dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, June 16, 2009 5:37:30 PM
Melyik fórumra gondolsz, az Infomixra vagy esetleg a Webdokira? Utóbbi agyalágyultak szövetsége, azzal nem foglalkozunk.

Egyik ilyen "agyalágyultat" úgy hívják Dr. Gaál Aranka vagy Dr. Mile Gyula vagy Dr. Kaprinai Norbert ....... Köszönjük !! A FELESÉGED nevében különösképpen !!! Tényleg hiba van a kommunikációval !

Somogyi László
Tuesday, June 16, 2009 6:25:00 PM
Gyula!

Védheted a mundért, de amit írtam a letöltéssel, ügyelettel kapcsolatban, igaz.

Nem tudom miért fáj az igazság.

Az agyalágyultakat pedig úgy értettem, hogy feleslegesen szidják az Infomixet ott egyesek, sok dologról nem az infomix tehet!!!!!

Viszont arról igen, amit írtam. Pont.

Nem értem, hogy miért érted félre, talán szándékosan?

A webdoki fórumra éppen az infomix VÉDELMÉBEN hivatkoztam.

Hibáikat felemlegetve természetesen.

Egyébként Gáll. Ő úgy emlékszem védte már az infomixet is ott.

Nem ferdíteni!

Nem érzékenykedni.

Látni.

Somogyi László
Tuesday, June 16, 2009 6:33:13 PM
Én láttam a webdokin azokat a hozzászólásokat infomix témában, amik nem kaprinaitól nem milegyulától, hanem olyanoktól származnak, akik mégcsak nem is használják!!!

Vagy már nem.

Rájuk értettem az agyalágyultakat és fenntartom! Gondoltam, azokat is olvashatta pozsi, ezért jellemeztem őket.

TUDOM, hogy mik az infomix értékei, talán jobban mint más, aki csak orvos, ezért vagyok itt!

Viszont a hibákat fel fogom emlegetni, és továbbra is ütni fogom a vasat, mint tettem már régebben is, telepítő készletért, tesztelhetőségért, korrektségért.

sl

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Tuesday, June 16, 2009 6:44:04 PM
Kedves Somogyi László!

Nagyon sajnálom, ha félreérthető lett volna, hogy mire gondolok (bevezető szavaidból úgy látom, Te is tisztában vagy vele). Eszem ágában sincs, soha nem is volt „magas lóról véleményt írni” bárkiről, aki problémákat feszeget, s akármilyen stílusban, de a megoldás érdekében szól. Azt gondolom azonban, hogy nem kell szótlanul tűrni azt az évek óta tartó, helyenként elmebeteg összeesküvés-elméletekkel fűszerezett mocskolódást, amelynek semmi valóság-alapja nincs.

Minden kérdést nem tudok most megválaszolni, de a többséget igyekszem. Az extra vonalkód nyomtatása 2009. július 1.-től előírás. Mivel nem minden felhasználónk tölti le a verziókat az Internetről, a határidő előtt, szokás szerint ki fogjuk adni az új, postán is kiküldött 1.28.0 főverziót (többek között) a vonalkód-nyomtatással. Addig is feltettünk teszt-verziókat éppen abból a célból, hogy már hamarabb ki lehessen próbálni.

Nem értem, miért sérelmes az, hogy a még életbe nem lépett szabályt az addigi időben csak teszt-verzióban lehet kipróbálni. Ennek éppen ez a célja. A szintén július 1.-től életbe lépő receptírási szigorításokat is ezekbe tettük bele. Aki ezeket használja, hamarabb találkozik az új szabályozással, ami esetenként bosszúságot is okoz.

Minden egyéb szempontból a teszt-verziók ugyanolyan verziók, mint a többi, soha senkinek nem mondtuk, hogy tetszettek volna a nem teszt verziónál maradni. Ugyanakkor azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a programok hibamentességéért felelősséget vállalni (éppen úgy, mint minden más fejlesztő) nem tudunk. Minden kikerülő verziót, a teszt-verziókat is, először természetesen cégen belül tesztelünk. Ugyanakkor pl. a mai napon is kaptunk az OEP-től az eddigiekhez képest módosító tartalmú értelmezést, s még mindig van tisztázatlan kérdés. Mikor adhatnánk ki olyan verziót, amiben a jelenleginél érdemileg alaposabb tesztelést végeztünk (s az sem jelent garanciát a hibamentességre)?

A verziók által javított hibákat, új fejlesztéseket valóban igyekszünk leírni a verzióváltó levelekben, az említett javítás kimaradt. Talán nem értünk egyet, de én nem tartom nagy bűnnek a hibák csendes kijavítását (a „sértődgetés”-nek ehhez semmi köze, azt leírtam a hozzászólás elején). Őszintén bevallom, emberek vagyunk, az sem fokozza verzióváltó-levél szaporítási kedvünket, hogy (tényleg túlzás nélkül) naponta tucatjával mondják el orvosok, hogy nekik ugyan nincs se kedvük, se idejük ezeket a leveleket elolvasni, ha valamit nem tudnak, inkább telefonálnak.

Elnézést, hogy hosszan írtam a nehézségekről, de nem nyavalygás volt a célom, hanem döntéseink magyarázata. Ettől függetlenül komolyan gondoljuk, hogy szívesen látjuk a mégoly kemény kritikai megjegyzéseket is, ezek segítenek a legtöbbet a munkánkban. Ezért kérlek, Téged is, valóban üsd tovább a vasat. Azt nem ígérem, hogy minden javaslatot elfogadunk, de mindegyiket komolyan vesszük.

Somogyi László
Tuesday, June 16, 2009 6:48:38 PM
Pozsi bocsánat a "stílusért"!

A tartalomról mindjárt részletesebben.

Somogyi László
Tuesday, June 16, 2009 7:48:22 PM
pozsi wrote:

Azt gondolom azonban, hogy nem kell szótlanul tűrni azt az évek óta tartó, helyenként elmebeteg összeesküvés-elméletekkel fűszerezett mocskolódást, amelynek semmi valóság-alapja nincs.

Természetesen nem kell tűrni, gyűlik az emberben a harag, azután ez van, szenvedő felei vagyunk mindannyian az elmúlt 5 év eü rendszer szabályozásnak, vagy nevezzük kézi vezérlésnek parancssorból.

pozsi wrote:

Addig is feltettünk teszt-verziókat éppen abból a célból, hogy már hamarabb ki lehessen próbálni. Nem értem, miért sérelmes az, hogy a még életbe nem lépett szabályt az addigi időben csak teszt-verzióban lehet kipróbálni.

Ez az amivel vitatkozom, talán nem kellett volna ennyi idővel előbb tesztverzió, illetve a tesztverzió nem is arról szólt, kicsit összekavarodott a letöltési rend eközben, én tényszerűleg nem tudtam garantált verziót letölteni nyomtatóteszthez. Érveimet lásd előbb. Éles, kipróbált tesztelt verziót 2 héttel határidő előtt, ez jó kimenet lett volna. (nyomtatókat kell beszerezni, telepíteni, új még nem próbált vényformátum beállításokkal, ehhez idő kell, ennek a sorrendje: szoftver, nyomtató beszerzés...)

Lásd közben derült ki, hogy a tesztelt Lexmark 460dn valahogy mégsem veszi fel a lapot, stb... ez durva egy beszerzett 150 ezer forintos nyomtató esetében, amit a teszteitekre hivatkozva vettünk meg. Hogyan is vette fel a lapot nálatok? Inkább nem kérdezem.

Szóval, ismételten: ne itt kint legyen teszt. Legyenek kompetens tesztelők. Körzetbe ne menjen ki tesztverzió, ez visszás, szerintem azoknak is, akik nem szólnak ezen a fórumon.

pozsi wrote:

Ennek éppen ez a célja. A szintén július 1.-től életbe lépő receptírási szigorításokat is ezekbe tettük bele. Aki ezeket használja, hamarabb találkozik az új szabályozással, ami esetenként bosszúságot is okoz.

Ugye érthető, hogy emiatt nem volt lehetőségem nyomtatótesztre, amíg fel nem húztam magamnak rá egy gépet! Hol máshol teszik ezt meg?

pozsi wrote:

Minden egyéb szempontból a teszt-verziók ugyanolyan verziók, mint a többi, soha senkinek nem mondtuk, hogy tetszettek volna a nem teszt verziónál maradni.

Jogilag ugye érthető mi a különbség egy deklaráltan teszt verzió és egy normál között?

Egyébként jelentés és finanszírozás szempontjából a szolgáltató és az oep között pattog a labda, ha ebben csinál egy hibát a program vagy csinál egy hibát a tesztprogram, az nem ugyanaz, sorry.

pozsi wrote:

Ugyanakkor azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a programok hibamentességéért felelősséget vállalni (éppen úgy, mint minden más fejlesztő) nem tudunk. Minden kikerülő verziót, a teszt-verziókat is, először természetesen cégen belül tesztelünk.

Nem is a hibamentesség, hanem a "teszt" elnevezés a gond...

Most pedig úgy tűnik kevés volt a cégen belüli tesztelés. A sokféle nyomi miatt.

Én tesztverziót adtam volna ki meghirdetve önként jelentkezőknek akár, én besegítettem volna azonnal, de nem tettem volna ki mindenki számára webre a tesztverziót, hogy váltsanak csak verziót, lesz ami lesz.

pozsi wrote:

Ugyanakkor pl. a mai napon is kaptunk az OEP-től az eddigiekhez képest módosító tartalmú értelmezést, s még mindig van tisztázatlan kérdés. Mikor adhatnánk ki olyan verziót, amiben a jelenleginél érdemileg alaposabb tesztelést végeztünk (s az sem jelent garanciát a hibamentességre)?

Ezt értjük, nem most kezdtünk az oeppel, de a nyomtatás, amiről most beszélünk ugye fél év volt... :)

pozsi wrote:

A verziók által javított hibákat, új fejlesztéseket valóban igyekszünk leírni a verzióváltó levelekben, az említett javítás kimaradt. Talán nem értünk egyet, de én nem tartom nagy bűnnek a hibák csendes kijavítását (a „sértődgetés”-nek ehhez semmi köze, azt leírtam a hozzászólás elején). Őszintén bevallom, emberek vagyunk, az sem fokozza verzióváltó-levél szaporítási kedvünket, hogy (tényleg túlzás nélkül) naponta tucatjával mondják el orvosok, hogy nekik ugyan nincs se kedvük, se idejük ezeket a leveleket elolvasni, ha valamit nem tudnak, inkább telefonálnak.

Igen nagy visszhangja volt itt a fórumon az említett fekve nyomtatási hibának, hát megnéztem, mert ÉN elolvasok minden verzióváltó levelet, minden fórum bejegyzést, ha eddig nem is nagyon írtam, ebből informálódom infomix ügyben, mert én szoktam a lányokat betanítani, segíteni az új verzióknál, és órákat agyaltam mi lehet a gond a nyomtatással közben már meg volt oldva basszus, bocs, én szívtam meg, közben hülyét csinálva magamból leírom nektek, hogy hol kellene szétnézni. Thank's. :)

pozsi wrote:

Elnézést, hogy hosszan írtam a nehézségekről, de nem nyavalygás volt a célom, hanem döntéseink magyarázata. Ettől függetlenül komolyan gondoljuk, hogy szívesen látjuk a mégoly kemény kritikai megjegyzéseket is, ezek segítenek a legtöbbet a munkánkban. Ezért kérlek, Téged is, valóban üsd tovább a vasat. Azt nem ígérem, hogy minden javaslatot elfogadunk, de mindegyiket komolyan vesszük.

Higgyétek már el, hogy távol áll tőlem, hogy bántsak valakit is, főleg személy szerint. Nem kell ez senkinek. A kritikám a verziók kiadásának szólt, szerintem el volt baltázva. Megfogadjátok a jövőben vagy sem, ti dolgotok. A vásár kettőn áll.

Ami még kikívánkozik.

Ezekben az orvosszivatós, megszorítós időkben, amikor egy munkáját erkölcsileg és szakmailag jól végző doki, betartva a jogszabályokat automatikusan büntetve lesz pénzügyileg és szakmailag, akkor igen fontos, hogy legalább a szoftvere segítse túlélni. Ehhez hozzáértő orvos szemmel is kell néznetek a programot, ha valóban ezt akarjátok. Ha csak folyjon be a pénz a cél, akkor tárgytalan.

Többen itt felkapják a fejüket: miért lesz az erkölcsös szakmailag képzett doki büntetve automatikusan?

Mert mindenképpen a célérték felett lesz, aki tudja a szakmát és ténylegesen ellátást biztosít. Ha ráadásul Missziós voltál, kiszűrtél egy csomó beteget, na most kezelheted célérték fölé. Részletek máshol, de némi matematika szükséges hozzá. Ma az a jó orvos, aki nem látja meg a betegséget.

Nem véletlen tehát, hogy egyes körök összeesküvési elméletekkel állnak elő infomix ügyben is.

sl

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, June 16, 2009 10:45:14 PM
Somogyi László wrote:

Gyula!

Védheted a mundért, de amit írtam a letöltéssel, ügyelettel kapcsolatban, igaz.

Nem tudom miért fáj az igazság.

Az agyalágyultakat pedig úgy értettem, hogy feleslegesen szidják az Infomixet ott egyesek, sok dologról nem az infomix tehet!!!!!

Viszont arról igen, amit írtam. Pont.

Nem értem, hogy miért érted félre, talán szándékosan?

A webdoki fórumra éppen az infomix VÉDELMÉBEN hivatkoztam.

Hibáikat felemlegetve természetesen.

Egyébként Gáll. Ő úgy emlékszem védte már az infomixet is ott.

Nem ferdíteni!

Nem érzékenykedni.

Látni.

"Ha az Infomix nem oldja meg a kialakult helyzetet egy héten belül, akkor ez az Infomix hattyúdala lesz!

Régen érik a helyzet!"

Szerző : G.A.

Varga Sándor
Wednesday, June 17, 2009 9:46:44 AM
Csak egy pontosítást szeretnék. Az 1.27.4 és 1.27.5 frissítések NEM azért kerültek fel teszt megjelöléssel, mert mi nem teszteltük. Azért, hogy aki nem július első munkanapjától szeretne a rendelet miatti komoly megszorításokkal találkozni, előtte meg tudja nézni. Sokan megtették ezt, nekik külön köszönet itt is, mert észrevételeik alapján az OEP is több dologban módosít, vagy ígérete szerint módosítani fog.

És csak mégegyszer hangsúlyozni tudom. Minden a portálra kikerülő, vagy kiküldött verzióváltás, frissítés csak az előírt belső tesztelés után kerül ki felhasználóhoz.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Wednesday, June 17, 2009 1:39:24 PM
A "teszt" verzió az én értelmezésem szerint sem azt jelenti, hogy ellenőrizetlenül kiadott verzióváltás. Részt vettem a webes előjegyzés igazi tesztelésében, akkor csak azok kapták a váltást, akik ebben benne voltak. Tapasztalatom szerint jók ezek a kipróbálási lehetőségek, mert fel lehet készülni az éles üzemre.

Somogyi László hozzászólásában nem értem, hogy ha valaki jól átszűri a körzetet az miért okoz értelemszerűen célérték fölötti kezelést. Ezt én nem tapasztalom.

dr.Kovács József
jsozer
Wednesday, June 17, 2009 2:14:23 PM
Beszéljünk másról..

Nálam a szakhatósági állásfoglalás felvitelekor első körben nem menti el a bevitt adatokat, még egyszer be kell vinni , hogy el ne felejtse a program a mentést..

dr.Kovács József
Wednesday, June 17, 2009 3:58:23 PM
jsozer wrote:

Beszéljünk másról..

Nálam a szakhatósági állásfoglalás felvitelekor első körben nem menti el a bevitt adatokat, még egyszer be kell vinni , hogy el ne felejtse a program a mentést..

Írd le, hogyan csinálod, szerintem valamilyen lokális hiba lehet, nálam nem jelentkezik.

dr.Kovács József
jsozer
Wednesday, June 17, 2009 5:05:39 PM
A szakhatósűgi állásfoglalást a következő modon viszem fel: a közgyógygkezelésnél a másol gomb- majd a kapott lista alapján a TB által kicserélt/átcserélt gyógyszereket a zöld csere gombbal kicserélem, majd OK gombbal kilépek. Ha most ujra előveszem az imént elmentett listát, nem mentett el semmit. Ujra kezdem, de most már elmenti a változtatásokat.
jsozer
Wednesday, June 17, 2009 5:10:48 PM
Még egy kérdés: a gyógyászati segédeszköznél miért nem aktiv a választ ATC alapján gomb, illetve alól a helyettesítő sor.
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, June 17, 2009 5:16:23 PM
jsozer wrote:

A szakhatósűgi állásfoglalást a következő modon viszem fel: a közgyógygkezelésnél a másol gomb- majd a kapott lista alapján a TB által kicserélt/átcserélt gyógyszereket a zöld csere gombbal kicserélem, majd OK gombbal kilépek. Ha most ujra előveszem az imént elmentett listát, nem mentett el semmit. Ujra kezdem, de most már elmenti a változtatásokat.

Gondolom, hogy az Infomixesek majd hozzáteszik a a véleményüket, addig : ugyanazon a gépen vagy a hálózat valamelyik gépén írjátok be és a sajátodon nézed ?? Nálam is megtörténik, hogy a nővér beírja , én előveszem de még nem látom. Kilépek újra meg nyitom és ekkor már látható. Nem kell újra beírni OK-ézni. Erre is javasolhat valamit az Infomix csapat , mármint a nálam előforduló jelenségre. Köszönettel MGy.

jsozer
Wednesday, June 17, 2009 5:20:52 PM
Kb két napja lelassult a visualix inditása- jóval tovább látszik az indítási ikon...
Yidam
Thursday, June 18, 2009 7:14:01 AM
"picike" észrevétel: "teszt verzió": véleményem: kerülném a jövöben az ilyen verzióváltás megnevezést, mert a felhasználó értheti úgy, neki kell tesztelnie. (TAJ ellenőrzés vagy éppen a nyugta adás is jóval hamarabb benne volt a programban, mint amikor "élesben" kellett használni, s ha jól emlékszem, ott nem ilyen néven futott), ill. területemen elég sok orvos, már rég nem "teszt" üzemben használja az új vényt, hanem elfogyott a régi vény, tehát csak az újat tudják használni. ill. sok telefont lehetett volna spórolni, mert elég sok felhasználó hivott, hogy letöltheti-e az adott verziót. Szóval: nem volt szerencsés igy elnevezni, de Sándor magyarázata logikus.

Lassaban indul a program: gondolom sokan irják majd: nekem nem, s nekem sem, szerintem "egyedi". Amit szoktam kérdezni: mi történt két napja?:) ill. komplett karbantartás a gépnek, ami min. 1-2 nap (lehet épp a HDD kezd "elszállni", ill. ezer+egy oka.

Ami tapasztalatom: amióta Internet van a rendelőkbe, azért elég sok porgrammal, "telepakolják" a gépeket, terhelik gépet, op. rendszert, régen még nem volt Internet, "csak" a háziorvosi program, sokkal kevesebb "meghibásodás" volt terültemen.

Szép napot!

Fövenyessy Lajos

dr.Kovács József
Thursday, June 18, 2009 7:49:01 AM
jsozer wrote:

Én a másol gomb megnyomása előtt vagy után, de mindenképpen az OK előtt beírom az új szakhatósági dátumát is az általam kiadott igazolás dátuma melletti üres mezőbe.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Thursday, June 18, 2009 7:51:50 AM
jsozer wrote:

Kb két napja lelassult a visualix inditása- jóval tovább látszik az indítási ikon...

A windows mennyi idő alatt áll fel ?

dr.Kovács József
Kharon
Thursday, June 18, 2009 9:08:53 AM
jsozer wrote:

Netes előjegyzés van? Mert az az indításkor szinkronizál és az infomix server terheltségétől függően elképesztően be tud lassulni.

jsozer
Thursday, June 18, 2009 10:06:40 AM
Indulás lassulás:windwos nem lassult, netes előjegyzés nincs.Csak az új formátumu Visualix inditása ikon látsuik néhány másodperccel tovább,

A szakhatósági állásfoglalás felvitelekor eddig nem irtam be előre a dátumot, most majd megpróbálom igy felvinni.

ha már itt vagyok: kérdezném nektek tételes jelentéskor jelentkezik olyan hibátok, hogy x. y betegnél nincs a0.1 kód a BNO- nál. annak ellenére, hogy a napi tvékenyéfnél látható.Nekem kb 1 éve minden hónapban előjön a hiba.

Az pedig idegesítő , hogy egyes betegnál. ugy tesz mintha kgy- nem lene, lásd előző PANSZ A Yxzállal kapcsolatban.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, June 18, 2009 10:15:16 AM
jsozer wrote:

Indulás lassulás:windwos nem lassult, netes előjegyzés nincs.Csak az új formátumu Visualix inditása ikon látsuik néhány másodperccel tovább,

A szakhatósági állásfoglalás felvitelekor eddig nem irtam be előre a dátumot, most majd megpróbálom igy felvinni.

ha már itt vagyok: kérdezném nektek tételes jelentéskor jelentkezik olyan hibátok, hogy x. y betegnél nincs a0.1 kód a BNO- nál. annak ellenére, hogy a napi tvékenyéfnél látható.Nekem kb 1 éve minden hónapban előjön a hiba.

Az pedig idegesítő , hogy egyes betegnál. ugy tesz mintha kgy- nem lene, lásd előző PANSZ A Yxzállal kapcsolatban.

Észrevételem : Terápiás lap "CSERE" használatakor fordul elő, hogy az új gyógyszer BNO-ja mellé nem teszi be az ellátási okot jelző "0" "1" stb- számokat a receptírás során , így a napi tev zárásakor párbeszéd ablakban jelez erre, ekkor javítható.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, June 18, 2009 10:21:11 AM
jsozer wrote:

A visual indítás kép pont azért került be, hogy az induláskor lefutó önellenőrzés során is látható legyen valami, hogy egyáltalán elindítottuk a programot. Egyes esetekben ez valóban tovább tart a szokásosnál, lehet, hogy a háttérben valamilyen más program is fut (vírusellenőrző, kémprogram figyelő, stb.). Ha ezek pont ellenőriznek, elképzelhető hogy lassabban indul a program is. Nekem például az outlook vesz el jelentős teljesítményt, amikor megnézi jött-e levelem.

A Xyzal-os promblémára: az Ön itt levő mentésében a jelzett betegnél csak Eü.térköt jogcím van beállítva a szakhatóságin és a szakorvosi javaslaton is. Ha ezt azóta módosította ezeken a helyeken Eü.térköt + Kgy-ra akkor -kipróbálva a mentésén- a program Kgy-ra minősít vissza, Általánosra nem. Mivel mentés alapján nekem nem jön elő a jelzett probléma esetleg távoli eléréssel kellene megnézni "helyszínen" a problémát!?

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, June 18, 2009 10:22:24 AM
Yidam wrote:

"picike" észrevétel: "teszt verzió": véleményem: kerülném a jövöben az ilyen verzióváltás megnevezést, mert a felhasználó értheti úgy, neki kell tesztelnie. (TAJ ellenőrzés vagy éppen a nyugta adás is jóval hamarabb benne volt a programban, mint amikor "élesben" kellett használni, s ha jól emlékszem, ott nem ilyen néven futott), ill. területemen elég sok orvos, már rég nem "teszt" üzemben használja az új vényt, hanem elfogyott a régi vény, tehát csak az újat tudják használni. ill. sok telefont lehetett volna spórolni, mert elég sok felhasználó hivott, hogy letöltheti-e az adott verziót. Szóval: nem volt szerencsés igy elnevezni, de Sándor magyarázata logikus.

Lassaban indul a program: gondolom sokan irják majd: nekem nem, s nekem sem, szerintem "egyedi". Amit szoktam kérdezni: mi történt két napja?:) ill. komplett karbantartás a gépnek, ami min. 1-2 nap (lehet épp a HDD kezd "elszállni", ill. ezer+egy oka.

Ami tapasztalatom: amióta Internet van a rendelőkbe, azért elég sok porgrammal, "telepakolják" a gépeket, terhelik gépet, op. rendszert, régen még nem volt Internet, "csak" a háziorvosi program, sokkal kevesebb "meghibásodás" volt terültemen.

Szép napot!

Fövenyessy Lajos

Az első részére reflektálva : igaz is meg nem is . Legfeljebb csak új felhasználóknak lehet "megtévesztő" a teszt szó, más szerintem tudja, hogy 1. XX.00 a fő verzió váltó míg az 1.XX. "1-9" a köztes javító,gyógyszerfrissítő. DE ettől függetlenül ha ez ekkora galibát okoz mellőzendő a zavaró "teszt" jelző.

Kharon
Thursday, June 18, 2009 10:32:00 AM
Szerintem nem is annyira teszt verzióval volt a baj, mint inkább azzal, hogy a gyógyszertörzset is lehetett rájuk telepíteni, abból adódtak gondok. Legalábbis nálam.
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, June 18, 2009 1:56:51 PM
jsozer wrote:

A visual indítás kép pont azért került be, hogy az induláskor lefutó önellenőrzés során is látható legyen valami, hogy egyáltalán elindítottuk a programot. Egyes esetekben ez valóban tovább tart a szokásosnál, lehet, hogy a háttérben valamilyen más program is fut (vírusellenőrző, kémprogram figyelő, stb.). Ha ezek pont ellenőriznek, elképzelhető hogy lassabban indul a program is. Nekem például az outlook vesz el jelentős teljesítményt, amikor megnézi jött-e levelem.

hosi wrote:

A Xyzal-os promblémára: az Ön itt levő mentésében a jelzett betegnél csak Eü.térköt jogcím van beállítva a szakhatóságin és a szakorvosi javaslaton is. Ha ezt azóta módosította ezeken a helyeken Eü.térköt + Kgy-ra akkor -kipróbálva a mentésén- a program Kgy-ra minősít vissza, Általánosra nem. Mivel mentés alapján nekem nem jön elő a jelzett probléma esetleg távoli eléréssel kellene megnézni "helyszínen" a problémát!?

Telefonon átbeszéltük a kérdést és kiderült, hogy az volt a probléma, hogy a szakhatósági hozzájárulásnál nem volt bejelölve a közgyógy csak az eü.térköt, emiatt a felíráskor ha azt választottuk, hogy a javaslatból átemelje a jogcímet akkor mivel az említett gyógyszer már nem adható eü.térkötre, a jogcím áltatlános lett.

jsozer
Monday, June 22, 2009 3:03:49 PM
Hogy lehet képet , vagy tömörített állományt kapcsolni a a hozzászóláshoz?
jsozer
Monday, June 22, 2009 3:05:11 PM
Hogy lehet képet , vagy tömörített állományt kapcsolni a a hozzászóláshoz?
jsozer
Monday, June 22, 2009 3:06:16 PM
Ami a BNO- nál a 0.1 kód hiányát illeti ez nem cska rp irás után a napi ellátási ablak bezárásakor jelentkezik, hanem a a havi tételes jelentés készítésekor is.
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, June 22, 2009 3:59:14 PM
jsozer wrote:

Ami a BNO- nál a 0.1 kód hiányát illeti ez nem cska rp irás után a napi ellátási ablak bezárásakor jelentkezik, hanem a a havi tételes jelentés készítésekor is.

Persze !! Ha az adott napi tevékenységet el.ok nélkül zárom le akkor a tételes jelentésbe is úgy kerül bele, ilyenkor ismételten figyelmeztet erre - javítási lehetőségként ( de ekkor már újra kell a jelentést javítás után indítani ).

jsozer
Monday, June 22, 2009 4:30:37 PM
A 0.1 kód hiánya, minden előzmény nélkül lép fel. Olyankor a kinyomtatott lista alapján visszakeresve a napi tevékenységnél ott van 0 0.1 stb kód, de a jelentésben azt irja , hogy nincs.
Similar Topics
Users browsing this topic