T. Infomix!
Péntek délután a gép előtt ülve, amíg vártam, hogy a teljes mentés lefusson, azon gondolkodtam, hogy lehetne ezt a napi biztonsági mentést valahogy automatikusan megoldani. Mivel biztonsági mentés szükséges, ez nem kérdés, viszont ez az a klasszikus feladat, amit mindig ugyanúgy csinálunk, tehát a gép el tudná végezni egyedül is. (Most, ha kézzel mentek, az ixnet központ elindításától, bejelentkezéstől 11-et klikkelek az egérrel mire végzek. Minden nap.)
A probléma:
1, A teljes mentés csatolt (scannelt) dokumentumokkal nekem kb 5 Gbyte. Ezt nem kéne, csak egy héten egyszer, mondjuk pénteken lementeni (teljes mentés), de a forgalmi adatokat minden nap kellene menteni, esetleg az aznap scannelt leletekkel (napi mentés). Az automatikus mentésben ezt így nem lehet beállítani, mivel csak egyféle mentést tudok csinálni automatikusan.
2, Én speciel NAS-ra mentek, ami a helyi hálózaton van, de menthetnék felhőbe vagy más internetes tárhelyre is (tudom ez szabálytalan), tehát jó lenne a mentés modulban, ha beállítható lenne az ftp mentés beállításának lehetősége.
Tehát ami hiányzik:
- többféle mentés beállítása a hét napjaira (napi, vagy teljes)
- ftp szerver megadásának lehetősége (felhasználónév, jelszó hitelesítéssel)
- nem ártana, ha ki tudná kapcsolni a gépet, ha végzett.
Mindezt meg tudná csinálni külső ingyenes program is, (pl Kobian backup), de akkor ehhez kellene egy szakember által ellenőrzőtt beállítási séma, ami a helyes mentést garantálja. Pl hogy a program melyik részét, melyik könyvtárat mentsük és miyen módon. (Teljes, incrementális időbélyeges stb mentés) Ezek a beállítások azért egy egyszerű felhasználónak már nem egyértelműek.
Üdvözlettel: Dr Bakos János