dr. Szemerédi László
Thursday, May 27, 2021 4:27:42 PM
Kérdezném, meg lehet-e oldani, hogy a listák, jelentések/oltások/elvégzett oltások listázásakor egy új oszlopban fel legyen tüntetve, COVID-ból 1. v. 2 oltás történt az illetőnél?

Akár választható legyen, az adott intervallumban minden oltást v. csak az 1. oltást, v. csak a 2. oltást listázza?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

dr. Veress Attila
Thursday, May 27, 2021 4:48:22 PM
Ezt a funkciót elég profin tudja az új COVID-19 táblázat.
Dr. Hanyecz Vince
Friday, May 28, 2021 2:43:49 PM
Ez a COVID-19 oltástáblázat nagyon jól sikerült, nagy segítség volt, remekül lehet mindent listázni, köszönet érte, remélem a többiek is egyetértenek vele.

Ha valamiről nem nagyon esik szó az permanens dicséretet jelent !!😎

misidoki
Monday, June 7, 2021 5:21:46 PM
Tisztelt Infomix! 1 éve váltottunk Ixnetre,akkor vettünk egy új EKG-t,illetve az egészet az Önkormányzat rendezte .Azonban azóta sem tudom rendesen használni az EKG-t, illetve nem kapcsolódik az Ixnet rendszeremhez,kérem ennek rendezését. A számítógépben benne van az Innobase 1.5.1795 verzio,az EKG Heartscreen HS80GL1.Kérem,hogy táveléréssel vagy valamilyen módon segítsenek, a rendszergazdám csak ígérget, a Polgármester is,de nekem és a betegeimnek szükség lenne erre.Ha fizetős, akkor én rendezem.

Paian Bt.

Varga Sándor
Tuesday, June 8, 2021 7:50:01 AM
Originally Posted by: misidoki 

Tisztelt Infomix! 1 éve váltottunk Ixnetre,akkor vettünk egy új EKG-t,illetve az egészet az Önkormányzat rendezte .Azonban azóta sem tudom rendesen használni az EKG-t, illetve nem kapcsolódik az Ixnet rendszeremhez,kérem ennek rendezését. A számítógépben benne van az Innobase 1.5.1795 verzio,az EKG Heartscreen HS80GL1.Kérem,hogy táveléréssel vagy valamilyen módon segítsenek, a rendszergazdám csak ígérget, a Polgármester is,de nekem és a betegeimnek szükség lenne erre.Ha fizetős, akkor én rendezem.

Paian Bt.

Kedves doktorúr,

Az Innomed rendszere frissült, a jelenlegi verzió más módon kommunikál, mint ahogyan a régebbi verziók.

Fejlesztő kollégáink a 3.4.0-s verzióban készítették el azt a fajta működést, amivel már összekapcsolható az Ön által használt Ixnet és az EKG. Kollégám keresni fogja a beállítással kapcsolatban.

Varga Sándor
medicinke
Tuesday, June 8, 2021 4:18:04 PM
Hibásan állítottam ki egy jogosítványt, próbáltam törölni, de azt írja a program, hogy először vissza kell vonni az EESZT-ből.

Hogyan kell visszavonni jogosítványt az EESZT-ből?

Varga Sándor
Wednesday, June 9, 2021 7:41:37 AM
Originally Posted by: medicinke 

Hibásan állítottam ki egy jogosítványt, próbáltam törölni, de azt írja a program, hogy először vissza kell vonni az EESZT-ből.

Kedves doktorúr,

Ilyen esetben a tárolt jogosítványt kell megnyitni módosításra a kórtörténetben, majd a jobb oldalon az EESZT visszavonás gombra kattintva lehet ezt megtenni.

Az EESZT a jogosítványt egy új típusú adatként kezeli, ezért lehet csak így megtenni.

UserPostedImage

Varga Sándor
medicinke
Wednesday, June 9, 2021 8:48:24 AM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: medicinke 

Kedves doktorúr,

Ilyen esetben a tárolt jogosítványt kell megnyitni módosításra a kórtörténetben, majd a jobb oldalon az EESZT visszavonás gombra kattintva lehet ezt megtenni.

Az EESZT a jogosítványt egy új típusú adatként kezeli, ezért lehet csak így megtenni.

UserPostedImage

Igen, köszönöm, megtaláltam. Este már lehet, nem voltam formában, épp, hogy a szemem nem szúrta ki... 🙂

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, June 9, 2021 10:10:56 AM
Kéréseim:

- egy ideje gyógyszerfelíráskor csak a BNO jelenik meg, az ellátás oka nem. Nem lehetne ezt vissza tenni? Esetleg magától is beírhatna egy 1-est, az a leggyakoribb, átjavítjuk ha más kód kell

Ápolási dokumentáció:

- jó lenne itt is tipus dokumentációkat létrehozni, úgy mint az orvosi ellátásban a tipus ellátások

- ha feltétel egy ellátáshoz a minimum 25 perc, nem lehetne, hogy a kezdő időponthoz képest 25 perccel későbbi időponttal zárja magától az ápolási tevékenységet? (Jelenleg ha tojok az egészre, lezárom kevesebb, mint 25 perccel, vagy ha jó kislány vagyok átjavítom a vége időpontot. Egyik sem tükrözi a valóságot, akkor nem mindegy?)

- napi 1 db ápolás vihető be, pedig van, hogy 2x megyek a beteghez

Köszönöm [mosoly]

Patkó Balázs
Wednesday, June 9, 2021 10:36:13 AM
Originally Posted by: Bogi 

Kéréseim:

- egy ideje gyógyszerfelíráskor csak a BNO jelenik meg, az ellátás oka nem. Nem lehetne ezt vissza tenni? Esetleg magától is beírhatna egy 1-est, az a leggyakoribb, átjavítjuk ha más kód kell

Ápolási dokumentáció:

- jó lenne itt is tipus dokumentációkat létrehozni, úgy mint az orvosi ellátásban a tipus ellátások

- ha feltétel egy ellátáshoz a minimum 25 perc, nem lehetne, hogy a kezdő időponthoz képest 25 perccel későbbi időponttal zárja magától az ápolási tevékenységet? (Jelenleg ha tojok az egészre, lezárom kevesebb, mint 25 perccel, vagy ha jó kislány vagyok átjavítom a vége időpontot. Egyik sem tükrözi a valóságot, akkor nem mindegy?)

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

Tudna pontosítani, hogy hol nem jelenik meg az ellátás oka gyógyszerfelíráskor pontosan? Esetleg ha valamikor ráérnek akkor egy rövid táveléréssel is megnézhetnénk, hogy pontosan lássuk miről is van szó.

A központi számunkon (06 1 214-5063) a 0-ás menü pontot választva tud kolléganővel egyeztetni egy időpontot.

Az ápolási dokumentációval kapcsolatos kéréseit átadom a fejlesztőknek.

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, June 9, 2021 10:52:14 AM
Originally Posted by: Patkó Balázs 

Originally Posted by: Bogi 

Kéréseim:

Ápolási dokumentáció:

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

Tudna pontosítani, hogy hol nem jelenik meg az ellátás oka gyógyszerfelíráskor pontosan? Esetleg ha valamikor ráérnek akkor egy rövid táveléréssel is megnézhetnénk, hogy pontosan lássuk miről is van szó.

A központi számunkon (06 1 214-5063) a 0-ás menü pontot választva tud kolléganővel egyeztetni egy időpontot.

Az ápolási dokumentációval kapcsolatos kéréseit átadom a fejlesztőknek.

Receptírásban a kiválasztott gyógyszer mellett (fent)

A kéréseim továbbítását köszönöm [mosoly]

dr. Szemerédi László
Thursday, June 10, 2021 3:50:12 PM
T Infomix Kft!

Eddig a betegeim kecskeméti kórházban keletkezett leleteit kommunikációs modulon, a kórháztól megkapva érkeztettem. Hamarosan már csak EESZT-n keresztül juthatok hozzá. Az EESZT-n át megkapott leletekre is rá tudok majd szűrni, szűkíteni időszak és szakma (pl. kardiológia, neurologia stb) szerint? Vagy csak "ömlesztve" látom majd őket?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Friday, June 11, 2021 8:42:03 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

T Infomix Kft!

Eddig a betegeim kecskeméti kórházban keletkezett leleteit kommunikációs modulon, a kórháztól megkapva érkeztettem. Hamarosan már csak EESZT-n keresztül juthatok hozzá. Az EESZT-n át megkapott leletekre is rá tudok majd szűrni, szűkíteni időszak és szakma (pl. kardiológia, neurologia stb) szerint? Vagy csak "ömlesztve" látom majd őket?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Az EESZT-s leletek esetén is használható a lekérdezésben a bal alsó sarokban található Hozott lelet szűkített Speciális lekérdezéssel azok a szakmák-rendelések választhatók, amelyekhez tartozik az adott paciensnél lelet.

UserPostedImage

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, June 11, 2021 9:32:56 AM
Köszönöm! És az megoldható valahogy, hogy az EESZT-ből érkeztetett laboroknál is lehessen szűrés pl. vércukorra, listázva az előző laborok eredményeit is?
Varga Sándor
Friday, June 11, 2021 9:39:27 AM

Köszönöm! És az megoldható valahogy, hogy az EESZT-ből érkeztetett laboroknál is lehessen szűrés pl. vércukorra, listázva az előző laborok eredményeit is?

Az csak abban az esetben fog így működni, ha az EESZT-ből a labor leleteket nem csak PDF dokumentumként, hanem vizsgálatonként is le lehet majd tölteni.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Monday, June 14, 2021 8:14:06 AM
Ki lehet-e listázni a praxis összes betegére vonatkozóan egy adott időszakban érkeztetett, adott szakrendelési leletet (csak a megjelenés tényét)?
dr.Kovács József
pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Tuesday, June 15, 2021 6:14:33 PM
Segítséget szeretnék kérni UKU 10 nyomtatás beállításában.

Azt írja, a tervezőben kell beállítani, de semmi idevonatkozó lehetőséget nem találtam.

A másik kérdésem pedig a magyar/angol nyelvű oltási igazolás (COVID) nyomtatására van lehetőség a programból?

Előre is köszönöm a választ!

Sári László
Wednesday, June 16, 2021 8:48:36 AM
Originally Posted by: pheni 

Azt írja, a tervezőben kell beállítani, de semmi idevonatkozó lehetőséget nem találtam.

A másik kérdésem pedig a magyar/angol nyelvű oltási igazolás (COVID) nyomtatására van lehetőség a programból?

Tisztelt Pheni!

Az UKU 10 nyomtatás beállítása a karbantartásban külön menüpontot kapott, amit a Karbantartás\Tervező Formátumok\Utazási utalvány formátum tervező menüpontban érnek el, az új menüt be kell állítani a Rendszer\Menü karbantartás menüben

Az Ixnet 3.4.0 verzióban az oltási lapra felkerült a magyar és angol nyelvű covid oltási igazolás nyomtatási lehetősége.

- Az Igazolás gomb kiválasztott covid oltás esetén látszik. Az igazolás gombra kattintva 1 évre

visszamenőleg gyűjti le a paciens a covid oltásait, és az első kettőt veszi figyelembe. A megtalált oltási

adatok alapján 1 vagy 2 oltás adatai lesznek kitöltve az igazoláson.

- Az igazolás A5-ös álló lapra kerül nyomtatásra, az oldal felénél lehet hajtani/vágni.

- Az oltási igazolás csak a praxisban beadott oltások esetén nyomtatható.

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Wednesday, June 16, 2021 11:00:55 AM
Originally Posted by: Sári László 

Tisztelt Pheni!

Az UKU 10 nyomtatás beállítása a karbantartásban külön menüpontot kapott, amit a Karbantartás\Tervező Formátumok\Utazási utalvány formátum tervező menüpontban érnek el, az új menüt be kell állítani a Rendszer\Menü karbantartás menüben

Az Ixnet 3.4.0 verzióban az oltási lapra felkerült a magyar és angol nyelvű covid oltási igazolás nyomtatási lehetősége.

- Az Igazolás gomb kiválasztott covid oltás esetén látszik. Az igazolás gombra kattintva 1 évre

visszamenőleg gyűjti le a paciens a covid oltásait, és az első kettőt veszi figyelembe. A megtalált oltási

adatok alapján 1 vagy 2 oltás adatai lesznek kitöltve az igazoláson.

- Az igazolás A5-ös álló lapra kerül nyomtatásra, az oldal felénél lehet hajtani/vágni.

- Az oltási igazolás csak a praxisban beadott oltások esetén nyomtatható.

Köszönöm szépen a segítséget.

Esetleg azt még meg tudjuk oldani, hogy az utazási útvonalnál a HONNAN résznél ne a rendelő címét, hanem a beteg lakcímét tüntesse fel?

pheni
  • pheni
  • Haladó (Szint 10)
Thursday, June 24, 2021 11:21:27 AM
Érdeklődni szeretnék, ez pontosan hogy működik?

"Oltási igazolás

A COVID-19 oltásokról, a kétnyelvű oltási igazolás a máshol beadott oltások esetén is kinyomtathatók."

Oltóponton kapott oltásnál is működik?

Olyan beteg, aki oltóponton kapta az oltást, az EESZT-ben látni a beadáskor készült bejegyzést, de az IxNet-be sehogysem tudom átemelni.

Köszönöm előre is a segítséget!

Varga Sándor
Thursday, June 24, 2021 11:52:17 AM

Érdeklődni szeretnék, ez pontosan hogy működik?

"Oltási igazolás

A COVID-19 oltásokról, a kétnyelvű oltási igazolás a máshol beadott oltások esetén is kinyomtathatók."

Oltóponton kapott oltásnál is működik?

Olyan beteg, aki oltóponton kapta az oltást, az EESZT-ben látni a beadáskor készült bejegyzést, de az IxNet-be sehogysem tudom átemelni.

Köszönöm előre is a segítséget!

Kedves Pheni,

az oltóponton beadott COVID oltások adatait a COVID oltás nyilvántartás táblázat segítségével tudja érkeztetni az Ixnetbe.

A nyilvántartóba betölthetők a NEAK-tól kapott, oltásra regisztrált paciensek listái, és emellett lehetőség van az Ixnetben praxisbeli, a NEAK listában nem szereplő paciensek betöltésére is.

A lista számos szempont szerint szűrhető, szűkíthető, és a kiválasztott paciensek oltás adatait lehet az EESZT-ből letölteni.

Ha segítségre lenne szüksége a használatban kérem hívja a központi számunkat.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, June 29, 2021 10:09:21 AM
T. Infomix!

Bosszantó anomáliára bukkantam, mely megnehezíti az életünket. Nem először fordul elő, hogy beutaló írásakor nem az a szakrendelő szerepel a beutalón, mint amilyen OTH kódot megadtunk. Konkrétan, ha a 064320507-es kódot választom ki, ami történetesen a Nefrológiai szakambulancia, akkor a program az alatta lévő szakrendelés sort automatikusan csecsemő és gyermekgyógyászatnak tölti ki, és ez aztán ott virít a beutaló tetején is. Mondanom se kell, mekkora blama, ha nem figyelünk és ezzel a beutalóval megy el a beteg.

Fogalmam sincs, hogy ez melyik listában van összerendelve, az OTH-OEP összerendelési listán helyesen szerepel ez a kód (064320507). Hol lehetne ezt javítani?

Üdvözlettel: Dr Bakos János

misidoki
Tuesday, June 29, 2021 10:34:21 AM
Tisztelt Infomix!

Kérem, hogy legyenek szívesek telefonon felhívni bennünket, mert még mindig nem megy az EKG készítés-asszisztensem pontról-pontra leírta, de nem működik.Addig megy, hogy monitorozás, de utána nem tudunk diagnózist kapni, nem tudjuk csatolni a felvételt, és ha csatoltuk volna sem tudjuk, hol kell elővenni.

Vagy pontról pontra, kattintásról kattintásra kérek szépen egy leírást /ez jobb lenne talán/ vagy kérek telefonos betanítást mielőbb, mert ez tarthatatlan.Most jöttem meg két hét szabadságról, de addig sem volt elég idő ezt megtanulni.

Köszönettel.

Varga Sándor
Tuesday, June 29, 2021 10:50:10 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Bosszantó anomáliára bukkantam, mely megnehezíti az életünket. Nem először fordul elő, hogy beutaló írásakor nem az a szakrendelő szerepel a beutalón, mint amilyen OTH kódot megadtunk. Konkrétan, ha a 064320507-es kódot választom ki, ami történetesen a Nefrológiai szakambulancia, akkor a program az alatta lévő szakrendelés sort automatikusan csecsemő és gyermekgyógyászatnak tölti ki, és ez aztán ott virít a beutaló tetején is. Mondanom se kell, mekkora blama, ha nem figyelünk és ezzel a beutalóval megy el a beteg.

Fogalmam sincs, hogy ez melyik listában van összerendelve, az OTH-OEP összerendelési listán helyesen szerepel ez a kód (064320507). Hol lehetne ezt javítani?

Kedves doktorúr,

Sajnos a törzsben szerepel így, ezért jelenik meg a csecsemő és gyermekgyógyászat, amikor ide készít beutalót.

UserPostedImage

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, June 29, 2021 10:51:05 AM
Originally Posted by: misidoki 

Tisztelt Infomix!

Kérem, hogy legyenek szívesek telefonon felhívni bennünket, mert még mindig nem megy az EKG készítés-asszisztensem pontról-pontra leírta, de nem működik.Addig megy, hogy monitorozás, de utána nem tudunk diagnózist kapni, nem tudjuk csatolni a felvételt, és ha csatoltuk volna sem tudjuk, hol kell elővenni.

Vagy pontról pontra, kattintásról kattintásra kérek szépen egy leírást /ez jobb lenne talán/ vagy kérek telefonos betanítást mielőbb, mert ez tarthatatlan.Most jöttem meg két hét szabadságról, de addig sem volt elég idő ezt megtanulni.

Köszönettel.

Kedves doktorúr,

kollégám hamarosan hívja, és segít működésre bírni az EKG-t.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, June 29, 2021 11:08:50 AM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

Kedves doktorúr,

Sajnos a törzsben szerepel így, ezért jelenik meg a csecsemő és gyermekgyógyászat, amikor ide készít beutalót.

UserPostedImage

Pffff. Döbbenet. Nem lehet ezt valahová jelezni, hogy javítsák?

Köszönettel: Dr Bakos

dr. Szemerédi László
Tuesday, July 13, 2021 7:56:05 AM
Segítséget kérek, sajnos nem találom a feljegyzésemet.

Hogyan tudom beállítani, hogy az általam használt makrók, nyomtatási beállítások, egyéb beállítások a helyettesítő orvos számára is ugyanolyanok legyenek, amikor ő lép be rendszerbe? - Ez a nővérek munkáját könnyíti.

Másik kérdés: ezt elég a főgépnél megtenni, vagy a második gépnél is kell másolni a beállításokat (más nyomtatót használ a második gép)?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

LDSebastian
Tuesday, July 13, 2021 8:24:12 AM

Hogyan tudom beállítani, hogy az általam használt makrók, nyomtatási beállítások, egyéb beállítások a helyettesítő orvos számára is ugyanolyanok legyenek, amikor ő lép be rendszerbe? - Ez a nővérek munkáját könnyíti.

Másik kérdés: ezt elég a főgépnél megtenni, vagy a második gépnél is kell másolni a beállításokat (más nyomtatót használ a második gép)?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Tisztelt Doktor Úr!

A beállítások másolásához lépjen be az IxNetbe rendszergazdaként majd válassza ki a Menü/Karbantartás/Gazda/Felhasználói beállítások másolása menüpontot. Az itt bejövő ablakon tudja kiválasztani honnan hova és melyik beállításokat szeretné másolni. A felhasználók és beállítások kiválasztása után az indítás gombbal tudja átmásolni a beállításokat.

dr. Szemerédi László
Tuesday, July 13, 2021 10:16:39 AM
Originally Posted by: LDSebastian 

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Tisztelt Doktor Úr!

A beállítások másolásához lépjen be az IxNetbe rendszergazdaként majd válassza ki a Menü/Karbantartás/Gazda/Felhasználói beállítások másolása menüpontot. Az itt bejövő ablakon tudja kiválasztani honnan hova és melyik beállításokat szeretné másolni. A felhasználók és beállítások kiválasztása után az indítás gombbal tudja átmásolni a beállításokat.

Köszönöm! Ezt mindkét gépnél meg kell tenni, ahhoz, hogy a második gép nyomtató- és egyéb beállításai is másolásra kerüljenek? Vagy elég a főgépen?

LDSebastian
Tuesday, July 13, 2021 1:13:19 PM

Originally Posted by: LDSebastian 

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm! Ezt mindkét gépnél meg kell tenni, ahhoz, hogy a második gép nyomtató- és egyéb beállításai is másolásra kerüljenek? Vagy elég a főgépen?

Tisztelt Doktor Úr!

Elég csak a főgépen, a másolt beállítások a felhasználóhoz vannak rendelve, így azokat nem kell minden gépen külön megcsinálni