kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, September 6, 2019 2:58:42 PM
Tisztelt Infomix !

Vannak olyan funkciók, műveletek amiket nagyon gyakran használunk de nehezen érhetők el. Pl a recepttörlés (. Nem lehetne ezekre egy gyors gombot létrehozni? Ill ezeket közvélemény alapján összeállítani? akár egy külön fűl alá berakni ? (vagy a metrikus adatokat leszűkíteni és oda....tudom csak én nem mérem mk karon a vérnyomást....) Köszönettel. Kovács-Kléh.

Nagy Attila
Friday, September 6, 2019 3:10:16 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Vannak olyan funkciók, műveletek amiket nagyon gyakran használunk de nehezen érhetők el. Pl a recepttörlés (. Nem lehetne ezekre egy gyors gombot létrehozni? Ill ezeket közvélemény alapján összeállítani? akár egy külön fűl alá berakni ? (vagy a metrikus adatokat leszűkíteni és oda....tudom csak én nem mérem mk karon a vérnyomást....) Köszönettel. Kovács-Kléh.

Tisztelt Kovács-Kléh László dr.!

3 opciót ajánlanék figyelmébe az Ön által felvetett kérdésre:

Gyorsbillentyű:

A rendszer menüpont Menü karbantartás menüponton ki tudja keresni a kívánt műveletet pl a recept törlés Karbantartás/Gyógyszerek Laborvizsgálatok/recept törlés

Ha erre rákattint akkor alul van egy Gyorsbillentyű sor ahova a kívánt billentyűkombinációt megnyomva elmenthető a gyorsbillentyű pl ALT+SHIFT+R

Gyorsindítás fül:

Gyors gombok karbantarthatók a Gyorsindítás fülön, ide akár plusz gombokat is be lehet tenni vagy a meglévőket kikapcsolni.

Az IxNet fejlécében a bal oldalon található egy Csavarhúzó ikon (Szalagvezérlő beállítások) néven.

Eszközsor:

Vagy még egy lehetőség az Eszköztár karbantartása rendszer menüpont Menü karbantartás menüponton az eszközsor fülön, itt is hozzá lehet tenni a gombokhoz vagy akár elvenni belőlük.

dr. Szemerédi László
Friday, September 6, 2019 3:12:23 PM

Tisztelt Infomix !

Recepttörléshez kapcsolódva: Ha a fenti menü/karbantartás/gyógyszerek/recepttörlésnél törlöm a receptet , tapasztalatom szerint attól még a napi ellátás "Terápia" ablakában benne marad (mi utána innen is "kézzel" cut-tal töröljük.) Meg lehet oldani, hogy onnan is automatikusan kitörlődjön a felhős törlés után?

Köszönettel:

dr Szemerédi lászló

Nagy Attila
Friday, September 6, 2019 3:36:15 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix !

Recepttörléshez kapcsolódva: Ha a fenti menü/karbantartás/gyógyszerek/recepttörlésnél törlöm a receptet , tapasztalatom szerint attól még a napi ellátás "Terápia" ablakában benne marad (mi utána innen is "kézzel" cut-tal töröljük.) Meg lehet oldani, hogy onnan is automatikusan kitörlődjön a felhős törlés után?

Köszönettel:

dr Szemerédi lászló

Tisztelt dr Szemerédi lászló!

Ezt már én is felvetettem a fejlesztőknek de sajnos nem megoldható.

A Therápia mező egy szabad szöveges a mező így a beírás még OK, de abból a recept írás után akár kézzel beírt egyéb szövegből kiválogatni a törölt receptek szövegét nem megoldható, ehhez teljesen át kéne alakítani a therápia mezőt. Nem beszélve az olyan recept törlésről amikor az ellátás ablak nincs is megnyitva.

dr. Szemerédi László
Friday, September 6, 2019 4:02:22 PM
Szeretném megkérdezni:

A monitor jobb kéz felőli szélén lévő menösorban figyelemfelhívó jelleggel zölden világít a "Keresőképtelenség" menüpont, ha a páciens táppénzen van. Több egyéb menüpontnál is hasonló a helyzet. Ugyanezt a "keresőképtelenség" menüpontot a bal szélen lévő eszköztárba felvéve ott nem látszik a zöld kiemelés. A szemünk a bal oldalon keresi a menüpontokat, oda vettük fel a leggyakrabban használtakat. Meg lehet oldani, hogy ott is mutatkozzon a kiemelés?

Köszönettel: dr. Szemerédi László

Sári László
Friday, September 6, 2019 4:33:55 PM

Szeretném megkérdezni:

A monitor jobb kéz felőli szélén lévő menösorban figyelemfelhívó jelleggel zölden világít a "Keresőképtelenség" menüpont, ha a páciens táppénzen van. Több egyéb menüpontnál is hasonló a helyzet. Ugyanezt a "keresőképtelenség" menüpontot a bal szélen lévő eszköztárba felvéve ott nem látszik a zöld kiemelés. A szemünk a bal oldalon keresi a menüpontokat, oda vettük fel a leggyakrabban használtakat. Meg lehet oldani, hogy ott is mutatkozzon a kiemelés?

Köszönettel: dr. Szemerédi László

Kérését továbbítottam a programozóknak és meg fogják vizsgálni, hogy megoldható-e.

TomposG
Friday, September 6, 2019 5:06:39 PM
Originally Posted by: Nagy Attila 

Tisztelt Infomix !

Köszönettel:

dr Szemerédi lászló

Tisztelt dr Szemerédi lászló!

Ezt már én is felvetettem a fejlesztőknek de sajnos nem megoldható.

A Therápia mező egy szabad szöveges a mező így a beírás még OK, de abból a recept írás után akár kézzel beírt egyéb szövegből kiválogatni a törölt receptek szövegét nem megoldható, ehhez teljesen át kéne alakítani a therápia mezőt. Nem beszélve az olyan recept törlésről amikor az ellátás ablak nincs is megnyitva.

TomposG
Friday, September 6, 2019 6:31:39 PM
Páciens választás panelt olyan beállítással használom, hogy "Utolsó páciens választás megjegyzése". Ez azért jó mert pl. egy családban több betegnek is írunk gyógyszert akkor nem kell külön keresni mindenkit, mert ott vannak egy más alatt.

Lehetne-e egy olyan lehetőség, hogy ilyenkor ha új beteget akarok keresni a radírra kattintás nélkül is kereshessek. Az új beírás automatikusan írja felül az előzőt. Most ha beírom az új nevet az előző mögé kerül. Így egyszerűbb lenne a használat.

Más kérhetném, hogy a Synlab-os beutalóra a pecsétszámot és a beutaló dátumát is ráemelje a program?

Köszönöm szépen!

Tompos G.

dr.Kovács József
Monday, September 9, 2019 11:42:43 AM
Segítséget kérnék: egy ideje a jelentések érvényesítése során az érvényesítő e-mail nem emelődik át. Időnként engedélyt kér a levelezőprogram, hogy átadhat-e adatot, máskor nem működik csak a kézi érvényesítés. T-online-s e-mail címem van, a levelezőprogram Microsoft Outlook 2010, az e-mail panelben csatolva van.
dr.Kovács József
dr.Kovács József
Monday, September 9, 2019 11:45:10 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Segítséget kérnék. Ma reggel volt egy Windows 10 frissítés és azóta a hálózatban működő gépek, nyomtatók rettenetesen lelassultak.

Tud erről valaki valamit?

Tisztelt dr. Kovács József!

Eddig még nem észleltünk ilyen jelenséget, esetleg minden gép teljes kikapcsolása után kellene megpróbálni hogy javul-e a helyzet, esetleg még a router vagy switch áramtalanítását is érdemes megpróbálni.

Fejlesztők jelezték, hogy biztonsági okokra hivatkozva éppen ezek funkciók lassabban fognak működni az új frissítésben.

Cikk: https://www.origo.hu/techbazis/20190814-microsoft-2019-augusztus-hibajavito-kedd.html 

Valószínű ez okozza a lassulást.

Több percet kell várni egy receptre, ez így használhatatlan.

Megoldás?

Kiderült mi volt a probléma a hálózattal. A Windows 10 frissítése átírta a hálózati csatoló driverét. [azta] [azta] [azta] [azta] [azta]

dr.Kovács József
K.Gábor
Tuesday, September 10, 2019 9:34:07 AM

Segítséget kérnék: egy ideje a jelentések érvényesítése során az érvényesítő e-mail nem emelődik át. Időnként engedélyt kér a levelezőprogram, hogy átadhat-e adatot, máskor nem működik csak a kézi érvényesítés. T-online-s e-mail címem van, a levelezőprogram Microsoft Outlook 2010, az e-mail panelben csatolva van.

Tisztelt Kovács József dr.!

Meg tudná kérem próbálni hogy teljesen bezárja az outlook-ot (ha jobb alul az óra mellett látható az outlook ikonja azt is be kellene zárni a jobb egérgombbal), és úgy próbál egy email érkeztetést? Így bejönnek az emailek? Néhány email program csak akkor engedi az emailek beemelését ha nincs megnyitva a háttérben, hanem maga az ixnet indítja el.

Amit még ellenőrizni kellene hogy amikor éppen nem jönnek meg az érvényesítő kódok akkor az email érkeztetés panelen az Email Kliens fülön a Kapcsolat tesztelése gombot megnyomva OK-t ír-e az ixnet vagy hibát.

Köszönöm!

Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, September 11, 2019 9:02:22 AM
T. Infomix!

Az NRSZH beutaló alapértelmezetten fekvő A4-ben akar kinyomtatódni, kérem javítsák.

Körülbelül 3x kértem már, hogy oldják meg, hogy az EESZT-s felírási igazolásokat, ha a nyomtató elrontja, újra ki lehessen nyomtatni. Megkérdeztem az EESZT üzemeltetést, akik közölték, hogy ennek semmi jogi akadálya nincs. Más családorvosi programban (Medmax) ez probléma nélkül megy. Rendkívül lassítja a rendelést, amikor egy-egy elrontott recept után EESZT-ből kitöröl, újra felír manővert kell csinálni.

Üdvözlettel: Dr Bakos

Varga Sándor
Wednesday, September 11, 2019 10:06:50 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Az NRSZH beutaló alapértelmezetten fekvő A4-ben akar kinyomtatódni, kérem javítsák.

Körülbelül 3x kértem már, hogy oldják meg, hogy az EESZT-s felírási igazolásokat, ha a nyomtató elrontja, újra ki lehessen nyomtatni. Megkérdeztem az EESZT üzemeltetést, akik közölték, hogy ennek semmi jogi akadálya nincs. Más családorvosi programban (Medmax) ez probléma nélkül megy. Rendkívül lassítja a rendelést, amikor egy-egy elrontott recept után EESZT-ből kitöröl, újra felír manővert kell csinálni.

Kedves doktorúr,

Az NRSZH beutalás az Ixnetben az alapértelmezett nyomtató beállításai szerint kerül nyomtatásra. Esetleg itt lehet fekvő beállítva, illetve érdemes még a windowsban is ellenőrizni ennek a nyomttónak a beállításait. Van olyan típus is, aminél a windowsban is lehet alpaértelmezett beállításokat megadni, az ilyeneknél a számítógép indítása után minden esteben ezeket az alapértelmezett beállításokat veszi fel a nyomtató.

A vény felírások újra nyomtatásával kapcsolatban szeretném javaslatát kérni. A rendelés/betegellátás során a jelenlegi működésbe hogyan illeszkedne legjobban Ön szerint egy ilyen lehetőség?

Mi szeretnénk a receptírástól valamennyire elkülöníteni, hiszen ilyenkor nem egy normál vény felírásról van szó, hanem egy már tárolt recept újbóli nyomtatásáról.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, September 11, 2019 11:04:44 AM
Originally Posted by: vargas 

T. Infomix!

Kedves doktorúr,

Az NRSZH beutalás az Ixnetben az alapértelmezett nyomtató beállításai szerint kerül nyomtatásra. Esetleg itt lehet fekvő beállítva, illetve érdemes még a windowsban is ellenőrizni ennek a nyomttónak a beállításait. Van olyan típus is, aminél a windowsban is lehet alpaértelmezett beállításokat megadni, az ilyeneknél a számítógép indítása után minden esteben ezeket az alapértelmezett beállításokat veszi fel a nyomtató.

A vény felírások újra nyomtatásával kapcsolatban szeretném javaslatát kérni. A rendelés/betegellátás során a jelenlegi működésbe hogyan illeszkedne legjobban Ön szerint egy ilyen lehetőség?

Mi szeretnénk a receptírástól valamennyire elkülöníteni, hiszen ilyenkor nem egy normál vény felírásról van szó, hanem egy már tárolt recept újbóli nyomtatásáról.

Kedves Sándor!

Azt hittem ismert a nyomtatási probléma, mivel a jogosítvány alkalmasságit is fekvőbe akarta nyomtatni eddig, ugye hibásan, és ezt javították a mostani programfrissítéskor. Az most már jó. Egyébként a nyomtatónk alapértelmezett beállítása A4 álló.

A recept újranyomtatás funkció szerintem a recept törlés modulba szépen beilleszthető lenne, mivel itt minden korábban felírt recept látható, ráadásul itt egyesével törölni is lehet, pl a törlés gomb mellé ide lehetne tenni egy újra nyomtat gombot.

Varga Sándor
Wednesday, September 11, 2019 11:22:09 AM

T. Infomix!

Kedves doktorúr,

Kedves Sándor!

Azt hittem ismert a nyomtatási probléma, mivel a jogosítvány alkalmasságit is fekvőbe akarta nyomtatni eddig, ugye hibásan, és ezt javították a mostani programfrissítéskor. Az most már jó. Egyébként a nyomtatónk alapértelmezett beállítása A4 álló.

A recept újranyomtatás funkció szerintem a recept törlés modulba szépen beilleszthető lenne, mivel itt minden korábban felírt recept látható, ráadásul itt egyesével törölni is lehet, pl a törlés gomb mellé ide lehetne tenni egy újra nyomtat gombot.

Kedves doktorúr,

köszönöm, a nyomtatást megnézzük. Annyit talán a mentségemre lehet írni, hogy a saját teszt rendszeremben kipróbáltam, mielőtt választ írtam, és nekem álló formátumot nyomtatott. Ezért gondoltam nyomtató beállítás problémára.

A recept újranyomtatás lehetőségénél EESZT-s recept esetén csak azokat engedhetjük újra nyomtatni, ami a tér szerint is még érvényes, kiváltható. Vagyis nem törölt, nem kiváltott, vagy lejárt.

Ön szerint van-e ezen kívül olyan, amit érdemes figyelembe vennünk, vagy a kiválasztást követően mehet a nyomtatás ugyan úgy, mint ahogyan az a felírásnál történt?

Varga Sándor
kleh
  • kleh
Wednesday, September 11, 2019 11:42:09 AM
vény igazoláshoz: véleményem szerint (mivel tudomásom szerint a 14 év alattiak részére marad a recept) az összes készítmény felírása gomb mellé (vagy egy kényelmes helyre) javasolnék még egy másik gombot ami az igazolást nyomtatja lista formájában fehér papírra. erre a funkcióra kattintva akárhányszor kinyomtatható lenne az aznap feltöltött receptek. Talán az is fontos lenne, hogy ezen az igazoláson a fel nem töltött receptek (pl pelenka) is szerepeljen mint nem EESZT-s recept. De talán továbbgondolva, három gombot hoznék létre valahogy egy tömbben (recept nyomtatás, igazolás nyomtatás és törlés). Tudom a törlést fel lehet tenni a szalagra (ott sem rossz). Köszönöm hogy elmondhattam.
Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, September 11, 2019 11:51:17 AM

T. Infomix!

Kedves doktorúr,

Kedves Sándor!

Kedves doktorúr,

köszönöm, a nyomtatást megnézzük. Annyit talán a mentségemre lehet írni, hogy a saját teszt rendszeremben kipróbáltam, mielőtt választ írtam, és nekem álló formátumot nyomtatott. Ezért gondoltam nyomtató beállítás problémára.

A recept újranyomtatás lehetőségénél EESZT-s recept esetén csak azokat engedhetjük újra nyomtatni, ami a tér szerint is még érvényes, kiváltható. Vagyis nem törölt, nem kiváltott, vagy lejárt.

Ön szerint van-e ezen kívül olyan, amit érdemes figyelembe vennünk, vagy a kiválasztást követően mehet a nyomtatás ugyan úgy, mint ahogyan az a felírásnál történt?

Kedves Sándor!

Igaza van, ezekre a szempontokra én nem is gondoltam (érvényes, térben lévő).

Más megközelítésben viszont nekem igazából ez csak arra kellene, hogy a rontott receptet újra tudjam nyomtatni, ott rögtön, nagyobb procedúra nélkül.

Tehát pl le lehetne korlátozni, hogy csak az aznap kiírt felírási igazolásokat (tehát a recepteket nem) lehetne újrázni. Így nem kellene vizsgálni, hogy érvényes-e még.

Vagy szélsőséges esetben akár csak a beteg megjelenési lapjának bezárásáig élne ez a lehetőség. Ez is sokat segítene. Ebben az esetben pláne nem kell érvényességet, kiváltottságot vizsgálni, mert fizikai képtelenség addig kiváltani a receptet, amíg én bezárom a megjelenést.

Arra, hogy 2-3 naposakat, vagy régebbieket újranyomtassunk, nincs szükség.

Egyébként meg, EESZT-s recept esetén, elvileg mindegy, hogy a betegnek hány felírási igazolása van, úgyis csak egyszer kapja meg a gyógyszert a patikában, tehát evvel visszaélni nem tud. Az érvényességet szintén nem kell vizsgálni, mert most is ha lejárt EESZT kódos receptet visz be a beteg, akkor nem kap gyógyszert. Magyarul az eredeti felírási igazolás és a másolat nem megkülönböztethető, és visszaélni sem lehet vele.

Varga Sándor
Wednesday, September 11, 2019 1:17:57 PM

vény igazoláshoz: véleményem szerint (mivel tudomásom szerint a 14 év alattiak részére marad a recept) az összes készítmény felírása gomb mellé (vagy egy kényelmes helyre) javasolnék még egy másik gombot ami az igazolást nyomtatja lista formájában fehér papírra. erre a funkcióra kattintva akárhányszor kinyomtatható lenne az aznap feltöltött receptek. Talán az is fontos lenne, hogy ezen az igazoláson a fel nem töltött receptek (pl pelenka) is szerepeljen mint nem EESZT-s recept. De talán továbbgondolva, három gombot hoznék létre valahogy egy tömbben (recept nyomtatás, igazolás nyomtatás és törlés). Tudom a törlést fel lehet tenni a szalagra (ott sem rossz). Köszönöm hogy elmondhattam.

Kedves doktorúr,

Én úgy tudom, hogy ha már nem lesz kötelező a felírási igazolás nyomtatása a mostani vényre, azokat a recepteket, ami nem eRecept, ugyan úgy kell majd nyomtatni. Vagyis több készítmény felírásakor lesznek, lehetnek olyanok, amiket normál receptként ad majd ki, és lesznek olyanok, amelyek eReceptek. Ez utóbbiak esetén, ha a paciens kéri, adhat majd ki egy felírási igazolást ezekről. Ennek a tartalma is szabályozott.

Azt gondolom, hogy a receptek felírása nem fog változni a program használat szempontjából, nyomtatjuk azokat, ami nem eRecept. Új lehetőség lesz az eReceptekről az igazolás kinyomtatása.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, September 11, 2019 1:30:40 PM

Kedves Sándor!

Más megközelítésben viszont nekem igazából ez csak arra kellene, hogy a rontott receptet újra tudjam nyomtatni, ott rögtön, nagyobb procedúra nélkül.

Tehát pl le lehetne korlátozni, hogy csak az aznap kiírt felírási igazolásokat (tehát a recepteket nem) lehetne újrázni. Így nem kellene vizsgálni, hogy érvényes-e még.

Vagy szélsőséges esetben akár csak a beteg megjelenési lapjának bezárásáig élne ez a lehetőség. Ez is sokat segítene. Ebben az esetben pláne nem kell érvényességet, kiváltottságot vizsgálni, mert fizikai képtelenség addig kiváltani a receptet, amíg én bezárom a megjelenést.

Egyébként meg, EESZT-s recept esetén, elvileg mindegy, hogy a betegnek hány felírási igazolása van, úgyis csak egyszer kapja meg a gyógyszert a patikában, tehát evvel visszaélni nem tud. Az érvényességet szintén nem kell vizsgálni, mert most is ha lejárt EESZT kódos receptet visz be a beteg, akkor nem kap gyógyszert. Magyarul az eredeti felírási igazolás és a másolat nem megkülönböztethető, és visszaélni sem lehet vele.

Kedves doktorúr,

utolsó kérdésem lenne a megoldáshoz.

Akkor az eddigiek szerint jó lesz-e egy olyan megoldás, amiben a recept törléshez kerül be egy új, újra nyomtatás lehetőség? Ez csak az aznapi receptek esetén jelenik meg, és csak azokat lehet újra nyomtatni, amit még nem töröltek a programban (amit igen, az ugye meg sem jelenik), még nem váltottak ki.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
Wednesday, September 11, 2019 4:39:57 PM

Kedves Sándor!

Kedves doktorúr,

utolsó kérdésem lenne a megoldáshoz.

Akkor az eddigiek szerint jó lesz-e egy olyan megoldás, amiben a recept törléshez kerül be egy új, újra nyomtatás lehetőség? Ez csak az aznapi receptek esetén jelenik meg, és csak azokat lehet újra nyomtatni, amit még nem töröltek a programban (amit igen, az ugye meg sem jelenik), még nem váltottak ki.

Igen, ez jól hangzik, használható lenne.

medicinke
Monday, September 16, 2019 10:58:37 AM
Ezt a hibát mi okozza a labor beemelésekor?

Nincs is Serum szó a laborleletben. A törlés sem segít. Viszont minden labor beemeléskor feljön ez az ablak (Labor.jpg).

Illetve minden lelet bevitelekor feljön az ablak, hogy válasszunk Szakrendelést, ide meinden betegnél be kell írni, hogy Labor (Labor2.jpg)

Ezeken a gondokon hogy lehetne segíten?

1. Labor.jpg - UserPostedImage

2. Labor2.jpg-

K Bálint
Monday, September 16, 2019 12:53:27 PM
Originally Posted by: medicinke 

Nincs is Serum szó a laborleletben. A törlés sem segít. Viszont minden labor beemeléskor feljön ez az ablak (Labor.jpg).

Illetve minden lelet bevitelekor feljön az ablak, hogy válasszunk Szakrendelést, ide meinden betegnél be kell írni, hogy Labor (Labor2.jpg)

2. Labor2.jpg-

A vizsgálat összerendelés ablak táblázatában az első sor ahol a vizsgálat oszlop üres a kód és a Név oszlopban ott van a ph azt kell a megfelelő vizsgálattal összerendelni.

A e-mail érkeztetésnél ki kell választani hogy labor mert e-mailen keresztül más szakrendelőből is érkezhetnek leletek.

medicinke
Monday, September 16, 2019 1:46:00 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: medicinke 

2. Labor2.jpg-

A vizsgálat összerendelés ablak táblázatában az első sor ahol a vizsgálat oszlop üres a kód és a Név oszlopban ott van a ph azt kell a megfelelő vizsgálattal összerendelni.

A e-mail érkeztetésnél ki kell választani hogy labor mert e-mailen keresztül más szakrendelőből is érkezhetnek leletek.

Oh, köszönöm. Lejjebb is voltak még zöld sorok, azt eddig észre sem vettem.

kleh
  • kleh
Tuesday, September 17, 2019 2:03:49 PM
Tisztelt Infomix !

Továbbra is probléma az egyedi támogatás jogcím bejelölése a recepten. Én nem is értem, hogy a program miért nem igazodik a recepthez...Az EESZT miatt kézzel átjavított receptet nem fogad el patika, elvárják a gép által jelölt egyedi támogatást. Van erre valami megoldás? Persze alternativa az, hogy kikapcsolom a tért, megírom a receptet általánosra majd átjavítom egyedire. Köszönettel, Kovács-Kléh, Ecser.

Patkó Balázs
Tuesday, September 17, 2019 3:23:35 PM

Tisztelt Infomix !

Továbbra is probléma az egyedi támogatás jogcím bejelölése a recepten. Én nem is értem, hogy a program miért nem igazodik a recepthez...Az EESZT miatt kézzel átjavított receptet nem fogad el patika, elvárják a gép által jelölt egyedi támogatást. Van erre valami megoldás? Persze alternativa az, hogy kikapcsolom a tért, megírom a receptet általánosra majd átjavítom egyedire. Köszönettel, Kovács-Kléh, Ecser.

Tisztelt Doktor Úr!

Egyedi támogatás megadása és receptre nyomtatása jelenleg azért nem lehetséges, mert az extra vonalkód nem tartalmazza ezt a jogcímet, a vonalkód kialakítása nem teszi lehetővé. Annyira ritka az ilyen fajta recept felírás, hogy a NEAK az ő oldalukról nem fejlesztette le, azt javasolták ilyen esetekre, hogy az orvosok kézzel írják fel.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, September 19, 2019 10:02:32 AM
T. Infomix!

A korábban jelzett nyomtatási problémához szeretném még hozzáfűzni, hogy nemcsak az NRSZH beutaló nyomtatási alapbeállítása rossz (A4 fekvő, A4 álló helyett) hanem a terápiás lap betegnek adható gyógyszerlista és a látlelet is ilyen gondokkal küzd.

Érdekes, hogy az összes alkalmassági (jogosítvány, kishajó, targoncavezetői) jól nyomtatódik, tehát A4 állóban.

Nem lehetne átnézni az összes nyomtatványt, nyomtatási szempontból, hogy ne kelljen egyesével rimánkodni a jó beállításokért?

Dr Bakos

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, September 19, 2019 11:57:51 AM

T. Infomix!

A korábban jelzett nyomtatási problémához szeretném még hozzáfűzni, hogy nemcsak az NRSZH beutaló nyomtatási alapbeállítása rossz (A4 fekvő, A4 álló helyett) hanem a terápiás lap betegnek adható gyógyszerlista és a látlelet is ilyen gondokkal küzd.

Érdekes, hogy az összes alkalmassági (jogosítvány, kishajó, targoncavezetői) jól nyomtatódik, tehát A4 állóban.

Nem lehetne átnézni az összes nyomtatványt, nyomtatási szempontból, hogy ne kelljen egyesével rimánkodni a jó beállításokért?

Dr Bakos

Köszönöm a gyors reakciót, ma 1/2 1-re lenne gyors elérésem.

Közben megnéztem az Ixnetben a nyomtatási beállításokat, és döbbenten láttam, hogy ott az alapértelmezett nyomtató fekvő módra van állítva. Nem tudom hogy állt át, mi biztos nem buzeráltuk. Mindegy is. Szóval így megoldódott a probléma, elnézést a zavarásért, így a távelérés tárgytalan.

Mentségemre szolgáljon, hogy amikor Sándorral erről beszéltünk, akkor a windows alapértelmezett nyomtatási beállításairól volt szó, nem tudtam, hogy az Ixnetnek is van egy saját alap beállítása, csak most ugrott be, hogy esetleg ott is körül kellene nézni.

Még egyszer elnézést:

Dr Bakos

TomposG
Thursday, September 19, 2019 12:00:42 PM

T. Infomix!

Érdekes, hogy az összes alkalmassági (jogostvány, kishajó, targoncavezetői) jól nyomtatódik, tehát A4 állóban.

Dr Bakos

Bocs, hogy beleszólok. Nálam ezek rendben vannak. Nem lehet, hogy az oldalbeállítással van a gond adott nyomtatásnál? A nyomatási előnézetben a bal felső sarokban van az oldalbeállítás. Arra kattintva álló vagy fekvő van beállítva?

Tompos G.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, September 19, 2019 12:51:03 PM
Originally Posted by: TomposG 

T. Infomix!

Érdekes, hogy az összes alkalmassági (jogostvány, kishajó, targoncavezetői) jól nyomtatódik, tehát A4 állóban.

Dr Bakos

Bocs, hogy beleszólok. Nálam ezek rendben vannak. Nem lehet, hogy az oldalbeállítással van a gond adott nyomtatásnál? A nyomatási előnézetben a bal felső sarokban van az oldalbeállítás. Arra kattintva álló vagy fekvő van beállítva?

Tompos G.

Kösz mostanra megoldódott, ld egy hozzászólással feljebb.

Dr Bakos

Dr Rétei Ágnes
Thursday, September 19, 2019 3:58:05 PM
Hol találom meg a kiadott törzskarton kikérőt? 🤔