Azt gondolom azonban, hogy nem kell szótlanul tűrni azt az évek óta tartó, helyenként elmebeteg összeesküvés-elméletekkel fűszerezett mocskolódást, amelynek semmi valóság-alapja nincs.
Természetesen nem kell tűrni, gyűlik az emberben a harag, azután ez van, szenvedő felei vagyunk mindannyian az elmúlt 5 év eü rendszer szabályozásnak, vagy nevezzük kézi vezérlésnek parancssorból.
Addig is feltettünk teszt-verziókat éppen abból a célból, hogy már hamarabb ki lehessen próbálni. Nem értem, miért sérelmes az, hogy a még életbe nem lépett szabályt az addigi időben csak teszt-verzióban lehet kipróbálni.
Ez az amivel vitatkozom, talán nem kellett volna ennyi idővel előbb tesztverzió, illetve a tesztverzió nem is arról szólt, kicsit összekavarodott a letöltési rend eközben, én tényszerűleg nem tudtam garantált verziót letölteni nyomtatóteszthez. Érveimet lásd előbb. Éles, kipróbált tesztelt verziót 2 héttel határidő előtt, ez jó kimenet lett volna. (nyomtatókat kell beszerezni, telepíteni, új még nem próbált vényformátum beállításokkal, ehhez idő kell, ennek a sorrendje: szoftver, nyomtató beszerzés...)
Lásd közben derült ki, hogy a tesztelt Lexmark 460dn valahogy mégsem veszi fel a lapot, stb... ez durva egy beszerzett 150 ezer forintos nyomtató esetében, amit a teszteitekre hivatkozva vettünk meg. Hogyan is vette fel a lapot nálatok? Inkább nem kérdezem.
Szóval, ismételten: ne itt kint legyen teszt. Legyenek kompetens tesztelők. Körzetbe ne menjen ki tesztverzió, ez visszás, szerintem azoknak is, akik nem szólnak ezen a fórumon.
Ennek éppen ez a célja. A szintén július 1.-től életbe lépő receptírási szigorításokat is ezekbe tettük bele. Aki ezeket használja, hamarabb találkozik az új szabályozással, ami esetenként bosszúságot is okoz.
Ugye érthető, hogy emiatt nem volt lehetőségem nyomtatótesztre, amíg fel nem húztam magamnak rá egy gépet! Hol máshol teszik ezt meg?
Minden egyéb szempontból a teszt-verziók ugyanolyan verziók, mint a többi, soha senkinek nem mondtuk, hogy tetszettek volna a nem teszt verziónál maradni.
Jogilag ugye érthető mi a különbség egy deklaráltan teszt verzió és egy normál között?
Egyébként jelentés és finanszírozás szempontjából a szolgáltató és az oep között pattog a labda, ha ebben csinál egy hibát a program vagy csinál egy hibát a tesztprogram, az nem ugyanaz, sorry.
Ugyanakkor azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a programok hibamentességéért felelősséget vállalni (éppen úgy, mint minden más fejlesztő) nem tudunk. Minden kikerülő verziót, a teszt-verziókat is, először természetesen cégen belül tesztelünk.
Nem is a hibamentesség, hanem a "teszt" elnevezés a gond...
Most pedig úgy tűnik kevés volt a cégen belüli tesztelés. A sokféle nyomi miatt.
Én tesztverziót adtam volna ki meghirdetve önként jelentkezőknek akár, én besegítettem volna azonnal, de nem tettem volna ki mindenki számára webre a tesztverziót, hogy váltsanak csak verziót, lesz ami lesz.
Ugyanakkor pl. a mai napon is kaptunk az OEP-től az eddigiekhez képest módosító tartalmú értelmezést, s még mindig van tisztázatlan kérdés. Mikor adhatnánk ki olyan verziót, amiben a jelenleginél érdemileg alaposabb tesztelést végeztünk (s az sem jelent garanciát a hibamentességre)?
Ezt értjük, nem most kezdtünk az oeppel, de a nyomtatás, amiről most beszélünk ugye fél év volt... :)
A verziók által javított hibákat, új fejlesztéseket valóban igyekszünk leírni a verzióváltó levelekben, az említett javítás kimaradt. Talán nem értünk egyet, de én nem tartom nagy bűnnek a hibák csendes kijavítását (a „sértődgetés”-nek ehhez semmi köze, azt leírtam a hozzászólás elején). Őszintén bevallom, emberek vagyunk, az sem fokozza verzióváltó-levél szaporítási kedvünket, hogy (tényleg túlzás nélkül) naponta tucatjával mondják el orvosok, hogy nekik ugyan nincs se kedvük, se idejük ezeket a leveleket elolvasni, ha valamit nem tudnak, inkább telefonálnak.
Igen nagy visszhangja volt itt a fórumon az említett fekve nyomtatási hibának, hát megnéztem, mert ÉN elolvasok minden verzióváltó levelet, minden fórum bejegyzést, ha eddig nem is nagyon írtam, ebből informálódom infomix ügyben, mert én szoktam a lányokat betanítani, segíteni az új verzióknál, és órákat agyaltam mi lehet a gond a nyomtatással közben már meg volt oldva basszus, bocs, én szívtam meg, közben hülyét csinálva magamból leírom nektek, hogy hol kellene szétnézni. Thank's. :)
Elnézést, hogy hosszan írtam a nehézségekről, de nem nyavalygás volt a célom, hanem döntéseink magyarázata. Ettől függetlenül komolyan gondoljuk, hogy szívesen látjuk a mégoly kemény kritikai megjegyzéseket is, ezek segítenek a legtöbbet a munkánkban. Ezért kérlek, Téged is, valóban üsd tovább a vasat. Azt nem ígérem, hogy minden javaslatot elfogadunk, de mindegyiket komolyan vesszük.
Higgyétek már el, hogy távol áll tőlem, hogy bántsak valakit is, főleg személy szerint. Nem kell ez senkinek. A kritikám a verziók kiadásának szólt, szerintem el volt baltázva. Megfogadjátok a jövőben vagy sem, ti dolgotok. A vásár kettőn áll.
Ami még kikívánkozik.
Ezekben az orvosszivatós, megszorítós időkben, amikor egy munkáját erkölcsileg és szakmailag jól végző doki, betartva a jogszabályokat automatikusan büntetve lesz pénzügyileg és szakmailag, akkor igen fontos, hogy legalább a szoftvere segítse túlélni. Ehhez hozzáértő orvos szemmel is kell néznetek a programot, ha valóban ezt akarjátok. Ha csak folyjon be a pénz a cél, akkor tárgytalan.
Többen itt felkapják a fejüket: miért lesz az erkölcsös szakmailag képzett doki büntetve automatikusan?
Mert mindenképpen a célérték felett lesz, aki tudja a szakmát és ténylegesen ellátást biztosít. Ha ráadásul Missziós voltál, kiszűrtél egy csomó beteget, na most kezelheted célérték fölé. Részletek máshol, de némi matematika szükséges hozzá. Ma az a jó orvos, aki nem látja meg a betegséget.
Nem véletlen tehát, hogy egyes körök összeesküvési elméletekkel állnak elő infomix ügyben is.
sl