Tisztelt Infomix Kft!
Én alaposan elolvastam a tájékoztatót és ma használtam is. Amikor valami jól sikerült dicsérni is szoktam, és most sem csak kritizálni akarok de szerintem ez a megoldás nem praktikus. Bocs!
A jelenlegi működés lényege, hogy egy jelöléssel két funkciót adunk a Ok/Sorozat gombnak a receptíráskor. Betesszük a jelölést: e-receptet küld és nyomtat, kivesszük a jelölést e-receptet küld és nem nyomtat. A Beállítások-ban le tudjuk tenni a voksunkat valamelyik funkció mellett.
Sokkal egyértelműbb és áttekinthetőbb lenne ha külön gomb lenne a e-Recept küldés és nyomtatás-ra illetve e-recept küldés-re ahogy valaki már felvetette. Ebben az esetben nem kellene plusz kattintgatás ha adott betegnél nem az alapértelmezett megoldás a nyerő. A Sorozat "gomb" mellett akad még annyi hely amire elférne egy plusz "gomb".
Azt szeretném kérni gondolják még át mi valósítható meg!
Tompos G.
Kedves doktorúr,
Először is köszönöm, köszönjük a javaslatát.
Ha nem haragszik meg érte kérdezek a leírtakkal kapcsolatban.
A két nyomógomb esetén az eRecept küldésre is nyomtatná az Ixnet azokat, amit kötelező nyomtatni?
Amit érdemes végig gondolnunk, - és erre biztatok minden fórumozót is -, hogy mi történik a háttérben a receptek felírásakor.
- Az összes kiválasztott, felírandó készítmény felküldésre kerül a térbe.
- A válasz alapján dől el, hogy ezek közül melyik lesz eRecept, és melyik nem. (pl. a segédeszközök, tű, pelenka stb. egyenlőre nem)
- Azokról ami nem eRecept, továbbra is vényt kell nyomtatni.
- A 14 év alattiak esetében is kötelező a felírási igazolás az eReceptről, ami fél évig még továbbra is a NEAK vényre az eddigi módon nyomtatódik (vagyis fel kell küldeni a térbe ezeket is).
Mi azért gondoltuk ezt a megoldást, mert itt a felhasználó abban dönt, hogy amiről nem kötelező nyomtatni, arról szeretne-e vagy sem felírási igazolást kiadni. Magán a tároláson és a nyomtatáson abban a tekintetben, hogy melyik gombot kell éppen megnyomni nem változtattunk, maradt az eddig megszokott használat.
Mivel már ez EESZT bevezetése óta arra vár mindenki, hogy ne kelljen a recepteket kinyomtatni, ezért működik úgy a verzióváltást követően az összes programunk, hogy alapértelemezetten nincs bekapcsolva a felírási igazolások nyomtatása.
Természetesen mindenen lehet módosítani, így örömmel fogadunk minden véleményt, javaslatot.