Varga Sándor
Thursday, January 2, 2020 2:44:28 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Tudom, könnyű kritizálni...

Van olyan beállítási opció ami minden ellátott betegnek nyomtat receptet?

Javasoltam (nagy könnyelműen) hogy legyen két gomb a receptet nyomtatásra: 1: feltölt, 2: feltölt és nyomtat...

Nem vagyunk még erre másodikán felkészülve...mindenki kéri a receptet....Bocsánat, Kovács-Kléh, Ecser.

Kedves doktorúr,

A receptírás beállításainál találja meg.

UserPostedImage

A használat teljes leírása .

Az ezt tartalmazó hírlevelet ma újra kiküldtük mindenkinek.

Varga Sándor
TomposG
Thursday, January 2, 2020 4:39:03 PM
Originally Posted by: vargas 

Tisztelt Infomix !

Tudom, könnyű kritizálni...

Van olyan beállítási opció ami minden ellátott betegnek nyomtat receptet?

Javasoltam (nagy könnyelműen) hogy legyen két gomb a receptet nyomtatásra: 1: feltölt, 2: feltölt és nyomtat...

Nem vagyunk még erre másodikán felkészülve...mindenki kéri a receptet....Bocsánat, Kovács-Kléh, Ecser.

Kedves doktorúr,

A receptírás beállításainál találja meg.

UserPostedImage

A használat teljes leírása .

Az ezt tartalmazó hírlevelet ma újra kiküldtük mindenkinek.

Tisztelt Infomix Kft!

Én alaposan elolvastam a tájékoztatót és ma használtam is. Amikor valami jól sikerült dicsérni is szoktam, és most sem csak kritizálni akarok de szerintem ez a megoldás nem praktikus. Bocs!

A jelenlegi működés lényege, hogy egy jelöléssel két funkciót adunk a Ok/Sorozat gombnak a receptíráskor. Betesszük a jelölést: e-receptet küld és nyomtat, kivesszük a jelölést e-receptet küld és nem nyomtat. A Beállítások-ban le tudjuk tenni a voksunkat valamelyik funkció mellett.

Sokkal egyértelműbb és áttekinthetőbb lenne ha külön gomb lenne a e-Recept küldés és nyomtatás-ra illetve e-recept küldés-re ahogy valaki már felvetette. Ebben az esetben nem kellene plusz kattintgatás ha adott betegnél nem az alapértelmezett megoldás a nyerő. A Sorozat "gomb" mellett akad még annyi hely amire elférne egy plusz "gomb".

Azt szeretném kérni gondolják még át mi valósítható meg!

Tompos G.

Varga Sándor
Thursday, January 2, 2020 5:15:46 PM
Originally Posted by: TomposG 

Tisztelt Infomix Kft!

Én alaposan elolvastam a tájékoztatót és ma használtam is. Amikor valami jól sikerült dicsérni is szoktam, és most sem csak kritizálni akarok de szerintem ez a megoldás nem praktikus. Bocs!

A jelenlegi működés lényege, hogy egy jelöléssel két funkciót adunk a Ok/Sorozat gombnak a receptíráskor. Betesszük a jelölést: e-receptet küld és nyomtat, kivesszük a jelölést e-receptet küld és nem nyomtat. A Beállítások-ban le tudjuk tenni a voksunkat valamelyik funkció mellett.

Sokkal egyértelműbb és áttekinthetőbb lenne ha külön gomb lenne a e-Recept küldés és nyomtatás-ra illetve e-recept küldés-re ahogy valaki már felvetette. Ebben az esetben nem kellene plusz kattintgatás ha adott betegnél nem az alapértelmezett megoldás a nyerő. A Sorozat "gomb" mellett akad még annyi hely amire elférne egy plusz "gomb".

Tompos G.

Kedves doktorúr,

Először is köszönöm, köszönjük a javaslatát.

Ha nem haragszik meg érte kérdezek a leírtakkal kapcsolatban.

A két nyomógomb esetén az eRecept küldésre is nyomtatná az Ixnet azokat, amit kötelező nyomtatni?

Amit érdemes végig gondolnunk, - és erre biztatok minden fórumozót is -, hogy mi történik a háttérben a receptek felírásakor.

- Az összes kiválasztott, felírandó készítmény felküldésre kerül a térbe.

- A válasz alapján dől el, hogy ezek közül melyik lesz eRecept, és melyik nem. (pl. a segédeszközök, tű, pelenka stb. egyenlőre nem)

- Azokról ami nem eRecept, továbbra is vényt kell nyomtatni.

- A 14 év alattiak esetében is kötelező a felírási igazolás az eReceptről, ami fél évig még továbbra is a NEAK vényre az eddigi módon nyomtatódik (vagyis fel kell küldeni a térbe ezeket is).

Mi azért gondoltuk ezt a megoldást, mert itt a felhasználó abban dönt, hogy amiről nem kötelező nyomtatni, arról szeretne-e vagy sem felírási igazolást kiadni. Magán a tároláson és a nyomtatáson abban a tekintetben, hogy melyik gombot kell éppen megnyomni nem változtattunk, maradt az eddig megszokott használat.

Mivel már ez EESZT bevezetése óta arra vár mindenki, hogy ne kelljen a recepteket kinyomtatni, ezért működik úgy a verzióváltást követően az összes programunk, hogy alapértelemezetten nincs bekapcsolva a felírási igazolások nyomtatása.

Természetesen mindenen lehet módosítani, így örömmel fogadunk minden véleményt, javaslatot.

Varga Sándor
kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, January 2, 2020 5:51:51 PM
Tisztelt Infomix !

attól a pár betegtől eltekintve akik, emailen kérik a receptek feltöltését, a rendelőbe megjelenők bután néznek, hogy miért kérdezzük, hogy kell e vagy nem recept. taj kártya sincs nálunk... Szinte senki nem értesült a módosításokról. Ezért, mondjuk, hogy kell némi átfutási idő (hónapok...).

Én korábban is már javasoltam ennek kapcsán pár változtatást, nem volt nagy foganatja a probléma felvetésnek... akkor így láttam :

"" vény igazoláshoz: véleményem szerint (mivel tudomásom szerint a 14 év alattiak részére marad a recept) az összes készítmény felírása gomb mellé (vagy egy kényelmes helyre) javasolnék még egy másik gombot ami az igazolást nyomtatja lista formájában fehér papírra. erre a funkcióra kattintva akárhányszor kinyomtatható lenne az aznap feltöltött receptek. Talán az is fontos lenne, hogy ezen az igazoláson a fel nem töltött receptek (pl pelenka) is szerepeljen mint nem EESZT-s recept. De talán továbbgondolva, három gombot hoznék létre valahogy egy tömbben (recept nyomtatás, igazolás nyomtatás és törlés). Tudom a törlést fel lehet tenni a szalagra (ott sem rossz). Köszönöm hogy elmondhattam.""

A valós problémával mindenki ma szembesült. Mi továbbra az alábbi megoldásokat látnák életszerűnek:

- egy gomb a feltölt (ha van segédeszköz, vagy 14 év alatti az autómatice nyomtatódik)

- feltölt és nyomtat (most piros receptet,júliustól meg fehér papírra valamit - lista vagy darabonként, nem tudom-remélem nem)

Mostmár én is várok egy jó szót ha nem is dicséretet...[nagyonok]

Kedves Doktor Úr,

Köszönjük 🙂. A korábbi javaslatát (is) mindenképpen érdemes végiggondolni, hiszen a mostani egy átmeneti (6 hónap?) állapot. Végül ( a mostani elképzelések szerint) egy fehér lapra nyomtatott, összesített felírási igazolás kerül majd átadásra a betegnek, ahol valamennyi e-recept felsorolásra kerül. Nyomtatni akkor is csak a beteg kérésére kell majd, vagyis a folyamat ugyanaz mint most. Addigra kellene közösen eldöntenünk mi a legjobb megoldás az Önök szempontjából: minden esetben kérdezzen rá (ez a páciens akar-e felírási Igazolást?), vagy eleve két nyomógomb (Tompos Doktor Úr A és B gombja), vagy egy automatizmus és egy eseti gombbal megoldani az attól eltérőt (a mostani mi megoldásunk) vagy bármi egyéb...

Ez az "átmeneti" állapot erre lehetne jó, hogy megtaláljuk a legjobbat.

TomposG
Thursday, January 2, 2020 5:58:19 PM

Tisztelt Infomix Kft!

Tompos G.

Kedves doktorúr,

A két nyomógomb esetén az eRecept küldésre is nyomtatná az Ixnet azokat, amit kötelező nyomtatni?

Amit érdemes végig gondolnunk, - és erre biztatok minden fórumozót is -, hogy mi történik a háttérben a receptek felírásakor.

- A válasz alapján dől el, hogy ezek közül melyik lesz eRecept, és melyik nem. (pl. a segédeszközök, tű, pelenka stb. egyenlőre nem)

- A 14 év alattiak esetében is kötelező a felírási igazolás az eReceptről, ami fél évig még továbbra is a NEAK vényre az eddigi módon nyomtatódik (vagyis fel kell küldeni a térbe ezeket is).

Mi azért gondoltuk ezt a megoldást, mert itt a felhasználó abban dönt, hogy amiről nem kötelező nyomtatni, arról szeretne-e vagy sem felírási igazolást kiadni. Magán a tároláson és a nyomtatáson abban a tekintetben, hogy melyik gombot kell éppen megnyomni nem változtattunk, maradt az eddig megszokott használat.

Mivel már ez EESZT bevezetése óta arra vár mindenki, hogy ne kelljen a recepteket kinyomtatni, ezért működik úgy a verzióváltást követően az összes programunk, hogy alapértelemezetten nincs bekapcsolva a felírási igazolások nyomtatása.

Természetesen mindenen lehet módosítani, így örömmel fogadunk minden véleményt, javaslatot.

Tisztelt Varga Sándor!

Én a következőképpen gondoltam:

"A" gomb gyakorlatilag a jelenlegi működés mindent felküld, amiből e-Recept lesz, felírási igazolást nyomtat, ami nem, arról hagyományos extra vonalkódos receptet készül.

"B" gomb mindent felküld, amiből e-recept lesz nem nyomtat felírási igazolást kivéve a 14 éven aluli gyerekek ott nyomtat, ami nem e-recept lesz ott hagyományos extra vonalkódos receptet nyomtat.

Tompos G.

Varga Sándor
Friday, January 3, 2020 7:51:33 AM
Kedves Kléh dr, Tompos dr!

A jelenlegi működés jelenti a legkevesebb változást az eddigi működéshez képest. Nincs új gomb, ez kevésbé töri meg az eddig megszokott használatot.

A receptírás beállításainál úgy érdemes a felírási igazolást nyomtatását ki vagy bekapcsolni, ahogy az a praxis betegeinek a többségének megfelel. ("... miért kérdezzük, hogy kell e vagy nem recept. taj kártya sincs nálunk ...")

Amikor ettől eltérő a felírás, csak a pipát kell kivenni, nincs szükség a beállítás módosítására.

Azt javaslom, egyenlőre használják így, lássuk a gyakorlati tapasztalatokat.

Varga Sándor
Gabi
  • Gabi
Friday, January 3, 2020 8:27:12 AM

Tisztelt Infomix Kft!

Tompos G.

Kedves doktorúr,

Tisztelt Varga Sándor!

Én a következőképpen gondoltam:

"A" gomb gyakorlatilag a jelenlegi működés mindent felküld, amiből e-Recept lesz, felírási igazolást nyomtat, ami nem, arról hagyományos extra vonalkódos receptet készül.

"B" gomb mindent felküld, amiből e-recept lesz nem nyomtat felírási igazolást kivéve a 14 éven aluli gyerekek ott nyomtat, ami nem e-recept lesz ott hagyományos extra vonalkódos receptet nyomtat.

Tompos G.

Tisztelt Tompos Doktor Úr,

Én úgy látom teljesen egyetértünk , mert mi is ezen logika mellett gondolkodunk (csak Ön minden betegnél konkrétan megmondja -A vagy B, mi viszont előre kiválasztjuk a mi praxisunkban preferált módot : A vagy B s csak akkor módosítjuk ha ettől eltérő a páciens kérése).

"A" gomb: olyan praxis vagy orvos ahol a betegek többsége igényt tart (még) a kinyomtatott felírási igazolásra (marad minden a régiben ahogy eddig).

Ebben az esetben a rendszerben: "EESZT - mindig nyomtasson receptet" bekapcsolás.

"B" gomb : olyan praxis ahol a betegek többsége nem tart igényt a kinyomtatott felírási igazolásra ( az új koncepció lép életbe:nem nyomtatunk felírási igazolást)

Ebben az esetben a rendszerben: "EESZT - mindig nyomtasson receptet" kikapcsolás.

A rendszer automatikusan ennek megfelelően fog működni, semmit nem kell választani. A gyógyszerfelírás folyamata mindkét esetben az eddig megszokott módon történik (ez volt számunkra a fontos!). Természetesen 14 éven aluli esetén mindig nyomtat felírási igazolást (jogszabály miatt).

kleh
  • kleh
Friday, January 3, 2020 9:29:25 AM
Tisztelt Infomix !

Az általam és Tompos dr által javasolt megoldás az átfutási időszakra lenne ideális (míg kiforrik hogy júliustól mi lesz). Mert így helyben a beteg ellátása alatt dőlne el hogy nyomtatjuk vagy nem a receptet.

Elmondom konkrétan a mi esetünket. Vegyes praxis, átlag napi forgalom 50 - 60. Mivel már több mint egy éve bevezettük a neten való recept rendelést (email oda, email vissza)ebből az 50 ből már kb napi max 10-ig terjedő netes rendelés van, ugye ezeknek a betegeknek nem kell papír. A többi megjelenő 40 kéri a papirt, nem is érti miért kérdem. Az Önök logikája szerint nekem a "mindig nyomtat receptet" lehetőséget kell használni. A nem nyomtat receptből nagy felháborodás lenne...De akkor hogyan vezessük ki a recept nyomtatást? Mert igaz, hogy most is kitudom szedni a pipát a nyomtatásról, de a fenti vagy nagyobb forgalomnál ezt figyelgetni nagyon idegesítő és ráadásul nem is ergonomikus a gombok helye...

Én azt is aláírom, hogy a jelenlegi szoftver megoldás egyszerű és nagyszerű, csak az átmenetet nem támogatja...(de elfogadom).

Én azt is mondom, hogy talán érdemes lenne megvárni a végkifejleti törvényt (csak megmondják meg időben...) és akkor a fentebbi felvetéseket is figyelembe véve kialakítani egy feltöltési - nyomtatási rendszert. Mert akkor is ugyan ez lesz csak, csak a recept alapszíne nem piros lesz...És talán júliusra lenne jobb koncentrálni és akkor mindenki számára egy ideális megoldást kialakítani.

TomposG
Saturday, January 4, 2020 8:37:03 AM
Bocs ez most témaváltás lesz!

Ez jött velem szembe a neten:

"2020 változást hoz a LELETEK továbbításában is.

2019. december 18-án jelent meg a Magyar Közlönyben a 2019. évi CXXI. törvény, az egyes egészségügyi tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról (továbbiakban Módtv.), mely az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvényt (továbbiakban Eüak.) is több ponton módosítja.

A Módtv. 7. §-a az Eüak. 35/B. §-át azzal egészíti ki, hogy

„Az EESZT-hez csatlakozásra kötelezett egészségügyi szolgáltatók között informatikai rendszerek közötti adatcsere esetén egészségügyi adat kizárólag az EESZT útján továbbítható.”

Ez azt jelenti, hogy a jövőben csak az EESZT-n keresztül lesznek lekérhetők a laborleletek is.

A Módtv. 11. § kimondja, hogy ezen új követelménynek való megfelelést az egészségügyi adatot továbbító informatikai rendszerek működtetői

2021. június 1-től kötelesek biztosítani, addig pedig a szokott csatornákon keresztül tudják az orvosi rendelők a leleteket letölteni."

A kérdésem a következő: ugyan még messze van de lehet-e arról hallani, hogy legkésőbb a hátáridőtől a EESzT nem csak pdf-ben küldi a laboreredményeket hanem valahogyan strukturáltan ami alapján beillesztődik adott eredmény a megfelelő helyre, mert ha nem akkor ez egy nagy visszalépés lesz szakmai szempontból. Onnantól, ha egy eredmény időbeli lefolyására vagyunk kíváncsiak nyitogathatjuk a pdf doksikat sorban...

Tompos G.

Gabi
  • Gabi
Saturday, January 4, 2020 5:10:23 PM

Bocs ez most témaváltás lesz!

Ez jött velem szembe a neten:

"2020 változást hoz a LELETEK továbbításában is.

2019. december 18-án jelent meg a Magyar Közlönyben a 2019. évi CXXI. törvény, az egyes egészségügyi tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról (továbbiakban Módtv.), mely az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvényt (továbbiakban Eüak.) is több ponton módosítja.

A Módtv. 7. §-a az Eüak. 35/B. §-át azzal egészíti ki, hogy

„Az EESZT-hez csatlakozásra kötelezett egészségügyi szolgáltatók között informatikai rendszerek közötti adatcsere esetén egészségügyi adat kizárólag az EESZT útján továbbítható.”

Ez azt jelenti, hogy a jövőben csak az EESZT-n keresztül lesznek lekérhetők a laborleletek is.

A Módtv. 11. § kimondja, hogy ezen új követelménynek való megfelelést az egészségügyi adatot továbbító informatikai rendszerek működtetői

2021. június 1-től kötelesek biztosítani, addig pedig a szokott csatornákon keresztül tudják az orvosi rendelők a leleteket letölteni."

A kérdésem a következő: ugyan még messze van de lehet-e arról hallani, hogy legkésőbb a hátáridőtől a EESzT nem csak pdf-ben küldi a laboreredményeket hanem valahogyan strukturáltan ami alapján beillesztődik adott eredmény a megfelelő helyre, mert ha nem akkor ez egy nagy visszalépés lesz szakmai szempontból. Onnantól, ha egy eredmény időbeli lefolyására vagyunk kíváncsiak nyitogathatjuk a pdf doksikat sorban...

Tompos G.

Kedves Doktor Úr,

Mi úgy tudjuk, hogy már folynak az előkészületek a struktúrált labor-leletek küldésének és fogadásának megvalósítása érdekében. Reméljük hogy minél hamarabb elkészülnek a specifikációk, s valóban minden kommunikáció adat-szinten is megvalósul, ami hatalmas előnyt jelentene. De addig is,legalább a már jól múködö kommunkációk lehetőségei adottak, használhatóak. Egyetértek Önnel abban, hogy ha az sem lenne elérhető, akkor hatalmas visszalépés lenne szakmailag. Az Ixnet ezen adatok alakulását, időbeli változását monitorozza a háttérben a beépített szakmai protokollok esetében, vagy pélául az új fejlesztésű CV kockázatbecslésnél . De ezen adatokra épülnek a orvosi döntéseket támogató grafikai megjelenításek is rendszereinkben.

medicinke
Monday, January 6, 2020 8:41:08 AM
Megy az EESZT máshol?

Nálunk inicializási hibával egy gépen sem megy.

Ez a központi portál lassulás miatt lenne?

A Szolgáltatást újraindítottuk.

Sz. Tamás
Monday, January 6, 2020 9:10:11 AM
Originally Posted by: medicinke 

Megy az EESZT máshol?

Kedves Medicinke!

EESZT szolgáltatás fennakadás

"Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásaiban és a portálfelületeken 2020. január 6-án 8 óra 2 perc óta fennakadások tapasztalhatók.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás elérhetőségének visszaállításán. Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés"

medicinke
Monday, January 6, 2020 9:46:43 AM
Originally Posted by: szt 

Originally Posted by: medicinke 

Megy az EESZT máshol?

Kedves Medicinke!

EESZT szolgáltatás fennakadás

"Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásaiban és a portálfelületeken 2020. január 6-án 8 óra 2 perc óta fennakadások tapasztalhatók.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás elérhetőségének visszaállításán. Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés"

Igen, köszönöm, csak nem volt világos, hogy az inicializálási hiba ezt jelenti.

Rittling Ferenc
Thursday, January 9, 2020 8:58:54 AM
Az Oltási lappal kapcsolatban lenne egy olyan probléma, hogy nem minden páciensné mutatja az

esedékes folyamatos oltásokat.Pl 4 hónapos a gyermek, az eddigiek be lettek írva, de a 4 hónaposra nincs lehetőség, de már muattja

hogy 13 hónaposnál varicella lesz majd aktuális.

Alács Tibor
Thursday, January 9, 2020 9:05:46 AM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Az Oltási lappal kapcsolatban lenne egy olyan probléma, hogy nem minden páciensné mutatja az

esedékes folyamatos oltásokat.Pl 4 hónapos a gyermek, az eddigiek be lettek írva, de a 4 hónaposra nincs lehetőség, de már muattja

Tisztelt Rittling Ferenc!

A javítást a következőképpen tudja letölteni:

- szerver gépen be kell lépni az Ixnet Központba,

- felül a "Frissítés" fülre kell kattintani,

- az utolsó ikonra "Gyors frissítés" kell kattintani,

- a megjelenő kérdésre igennel kell válaszolni.

- sikeres letöltés után megjelenik egy üzenet, ezt "OK"-val be kell zárni,

- ki kell lépni az Ixnet Központból,

- Ixnet-be a következő belépéskor ki fognak frissülni a programfájlok a szerver gépről.

Ezután már meg fognak jelenni a hiányzó oltások.

Rittling Ferenc
Thursday, January 9, 2020 10:41:21 AM
Originally Posted by: Alács Tibor 

Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Tisztelt Rittling Ferenc!

A javítást a következőképpen tudja letölteni:

- szerver gépen be kell lépni az Ixnet Központba,

- felül a "Frissítés" fülre kell kattintani,

- az utolsó ikonra "Gyors frissítés" kell kattintani,

- a megjelenő kérdésre igennel kell válaszolni.

- sikeres letöltés után megjelenik egy üzenet, ezt "OK"-val be kell zárni,

- ki kell lépni az Ixnet Központból,

- Ixnet-be a következő belépéskor ki fognak frissülni a programfájlok a szerver gépről.

Ezután már meg fognak jelenni a hiányzó oltások.

Köszönöm a segítséget ! Működik !

Dr. Hanyecz Vince
Monday, January 13, 2020 8:02:24 AM
Felírási igazolás helyett jegyéket nyomtatunk a patikusnak is, és a betegnek is, (egyet).

Nagyon jó lenne ha a felírt dobozszám rajta lenne, fontosabb, mint az ellátva időpontja.

Elmondanám, hogy hőnyomtatóval egy álom ezt használni, csendes, 1 másodperc alatt az összes receptet rányomtatja a blokkra, 16 cm/sec sebességgel jön ki a papír a nyomtatómból, az első recept sincs még fenn az EESZT-ben, az már kész, a beteg tudja mit és írtam fel.

MCsaba
Monday, January 13, 2020 9:04:04 AM
Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

Felírási igazolás helyett jegyéket nyomtatunk a patikusnak is, és a betegnek is, (egyet).

Nagyon jó lenne ha a felírt dobozszám rajta lenne, fontosabb, mint az ellátva időpontja.

Elmondanám, hogy hőnyomtatóval egy álom ezt használni, csendes, 1 másodperc alatt az összes receptet rányomtatja a blokkra, 16 cm/sec sebességgel jön ki a papír a nyomtatómból, az első recept sincs még fenn az EESZT-ben, az már kész, a beteg tudja mit és írtam fel.

Kedves Doktor Úr,

Köszönjük a javaslatot, mindenképpen megnézzük miként valósítható meg.

Bacskai Mária
Monday, January 13, 2020 10:26:36 AM

Elnézést, hogy belekérdezek, de hogyan nyomtatnak jegyzéket?

Bacskai Mária
Monday, January 13, 2020 10:30:22 AM
Kérdésem: gyógyszerírásnál szépen működik a saját megfogalmazású adagolás beemelése (pl. reggel 1, este 2 stb.), viszont ha a terápiás lapon próbálom ugyanezeket behívni, nem engedi a program. Miért nem lehet ott is ezeket használni?
Stein András
Monday, January 13, 2020 11:42:10 AM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Elnézést, hogy belekérdezek, de hogyan nyomtatnak jegyzéket?

Tisztelt Bacskai Mária!

Visualban a receptírás ablak jobb alsó sarkában található fogaskerék ikonra kattintva az így megjelenő menüből kiválasztható a 'Recept sorozat után automatikus jegyzék nyomtatása', amennyiben ide betesszük a pipát akkor nyomtatódik.

UserPostedImage

A receptírás ablakon 'Jegyzék' gombra kattintva beállítható, hogy melyik nyomtatóra és milyen méretben nyomtassa ezt ki a program.

UserPostedImage

Az így kinyomtatott jegyzék nyomtatása után az alábbi képen látható formátum fog nyomtatódni.

UserPostedImage

kleh
  • kleh
Monday, January 13, 2020 11:54:48 AM
Bocsánat, de már kicsit belezavarodtunk Ixnet-visul ?

recept jegyzék automatikusan hol is állítható ? Köszönettel.

Stein András
Monday, January 13, 2020 11:58:45 AM

Tisztelt Kleh!

Ez a beállítás visualra vonatkozik.

kleh
  • kleh
Monday, January 13, 2020 12:01:54 PM
ok, értem. de a gondolat nagyon jó. Lehetne itt is. Igaz, a teszt verzióban van már kialakítva egy fűl a felírt receptekről az adatlapon, de ez a visualos megoldás nagyon jónak tünik.
dr.Kovács József
Tuesday, January 14, 2020 8:07:39 AM
Originally Posted by: Stein András 

Tisztelt Kleh!

Jogszabály megengedi "csak" jegyzék nyomtatását?

dr.Kovács József
Gabi
  • Gabi
Tuesday, January 14, 2020 8:56:17 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Originally Posted by: Stein András 

Tisztelt Kleh!

Jogszabály megengedi "csak" jegyzék nyomtatását?

Kedves Kovács Doktor Úr,

Feltételezem, hogy a felírási igazolásra gondol (?). Jelenleg a jogszabály nem teszi kötelezővé a felírási igazolás nyomtatását, kizárólag a 14 éven aluli pácienseknél kötelező valamint akkor, ha a beteg kéri. Minden más esetben nem kötelező. Így előfordulhat az, amikor a beteg nem kap kézbe "semmit". Ilyen esetekben Hanyecz doktor Úr a visual-ban már korábban is meglévő "jegyzék" funkciót használja , ami lényegében egy nyomtatott tájékoztató a beteg számára arról, hogy milyen gyógyszert írt fel számára a háziorvosa a rendelésen. Hangsúlyozom, ez egyébként egy régi meglévő funkció a visual-ban. Ez nem jogszabályi kötelezettség, hanem egy lehetőség az orvos számára amivel belátása szerint élhet.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, January 14, 2020 10:14:23 AM
Tudott már valaki KSH jelentést csinálni? Mi még nem tudjuk feltölteni az adatokat, a KSH-nál nincs még fent a 2019-es kérdőív.
Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, January 14, 2020 10:22:46 AM
Originally Posted by: Casus 

Tudott már valaki KSH jelentést csinálni? Mi még nem tudjuk feltölteni az adatokat, a KSH-nál nincs még fent a 2019-es kérdőív.

Üdv!

Még nem jelent meg az elektra rendszerben a nyomtatvány, előző évben is valamikor 16.-a környékén tették fel. Engem szoktak e-mailben értesíteni.

Dr Bakos

Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, January 14, 2020 10:27:06 AM
T. Infomix!

Kérdésem lenne, eddig az utazási papír (UTK 20) rögzítésekor eddig mindig adta a következő utipapír sorszámát (az előzőleg beírt alapján). Amióta tömböt váltottunk, azóta mindig újra be kell írni az új tömb sorszámát, mert mindig a régi tömb sorszámát akarja adni. Hol lehet beírni hogy az aktuális tömb következő sorszámát adja a gép?

Dr Bakos

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, January 14, 2020 10:39:09 AM
Originally Posted by: Bakos J 

Originally Posted by: Casus 

Üdv!

Még nem jelent meg az elektra rendszerben a nyomtatvány, előző évben is valamikor 16.-a környékén tették fel. Engem szoktak e-mailben értesíteni.

Dr Bakos

Köszönöm