Egy másik fórumon olvastam, hogy leporellós receptre nyomtattak kiválóan mátrixxal. Az hogyan lehetséges? (méghozzá epson LX 300-t emlegettek.
Fogalmam sincs. Ahogy arról sem, hogy kinek mi a kiváló. Van szerencsém ehhez a típushoz, ugyanis van nekem belőle itthon 2, ezen kívül Édesanyám rendelőiben egy-egy (azaz 2, bár azok már az LX 300+-osak), s van nagybátyámnál egy sima 300-as. Egyik sem nyomtat tökéletes vonalkódot. Láthatóan vonalkód, csak kicsit girbe-görbe vonalakkal. Nem túlzottan azok, de kizártnak tartom, hogy azt beolvassa egy vonalkódolvasó.
Nem kell eltúlozni ezt az extra vonalkódot : mindenki használja el nyugodtan a leporellós receptjeit vonalkód nélkül,nem fogja senki megróni. A rendelet valóban nem kötelezi az orvost a vonalkód nyomtatásra csak a programnak kell ezt kötelezően tudnia stb stb stb. Felesleges tépkedni meg egyenként adagolni, akinek megvan rá a lehetősége ( megfelelő nyomtató és vény ) az éljen ezzel a lehetőséggel, pont.
Értettem. [felnez] Köszönöm! :)
Kérdés az Infomix Dolgozók felé:
Van egy mobil praxis programunk az Infomixtől. Na most ugye ahhoz, hogy az "anyagéppel" szinkronban használni tudjuk, egy verzión kell lenniük. Mondjuk már ez is megérne egy misét, mert mi van akkor, ha az ápolónő közben véletlenül frissítette az anyagépen a verziót, kitöltve meg a mobil programból még a régi verzión lett. Mert ugye akkor a program arra hivatkozik, hogy nem egy verzión futnak, s megsemmisült az egész. Bár nem próbáltam még soha, hogy ilyenkor vissza lehet-e tölteni a mobil programba az előzőleg onnan letöltött, de az anyagépre vissza nem töltött adatokat, s frissítve a verziót újra kitöltve visszatölteni az anyagépre... De ez most nekem majdnem lényegtelen, bár jó lenne vele tisztában lenni, s nem azzal szembesülni egy ilyen helyzetben, hogy odalett minden, amit közben a mobil programon dolgoztunk.
Azonban a valóban esedékes kérdésem:
Azt már megszoktam, hogy folyamatosan nem tudok letölteni csak x. kísérlet után verzióváltást közvetlenül az Intézőből. Ma már direkt este 10-kor mentem a rendelőbe, s akkor töltöttem le, s lám sikerült egyből. Akkor ezek szerint mégsem nálunk van a hiba (mint az a mai napon egy Infomix dolgozó hozzászólásából ki is derült), mint ahogy ki lehetett venni a problémámra érkező reakcióból tegnap. De most ez is lényegtelen, mert ez végülis sikerült.
Szóval a kérdésem a következő, s ez már tényleg aktuális és valós és jelen esetben igencsak fontos is, mert az anyagépünk hol működik, hol nem, s ilyenkor "mentsvárként" jól jönne az a mobil program. Szóval annál sem tudom automatikusan az Intézőből elvégezni a verzióváltást, csak itt legalább már hivatkozik is valamire, miszerint a regisztrációs szám nem stimmel az adatbázisban lévővel. Nem értem az okát, hiszen ugyanezen tanúsítvánnyal töltöm le az anyagépre is a szoftvert, hacsak nem kell a mobil praxisnak egy külön tanúsítvány. Ha így áll a helyzet, akkor kéretik egy tanúsítvány a mobil program számára a Matura és Társa Bt-nek a matura-bt@mail.tvnet.hu címre. Ha nem így áll a helyzet, akkor meg kérnék szépen javaslatokat problémamegoldásra.
Köszönöm előre is!
S még egy észrevétel. Nem értem, mi szükség volt a mentések esetén megtoldani a fájlnevet egy dátummal is. Nem rossz az, informatikára kiképzett ápolók részére. De hogy ez akkora kálváriákat fog így okozni, mint még eddig soha, ebben biztos vagyok. Minthogy már ide is volt, aki írt, hogy nem érti az okát, hogy miért kér 100 lemezt a program egy pendrive-ra történő mentésnél, amikor eddig ilyen nem volt. Az ápolók zöme szépen megtanulja a szükséges ALAPfunkciókat, s tudja is használni, de nem ilyen mélységben. Eddig minden rendben volt, az új mentés felülírta a régit. Van szerencsém járogatni besegíteni ilyen kis nem túl bonyolult esetekben néhány praxisba, s elmondhatom, hogy az ilyen jellegű dolgokat nem értik az ápolók, csak úgy tudják elsajátítani, ha papírra vetik a lépéseket (az OK lenyomásától kezdve mindent). Igen nehezen fogják megérteni szerintem ezt az új mentést, s biztos vagyok benne, hogy nagyon sok eset lesz, amikor a mentésekkel gond adódik ezen oknál fogva. Csak javaslat volt. Még én sem tudom, hogyan fogom az ápolónőnek betanítani, hogy eztán hogy is lesz ez. Ha már a dátumot hozzá kellett csapni, jó lett volna, ha megoldjátok úgy, hogy az új automatikusan felülírja a régit. Még a fiatalabb generáció ért is hozzá, de az idősebbeket sohasem képezték erre.