra is kizárólag TIF-ben tárol a program

Válaszukat előre is köszönöm.

Gabi
  • Gabi
Tuesday, October 31, 2017 7:54:40 AM
Originally Posted by: Zsolt50 

T. Infomix!

Fontolóra van véve egy visal ixdokiról való váltás Ixnet-re.

Informatikai szempontból szeretném megkérdezni az alábbiakat:

- az adatállomány átkonvertálható-e

- a program főablak és az al ablakok kezelése/átméretezése átgondoltabb vagy ugyanaz mint az Ixdokinál (gyakorlatilag ott kizárólag 1-2 felbontás mellett lehet egyáltalán használni a programot)

- létezik-e demó változat

- hozott leletet továbbra is kizárólag TIF-ben tárol a program

Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Zsolt50,

Röviden válaszolok:

- igen, minden adat maradéktalanul átkerül

- igen mert mást technológián alapul

- a hírlevelekben vannak részletes videók http://www.ixnet.hu/news/news_171004.html#1  kérem nyissa meg a képernyő bal oldalán lévő "előző hírlevelek" fület

- nem, bármilyen szabványos formátumú kép, hang

medicinke
Friday, November 3, 2017 3:22:55 PM
A típus napi tevékenységek szerkesztésénél a sorrendet hiába állítom be, a karbantartásból kilépve visszaáll a lista a létrehozás dátuma szerinti sorrendre.

Így mindig az utoljára létrehozott típus tevékenység van felül. Mivel a gyakrabban használtakat hoztam létre először, így azok elbújnak a sor végén.

Kérhetek ide egy kis gyógyítást?

kleh
  • kleh
Friday, November 3, 2017 3:31:01 PM
Tisztelt Infomix !

Szeretnék régebbi scannelt dokumentumokat törölni vagy egy külön mappába tenni a gépen ( mivel egy rossz beállítás miatt túl sok helyet foglalnak) de nem tudom hova vannak ezek elraktározva. Ixdokiban még megtaláltam.... Elárulnák, hogy honnan varázsoljam elő ezeket. Köszönettel, Kovács-Kléh, Ecser.

lugosimaria
Friday, November 3, 2017 3:33:36 PM
Egyetértek. Ebben programmódosításra lenne szükség.
Varga Sándor
Friday, November 3, 2017 4:44:33 PM

A típus napi tevékenységek szerkesztésénél a sorrendet hiába állítom be, a karbantartásból kilépve visszaáll a lista a létrehozás dátuma szerinti sorrendre.

Így mindig az utoljára létrehozott típus tevékenység van felül. Mivel a gyakrabban használtakat hoztam létre először, így azok elbújnak a sor végén.

Kérhetek ide egy kis gyógyítást?

Természetesen igen.

Ellenőriztem, az én teszt rendszeremben persze olyan sorrendben jelennek meg a típusellátások, ahogyan beállítom. Valami helyi adat gond lesz.

Ha nem okoz problémát, még pár nap türelmet szeretnénk kérni. Amikor vége a november eleji jelentés időszaknak, tehát valamikor jövő hét vége felé tudnánk ránézni távolival, ha az jó.

Varga Sándor
Bacskai Mária
Sunday, November 5, 2017 9:30:28 AM
Tisztelt Infomix!

Néhány hete tértünk át az Ixnetre, bőszen tanuljuk a használatát, de már most van néhány problémánk.

A legnagyobb gond, hogy a jelentések küldésekor nem másolja be automatikusan az érvényesítő kódokat, kézzel kell átmásolnunk.

A Visualból átmásolt laborpaneljeim random sorrendben, ömlesztve kerültek át és nem tudom szerkeszteni a mostani lista sorrendjét, legalább ABC-sorrendbe v. még jobb lenne, ha tetszőleges sorrendbe tudnék rendezni.

Néhány helyen (napi tev. BNO, beutaló írás) a BNO beírása mellett az ellátás indoka gyorsan bevihető szám beírásával, de pl receptírásnál nem - lehetne esetleg itt is? Illetve szakorvosi javaslat bevitelénél is gyorsabb lenne, mint egérrel piszmogni.

Rp.írásnál nekem túl kicsik a gyógyszerlista szűrésére szolgáló pöttyök, és messze is vannak az adagolás-paneltől, a fél képernyőt át kell szántani az egérrel, hogy odakattintsak- nem lehetne a rp. előnézet inkább a jobb szélen?

Rp.írásnál hiába látom a képernyőn vmelyik gyógyszertörzset/listát, külön be kell kattintani a törzsbe vagy a keresőablakba, hogy gépeléssel kereshessek- nem lehetne ezen a képernyőn automatikusan gépelve keresni? Tulajdonképpen az a problémám, hogy rengeteget kell használni az egeret.

Az Ixnet keresések (betegnév, gyógyszernév) nem tűrik a gépelési hibákat, ilyenkor nem hoz be semmit, a Visual az elütés helyéig felhozta a listákat, gyorsabb volt így a használata.

Saját szerkesztésű laborbeutalót használok, a Visualban a laborkéréseket oszlopba lehetett rendezni, itt ömlesztve jönnek. Lehetne-e rendezni ismét?

Ha az EESZT-elmebaj lecsengett 🙂 kérem, ezekkel is foglalkozzanak. Köszönettel: Bacskai Mária

K Bálint
Monday, November 6, 2017 8:41:45 AM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Tisztelt Infomix!

Néhány hete tértünk át az Ixnetre, bőszen tanuljuk a használatát, de már most van néhány problémánk.

A legnagyobb gond, hogy a jelentések küldésekor nem másolja be automatikusan az érvényesítő kódokat, kézzel kell átmásolnunk.

A Visualból átmásolt laborpaneljeim random sorrendben, ömlesztve kerültek át és nem tudom szerkeszteni a mostani lista sorrendjét, legalább ABC-sorrendbe v. még jobb lenne, ha tetszőleges sorrendbe tudnék rendezni.

Néhány helyen (napi tev. BNO, beutaló írás) a BNO beírása mellett az ellátás indoka gyorsan bevihető szám beírásával, de pl receptírásnál nem - lehetne esetleg itt is? Illetve szakorvosi javaslat bevitelénél is gyorsabb lenne, mint egérrel piszmogni.

Rp.írásnál nekem túl kicsik a gyógyszerlista szűrésére szolgáló pöttyök, és messze is vannak az adagolás-paneltől, a fél képernyőt át kell szántani az egérrel, hogy odakattintsak- nem lehetne a rp. előnézet inkább a jobb szélen?

Rp.írásnál hiába látom a képernyőn vmelyik gyógyszertörzset/listát, külön be kell kattintani a törzsbe vagy a keresőablakba, hogy gépeléssel kereshessek- nem lehetne ezen a képernyőn automatikusan gépelve keresni? Tulajdonképpen az a problémám, hogy rengeteget kell használni az egeret.

Az Ixnet keresések (betegnév, gyógyszernév) nem tűrik a gépelési hibákat, ilyenkor nem hoz be semmit, a Visual az elütés helyéig felhozta a listákat, gyorsabb volt így a használata.

Saját szerkesztésű laborbeutalót használok, a Visualban a laborkéréseket oszlopba lehetett rendezni, itt ömlesztve jönnek. Lehetne-e rendezni ismét?

Ha az EESZT-elmebaj lecsengett 🙂 kérem, ezekkel is foglalkozzanak. Köszönettel: Bacskai Mária

A jelentés beküldésénél az e-mail érkeztetés panel kinn van az ablakon?

A többi javaslatát továbbítottam a fejlesztő kollégák felé, megnézik, hogy megoldhatók-e a kérések.

Bacskai Mária
Monday, November 6, 2017 2:21:55 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Tisztelt Infomix!

A jelentés beküldésénél az e-mail érkeztetés panel kinn van az ablakon?

A többi javaslatát továbbítottam a fejlesztő kollégák felé, megnézik, hogy megoldhatók-e a kérések.

Igaza van, bezártuk a panelt.

Ma viszont az asszisztens gépéről egyáltalán nem tudtuk elküldeni a heti jelentést, a következő hibaüzenet volt:

Ismeretlen okból nem tud feljelentkezni az Ejelentés szerverére! A következő DLL betöltése sikertelen: "libejelentes.dll". Érvénytelen hozzáférés memóriahelyhez (A kivétel HRESULT-értéke: 0x800703E6)

Ez mit jelent?

A másik gép tudott csatlakozni, arról küldtük el végül.

Bacskai Mária
Monday, November 6, 2017 9:15:44 PM
Ixnet, beutalóírás:

automatikusan ki van pipálva az időpontkérés (ami nyilván még nem működik). Nem lehetne ezt a beállításoknál egyelőre kikapcsolni, hogy ne kelljen minden beutalónál egyenként kivenni a pipát?

Beutalóírásnál, ha adott szakrendelésre korábbi beutalót akarom beemelni és módosítani, ez időnként működik, máskor meg nem.

Dr.Ghanem Niyaz
Wednesday, November 8, 2017 10:57:33 AM
Tisztelt Infomix !

Kérem szépen javítani a gyermekindikátor pontok közül a Colecalciferol ATC kódját, mert a NEAK már nem fogadja a Vigantolt mert nem támogatott, helyette az Eurovit D-vitamin 1x20 ml-t és az Innophyarma D3-vitamin 1x30 ml.-t támogatja és figyeli indikátorként !

Ennek az ATC : VO6D

A TTT kódja : 230814245 és

230813095

Köszönettel !

Dr.Ghanem Niyaz

Gyermekorvos

Záhony

Gabi
  • Gabi
Wednesday, November 8, 2017 10:59:53 AM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix !

Kérem szépen javítani a gyermekindikátor pontok közül a Colecalciferol ATC kódját, mert a NEAK már nem fogadja a Vigantolt mert nem támogatott, helyette az Eurovit D-vitamin 1x20 ml-t és az Innophyarma D3-vitamin 1x30 ml.-t támogatja és figyeli indikátorként !

Ennek az ATC : VO6D

A TTT kódja : 230814245 és

230813095

Köszönettel !

Dr.Ghanem Niyaz

Gyermekorvos

Záhony

Köszönjük szépen vettük és nézzük!

Bacskai Mária
Wednesday, November 8, 2017 12:28:38 PM
Ixnet, 3 hete telepítettük.

Az asszisztensnő gépéről indítva a rp. nyomtatást, a szakorvosi javaslatos készítményekről rendszeresen lekapja az eü.emelt v. eü.kiemelt támogatást, holott érvényes szakorvosi javaslata van a betegnek. Ha a hibát észrevesszük, ismét kinyitva már jól nyomtatja ki, de kellemetlen, ha a patikából jön vissza a beteg emiatt. Ma eü. emelt helyett eü.kiemeltre nyomtatott egy inzulint, pedig a szakorvosi javaslat helyesen volt beírva.

Az orvosi gépről nyomtatva nem csinál ilyeneket.

Hol tudok korábbi metrikus adatokat (testsúly, vérnyomások) megnézni? Nem lelem sehol.

Az infolapon megjeleníthető laborvizsgálatok úgy látom, nem szerkeszthetőek. Szeretnénk INR-t is ide betenni (a protrombin más érték, nem tudom, egyáltalán használja-e még valaki).

A laborbeutalón a BNO megnevezés nélkül nyomtatódik, a szakrendeléses beutalókon megnevezéssel- ezt lehetne-e választhatóvá tenni.

Múlt heti kellemetlen meglepetés volt, hogy több beteget is kiírtunk táppénzről, a heti táppénzes jelentés listájában nem is voltak benne, de a beteget megnyitva, még aktív volt a táppénz, nem zárta le a gép, ezeket még egyszer le kellett zárni. Nem tudom, más tapasztalt-e ilyet.

csgyula
Wednesday, November 8, 2017 2:09:54 PM

Ixnet, 3 hete telepítettük.

Az asszisztensnő gépéről indítva a rp. nyomtatást, a szakorvosi javaslatos készítményekről rendszeresen lekapja az eü.emelt v. eü.kiemelt támogatást, holott érvényes szakorvosi javaslata van a betegnek. Ha a hibát észrevesszük, ismét kinyitva már jól nyomtatja ki, de kellemetlen, ha a patikából jön vissza a beteg emiatt. Ma eü. emelt helyett eü.kiemeltre nyomtatott egy inzulint, pedig a szakorvosi javaslat helyesen volt beírva.

Az orvosi gépről nyomtatva nem csinál ilyeneket.

Kérem a probléma tisztázása érdekében egyeztessen a központi számon (06-1-214-5063)egy távelérési időpontot.

Hol tudok korábbi metrikus adatokat (testsúly, vérnyomások) megnézni? Nem lelem sehol.

A háziorvosi ellátás ablakban a jelzőadat ablak bal sarka mellett található kis színes nyomógombra való kattintással tudja lekérdezni.

Az infolapon megjeleníthető laborvizsgálatok úgy látom, nem szerkeszthetőek. Szeretnénk INR-t is ide betenni (a protrombin más érték, nem tudom, egyáltalán használja-e még valaki).

Szerkeszthető kiválasztott páciens mellett,az infolapon utolsó vizsgálatok ablak jobb felső sarkában található beállítások gomb (fogaskerék) megnyomása után a labor fülön kitudja választani a megfelelő labor vizsgálatokat.

A laborbeutalón a BNO megnevezés nélkül nyomtatódik, a szakrendeléses beutalókon megnevezéssel- ezt lehetne-e választhatóvá tenni.

A laborkérő jobb felső részén található "Beállítások" lenyitása után a nyomtatás szekció alatt pipálja ki a diagnózis megnevezés nyomtatása előtt a kockát.

Múlt heti kellemetlen meglepetés volt, hogy több beteget is kiírtunk táppénzről, a heti táppénzes jelentés listájában nem is voltak benne, de a beteget megnyitva, még aktív volt a táppénz, nem zárta le a gép, ezeket még egyszer le kellett zárni. Nem tudom, más tapasztalt-e ilyet.

Ilyen tapasztalatom még nem volt. Azóta rendben van a heti jelentés?