medicinke
Wednesday, July 4, 2018 9:17:21 AM
A visszarendelésnél a felírt gyógyszerek ellátottsága alapján történő visszarendelést csak én nem tudom használni?

A gombon az első recept kiválthatósági dátuma van (07.06.), nem az ellátottsági, kattintva látszik az összes recept, de kiválasztani nem lehet másikat.

Gondolom itt az ellátottságnak kellene inkább látszania, nem a felírásnak?

Kattintásra az adott dátumra ugrana a program, vagy ez csak tájékoztató?

FMilan
Wednesday, July 4, 2018 12:30:38 PM
Originally Posted by: medicinke 

Originally Posted by: FMilan 

Véletlenül kinyomtattunk egy receptet BNO nélkül, amit azóta ki is váltott a beteg az EESZT alapján.

Így törölni, és újraírni nem merném.

Hogyan tudok utólag BNO-t bevinni a recepthez, hogy a havi jelentésben nem legyen hiba?

A kartont hiába veszem elő, az aznapi dátummal.

Köszönöm

Ez támogatott készítmény volt, esetleg nem támogatott? BNO hiányzik, esetleg csak a BNO-nál az ellátás oka?

Köszönöm

Támogatott készítmény volt, a BNO is hiányzik.

A havi jelentésnél látszik, hogy hol a hiány, csak ott nem lehet beleírni.

A kolléga az egyeztetett távoli elérés alkalmával meg fogja ezt is nézni.

FMilan
Wednesday, July 4, 2018 12:38:05 PM

A visszarendelésnél a felírt gyógyszerek ellátottsága alapján történő visszarendelést csak én nem tudom használni?

A gombon az első recept kiválthatósági dátuma van (07.06.), nem az ellátottsági, kattintva látszik az összes recept, de kiválasztani nem lehet másikat.

A gombon a felírt, és még gyógyszerrel ellátott receptek ellátottsági dátumai közül a legközelebbi szerepel, tehát valószínűleg azért van adott napi dátum, mert van olyan felírt receptje, amellyel a mai napig van ellátva.

Igen, ez csak tájékoztatú jellegű adat, amely azt mutatja hogy várhatóan mikor kell leghamarabb a páciensnek receptet írni, tehát emiatt mikorra érdemes őt visszarendelni.

medicinke
Friday, July 6, 2018 11:01:43 AM

A gombon a felírt, és még gyógyszerrel ellátott receptek ellátottsági dátumai közül a legközelebbi szerepel, tehát valószínűleg azért van adott napi dátum, mert van olyan felírt receptje, amellyel a mai napig van ellátva.

Igen, ez csak tájékoztatú jellegű adat, amely azt mutatja hogy várhatóan mikor kell leghamarabb a páciensnek receptet írni, tehát emiatt mikorra érdemes őt visszarendelni.

Értem, köszönöm.

Azt hittem oda is ugrik, a dátumra, de így is segítség.

dr.Kovács József
Friday, July 6, 2018 12:15:34 PM

Értem, köszönöm.

Azt hittem oda is ugrik, a dátumra, de így is segítség.

Nem igazán működik jól, mert ha mondjuk felírok három hónapra gyógyszert, akkor is a régi dátumot mutatja. A Visualban jó volt.

dr.Kovács József
medicinke
Thursday, July 12, 2018 6:17:55 PM
A laborvizsgálati csoportokat kérhetnénk, hogy rendezhető sorrendűek legyenek?

Plusz a beutalás, laborkérésnél a típusbeutalás ne írja felül a választott vizsgálatokat és a BNO-t.

dr.Kovács József
Friday, July 13, 2018 9:15:46 AM
Két problémát észleltem:

1. A fonyódi kommunikáció megint nem működik.

2. Az egyik betegnél a tevékenység mezőbe a következő szöveg került: "Aktil duo 2x875mg. Kontroll sz.e. Igazolás: 2018.04.25.-04.27." ????

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, July 13, 2018 10:07:59 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Két problémát észleltem:

1. A fonyódi kommunikáció megint nem működik.

2. Az egyik betegnél a tevékenység mezőbe a következő szöveg került: "Aktil duo 2x875mg. Kontroll sz.e. Igazolás: 2018.04.25.-04.27." ????

Fonyódi kommunikáció megjavult, most működik.

Viszont észleltem még egy másik problémát: valsartan miatt folyamatos gyógyszercsere zajlik. A terápiás lapon történő csere során történt, hogy valsocardot cseréltem valsacorra és lefuttattam az összes terápiás lapon néhány napja. Ma találtam egy beteget, akinél a terápiás lapon valsocard volt, de nem szedire állítva. A csere következményeként bekerült a terápiás lapjára egy valsacor aktív gyógyszerként. Ez így veszélyes, főleg ha rutinból nyomjuk a receptet a terápiás lapról !!!

dr.Kovács József
Böjtösné Judit
Thursday, July 19, 2018 9:45:04 AM
Szép napot!

Betegszállítási utalványt szerettem volna rendszerből nyomtatni, de a beteg sem időre, sem sürgősséggel nem küldhető. A sürgősséghez a legördülőbe lehetne egy nem sürgős, vagy nincs menüpontot varázsolni? Akkor tudnám használni is, ha már van.

Köszönettel: Böjtösné Judit

Varga Sándor
Thursday, July 19, 2018 10:51:37 AM
Originally Posted by: Böjtösné Judit 

Szép napot!

Betegszállítási utalványt szerettem volna rendszerből nyomtatni, de a beteg sem időre, sem sürgősséggel nem küldhető. A sürgősséghez a legördülőbe lehetne egy nem sürgős, vagy nincs menüpontot varázsolni? Akkor tudnám használni is, ha már van.

Köszönettel: Böjtösné Judit

Kedves Judit,

Köszönjük az észrevételt. Jelenleg az ilyen esetekben kérem hagyja üresen a sürgősség adatot, a betegszállítási utalvány így is nyomtatható. A fejlesztőknek jeleztem, hogy a listában legyen egy üres sor, hogy ha már kiválasztott valamit, azt legyen lehetősége üresre állítani.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, July 24, 2018 11:17:28 AM
T.Infomix!

Szeretnénk megtudni, hogy az előjegyzési modulban lehet-e napokat manuálisan "szabadságosra" állítani, hogy oda véletlenül se jegyezzünk elő beteget? Úgy gondolom, mint pl a augusztus 20.-a hétfő, ami végig piros a munkaszüneti nap mivolta miatt.

Köszönettel: Dr Bakos János

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, July 24, 2018 1:44:26 PM
Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

Szeretnénk megtudni, hogy az előjegyzési modulban lehet-e napokat manuálisan "szabadságosra" állítani, hogy oda véletlenül se jegyezzünk elő beteget? Úgy gondolom, mint pl a augusztus 20.-a hétfő, ami végig piros a munkaszüneti nap mivolta miatt.

Köszönettel: Dr Bakos János

Nem tudom, jól értem-e a problémát. A Karbantartás / Naptár-Előjegyzés / Előjegyzési naptár karbantartása menüpontban, ahol a munkaidő beosztást is kell megadni, lehet felvenni szabadnapokat, ill. többnapos szabadságokat is.

Előjegyzési naptár karbantartása.png You have insufficient rights to see the content.

Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, July 25, 2018 8:42:25 AM
Köszönöm szépen, ez lett volna a kérdés.
Bakos J
  • Bakos J
Friday, July 27, 2018 12:55:25 PM
T. Infomix!

Péntek délután a gép előtt ülve, amíg vártam, hogy a teljes mentés lefusson, azon gondolkodtam, hogy lehetne ezt a napi biztonsági mentést valahogy automatikusan megoldani. Mivel biztonsági mentés szükséges, ez nem kérdés, viszont ez az a klasszikus feladat, amit mindig ugyanúgy csinálunk, tehát a gép el tudná végezni egyedül is. (Most, ha kézzel mentek, az ixnet központ elindításától, bejelentkezéstől 11-et klikkelek az egérrel mire végzek. Minden nap.)

A probléma:

1, A teljes mentés csatolt (scannelt) dokumentumokkal nekem kb 5 Gbyte. Ezt nem kéne, csak egy héten egyszer, mondjuk pénteken lementeni (teljes mentés), de a forgalmi adatokat minden nap kellene menteni, esetleg az aznap scannelt leletekkel (napi mentés). Az automatikus mentésben ezt így nem lehet beállítani, mivel csak egyféle mentést tudok csinálni automatikusan.

2, Én speciel NAS-ra mentek, ami a helyi hálózaton van, de menthetnék felhőbe vagy más internetes tárhelyre is (tudom ez szabálytalan), tehát jó lenne a mentés modulban, ha beállítható lenne az ftp mentés beállításának lehetősége.

Tehát ami hiányzik:

- többféle mentés beállítása a hét napjaira (napi, vagy teljes)

- ftp szerver megadásának lehetősége (felhasználónév, jelszó hitelesítéssel)

- nem ártana, ha ki tudná kapcsolni a gépet, ha végzett.

Mindezt meg tudná csinálni külső ingyenes program is, (pl Kobian backup), de akkor ehhez kellene egy szakember által ellenőrzőtt beállítási séma, ami a helyes mentést garantálja. Pl hogy a program melyik részét, melyik könyvtárat mentsük és miyen módon. (Teljes, incrementális időbélyeges stb mentés) Ezek a beállítások azért egy egyszerű felhasználónak már nem egyértelműek.

Üdvözlettel: Dr Bakos János

Varga Sándor
Friday, July 27, 2018 1:43:28 PM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Péntek délután a gép előtt ülve, amíg vártam, hogy a teljes mentés lefusson, azon gondolkodtam, hogy lehetne ezt a napi biztonsági mentést valahogy automatikusan megoldani. Mivel biztonsági mentés szükséges, ez nem kérdés, viszont ez az a klasszikus feladat, amit mindig ugyanúgy csinálunk, tehát a gép el tudná végezni egyedül is. (Most, ha kézzel mentek, az ixnet központ elindításától, bejelentkezéstől 11-et klikkelek az egérrel mire végzek. Minden nap.)

A probléma:

1, A teljes mentés csatolt (scannelt) dokumentumokkal nekem kb 5 Gbyte. Ezt nem kéne, csak egy héten egyszer, mondjuk pénteken lementeni (teljes mentés), de a forgalmi adatokat minden nap kellene menteni, esetleg az aznap scannelt leletekkel (napi mentés). Az automatikus mentésben ezt így nem lehet beállítani, mivel csak egyféle mentést tudok csinálni automatikusan.

2, Én speciel NAS-ra mentek, ami a helyi hálózaton van, de menthetnék felhőbe vagy más internetes tárhelyre is (tudom ez szabálytalan), tehát jó lenne a mentés modulban, ha beállítható lenne az ftp mentés beállításának lehetősége.

Tehát ami hiányzik:

- többféle mentés beállítása a hét napjaira (napi, vagy teljes)

- ftp szerver megadásának lehetősége (felhasználónév, jelszó hitelesítéssel)

- nem ártana, ha ki tudná kapcsolni a gépet, ha végzett.

Mindezt meg tudná csinálni külső ingyenes program is, (pl Kobian backup), de akkor ehhez kellene egy szakember által ellenőrzőtt beállítási séma, ami a helyes mentést garantálja. Pl hogy a program melyik részét, melyik könyvtárat mentsük és miyen módon. (Teljes, incrementális időbélyeges stb mentés) Ezek a beállítások azért egy egyszerű felhasználónak már nem egyértelműek.

Üdvözlettel: Dr Bakos János

Kedves doktorúr,

Köszönjük a részletes tapasztalatait, és az ehhez kapcsolt javaslatot. Mivel a felvetés fontos, és a közelmúltban több hasonlóan gondolkodó orvos partnerünkkel is beszélgettünk már a mentésről, ezeket is figyelembe vesszük majd a fejlesztésnél.

Ha esetleg eszébe jut még bármi ezzel kapcsolatban szívesen vesszük akár itt a fórumon, akár emailben is.

Varga Sándor
dr. Veress Attila
Sunday, July 29, 2018 11:19:52 AM
Nagyon örülök az új INR-s menüpontnak!

DE: miért kellett erre éveket várni? Több mint két éve rágom a fületeket egy komplex anticoaguláns panel ( ami ugye jóval több mint az új INR-es) beépítéséért. Át is küldtem anno, kb egy éve egy komplex tervezetet, csak le kellett volna programozni. Azt kaptam válaszként, hogy külön nem fejlesztitek le, majd az egységes therápiás folyamatok rendszer része lesz. Na ez a rendszer mind a mai napig sehol nincs, hirtelen lett viszont helyette a mostani INR. Akkor most mi van? (Még nem próbáltam ki élesben, csak merem remélni, hogy az akkori megbeszélésnek megfelelően, ha az új panelen beírom az adagolást, azt a következő recept felíráskor automatikusan át is fogja emelni az aktuális recept adagolás sorába.)

Dr. Palicsek Zoltán
Monday, July 30, 2018 12:33:57 PM
Hol van ez az INR-es menüpont?

Én ismételten szeretném kérni, hogy a fix gondozások (Pl. diabetes, hypertonia) vizsgálatai módosíthatóak legyenk végre. Az ott felsorolt vizsgálatok egy része nem szükséges, vgy nem rendszeresen szükséges, így zavaró, hogy állandóan elől van a gondozott betegnél.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Monday, July 30, 2018 3:04:44 PM
Originally Posted by: Dr. Palicsek Zoltán 

Én ismételten szeretném kérni, hogy a fix gondozások (Pl. diabetes, hypertonia) vizsgálatai módosíthatóak legyenk végre. Az ott felsorolt vizsgálatok egy része nem szükséges, vgy nem rendszeresen szükséges, így zavaró, hogy állandóan elől van a gondozott betegnél.

Az INR egyelőre csak az eddig hiányzó, típussal beazonosítható, s így protokollokban is használható laborvizsgálatként került be. A therápiás folyamat továbbfejlesztésére még nincs kapacitás. A fix gondozások (a fenti kettő van ilyen) vizsgálathozzárendeléseinek karbantartása a terveink szerint az e hó végi 2.69 verzióval fog kikerülni.

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Monday, July 30, 2018 5:41:02 PM
Originally Posted by: pozsi 

Az INR egyelőre csak az eddig hiányzó, típussal beazonosítható, s így protokollokban is használható laborvizsgálatként került be. A therápiás folyamat továbbfejlesztésére még nincs kapacitás. A fix gondozások (a fenti kettő van ilyen) vizsgálathozzárendeléseinek karbantartása a terveink szerint az e hó végi 2.69 verzióval fog kikerülni.

Kiegészítés: Felhasználói kérésre az INR-hez a 2.68 verzióba bekerült egy INR-napló a véralvadásgátló gyógyszer-szedés és INR értékek dokumentálására. Ez kevesebb, de éppen ezért könnyebben megfogható és kezelhető, mint amit a therápiás folyamat keretében meg szeretnénk valósítani.

dr.Kovács József
Wednesday, August 1, 2018 10:17:20 PM

Kiegészítés: Felhasználói kérésre az INR-hez a 2.68 verzióba bekerült egy INR-napló a véralvadásgátló gyógyszer-szedés és INR értékek dokumentálására. Ez kevesebb, de éppen ezért könnyebben megfogható és kezelhető, mint amit a therápiás folyamat keretében meg szeretnénk valósítani.

Jelenleg a therápiás folyamatot használom az anticoag. therápia rögzítésére, egész jó, bár egy kicsit még lehetne automatizálni. Viszont én sem találom az új INR naplót. Hol van?

Más: a 2.68-ban nem tudtam kinyomtatni az OEP jelentéseket. Eltünt az ablak szélén lévő Nyomtatás gomb!

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Thursday, August 2, 2018 6:34:06 AM
Hogyan történik az IxNet-ben az EESZT-s leletek beillesztése a beteg anyagába? Automatikusan letöltődik az összes lelet és fizikailag is a gépre kerül? Vagy van olyan beállítási lehetőség, hogy egy adott listából kiválasszam mely lelet kerüljön a gépre és melyik, amelyet csak megtekinteni szeretnék? Sokszor nincs szükség az összes leletre, van amelyiket elég csak egyszer megnézni.

Egy táblázatra gondolok, amelyben szerepel az összes lelet főbb adata (dátum, szakrendelés, dg., orvos stb.) és ebből tudok választani megtekintésre vagy letöltésre. Természetesen azon leletek, melyek már le lettek töltve meg vannak jelölve a táblázatban.

A jelenlegi is nagyon jó, de sokszor sok felesleges lelet is letöltődik és helyet foglal a gépen (pl. dialízis).

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Thursday, August 2, 2018 8:54:08 AM
Fonyódi kommunikáció ismét nem működik (időtúllépés).
dr.Kovács József
Mórocz Márk
Thursday, August 2, 2018 10:18:23 AM

Jelenleg a therápiás folyamatot használom az anticoag. therápia rögzítésére, egész jó, bár egy kicsit még lehetne automatizálni. Viszont én sem találom az új INR naplót. Hol van?

Más: a 2.68-ban nem tudtam kinyomtatni az OEP jelentéseket. Eltünt az ablak szélén lévő Nyomtatás gomb!

Az INR naplót a Rendszer-en belül a Menü/Eszközsor-t indítva a Rendelés menüpont alatt kapcsolhatja be. Ezután a Menüben a Rendelés fül alatt találhatja meg.

dr. Veress Attila
Thursday, August 2, 2018 10:22:32 AM
Originally Posted by: Mórocz Márk 

Az INR naplót a Rendszer-en belül a Menü/Eszközsor-t indítva a Rendelés menüpont alatt kapcsolhatja be. Ezután a Menüben a Rendelés fül alatt találhatja meg.

Igen, csak egyelőre még elég buta. nem több, mint egy papír alapú űrlap. Bízom benne, hogy hamar megokosodik...[cseles]

dr. Veress Attila
Thursday, August 2, 2018 10:25:12 AM

Hogyan történik az IxNet-ben az EESZT-s leletek beillesztése a beteg anyagába? Automatikusan letöltődik az összes lelet és fizikailag is a gépre kerül? Vagy van olyan beállítási lehetőség, hogy egy adott listából kiválasszam mely lelet kerüljön a gépre és melyik, amelyet csak megtekinteni szeretnék? Sokszor nincs szükség az összes leletre, van amelyiket elég csak egyszer megnézni.

Egy táblázatra gondolok, amelyben szerepel az összes lelet főbb adata (dátum, szakrendelés, dg., orvos stb.) és ebből tudok választani megtekintésre vagy letöltésre. Természetesen azon leletek, melyek már le lettek töltve meg vannak jelölve a táblázatban.

A jelenlegi is nagyon jó, de sokszor sok felesleges lelet is letöltődik és helyet foglal a gépen (pl. dialízis).

Szia!

Ha nem jelölöd be az automatikus érkeztetést, akkor egyenként tudsz szemezgetni közölük, hogy mit akar a gépre letölteni. Egyébként a mai háttértárak mérete és ára mellett nem hinném hogy az a max. néhány 10 plusz gigabájt nagy gondot okozna.

dr.Kovács József
Thursday, August 2, 2018 10:55:09 AM
Szerintem a terápiás lapon történő gyógyszercserével baj van. A valsartan őrület közepette kicseréltem a Valsocardot Valsacorra az összes terápiás lapot választva. Ennek az lett a folyománya, hogy amelyik terápiás lapon szerepelt a valsocard (NEM SZEDI-re állítva), ott is történt csere, és a Valsacor aktív lett. Ha valaki rutinból ír a terápiás lapról gyógyszert...… Plussz csere esetén a régi gyógyszer is aktív marad, hiába kérdez rá a program.
dr.Kovács József
Dr. Palicsek Zoltán
Thursday, August 2, 2018 3:22:26 PM
Megtaláltam az INR naplót. Az a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy a korábbi (Május, júniusi) INR-eket be tudom emelni, de az ujabbakat nem látja?
Dr. Palicsek Zoltán
Thursday, August 2, 2018 3:27:51 PM
Valamit lehet, hogy elállítottam a labor összerendelésnél?
pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Thursday, August 2, 2018 3:32:47 PM

Igen, ez látszik valószínűnek. A labor vizsgálat törzs karbantartásban lehet megadni az egyes vizsgálatok típus hozzárendelését. Az a fontos, hogy ha több (pl. korábban felvett saját, esetleg kommunikációban is használt) INR vizsgálat van is felvéve, mindegyiknek legyen beállítva az INR típus.

Dr. Palicsek Zoltán
Thursday, August 2, 2018 3:37:25 PM

Igen, ez látszik valószínűnek. A labor vizsgálat törzs karbantartásban lehet megadni az egyes vizsgálatok típus hozzárendelését. Az a fontos, hogy ha több (pl. korábban felvett saját, esetleg kommunikációban is használt) INR vizsgálat van is felvéve, mindegyiknek legyen beállítva az INR típus.

2 van. Be van állítva. Valami vizsgálat összevonást csináltam a múlt héten az INR-el.