pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Monday, January 27, 2020 7:05:15 PM
Originally Posted by: joegyori 

T. InfomIx!

Mai telefonbeszélgetés során a kollégájuk azt kérte, írjam meg a fejlesztők számára a felvetést/kérdést/kérést.

A"probléma" valószínűleg úgy kezdődött, hogy váltottunk VisualIxről IxNetre (előtte meg Ixdokit használtunk).

Azt tapasztalom, hogy a 15 hónapos oltásoknál gyakorlatilag a gyári név egyik esetben sem emelődött át. A "gyártási szám" rendben, de nincs név. Van-e arra lehetőség, hogy úgy írják meg a programot egy javítóval, hogy a gyártási számokhoz automatikusan beemelődik a név? Visszamenőleg nagyon macerás lenne minden egyes páciensnél beírni.

Ahogy aztán néztem most a programot, látom, hogy pl. 2010-11 magasságában a 2, 3 és 4 hónapos oltásoknál sincs meg az Infanrix-IPV-HiB gyári név, csak a gyártási szám. A kérdés, ill. kérés itt ugyanaz.

Kérdezem továbbá, hogy pontosan mikor váltotta a Prevenar13 a Prevenart? Itt is (mintha) látnék olyat, hogy másként emelődött át.

Köszönöm szépen a választ előre is.

Győri József

Kedves Doktor Úr!

A probléma a Visual Ixdoki és az Ixnet közötti eltérésből származik.

A visual Ixdokiban eredetileg egyáltalán nem létezett az oltás / oltóanyag megkülönböztetés. A Folyamatos és Kampányoltásoknál később is csak a DTPa+IPV+HIB oltásokhoz került be ilyen beviteli lehetőség. A 15 hónapos oltások jelenleg az MMR oltások. Ezeknél tehát a visual Ixdokiban be sem lehet vinni az oltóanyagot, így aztán a konverzióban az Ixnetben nem volt minek alapján kitölteni.

Más a helyzet a 2010-2011-es Infanrix-IPV-Hib oltóanyagos oltásokkal. Itt az írásmód miatt (- ill. + jelek, stb.) nem jöttek át az oltóanyagok. Ezt utólagosan be tudjuk pótolni, ha megvan a visualos mentés.

A PCV oltásoknál 2014.01.01 dátumtól kezdődően állítunk be Prevenar 13-at, azelőtt Prevenar volt az oltóanyag. Ennek megfelelően jártunk el a konverzióban is.

geboo
Tuesday, January 28, 2020 3:31:05 PM
Tisztelt Infomix!

Lehetséges, hogy már korábban volt szó róla, de olyan kérdésem lenne, hogy az IxNet programban úgy tudom, NEM lehetséges a magistrális készítményeket, ill. jelen esetben a csoportos gyógyúszást a szakorvosi javaslathoz átemelni. A NEAK 5/2004-es EÜM rendelete írja elő, hogy pl. a gyógyúszás esetében a vényen jelezni kell a szakorvosi javaslatot adó orvos azonosítóját, a szakorvosi javaslat kiállításának dátumát, továbbá a szakorvosi javaslatot adó orvos által végzett ellátást azonosító naplósorszámot.

Mit tehetek? Nyilván a magistrális recept felírásakor tudok hozzáírni a recepthez adatokat, de picit szebb lenne, ha a helyén (dátum, pecsétszám) lenne.

Köszönettel,

Bürgés Éva

asszisztensnő

Patpintmed kft.
Thursday, January 30, 2020 7:45:01 AM
Tisztelt Infomix!

A kórboncolási kérelmet hol találom ?

Köszönettel: Tóthné Farkas Ildikó

asszisztens

Varga Sándor
Thursday, January 30, 2020 7:59:47 AM
Originally Posted by: geboo 

Tisztelt Infomix!

Lehetséges, hogy már korábban volt szó róla, de olyan kérdésem lenne, hogy az IxNet programban úgy tudom, NEM lehetséges a magistrális készítményeket, ill. jelen esetben a csoportos gyógyúszást a szakorvosi javaslathoz átemelni. A NEAK 5/2004-es EÜM rendelete írja elő, hogy pl. a gyógyúszás esetében a vényen jelezni kell a szakorvosi javaslatot adó orvos azonosítóját, a szakorvosi javaslat kiállításának dátumát, továbbá a szakorvosi javaslatot adó orvos által végzett ellátást azonosító naplósorszámot.

Mit tehetek? Nyilván a magistrális recept felírásakor tudok hozzáírni a recepthez adatokat, de picit szebb lenne, ha a helyén (dátum, pecsétszám) lenne.

Köszönettel,

Bürgés Éva

asszisztensnő

Kedves Éva,

Ixnetben a gyógyúszás, illetve gyógyfürdő vényeket külön menüpontban tudja kiállítani. Megtalálja a Rendelés / Gyógyfürdő vény menüpontban.

Itt megadható a javaslat adata is, amennyiben ilyen jogcímen írhatja fel.

UserPostedImage

Ha gyakran használja, érdemes lehet pl. a szalagvezérlőre kitenni a menüpont ikonját.

Ehhez az Ixnet bal felső sarkában kattintson a szalagvezérlő beállítások ikonjára.

UserPostedImage

Majd az eszközsor menüpontok fülén keresse meg ezt a menüpontot, és emelje át a megjelenítendő ikonokhoz.

UserPostedImage

Tárolást követően a beállított menüpontok ikonjai megjelennek a felső vízszintes ikonoknál.

A Magis receptek ilyen felírhatóságára kértünk NEAK állásfoglalást.

Varga Sándor
Zsolticicaja
Thursday, January 30, 2020 8:28:51 AM
Tisztelt Infomix!

A KSH jelentést most kezdtem el csinálni. Megakadtam annál a táblázatnál,ahol adatokat kér a praxisba bejelentett gyermekek betegségeiről. Sehol nem találom a programban ezt a táblázatot. Hol tudnám előkeresni? Köszönöm szépen!

Nagy Attila
Thursday, January 30, 2020 8:48:18 AM
Originally Posted by: Patpintmed kft. 

Tisztelt Infomix!

asszisztens

Kedves Ildikó!

Ha a halottvizsgálati bizonyítványra gondol akkor azt a regisztráció menüpont alatt találja Halottvizsgálati bizonyítvány néven.

Ajánlom figyelmébe a keresés funkciót amit a menü alján/végén talál:

UserPostedImage

Nagy Attila
Thursday, January 30, 2020 9:03:08 AM
Originally Posted by: Zsolticicaja 

Tisztelt Infomix!

A KSH jelentést most kezdtem el csinálni. Megakadtam annál a táblázatnál,ahol adatokat kér a praxisba bejelentett gyermekek betegségeiről. Sehol nem találom a programban ezt a táblázatot. Hol tudnám előkeresni? Köszönöm szépen!

Tisztelt Felhasználó!

Az alábbi két linken található videó segít a jelentés generálásában és a KSH elektra oldalra történő feltöltésben.

http://ixnet.hu/news/news_170127.html#1 

Az alábbi linket a friss leírásunkat is megtalálja:

http://ixnet.hu/news/news_191219.html#4 

Reméljük ez alapján sikerül leadni a KSH jelentést.

Dr Rétei Ágnes
Thursday, January 30, 2020 9:33:31 AM
Receptírásnál hogyan tudok magistralis receptet felírni, ha nem akarom felvenni a Karbantartásban?

Zsolticicaja
Thursday, January 30, 2020 9:36:37 AM
Én ezt értem,viszont Nekem itt csak 3 táblázat jön be: bejelentett lakosok száma,forgalmi adatok,ápolok tevékenysége. Az a táblázat nem jön be,ahol részletesen van a táblázat,h melyik betegségből hány beteg gyermek van a praxisban.
dr.Kovács József
Thursday, January 30, 2020 9:52:17 AM
Az e-személyi kliens új verziója jelent meg. Telepíthető?
dr.Kovács József
Zsolticicaja
Thursday, January 30, 2020 10:04:21 AM
Originally Posted by: Nagy Attila 

Tisztelt Infomix!

Tisztelt Felhasználó!

Az alábbi két linken található videó segít a jelentés generálásában és a KSH elektra oldalra történő feltöltésben.

Én ezt értem,viszont Nekem itt csak 3 táblázat jön be: bejelentett lakosok száma,forgalmi adatok,ápolok tevékenysége. Az a táblázat nem jön be,ahol részletesen van a táblázat,h melyik betegségből hány beteg gyermek van a praxisban.

Varga Sándor
Thursday, January 30, 2020 10:13:45 AM

Tisztelt Infomix!

Tisztelt Felhasználó!

Egy pici segítséget szeretnék kérni a megoldáshoz.

A KSH jelentésnél a tárgyévnél 2019 van kiválasztva?

A jelentést a Lista vagy a Feldolgozás gombra kattintva készíti el?

A 3 táblázatot az Ixnetben, vagy a KSH oldalán, az adatok betöltését követően látja?

köszönöm

Varga Sándor
Varga Sándor
Thursday, January 30, 2020 10:17:37 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Az e-személyi kliens új verziója jelent meg. Telepíthető?

Kedves doktorúr,

Az eszemélyi oldalán  ezt az információt találtuk róla.

"Megjelent az eSzemélyi Kliens Kártyaolvasó alkalmazás új verziója

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2020. január 24-én publikálásra került az eSzemélyi Kliens Kártyaolvasó alkalmazás legújabb, 1.5.22-es verziója.

A javítások eredményeképpen az előző – 1.5.19-es – verzióhoz képest a felhasználói felülettel és a hibakezeléssel kapcsolatos apróbb módosítások történtek. Tekintettel arra, hogy 2019. október 28-tól az eSzemélyi tároló eleme már tartalmazza a lakcímadatokat, az alkalmazás új verziójában az ezzel kapcsolatos felületi módosítások is elvégzésre kerültek.

https://eszemelyi.hu/letoltesek  oldalon érhetőek el, a „Letölthető alkalmazások” menüpont alatt."

Kollégáink két rendelőben telepítették ezt a verziót az elmúlt napokban, ott megfelelően működött.

Varga Sándor
Zsolticicaja
Thursday, January 30, 2020 10:32:16 AM
Originally Posted by: vargas 

Tisztelt Infomix!

Tisztelt Felhasználó!

A 3 táblázatot az Ixnetben, vagy a KSH oldalán, az adatok betöltését követően látja?

köszönöm

Napi tevékenység- forgalmi adatok- össz forgalmi adatok-KSH-ban nyitom meg. Időszak ki van választva, felül a tárgyév 2019. A gyermek praxis ki van választva. A megtekint gombra szoktam menni, itt tölt be a 3 táblázat. Én nem az oldalon keresztül,hanem manuálisan töltöttem ki eddig a KSH többi részét.

Nagy Attila
Thursday, January 30, 2020 11:12:55 AM

Tisztelt Infomix!

Tisztelt Felhasználó!

köszönöm

Napi tevékenység- forgalmi adatok- össz forgalmi adatok-KSH-ban nyitom meg. Időszak ki van választva, felül a tárgyév 2019. A gyermek praxis ki van választva. A megtekint gombra szoktam menni, itt tölt be a 3 táblázat. Én nem az oldalon keresztül,hanem manuálisan töltöttem ki eddig a KSH többi részét.

Akkor Ön a Visualix programunkat használja, kérem várja meg a hó végén vagyis holnap megjelenő verziónkat abban már megtalálható lesz az Ön által keresett táblázat.

Köszönjük!

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Saturday, February 1, 2020 6:36:03 PM

Originally Posted by: pheni 

Originally Posted by: K Bálint 

Segítséget kérek.

Régebben átemelte az érkeztetett leletek BNO-ját a napi ellátásba, viszont egy ideje nem.

Rémlik beállítás, ahol vissza lehet kapcsolni, de nem találom.

Előre is köszönöm a valaszt.

Milyen kommunikációt használnak honnan érkeztetik a leleteket?

Az EESZT-ből érkeztetem aleleteket

Kedves Pheni,

Az Ixnetben nincs ilyen beállítás, az ellátáshoz tartozó diagnózisoknál automatikusan megjelennek az ellátáshoz tartozó tevékenységek BNO kódjai. A kódok előtti [] jelölések mutatják azt, hogy egy ilyen kód milyen tevékenységnél került az Ixnetbe.

Ezek közül a leggyakrabb jelölések

Ellátás [E]

Háziorvosi Szűrés [SZ]

Gondozási Kör [GK]

Gondozási Kontroll Betegség [GKB]

Beutalás [B]

LaborKérés [L]

Szakrendelés Eredmény [SZE]

Labor Eredmény [LE]

Receptírás [R]

Táppénz [T]

Önnél egy EESZT-ből letöltött lelet esetén a leleten szereplő BNO kód [SZE] jelöléssel látható az ellátáson.

Azt, hogy az EESZT-s lelet tartalmaz-e BNO kódot a Hozott leleteknél megkeresve a kérdéses leletet tudja ellenőrizni.

Visszakerestem a programban, és pár hónapja történt napi ellátásnál még szerepel SZE - jelű BNO.

újabban már nem jelennek meg a napi ellátásban ezek a BNO-k. Ezt szeretém újra visszaállítani.

Varga Sándor
Monday, February 3, 2020 1:41:40 PM

Visszakerestem a programban, és pár hónapja történt napi ellátásnál még szerepel SZE - jelű BNO.

újabban már nem jelennek meg a napi ellátásban ezek a BNO-k. Ezt szeretém újra visszaállítani.

Kedves Pheni,

szeretnénk táveléréssel megnézni a rendszert.

Kérem emailben, vagy az Ixnet jobb felső sarkában található Segíthetünk ikonra kattintva küldjön nekünk egy elérhetőséget, Önöknek mikor lenne jó.

köszönöm

Varga Sándor
Patpintmed kft.
Tuesday, February 4, 2020 7:18:51 AM

Tisztelt Infomix!

asszisztens

Kedves Ildikó!

Ha a halottvizsgálati bizonyítványra gondol akkor azt a regisztráció menüpont alatt találja Halottvizsgálati bizonyítvány néven.

UserPostedImage

Kórboncolási kérelemre gondolok.

Bacskai Mária
Tuesday, February 4, 2020 8:51:21 AM
Ixnet fut 3 gépen, amelyikről eddig az asszisztensnőm leadta a jelentéseket, tegnap óta ezt írja ki: Ismeretlen okból nem tud feljelentkezni az Ejelentés szerverére! A következő DLL betöltése sikertelen: "libejelentes.dll": Érvénytelen hozzáférés memóriahelyhez. (A kivétel HRESULT-értéke: 0x800703E6)

A másik 2 gépen nincs ilyen hibajelzés, azokon viszont nincs beállítva az e-mail érkeztetés, kézzel kell bemásolnunk az érvényesítő kódokat.

Varga Sándor
Tuesday, February 4, 2020 9:04:33 AM

Tisztelt Infomix!

asszisztens

Kedves Ildikó!

UserPostedImage

Kórboncolási kérelemre gondolok.

Kedves Ildikó,

A halottvizsgálati bizonyítvány menüpontban az egyéb nyomtatványok fülön tudja kitölteni a Kórboncolási kérelem adatait. Itt az elrendelés időpontja melletti Nyomtatás gombbal tudja ezt kinyomtatni.

Varga Sándor
kantorm
Tuesday, February 4, 2020 9:29:35 AM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Ixnet fut 3 gépen, amelyikről eddig az asszisztensnőm leadta a jelentéseket, tegnap óta ezt írja ki: Ismeretlen okból nem tud feljelentkezni az Ejelentés szerverére! A következő DLL betöltése sikertelen: "libejelentes.dll": Érvénytelen hozzáférés memóriahelyhez. (A kivétel HRESULT-értéke: 0x800703E6)

A másik 2 gépen nincs ilyen hibajelzés, azokon viszont nincs beállítva az e-mail érkeztetés, kézzel kell bemásolnunk az érvényesítő kódokat.

Tisztelt Dr. Bacskai Mária!

Egy 5 perces művelettel vissza lehet állítani a normális működést, ehhez keresni fogjuk telefonon.

almadirendelo
Wednesday, February 5, 2020 10:47:31 AM
Szeretném kérni, hogy a táppénznél is vezessék be a nyomtat+OK lehetőséget. Sajnos a héten előfordult a rendelésen, hogy kinyomtattuk a táppénzes papírt, majd a pipa mellett a piros X-re nyomtunk, így a szülő megkapta a táppénzes papírt, de a táppénzes állományba vétel valójában nem történt meg. Legalább egy visszakérdezés jó lenne: tényleg törli a táppénzt? De a legpraktikusabb az OK+nyomtat egyben lenne. Köszönöm! Dr Szántai Dóra
Nagy Attila
Wednesday, February 5, 2020 11:23:59 AM
Originally Posted by: almadirendelo 

Szeretném kérni, hogy a táppénznél is vezessék be a nyomtat+OK lehetőséget. Sajnos a héten előfordult a rendelésen, hogy kinyomtattuk a táppénzes papírt, majd a pipa mellett a piros X-re nyomtunk, így a szülő megkapta a táppénzes papírt, de a táppénzes állományba vétel valójában nem történt meg. Legalább egy visszakérdezés jó lenne: tényleg törli a táppénzt? De a legpraktikusabb az OK+nyomtat egyben lenne. Köszönöm! Dr Szántai Dóra

Tisztelt Dr. Szántai Dóra!

A táppénz ablakon felül van egy beállítás gomb azon belül talál egy beállítást Mégsem-re nem figyelmeztessen innen ki kell venni a pipát.

Ezután ha az ablakot X-el zárnák be akkor figyelmeztetni fog a program az ablak bezárása előtt.

kleh
  • kleh
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, February 7, 2020 3:52:04 PM
Tisztelt Infomix ! (megírom így hétvégén bánataim)

Valamiért összekuszálódtak az igazolások, a panaszok és vélhetően más rubrikák előre gyártott sablonjai. É érdekes hogy a karbantartási listában a régi sorrendben vannak...

2. Nem értem, hogy mi a logikája annak hogy a lejárt javaslatos gyógyszerek nincsenek a terápiás lapon és ezeket utólag dátum állítgatással lehet visszahozni....felesleges mozdulatok, mérgelődések...

3. Az ellátási ablak véletlen mozdulatokból adódóan gyakran elcsúszkál. Ez is idegesítő, hogy rendelésközben állandóan keresgetjük a fejléces adatokat (tudom ctrl/shift/nyilak...). Szívem szerint összeragasztanám valamivel...mire jó ez is...

Összegében: sok a felesleges állítási lehetőség....köszönöm, hogy elmondhattam. Kovács-Kléh,Ecser.

Varga Sándor
Friday, February 7, 2020 4:13:50 PM
Originally Posted by: kleh 

Valamiért összekuszálódtak az igazolások, a panaszok és vélhetően más rubrikák előre gyártott sablonjai. É érdekes hogy a karbantartási listában a régi sorrendben vannak...

2. Nem értem, hogy mi a logikája annak hogy a lejárt javaslatos gyógyszerek nincsenek a terápiás lapon és ezeket utólag dátum állítgatással lehet visszahozni....felesleges mozdulatok, mérgelődések...

3. Az ellátási ablak véletlen mozdulatokból adódóan gyakran elcsúszkál. Ez is idegesítő, hogy rendelésközben állandóan keresgetjük a fejléces adatokat (tudom ctrl/shift/nyilak...). Szívem szerint összeragasztanám valamivel...mire jó ez is...

Összegében: sok a felesleges állítási lehetőség....köszönöm, hogy elmondhattam. Kovács-Kléh,Ecser.

Kedves doktorúr,

Mit ért az alatt, hogy összekuszálódtak a sablonok? Ha még belefér az idejébe így pénteken, kérem nézze meg, hogy a sorrend esetleg nem ABC sorrend-e. Van egy ilyen beállítási lehetőség, azoknak segítség, akik nem általuk megadott sorrendben szeretnék látni a beemelhető szövegpaneleket, hanem ABC-ben. Ha így van, akkor visszaállíthatja az Ön által felvett, beállított sorrendbe.

Ehhez a szövegablak (pl. panasz) melletti kis nagyító ikonra kell kattintani. A megnyíló készlet választás ablak jobb oldalán a Sorrend alatti nyomógombok közül kattintson a Beállítottra. OK-val tárolja.

Az ellátási ablakot, és szinte minden másik képernyőt is, rögzítheti. Az ablak fejlécének jobb felső sarkában a beállítások gombtól jobbra van egy kis piros rajzszög ikon. Ha az függőleges, akkor az adott ablak mozgatható. Ha rákattint, akkor a "rajzszög beszúrásával" rögzíti az ablakot. Így nem lehet elmozgatni, ha pl. egérrel félrehúzva, is mindig visszaáll az eredeti beállított állapotba.

A lejárt javaslatok nem láthatósága felhasználói kérés volt. Keresünk egy olyan megoldást, amivel mindkét használati mód beállítható.

Varga Sándor
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Saturday, February 8, 2020 7:38:08 AM

Originally Posted by: kleh 

Kedves doktorúr,

Mit ért az alatt, hogy összekuszálódtak a sablonok? Ha még belefér az idejébe így pénteken, kérem nézze meg, hogy a sorrend esetleg nem ABC sorrend-e. Van egy ilyen beállítási lehetőség, azoknak segítség, akik nem általuk megadott sorrendben szeretnék látni a beemelhető szövegpaneleket, hanem ABC-ben. Ha így van, akkor visszaállíthatja az Ön által felvett, beállított sorrendbe.

Ehhez a szövegablak (pl. panasz) melletti kis nagyító ikonra kell kattintani. A megnyíló készlet választás ablak jobb oldalán a Sorrend alatti nyomógombok közül kattintson a Beállítottra. OK-val tárolja.

Az ellátási ablakot, és szinte minden másik képernyőt is, rögzítheti. Az ablak fejlécének jobb felső sarkában a beállítások gombtól jobbra van egy kis piros rajzszög ikon. Ha az függőleges, akkor az adott ablak mozgatható. Ha rákattint, akkor a "rajzszög beszúrásával" rögzíti az ablakot. Így nem lehet elmozgatni, ha pl. egérrel félrehúzva, is mindig visszaáll az eredeti beállított állapotba.

A lejárt javaslatok nem láthatósága felhasználói kérés volt. Keresünk egy olyan megoldást, amivel mindkét használati mód beállítható.

A terápiás lapra olyan javaslatom lenne, mint a szakorvosi javaslatnál.

Tehát elszürkül, ha lejár a javaslat, és ha megoldható, ilyenkor figyelmeztetés mellett csak általánosra lehetne felírni.

Balazsp
Sunday, February 9, 2020 4:13:42 PM
Ésrevételt tennék.

A Ixnet szemészeti modulban a statusI lapon van lehetőség beírni a szemüveg/visus adatokat.

Korrekcio nélkül, saját üveg és korrekcio.

Jó lenne ha a saját üveg sorában is megadhatoak lennének a sph, cyl és fok értékek.

Illetve ugyanezen a satus 1 lapon van távol, egyéb, közel szemüvegnek hely. Az egyéb illetve a közeli értékeket hiányosan viszi át a leletre, Az Ortotyp mező tartalma nem jelenik meg a leleten minden sornál, illetve a saját üveg és a korrekcio is hiányzott vagy a bal szem, vagy a jobb.

Kérdésem lenne még:

A rendelés meggyorsítása céljából előre felírt receptek türölhetőek a rendszerből, amennyiben a beteg nem jelent meg a rendelésen, mert pl. időközben kórházba került?

A véletlenül vagy névváltoztatás miatt 2 x szereplő beteg profiljai összeolvaszthatók? Milyen módon?

Adott szemészeti modulban a doktornő nevével belépve belgyógyász férje felírhatja a család receptjeit pro familia címen?

Köszönöm!

Varga Sándor
Monday, February 10, 2020 10:04:21 AM
Originally Posted by: Balazsp 

Ésrevételt tennék.

A Ixnet szemészeti modulban a statusI lapon van lehetőség beírni a szemüveg/visus adatokat.

Korrekcio nélkül, saját üveg és korrekcio.

Jó lenne ha a saját üveg sorában is megadhatoak lennének a sph, cyl és fok értékek.

Illetve ugyanezen a satus 1 lapon van távol, egyéb, közel szemüvegnek hely. Az egyéb illetve a közeli értékeket hiányosan viszi át a leletre, Az Ortotyp mező tartalma nem jelenik meg a leleten minden sornál, illetve a saját üveg és a korrekcio is hiányzott vagy a bal szem, vagy a jobb.

Kérdésem lenne még:

A rendelés meggyorsítása céljából előre felírt receptek türölhetőek a rendszerből, amennyiben a beteg nem jelent meg a rendelésen, mert pl. időközben kórházba került?

A véletlenül vagy névváltoztatás miatt 2 x szereplő beteg profiljai összeolvaszthatók? Milyen módon?

Adott szemészeti modulban a doktornő nevével belépve belgyógyász férje felírhatja a család receptjeit pro familia címen?

Köszönöm!

Kedves Balázs,

A saját üveg sorban megadható sph, cyl és fok értékek fejlesztést igényelnek, ennek lehetőségét a leletre átemeléssel együtt megnézi a fejlesztő kollégám.

A felírt recepteket törölheti a szalagvezérlő receptírás ikon alján lenyitható Recept törlés funkcióval, vagy menüpontból a Karbantartás / Gyógyszerek - laborvizsgálatok / Recept újranyomtatás/törlés menüpontban. Az eRcepteket csak abban az esetben tudja törölni, ha azt még nem váltották ki.

Azonos pacienseket össze lehet vonni, ez egy külön modul, amit elegendő arra az időre megrendelni, ameddig az összevonások megtörténnek.

A programban van lehetőség Pro família vények felírására és nyomtatására is, a felíró orvos minden esetben az az orvos, aki bejelentkezett a programba.

Varga Sándor
medicinke
Monday, February 10, 2020 10:22:34 AM
Feltöltöttem a KSH adatfájlt, de hiányzik belőle a bejelentkezettek (életkor szerint), a betegségek száma stb..

Mi lehet a hiba?

Sári László
Monday, February 10, 2020 10:50:57 AM
Originally Posted by: medicinke 

Feltöltöttem a KSH adatfájlt, de hiányzik belőle a bejelentkezettek (életkor szerint), a betegségek száma stb..

Mi lehet a hiba?

Ixnet programban nem jeleztek még ilyen hibát. A KSH honlapja nem minden böngészőben működik rendesen, ha van feltelepítve egy másik böngésző a gépre, akkor meg lehetne próbálni azzal feltölteni az adatokat.