Kedves Kollégák!
Nálam továbbra sem sikerült még addig se eljutni, hogy az EESZT Ágazati portálon aktiválódjunk, tehát az e-kapuról sem tudjuk a WSL tanúsítványt megigényelni, ami az alap lenne az összes további csatlakozáshoz meg beállításhoz, továbbra is elérhetetlenek. Pár fontos infót kaptam viszont közben, amit jó tudni:
- Az még hagyján h orvosi, felírási oldalról döcögősen, de főleg sehogy se működik a dolog, vagyishogy igazából csak a nov.01. előtti munkamenet üzembiztos. Fontos tudni, h szakmai fórumokon elhangzott, h egyelőre nyugodtan dolgozhatunk a bevált módon, ESZT tér meg sz.ig.bedugás és olvasás nélkül is, mert nincs semmi szankció (egyelőre) belengetve.
- A még nagyobb gond a patikai oldalon van, (amiről mi orvosként ugye nem is tudunk), ahol totális a csőd, ami miatt a patikák hivatalosan is ki lettek értesítve, hogy dec. 15-ig nyugodtan használják a régi rendszert, sőt, lehetőleg főleg azt, mert ott még ennyire se bírja a rendszer a terhelést. Visszaállva az eddigi rendszerükre pedig kifejezetten az a megterhelő nekik, ha már újfajta, 3. vonalkódos recepttel állít be a kuncsaft, mert ezesetben még plusz adatot kell nekik ott bevinni kézzel a régi, bevált receptekhez képest.
Szóval sztem egyelőre ne kapkodjunk, dolgozzunk úgy, ahogy eddig, várjunk arra hogy a rendszer álljon rendben össze, és ha majd ez mind megvan, plusz a terhelést is el fogja bírni üzembiztosan, akkor is elég lesz felcsatlakoznunk és eszerint dolgoznunk. Ennek amint kiderült, rendeletileg semmi akadálya.
Nehéz időszakot megélő informatikusaink meg az EESZT-sek pedig hátha előrébb jutnak a dologgal ha mi se izgulunk félelmünkben annyira, és nem zaklatjuk meg reklamáljuk őket agyon lépten-nyomon.
Én legalábbis ezt fogom egyelőre tenni a normális napi betegellátás meg receptírás érdekében.
Üdvözlettel: Dr Stadler András háziorvos