Varga Sándor
Friday, April 17, 2020 8:25:30 AM
BNO törzs változás!

Tegnap (2020.04.16) felkerült a NEAK honlapjára a 2020.03.01-től(…) alkalmazandó BNO törzs.

Illetve megjelent a NEAK honlapján az ezzel kapcsolatos közlemény 

"Tájékoztató az egészségügyi szolgáltatók részére a koronavírus (COVID 19) fertőzéssel kezelt betegek ellátásának jelentésével kapcsolatosan

(2020.04.16)

Az egészségügyi szolgáltatóknak a korábban kiadott tájékoztatóban foglaltak, az átlagfinanszírozás ellenére is valamennyi (teljesítmény és egyéb) jelentési kötelezettségét teljesíteniük kell.

A koronavírus (COVID 19) fertőzés következtében végzett ellátások jelentésére a betegségek nemzetközi osztályozására szolgáló (BNO) kódrendszerben az

U0710 COVID-19, kimutatott vírussal

kód alkalmazandó.

A fekvőbeteg-szakellátások jelentési állományaiban az „U0710 COVID-19, kimutatott vírussal” BNO-t 1-es típusú diagnózisként, azaz ápolást indokoló fődiagnózis alapjául szolgáló betegségként kell jelenteni, illetve a BNO haláloki diagnózisként is rögzíthető.

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő"


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, April 17, 2020 1:34:25 PM
Gyógyászati Segédeszköz (GYSE) eReceptre írása

A mai információink alapján várhatóan 2020.05.01-től lesz lehetőség bizonyos, központilag meghatározott Gyógyászati Segédeszközök eReceptre történő felírására.

Ez a lehetőség csak a segédeszközök egy részének felírását teszi lehetővé, az így felírható GYSE eszközök listáját az április végén a NEAK által publikálásra kerülő hivatalos PUPHA törzs fogja tartalmazni. Ezt a PUPHA törzset fogja az AEEK is használni a felküldött receptek befogadásánál.

A segédeszközök felírásánál a gyógyszerírásnál használt adagolás mezőben szerepelhetnek az alábbi adatok:

- az oldaliság,

- a testtájék,

- a méret,

- a naplószám,

- valamint a betegnyilatkozatok (tájékoztatás, kihordási idő) meglétét

Az adagolás szöveges adat hossza az EESZT jelenlegi működése szerint maximum 255 karakter lehet!


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, April 20, 2020 10:48:36 AM
Ismét gyógyíthatnak a 65 év feletti orvosok

Mégis visszaengedik a 65 év felettieket a betegellátásba. Kásler Miklós április 16-án korrigálta egy hónappal korábbi rendeletét, amely megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a párcinesekkel. A legújabb miniszteri utasításban viszont már az szerepel: amennyiben másképpen nem szervezhető meg az ellátás, úgy az idősebb egészségügyi dolgozók - ha önként vállalják - visszatérhetnek a közvetlen gyógyításba.

A teljes cikk elolvasható a nepszava.hu  oldalon


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, April 24, 2020 8:16:23 AM
Két kódra kell gyűjteni a COVID-os betegségeket

A kimutatott vírussal és vírus kimutatása nélküli valószínűsítetten fertőző betegek ellátását kell jelenteni - de továbbra sincs kormányrendelet.

U0710 COVID-19, kimutatott vírussal

- Megerősített eset, laboratóriumi módszerrel igazolták a koronavírus fertőzést. (klinikai tünetekkel vagy klinikai tünetek nélkül).

U0720 COVID-19, vírus kimutatása nélkül

- klinikailag-epidemiológiai alapon diagnosztizált COVID-19,

- COVID-19 gyanús (kivizsgálás alatt álló) eset,

- valószínűsített COVID-19.

Rendszereink a jövő héttől elérhető frissítésekkel már tartalmazni fogják ezeket a BNO kódokat, az Ixnetben az U0710 BNO kód már szerepel a 2.89.0 verzióban, az U0720 BNO kód a héten publikálásra került BNO törzsben jelent meg.

A teljes cikk itt olvasható el. 


Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, May 19, 2020 1:51:48 PM
Fraxiparine / Fraxodi termékek kivonása Magyarországról

Az alábbi tájékoztatást az OTSZ online-tól kaptuk, változtatás nélkül közöljük.

"Az Aspen Pharmacare Holdings Limited Cégcsoport és Leányvállalatai (továbbiakban ‘Aspen’) a dél-afrikai tőzsdén (JSE) jegyzett, durbani központú, globális, egyedi készítményeket kínáló multinacionális gyógyszeripari vállalatcsoport. Az Aspen által értékesített portfólió injektálható antikoagulánsok, anesztetikumok továbbá orális citosztatikumok és hormon készítmények csoportjába tartozó gyógyszereket foglal magába.

Az Aspen Magyarországon jól ismert termékei a Fraxiparine /Fraxiparine Multi / Fraxodi frakcionált heparinok csoportjába tartozó vényköteles injektálható antikoaguláns készítmények.

Sajnálatos módon a heparinok előállítására világszerte negatív hatást gyakorolt az Afrikai Sertéspestis és a Covid-19 együttes hatása:

• Az Afrikai Sertéspestis jelentősen csökkentette a nyers heparin forrásának számító sertésállományt. Következésképp, a gyógyszer hatóanyag mennyisége lecsökkent és megdrágult (becslések szerint a nyers heparin ára 450% nőtt 2017 óta);

• A Covid-19 járvány súlyos hatást gyakorolt a nyers heparin kínai és amerikai előállítására és importjára, azokra, akik világszinten a legnagyobb beszállítói

A nyersanyagok elérhetőségével és a növekvő előállítási költségeinkkel kapcsolatos globális kihívások alakulása folytán az Aspen arra a sajnálatos lépésre kényszerül, hogy bejelentse Fraxiparine / Fraxiparine Multi / Fraxodi termékeinek a magyar piacról történő kivonását 2020. július elsejei időponttal. Az Aspen az eljárás jogi követelményeit betartva szoros együttműködési kapcsolatot tart fenn az érintett egészségügyi és egyéb hatóságokkal.

Magyarországon a rendelkezésre álló árukészlet, illetve a termelés kapacitás elegendő ellátást biztosít a kórházak és a betegek Fraxiparine / Fraxiparine Multi / Fraxodi szükségleteinek kielégítésére ebben a kritikus időszakban. Továbbra is biztosítani fogjuk a 2020. május-júniusi időszak ellátásához szükséges termék készletet.

A Fraxiparine / Fraxiparine Multi / Fraxodi alternatívájaként alkalmazható, ugyanezen terápiás osztályban tartozó gyógyszerkészítmények elérhetők a piacon.

A termék kivonási folyamat részeként a Fraxiparine és Fraxodi gyógyszerkészítmények július elsejei dátummal kikerülnek a támogatotti gyógyszerek köréből."


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, May 22, 2020 9:12:49 AM
NISZ Kormányzati Felhő karbantartás

Tisztelt Partnereink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2020.május 22-én 22 óra és május 23-án 2 óra között a NISZ Zrt. karbantartást végez a Kormányzati Felhő infrastruktúráján, mely kihat az EESZT működésére is.

A fent jelzett időszakban az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek korlátozottan lesznek elérhetőek.

Az ez idő alatt keletkező adatok és dokumentumok utólag kerülnek feltöltésre az EESZT-be.

A betegellátás menetét a karbantartás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek.

A karbantartás ideje alatt az EESZT Lakossági Portál felülete (eeszt.gov.hu) sem lesz elérhető.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

EESZT Üzemeltetés


Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, June 2, 2020 11:25:57 AM
eJelentés szerver hiba!

Jelenleg a NEAK eJelentés szervere és az eJelentés weboldal sem érhető el.

Információt a NEAK-tól még nem kaptunk, de természetesen amint lesz információnk a leállásról, illetve a várható elérésről közzétesszük.

Addig arra kérünk mindenkit, hogy egyenlőre várjon a jelentések beküldésével.


Varga Sándor
Varga Sándor
Thursday, June 4, 2020 8:30:29 AM
MobileToken (gateway) iOS applikáció

Az alábbi tájékoztatást kaptuk az AEEK-től

"Kedves Partnereink!

A Mobile Gateway iOS applikáció kiadásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást szeretnénk közölni veletek.

Az iOS operációs rendszerre fejlesztett applikáció AppleStore-ban történő engedélyezése jelenleg folyamatban van. Az engedélyezési folyamat lényegesen hosszabb időt vesz igénybe, mint az Android app-oknál a Google Play rendszerében.

Amint az engedélyezés megtörténik azonnal publikáljuk az alkalmazást.

Szíves türelmeteket és megértéseteket kérjük.

Üdvözlettel:

EESZT Üzemeltetési és Fenntartási Főosztály"


Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, June 24, 2020 12:07:15 PM
Szeptember végéig tart a szankciómentes időszak

A NAV meghatározott feltételek fennállásakor nem szab ki mulasztási bírságot, ha az adóalany a 2020. július 01. és 2020. szeptember 30. közötti időszakban a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségét nem, vagy nem megfelelően teljesíti.

2020. július 1-jétől változnak az Áfa törvény számlaadat-szolgáltatási kötelezettségre vonatkozó szabályai, megszűnik a 100 ezer forint áfatartalomra vonatkozó korábbi értékhatár. Minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV részére, amit egy adóalany egy másik belföldi adóalanynak, belföldön teljesített ügyletről (kivéve a Közösségen belüli termékértékesítést) bocsát ki, a számla áthárított áfatartalmától függetlenül.

Tekintettel arra, hogy a COVID-19 járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet idején elrendelt szigorú korlátozások jelentősen akadályozták az adózókat az új jogszabályi kötelezettségre történő felkészülésben, a NAV szankciómentességet biztosít a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségüket nem, vagy nem megfelelően teljesítők részére a 2020. július 01. és 2020. szeptember 30. közötti időszakban.

Az átmeneti időszak módot ad a számlázó programok elmaradt fejlesztésének befejezésére és a kiterjesztett számlaadat-szolgáltatási kötelezettség mielőbbi teljesítésére. Lehetőséget biztosít – főképpen – az újonnan kötelezetti körnek, hogy letöltse a NAV ingyenes Online Számlázó programját, vagy más módon szervezze meg az adatszolgáltatási kötelezettségét.

A NAV a fent meghatározott időszakban nem alkalmaz szankciót azokkal az adózókkal szemben, akik az alábbi kötelezettségeiket nem teljesítik maradéktalanul:

adatszolgáltatás a 100 ezer forint áthárított adót el nem érő bejövő számlákról,

adatszolgáltatás a 100 ezer forint áthárított adót el nem érő kimenő számlákról,

a kibocsátástól számított 4 napon belüli adatszolgáltatás a 100 ezer forintot elérő vagy meghaladó, de az 500 ezer forintot el nem érő áfatartalmú kézi számlákról, amennyiben az adatszolgáltatás a kibocsátást követő 5 napon belül megtörténik.

A felsoroltak szerint mentesül a szankció alól a 100 ezer forint áthárított áfatartalmat el nem érő számlákról teljesítendő adatszolgáltatás tekintetében az az adóalany is, akinek már

2020. július 1. előtt is keletkezett számlaadat-szolgáltatási kötelezettsége.

A számlakibocsátó adóalanyok közül azok, akiknek eddig nem keletkezett online számlaadat-szolgáltatási kötelezettsége, kizárólag akkor mentesülnek a szankció alól, ha legkésőbb az adatszolgáltatási kötelezettséggel érintett első számla, számlával egy tekintet alá eső okirat (módosító, érvénytelenítő számla) kiállításának napjáig regisztrálnak a NAV Online Számla rendszerében.

https://onlineszamla.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol [/color].

https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start [/color] weboldalon végezhető el, ahol egy kisfilm is segíti az Online Számla rendszerbeli regisztrációs folyamatot.

[Pénzügyminisztérium PM/10958-4/2020. – NAV Központi Irányítás 2476318857]

forrás: nav.gov.hu 


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, June 26, 2020 11:06:01 AM
eJelentés jelszó megtekintése - Ixnetben

Sokan kerestek bennünket azzal a kéréssel, hogy szükségük lenne a TAJ ellenőrzéshez használt felhasználói név/jelszóra, a NEAK által kért adatszolgáltatáshoz. Ehhez készítettünk Önöknek egy gyors segítséget.

Az eJelentés rendszerhez tartozó jelszavát a programból ki tudja küldeni önmagának a következő menüpontra kattintva:

UserPostedImage

Amennyiben az Ön által használt felületen nincs Menü gomb, abban az esetben a Web lehetőséget kell megkeresnie:

UserPostedImage

Így az Ön által portálunkon megadott email címre kerül kiküldésre a jelszó, amennyiben az be van írva a programba a Rendszer/Felhasználó/Orvos karbantartás menüpont Web fülén lévő mezőbe:

UserPostedImage

Amennyiben az InfomIx Portál regisztrációs adatok nincsenek megadva az Ön felhasználójánál, keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Természetesen meg tudja nézni a felhasználónevét is. Ehhez a Rendszer/Szervezet/Praxis karbantartás menüpont Belépés fülére kell kattintania, ezen megtalálja a jelszóhoz tartozó felhasználónevet (ez azonos a TAJ jogviszony ellenőrzéshez használttal):

UserPostedImage


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, June 26, 2020 11:08:52 AM
eJelentés jelszó megtekintése - visualban

Sokan kerestek bennünket azzal a kéréssel, hogy szükségük lenne a TAJ ellenőrzéshez használt felhasználói név/jelszóra, a NEAK által kért adatszolgáltatáshoz. Ehhez készítettünk Önöknek gyors segítséget.

Az eJelentés rendszerhez tartozó jelszavát a programból ki tudja küldeni önmagának a következő menüpontra kattintva:

UserPostedImage

A menüpont kiválasztását követően az Ön által a programba való belépéshez használt jelszó megadása után elküldésre kerül a jelszó, amennyiben az Ön által portálunkon megadott email cím be van írva a programba a Karbantartás/WEB/InfomIx kapcsolatok menüpontpontban:

UserPostedImage

Amennyiben az InfomIx kapcsolat adatai nincsenek megadva az Ön felhasználójánál, keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Természetesen meg tudja nézni a felhasználónevét is. Ehhez a Rendszer/Praxis adatok karb. menüpont Adatok - jogviszony fülére kell kattintania, ezen megtalálja a jelszóhoz tartozó felhasználónevet (ez azonos a TAJ jogviszony ellenőrzéshez használttal):

UserPostedImage


Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, June 29, 2020 2:31:28 PM
NAV Online számla rendszer elérhetősége

Az Online számla rendszer elérhetőségével, működésével kapcsolatos információk elérhetők a nav.gov.hu  oldalon

A mai üzemszünetre vonatkozó tájékoztató

Az Online Számla rendszer 2020. június 29-én 11:10 és 12:15 óra közötti időszakban technikai probléma miatt nem volt elérhető.

A tervezett üzemszünetek

Karbantartás miatt az Online Számla rendszer 2020. június 30-án 16:00 órától előreláthatólag 24:00 óráig nem lesz elérhető. A karbantartás után, július 1-jén 0:00 órától már csak az új formátumban, a 2.0 XSD verzió szerint fogadjuk a számlák adatait, a korábbi verzióval beküldött számlaadat-szolgáltatásokat hibaüzenettel utasítja el a rendszer. Az új formátumra való áttérés kötelező!

Rendszeres karbantartás

Tájékoztatjuk az on-line pénztárgépeket üzemeltető, szervizelő, illetve gyártó/forgalmazó tisztelt adózókat, hogy a NAV informatikai rendszerének heti gyakoriságú karbantartására szerdánként 18.00 óra és csütörtök 00.00 óra között kerül sor, mely időszak alatt a pénztárgépek megszemélyesítése, első üzembe helyezése nem lehetséges. A már üzembe helyezett pénztárgépek a karbantartás ideje alatt is zavartalanul működnek (a munkálatok az EKÁER rendszer elérhetőségét nem érintik).

Nem számít bele a határidőbe az a nap - a 451/2016. (XII. 19.) számú Kormányrendelet alapján – amelyen legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozta az elektronikus ügyintézést. A NAV az eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe.


Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, July 1, 2020 8:04:49 AM
Az infomIx Kft minden dolgozója nevében köszöntjük az Egészségügyben dolgozókat a Semmelweis nap alkalmából!

UserPostedImage


Varga Sándor
Varga Sándor
Thursday, July 2, 2020 2:38:44 PM
eJelentés felhasználó név és jelszó adatok

Nagyon sokan keresnek bennünket azzal a kéréssel, hogy szükségük van a NEAK eléréshez használt eJelentés (TAJ ellenőrzés) felhasználó név és jelszó adatra.

Ez a jelszó adat, tekintettel az adatvédelemre, és az így elérhető jelentések adataira, már a kezdetektől kódoltan kerül tárolásra a rendszereinkben. Ezért ezt mi sem tudjuk megnézi, megmondani, még táveléréssel sem.

Minden rendszerünkbe beépítésre került viszont az a lehetőség, amivel a bejelentkezett felhasználó az ejelentéshez használt jelszavát a hozzá beállított email címre tudja a rendszer küldeni, a jelszóhoz tartozó felhasználó név pedig a programban megtekinthető.

Ez csupán néhány kattintás, és készítettünk egy egyszerű leírást is, ami alapján könnyen megtehető.

Jelszó küldés Ixnet esetén 

Jelszó küldés visual esetén 

Nem tudom a NEAK milyen módon teszi elérhető a kérdéses fájlt, de programon belül megpróbálhatják megnézni az eJelentés menüponton keresztül a csatolmányok, válasz üzenetek részben

UserPostedImage

UserPostedImage


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, July 10, 2020 12:25:51 PM
NISZ hálózati karbantartás 2020. július 10-én 21 órától

Az alábbi tájékoztatást kaptuk az ÁEEK-től:

"Tisztelt Partnereink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2020. július 10-én 21 óra és július 11-én 2 óra között a NISZ Zrt. hálózati karbantartást végez, mely kihat az EESZT működésére is.

A fent jelzett időszakban az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek korlátozottan lesznek elérhetőek.

Az ez idő alatt keletkező adatok és dokumentumok utólag kerülnek feltöltésre az EESZT-be. A betegellátás menetét a karbantartás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek.

A karbantartás ideje alatt az EESZT Lakossági Portál felülete (www.eeszt.gov.hu) sem lesz elérhető.

Megértését és türelmét köszönjük!

EESZT Üzemeltetés"


Varga Sándor
Nagy Tamás
Monday, July 13, 2020 10:00:26 AM
EESZT szolgáltatás lassulás

Az alábbi tájékoztatást kaptuk az ÁEEK-től:

"Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek 2020. július 13-án 9:15 óta lassabban érhetőek el.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás sebességének visszaállításán.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés"

Nagy Tamás
Monday, July 13, 2020 10:02:37 AM
EESZT szolgáltatás elérhetősége helyreállt

Az alábbi tájékoztatást kaptuk az ÁEEK-től:

"Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT rendszerében 2020. július 13. 9:15-9:35 között tapasztalt lassulást okozó működési zavart kollégáink sikeresen elhárították.

Az EESZT ismét teljes körűen elérhető.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés"

Nagy Attila
Thursday, August 13, 2020 10:26:47 AM
EESZT költözés

"Tisztelt Partnereink!

Ez úton értesítjük Önöket, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) költözésére 2020. augusztus 19. (szerda) 22.00 óra és 2020. augusztus 23. (vasárnap) 24 óra között kerül sor.

Ezen időszak alatt az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek (az ágazati és a lakossági is) nem lesznek elérhetőek.

A betegellátás menetét a költözés nem befolyásolja, a 2020. augusztus 17-én élesítendő SP site a gyógyszerkiváltás folyamatát támogatja, az adatállomány-költözés tehát nem befolyásolja a megszokott gyógyszerkiváltási folyamatokat, mivel a korábban felírt eRecepteket, vagy a sürgősségi ellátás során kinyomtatott papíralapú recepteket ez idő alatt is ki lehet váltani a nyitva tartó patikákban.

Köszönjük az együttműködést.

EESZT Üzemeltetés"

Nagy Attila
Thursday, August 13, 2020 10:33:11 AM
Fontos jogszabályi változás a keresőképtelenség elbírálásában!

A Kormány 398/2020. (VIII. 12.) Korm. rendelete a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet módosításárólA Kormány a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 83. § (2) bekezdés b) és k) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 41. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:„(6) Az a biztosított, aki részére magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal végrehajtott, nem hivatalos célú kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségi mértékű országból Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek.

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Orbán Viktor s. k.

miniszterelnök

Nagy Attila
Monday, August 17, 2020 10:09:09 AM
EESZT mobilToken - iOS alkalmazás élesedése

"Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az EESZT mobilToken a mai naptól letölthető az App Store-ból.

Az EESZT mobilToken egy mobil eszközre telepíthető azonosító kód generáló alkalmazás, amely az EESZT bejelentkezéshez egy egyszeri, és egyedi PIN kódot állít elő. Az EESZT mobilToken az EESZT többfaktoros hitelesítési rendszer részeként alkalmas az EESZT felhasználók hitelesítésére, az azonosítási rendszer használatával kért azonosítási jegyek (SAML) felhasználási feltételei megegyeznek az eSzemélyi azonosítás során kért SAML jegyekkel.

A HIS rendszerben implementált EESZT mobilToken azonosítási rendszer használatával lehetősége lesz a felhasználóknak távoli rendszerhasználat esetén is EESZT kapcsolat létrehozására és ezáltal az összes szükséges EESZT funkció elérésére.

Az EESZT mobilToken azonosítási rendszer használatához, a HIS implementációt követően le kell tölteni az alkalmazást az Apple és Google alkalmazásboltjából. A regisztrációs folyamatnál mind a mobil készülék, mind pedig a felhasználó azonosítására szükség van. A regisztráció az EESZT Ágazati Portálon keresztül elérhető webes felületen valósul meg eSzemélyi, vagy fizikai token alapú hitelesítést követően.

Türelmüket köszönjük!

Üdvözlettel:

EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály"

Varga Sándor
Friday, September 11, 2020 8:39:30 AM
Hétvégi karbantartás

Kedves partnereink!

2020.09.12-13 hétvégén fejlesztjük az infomix iroda számítógépes hálózatát. A karbantartás ideje alatt a portálunk, a fórum, és ez internetes előjegyzési központ elérésben előfordulhatnak fennakadások.

Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.


Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, September 16, 2020 9:13:59 AM
Covidos adatok az EESZT-ben

Meglepődve olvastam egy másik szoftver fejlesztő honlapján a napokban megjelent információt, miszerint már(!) megkezdték a CoV-2 specifikus adatok gyűjtésének és megosztásának a fejlesztését.

A COVID járvány terjedésével kapcsolatos információk, az adatok gyűjtése, és az adatok elemzése is fontos szerepet tölt be abban, hogy a járvány terjedését megismerjük, a fertőzésben érintett paciensek erre vonatkozó adatait is lássuk.

Ehhez az EESZT rendszerében módosítottak az eseménykatalógus (KAT) és a térbe feltöltött dokumentumok (EHR) szerkezetén. CoV-2 specifikus ellátás esetén a páciens állapotára vonatkozó további adatok is rögzítésre kerülnek, és ezek beküldésre kerülnek az EESZT-be. Szintén beküldésre kerülnek a mikrobiológiai laborok vizsgálat eredményei, valamint elérhetővé váltak a házi karantént támogató alkalmazás (HKR) mobilapplikációban rögzített adatok is.

A változás az EESZT rendszerében augusztus 15-től érhető el, az adatküldések esetén azóta, ilyen formátumban fogadja a tér a COVID-os adatokat.

Az infomix által fejlesztett minden rendszerben ezek a változások már a 2020. augusztus 13-án elkészült verzióktól (Ixnet – 2.94.0, visual Ix – 1.152.0, visual Ixamb – 1.187.0) elérhetők minden partnerünk számára, aki az EESZT-hez csatlakozott.

Varga Sándor


Varga Sándor
palenkascs
Thursday, September 17, 2020 3:31:50 PM
EESZT EHR lekérdezés probléma

Az ország több területéről érkezett észrevétel, hogy EESZT-ből az EHR lekérdezés nem minden esetben hoz eredményt, kiemelten a napokban felkerült szakorvosi és labor EHR-eket érintve.

Sajnos ennek okát nem ismerjük, de ha bárki bármit megtud, ne tartsa magába, és ossza meg velünk, természetesen ha mi is meg tudunk valamit, közzétesszük!

Nagy Attila
Monday, September 21, 2020 9:41:32 AM
Lakossági portálon TAJ azonosítási hiba

Az EESZT Lakossági portálján a TAJ viszontazonosítási szolgáltatásban 2020. szeptember 21. 8:47 óta NEAK oldali fennakadások vannak, ezért a Lakossági portál átmenetileg korlátozottan érhető el.

A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan.

Amennyiben a Lakossági portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza az eeszt.gov.hu oldalra később.

Megértését és türelmét köszönjük!

EESZT Üzemeltetés

Varga Sándor
Wednesday, September 23, 2020 12:16:13 PM
Fennakadások a NAV online számla rendszerében

Az onlineszamla.nav.gov.hu  oldal információi szerint

Az Online Számla rendszer rendkívüli karbantartási munkálatok miatt 2020. szeptember 23-án 9:49 óra óta nem elérhető. A karbantartás végeztével frissítést teszünk közzé.

Az Online Számla rendszerben, a gépi interfészen történő adatszolgáltatások beküldése, valamint a felületre történő bejelentkezések során magas válaszidő és lassulás tapasztalható.

A probléma elhárítása folyamatban van. Az eseménnyel kapcsolatos új információ esetén frissítést teszünk közzé, kérjük, kísérje figyelemmel a tájékoztatásokat!


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, September 25, 2020 10:37:23 AM
Riasztás - az Emotet terjesztési kampánnyal kapcsolatban

"ÁEEK

Tisztelt Partnereink!

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást ad ki az egészségügyi intézményeket érintő Emotet terjesztési kampánnyal kapcsolatban!

Az Emotet malware fertőzés Intézetünket is érinti, az ÁEEK nevében is kerültek kiküldésre hamisított levelek.

Az NKI felhívása az alábbi hivatkozáson keresztül érhető el:

https://nki.gov.hu/figyelmeztetesek/riasztas/riasztas-egeszsegugyi-intezmenyeket-erinto-emotet-terjesztesi-kampannyal-kapcsolatban/ [/color]

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a tájékoztatót a fertőzött levelek/hivatkozások felismerésére, és az információ biztonságot érintő veszélyekkel szembeni tudatosság érdekében!

Együttműködésüket köszönjük!

EESZT Üzemeltetés"


Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, September 29, 2020 8:58:04 AM
EESZT szolgáltatás lassulás

"ÁEEK

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek 2020. szeptember 29-én 8:20 óta lassabban érhetőek el.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás sebességének visszaállításán.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés"


Varga Sándor
Nagy Attila
Wednesday, October 14, 2020 11:09:11 AM
NISZ hálózati fennakadás

Tisztelt Partnereink!

Ezúton értesítjük, hogy NISZ hálózati fennakadások miatt az EESZT szolgáltatások és a portálfelületek 2020. október 14. 10:45 óta korlátozottan érhetők el.

A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek.

Az ez idő alatt keletkező adatok és dokumentumok utólag kerülnek feltöltésre az EESZT-be.

Megértését és türelmét köszönjük!

EESZT Üzemeltetés

Nagy Attila
Wednesday, October 14, 2020 12:30:04 PM
NISZ hálózati kapcsolat helyreállt

Tisztelt Partnereink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a NISZ Zrt. tájékoztatása alapján a 2020. október 14-én 10:45-11:54 között az EESZT hálózati működését is érintő működési zavar elhárítása sikeresen megtörtént.

Ennek hatására az EESZT ismét teljeskörűen elérhető.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés

Nagy Attila
Monday, October 19, 2020 2:31:20 PM
EESZT szolgáltatás lassulás

Tisztelt Partnereink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek 2020. október 19-én 13:30 óta lassabban érhetőek el.

Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás sebességének visszaállításán.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

EESZT Üzemeltetés

Similar Topics
Users browsing this topic