Tisztelt Infomix !
Mint friss Ixnet felhasználóként jelezném (korábbi hozzászólás vezérfonalán - testhő rögzítése), hogy nem e lehetne a metrikus panelt is (hasonlóan a panaszok vagy status) szabadon, üres rubrikaként átalakítani ? Másak a metrikus adatok rögzítésének elvárásai egy gyerek körzetben és másak egy felnőttben. Minden kórképben más és más adat fontos....Szívem szerint a szabadon írható és kikapcsolható metrikus panel saját preaxisomban ki is kapcsolnám és egy esetlegesen mért adatot a statusban rögzítenék. (Tudom, hogy az Infomix bizonyos rendszereiben ez már megoldásra került - ide is kérném ha lehet). Véleményem szerint nagyon sok helyet vesz el a metrikus rész...inkább a többi panelnek adnék több férő helyet. Köszönöm, hogy elmondhattam. Kovács-Kléh dr. Ecser.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy pontosíthassuk, részletezni tudjuk a fent leírtakat:
1. Hogy érti azt, hogy a metrikus adatok rögzítésére szolgáló szöveges mezőket, hasonlóan a panaszok v status mezőkhöz - üres rubrikaként megjeleníteni?
2. Mi az az eltérés a gyerek és felnőtt körzetben (metrikus adatok terén), ami gondot okoz?
A metrikus adatok azért kaptak több külön szöveges mezőt, mert csak így lehet őket listázni és hasznosítani. Itt az Ixnet rendszer "korábbi metrikus adatok" menüjére gondolok. (ezt a menüt az ellátás ablakon, a metrikus adatok (vérnyomás) jobb alsó sarkában található kis gomb lenyomásával érheti el). Ebben a menüben ellátásról ellátásra nyomon tudja követni, hogy mik voltak a mért értékek, legyen az akár súly vagy vérnyomás, így próbálja segíteni a munka azon részét, amikor számít a mért értékek változása egy egy gyógyulási folyamatnál. Amennyiben a metrikus adatok egy szöveges mezőbe lennének beírva (pl status), akkor ilyen listakép nem készülhetne el.
A korábbi metrikus adatok megtekintéséhez készítettem segítségnek egy képet, amit a hozzászólásom végén láthat. metrikus adatok.jpg You have insufficient rights to see the content.