TomposG
Wednesday, September 1, 2021 3:52:40 PM
Azt szeretném kérdezni, hogy valahogyan ki lehetne listázni kik kaptak harmadik COVID-19 oltást (saját és máshol adott). Azért volna jó mert akkor őket már nem kellene keresgélni, hívogatni.

Tompos G.

Varga Sándor
Thursday, September 2, 2021 7:39:57 AM
Originally Posted by: TomposG 

Azt szeretném kérdezni, hogy valahogyan ki lehetne listázni kik kaptak harmadik COVID-19 oltást (saját és máshol adott). Azért volna jó mert akkor őket már nem kellene keresgélni, hívogatni.

Tompos G.

Kedves Ddoktorúr,

Jelenleg tesztelés alatt van az a frissítés, amivel ilyen feltételre is lehet szűrni a COVID-19 oltásnyilvántartóban.

Varga Sándor
Bacskai Mária
Friday, September 3, 2021 3:35:15 PM
Megrendeltem a Praxisközösségi modult a programon keresztül, de nem kaptam visszajelzést. Elég ennyit tenni és várni, vagy más módon is meg kell rendelnem (email? telefon?)

Bacskai Mária

Varga Sándor
Friday, September 3, 2021 3:40:16 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Megrendeltem a Praxisközösségi modult a programon keresztül, de nem kaptam visszajelzést. Elég ennyit tenni és várni, vagy más módon is meg kell rendelnem (email? telefon?)

Bacskai Mária

Ennyi elegendő.

A programba belépve már elérhető Ön számára is a modul. A beállítás, használat a verzióváltó levélben leírtak szerint működik, az ellátáson egy új fül - Prevenció alatt találja a praxisközösségi tevékenységek adatait.

Ha bárhol elakadna, vagy kérdése lenne, javaslom, hogy használja az Ixnet jobb felső sarkában található Segíthetünk gombot.

Varga Sándor
Bacskai Mária
Friday, September 10, 2021 8:31:29 AM
EESZT-ből való lekérdezéskor utóbbi 2 hónapban rendszeresen a Kórházi kezelések közé érkeznek a régebbi ambulánslapok, sőt laborleletek is. (Főleg új betegeknél, teljes lekérdezésnél.) Nagyon bosszantó, mert hiába töröljük ki onnan, ismételt lekérdezéskor is makacsul így töltődnek le. Kézzel kell átmásolni a Hozott leletekhez. Nincs esetleg mód ilyenkor átcímkézni, átirányítani a leletet a megfelelő helyre?
Varga Sándor
Friday, September 10, 2021 8:57:46 AM

EESZT-ből való lekérdezéskor utóbbi 2 hónapban rendszeresen a Kórházi kezelések közé érkeznek a régebbi ambulánslapok, sőt laborleletek is. (Főleg új betegeknél, teljes lekérdezésnél.) Nagyon bosszantó, mert hiába töröljük ki onnan, ismételt lekérdezéskor is makacsul így töltődnek le. Kézzel kell átmásolni a Hozott leletekhez. Nincs esetleg mód ilyenkor átcímkézni, átirányítani a leletet a megfelelő helyre?

Kedves Doktornő,

Az EESZT-ből érkeztetett leletek az ellátó által feltöltött dokumentum típusa szerint kerülnek tárolásra.

A képen a pirossal bekeretezett ez a típus. Kérem egy ilyen leletnél nézze meg, hogy mi szerepel.

UserPostedImage

köszönöm

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, September 10, 2021 12:34:35 PM
Originally Posted by: vargas 

Kedves Doktornő,

Az EESZT-ből érkeztetett leletek az ellátó által feltöltött dokumentum típusa szerint kerülnek tárolásra.

A képen a pirossal bekeretezett ez a típus. Kérem egy ilyen leletnél nézze meg, hogy mi szerepel.

UserPostedImage

köszönöm

Kedves Sándor!

Ezt a problémát már én is felvetettem korábban. Jó lenne, ha valahogy egyszerűen át lehetne tenni az EESZT-ből beérkezett szakorvosi leletet a kórházi leletek közé vagy viszont. Gyakran jön SBO-s lelet kórházi zárójelentésként, úgy hogy nincs osztályra felvéve, de reumatológiai leletet is kaptunk már kórházi zárójelentésként szakrendeléstől. Persze fordítva is van, kórházi záró ambulánsként. Nagyon zavaró visszakeresni.

Dr Bakos János

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, September 15, 2021 10:17:19 AM
Originally Posted by: Patkó Balázs 

Originally Posted by: Bogi 

Kéréseim:

....

Ápolási dokumentáció:

- jó lenne itt is típus dokumentációkat létrehozni, úgy mint az orvosi ellátásban a típus ellátások

- ha feltétel egy ellátáshoz a minimum 25 perc, nem lehetne, hogy a kezdő időponthoz képest 25 perccel későbbi időponttal zárja magától az ápolási tevékenységet? (Jelenleg ha tojok az egészre, lezárom kevesebb, mint 25 perccel, vagy ha jó kislány vagyok átjavítom a vége időpontot. Egyik sem tükrözi a valóságot, akkor nem mindegy?)

- napi 1 db ápolás vihető be, pedig van, hogy 2x megyek a beteghez

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

....

Az ápolási dokumentációval kapcsolatos kéréseit átadom a fejlesztőknek.

Mennyi idő kb ez a fejlesztés? Közeledik az influenza oltás, jó lenne ha akkorra kialakíthatnánk tipus ápolási dokmentációkat és a perceket sem kellene javítgatni. Köszönjük!!!

Varga Sándor
Wednesday, September 15, 2021 10:28:16 AM

Kéréseim:

....

Ápolási dokumentáció:

- jó lenne itt is típus dokumentációkat létrehozni, úgy mint az orvosi ellátásban a típus ellátások

- ha feltétel egy ellátáshoz a minimum 25 perc, nem lehetne, hogy a kezdő időponthoz képest 25 perccel későbbi időponttal zárja magától az ápolási tevékenységet? (Jelenleg ha tojok az egészre, lezárom kevesebb, mint 25 perccel, vagy ha jó kislány vagyok átjavítom a vége időpontot. Egyik sem tükrözi a valóságot, akkor nem mindegy?)

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

....

Mennyi idő kb ez a fejlesztés? Közeledik az influenza oltás, jó lenne ha akkorra kialakíthatnánk tipus ápolási dokmentációkat és a perceket sem kellene javítgatni. Köszönjük!!!

Kedves Bogi, a típus ápolás elkészült, az az Ixnetben a 3.8.1 verzióban már biztosan benne van, én ezen ellenőriztem most.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, September 15, 2021 10:37:40 AM

Kéréseim:

....

Ápolási dokumentáció:

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

....

Kedves Bogi, a típus ápolás elkészült, az az Ixnetben a 3.8.1 verzióban már biztosan benne van, én ezen ellenőriztem most.

Visual-t használunk sajnos. Abba mikor várható?

Varga Sándor
Wednesday, September 15, 2021 10:44:56 AM

Kéréseim:

....

Ápolási dokumentáció:

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

....

visualban még a Praxisközösséggel kapcsolatos dolgokat fejlesztik a kollégák, csak akkor tudjuk elkezdeni, ha az már kész. Sajnos nem tudok konkrét időt mondani.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, September 15, 2021 10:49:31 AM

Kéréseim:

....

Ápolási dokumentáció:

Köszönöm [mosoly]

Kedves Bogi!

....

visualban még a Praxisközösséggel kapcsolatos dolgokat fejlesztik a kollégák, csak akkor tudjuk elkezdeni, ha az már kész. Sajnos nem tudok konkrét időt mondani.

Köszönöm :-)

Dr.Kiss Katalin
Wednesday, September 15, 2021 12:26:10 PM
Jó napot kívánok!

Hétfőn elindítottuk a praxisközösség modul bekapcsolása kérésünket.Azóta még nem történt felénk e-mail jelzés. Mikor várhatjuk?

Köszönettel: Dr.Kiss Katalin

Varga Sándor
Wednesday, September 15, 2021 1:04:42 PM
Originally Posted by: Dr.Kiss Katalin 

Jó napot kívánok!

Hétfőn elindítottuk a praxisközösség modul bekapcsolása kérésünket.Azóta még nem történt felénk e-mail jelzés. Mikor várhatjuk?

Köszönettel: Dr.Kiss Katalin

Kedves Doktornő,

A modul már él, tudja használni. A verzióváltó levélben talál egy linket, ami segít a használat megkezdésében. Kérem, ha segítségre lenne szüksége hívja a központi számunkat.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Thursday, September 16, 2021 9:26:31 AM
Még május 13-án kérdeztem, elvileg továbbítva lett a fejlesztőknek: "Mi a jogosítványoknál kivétel nélkül a magánszemély kategóriát használjuk. A dokumentum elkészítésénél a számlázásnál mindig be kell tennünk a "pipát" a Magánszemélyhez. Megoldható, hogy alapértelmezetten ott legyen? Gyanítom, más is ezt használja gyakrabban. És aki nem, az kivenné."

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Thursday, September 16, 2021 3:23:08 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Még május 13-án kérdeztem, elvileg továbbítva lett a fejlesztőknek: "Mi a jogosítványoknál kivétel nélkül a magánszemély kategóriát használjuk. A dokumentum elkészítésénél a számlázásnál mindig be kell tennünk a "pipát" a Magánszemélyhez. Megoldható, hogy alapértelmezetten ott legyen? Gyanítom, más is ezt használja gyakrabban. És aki nem, az kivenné."

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves Doktorúr,

még csak feladatként van nálunk, nem készült el. Nem a fejlesztés nehézsége miatt, hanem a többi, pl. Praxisközösséget érintő változások miatt nem készült el.

Varga Sándor
kleh
  • kleh
Friday, September 17, 2021 8:23:11 AM
Tisztelt Infomix !

Létre hozták a programban a nyomtatási profilokat (én a logikáját nem tudom, hogy miért lettek). Meg is csináltuk őket hogy igazolás meg stb. Egy darabig ment aztán elállítódott...megint minden keresztbe nyomtatódik. Mindig mondom, mire kell bonyolítani...ebbe hülyülünk már bele...Köszönöm hogy elmondhattam. Kovács-Kléh László, Ecser.

dr. Szemerédi László
Friday, September 17, 2021 8:29:46 AM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Létre hozták a programban a nyomtatási profilokat (én a logikáját nem tudom, hogy miért lettek). Meg is csináltuk őket hogy igazolás meg stb. Egy darabig ment aztán elállítódott...megint minden keresztbe nyomtatódik. Mindig mondom, mire kell bonyolítani...ebbe hülyülünk már bele...Köszönöm hogy elmondhattam. Kovács-Kléh László, Ecser.

Én azután tapasztaltam ugyanezt a "keresztbe nyomtatást", miután használtam a COVID oltástáblázatot. Csak a számla nyomtatódott keresztbe, mint kiderült a sajátnyomozás során, a nyomtatási formátum fekvőre változott. A Rendszer/Nyomtatási beállításoknál visszaváltottam állóra és megoldódott. Ezt mindig meg kell csinálnom.#-o

Üdvözlettel:

Szemerédi László

kantorm
Friday, September 17, 2021 9:06:33 AM

Tisztelt Infomix !

Tisztelt Doktor Úr!

Kollégám keresni fogja, hogy rájöjjünk mi okozhatta a kavarodást és milyen megoldások segíthetnek elkerülni a továbbiakban.

Eredetileg a nyomtatási profilok feladata az, hogy a program tudja, az adott helyen milyen nyomtatókra, tálcára és mit kell nyomtatnia. Ez már Visualban is létező dolog volt,

csak sajnos előfordul, hogy a Windows hozzányúl a nyomtatók nevéhez/illesztőjéhez, vagy nyomtató driver hiba miatt automatikusan létrehoz egy másolatot.

Ilyenkor felborulhat, hogy mit szeretne, ellenben mit tud elérni.

Minden esetre szíves elnézését kérjük a tapasztalt kellemetlenségért,

K. Máté

kantorm
Friday, September 17, 2021 9:12:44 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Tisztelt Infomix !

Én azután tapasztaltam ugyanezt a "keresztbe nyomtatást", miután használtam a COVID oltástáblázatot. Csak a számla nyomtatódott keresztbe, mint kiderült a sajátnyomozás során, a nyomtatási formátum fekvőre változott. A Rendszer/Nyomtatási beállításoknál visszaváltottam állóra és megoldódott. Ezt mindig meg kell csinálnom.#-o

Üdvözlettel:

Szemerédi László

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönjük szépen az észrevételét, így fókuszáltabban tudjuk keresni az okokat.

Üdvözlettel:

K.Máté

GyerekrendelőAlmádi
Friday, September 17, 2021 9:30:57 AM
Tisztelt Infomix!

A nyomtatási beállítások nálam is rendszeresen elállítódnak, szeret fekvőre váltani 5 éves status vagy számla nyomtatás után is. A mikrobiológiai laborbeutalók nyomtatásánál nem tudom rávenni a rendszert, hogy a 2. laptálcáról, A4-re nyomtasson. Összességében küzdelmes, hogy jól nyomtasson, rengeteg papír és idő kárbaveszett már emiatt 😞 Az egyszerűsítésnek örülnénk. Dr Szántai Dóra Balatonalmádi

kantorm
Friday, September 17, 2021 9:47:29 AM
Originally Posted by: GyerekrendelőAlmádi 

Tisztelt Infomix!

A nyomtatási beállítások nálam is rendszeresen elállítódnak, szeret fekvőre váltani 5 éves status vagy számla nyomtatás után is. A mikrobiológiai laborbeutalók nyomtatásánál nem tudom rávenni a rendszert, hogy a 2. laptálcáról, A4-re nyomtasson. Összességében küzdelmes, hogy jól nyomtasson, rengeteg papír és idő kárbaveszett már emiatt 😞 Az egyszerűsítésnek örülnénk. Dr Szántai Dóra Balatonalmádi

Tisztelt Doktornő!

Kollégám, akivel levelezett is korábban keresni fogja!

Üdvözlettel,

K. Máté

Dr.Ghanem Niyaz
Tuesday, September 21, 2021 12:21:02 PM
Tisztelt Infomix !

A gyermek indikátor ügyben kérném a segítségüket, a D-vitamin ellátottság esetén melyik D vitamint veszi figyelembe? mert a legtöbb már recept nélkül is kapható!

Varga Sándor
Tuesday, September 21, 2021 1:47:56 PM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix !

A gyermek indikátor ügyben kérném a segítségüket, a D-vitamin ellátottság esetén melyik D vitamint veszi figyelembe? mert a legtöbb már recept nélkül is kapható!

Kedves Doktorúr,

A háziorvosi indikátorok esetén, a jogszabály szerint, a D-vitamin ellátottságra a A11CC05 ATC csoportba tartozó készítmények tartoznak.

Nem hivatalos információnk szerint a NEAK a INNOPHARM D3-VITAMIN FORTE CSEPP (TTT: 230813095) és az EUROVIT D-VITAMIN CSEPPEK (TTT: 230814245) készítményeket veszi figyelembe.

Ahhoz, hogy a program is ennek megfelelően jelezze az esedékességet a központi beállításokban a háziorvos fül alap részén a "számítási módszer NEAK szerint" opciót kell bekapcsolni.

Fontos tudni, hogy mindkét készítmény tápszerként, ATC (V06D) kódon került befogadásra, mely tény azért „problémás”, mert az anyatejes táplálás indikátor esetében a tápszerkiváltásokból állapítják meg, hogy melyek az anyatejjel táplált csecsemők. Így ezek készítmények kiváltása „ronthatja” az Anyatejes táplálás indikátor értékeit. Ezzel kapcsolatban kérjük a NEAK illetékeseitől kérjen információt/állásfoglalást.

köszönöm

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, September 22, 2021 9:20:26 AM
Egy ideje (lehet a hó eleji verzióváltás kapcsán) recept felírásnál nem számol automatikusan gyógyszerfogyást (hogy meddig elegendő). Nem tudom mi a szakneve [elpirul] "Számológép" helyett "ceruza" jel van, ilyenkor sokszor fantasztikus számok jönnek eredményül. Egyesével állítgatom vissza a "számológép"re. Van erre egyszerűbb megoldás?

Köszönöm

kleh
  • kleh
Wednesday, September 22, 2021 9:21:23 AM
Tisztelt Infomix !

Volt konkurencia gépét használjuk. 4 gombos beállitás. A beteg keresés nem úgy müködik mint a sajátunk, pedig mindent ugyan úgy állitottam be. A mi gépünk a sima keresőbe is bármelyik név részt beirom kidobja a lehetőségeket, a másikba csak akkor ha vezetéknével kezdek. Nem tudok rá jönni, hogy mi az oka.

Másik. Ezt sem tudom hogy ez is a 4 gombos beállitás oka hogy a jobb oldali gyors menüböl egyből új Tp-t, beutalót ad a gép, régit nem is mutatja. A szalagról klasszikusan (nekem) müködik minden - összes beutaló és Tp mutatása, ebből választok ujjat vagy régit.

Egyébként mint észrevétel, ha a két gombos verzióban a felső két gomb nem csikba hanem négyzetbe lenne sokkal praktikusabb lenne....mondom én.

Köszönettel, Kovács-Kléh László, Ecser.

Varga Sándor
Wednesday, September 22, 2021 9:28:28 AM

Tisztelt Infomix !

Volt konkurencia gépét használjuk. 4 gombos beállitás. A beteg keresés nem úgy müködik mint a sajátunk, pedig mindent ugyan úgy állitottam be. A mi gépünk a sima keresőbe is bármelyik név részt beirom kidobja a lehetőségeket, a másikba csak akkor ha vezetéknével kezdek. Nem tudok rá jönni, hogy mi az oka.

Másik. Ezt sem tudom hogy ez is a 4 gombos beállitás oka hogy a jobb oldali gyors menüböl egyből új Tp-t, beutalót ad a gép, régit nem is mutatja. A szalagról klasszikusan (nekem) müködik minden - összes beutaló és Tp mutatása, ebből választok ujjat vagy régit.

Egyébként mint észrevétel, ha a két gombos verzióban a felső két gomb nem csikba hanem négyzetbe lenne sokkal praktikusabb lenne....mondom én.

Köszönettel, Kovács-Kléh László, Ecser.

Kedves Doktorúr,

A paciens választáson nyissa le a keresőmező melletti Részletes keresést. Itt pipálja be a feltételeknél a Név részlet előtti "Rész" opciót, majd zárja vissza a részletes keresést.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, September 22, 2021 9:34:46 AM

Egy ideje (lehet a hó eleji verzióváltás kapcsán) recept felírásnál nem számol automatikusan gyógyszerfogyást (hogy meddig elegendő). Nem tudom mi a szakneve [elpirul] "Számológép" helyett "ceruza" jel van, ilyenkor sokszor fantasztikus számok jönnek eredményül. Egyesével állítgatom vissza a "számológép"re. Van erre egyszerűbb megoldás?

Köszönöm

Ez a változás valóban verzióváltáshoz kötött. Több, számolható adagolású gyógyszer esetén a kiszerelés és a megadott adagolás esetén az ellátott napok száma meghaladta az EESZT által még elfogadott 180 napot. Az ilyen felírások esetén (pl. D vitamin cseppek) emiatt nem lehetett eReceptre felírni a gyógyszert.

A változás annyi, hogy ha egy számolható gyógyszert az adagolás melletti számológépre kattintva nem számolhatóra állítottak, akkor az ellátottság kézzel adható meg. A program megjegyzi, hogy mely gyógyszerek lettek ilyen módon felírva, és a következő felírásnál pacienstől függetlenül automatikusan nem számolhatóként kínálja fel a receptírást. Ha ez zavaró, visszaállíthatja számolhatóra, ahogyan írta, és akkor a következő felíráskor is számolhatóként fog megjelenni.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, September 22, 2021 11:24:22 AM

Köszönöm

Ez a változás valóban verzióváltáshoz kötött. Több, számolható adagolású gyógyszer esetén a kiszerelés és a megadott adagolás esetén az ellátott napok száma meghaladta az EESZT által még elfogadott 180 napot. Az ilyen felírások esetén (pl. D vitamin cseppek) emiatt nem lehetett eReceptre felírni a gyógyszert.

A változás annyi, hogy ha egy számolható gyógyszert az adagolás melletti számológépre kattintva nem számolhatóra állítottak, akkor az ellátottság kézzel adható meg. A program megjegyzi, hogy mely gyógyszerek lettek ilyen módon felírva, és a következő felírásnál pacienstől függetlenül automatikusan nem számolhatóként kínálja fel a receptírást. Ha ez zavaró, visszaállíthatja számolhatóra, ahogyan írta, és akkor a következő felíráskor is számolhatóként fog megjelenni.

A lényeg, hogy minden beteg minden egyes gyógyszerénél manuálisan át kell állítani [duhos]

kleh
  • kleh
Wednesday, September 22, 2021 11:46:52 AM
Tisztelt Infomix !

Az órát hogy lehet behozni az infolapra ? Köszönöm.