Varga Sándor
Monday, August 2, 2021 2:46:10 PM
Originally Posted by: Éva1978 

"Új " Háziorvosi törzskarton, szakorvosi vizsgálatok fül. Visual Ixdokit használunk. Hiába vannak akár mentett leletek, nem emelődnek át ide, így több évre visszamenőlegesen egyesével pötyögöm be az adatokat. Ki hogy oldja ezt meg??? [bizonyt]

Kedves Éva,

A háziorvosi törzskarton esetén a leletekből csak néhány típust lehet ide beemelni, ezekhez a hozott leletnél rögzíthető adatokon felül további plusz adatok is szükségesek lennének, ezért ezeknél az adatoknál nem működik a visualban az automatikus beemelés.

Ezek a rendelések lehetnek

Szemészet

Nőgyógyászati, urológiai, mammográfiai, vastagbél szűrővizsgálatok és tüdőszűrő eredmények.

Ixnet esetén már sikerült megoldani, hogy az EESZT-ből letöltött leletek is beemelésre kerüljenek.

Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, August 2, 2021 2:53:26 PM
Originally Posted by: kleh 

Tisztelt Infomix !

Azt szeretném kérni, hogy ha egy korábban kiadott beutalóból generálunk ujjat - új előzőből, akkor a jelenlegi nyomtatási beállítások érvényesüljenek, ne a korábbinál használt formátum alapján nyomtatódjon ki a beutaló. Köszönöm, kovács-Kléh lászló, Ecser.

Kedves doktorúr,

nagyon sok beutalásnál és laborkérésnél egyedi beutaló formátumot kér a fogadó rendelés, ahová a pacienst küldik, ezért tartjuk meg azt a beutaló formátumot, amivel az előző beutalás készült.

Ha ilyen esetben csak másik nyomtatóra kell nyomtatni, akkor elegendő a választott formátum melletti fogaskerékre kattintva kiválasztani az új nyomtatót.

Természetesen lehet olyan fejlesztést készíteni, amivel ezt figyelmen kívül hagyjuk, de akkor ez általánosan, minden beutalásra igaz lesz. Ha Ön ezt a működést szeretné kérem jelezze, és felvesszük a fejlesztendő feladatok közé.

Varga Sándor
Varga Sándor
Monday, August 2, 2021 3:38:54 PM
Originally Posted by: Bakos J 

T. Infomix!

A mostani verzióváltás elég sok újítást tartalmaz. Viszont érzésem szerint a mellékelt tájékoztatás nem egészen pontos. Vagy én vagyok alulművelt. Számítástechnikában biztosan.

Kérdéseim:

1, Lett egy logok törlése opció, amivel hely szabadítható fel. Ezt én orvosként nem értem, ha vannak felesleges log file-ok azt miért nem törli a program, vagy ha én törlöm őket, akkor mi veszik el? Szóval láthatják, hogy ezt orvosként nehéz megérteni. Mi az ajánlott beállítás, amivel adat nem veszik el, de mégis biztonságosan végrehajtható, milyen dátumokat írjak be? Milyen gyakran kell ezt megtenni?

2, Jól néz ki ez a mentési modul, de oda van írva, hogy csak Connect megléte esetén? Kinek van ilyen Connect? Vagy hol lehet ezt venni? A modulok bekapcsolása opcióban nincs. Megnéztem, frissítés után, ott nincs. Ezt a modult az Ixnet futtatása közben lehet használni, tehát nem kell átlépni az Ixintézőbe?

3, A mentési modullal kapcsolatos kérdés, ha egyáltalán nekem elérhető, hogy a csatolmányok szinkronizálása opció csak a hozzákerült csatolmányokat adja a mentéshez, vagy pl ha véletlenül kitörlök egy korábbi csatolmányt azt is kitörli szinkronizálás közben a mentésből?

4, Nagyon örülök, hogy a nyári uborkaszezonban ilyen fejlesztésekbe fogtak, gratulálok is hozzá. Évekkel ezelőtt írtam az automatikus mentéssel kapcsolatban, amivel teljesen automatizálható lenne a program mentési munkája, nem kellene nekem minden délután ezzel foglalkoznom.

Az én módszerem:

- hét közben hétfőtől csütörtökig a program mentése mellett csak a napi csatolmányokat mentem (inkrementális mentés) mivel ez kisebb mentési file-t eredményez így kímélve a szabad helyet és az SSD-t (ami ugye korlátozott olvasást írást visel el)

- pénteken teljes mentést csinálok a programról és az összes csatolmányról mivel ebből könnyebb visszaállítani (nem kell az összes megelőző inkrementális file) ilyenkor nyilván a heti apróbb mentéseket törlöm.

- A teljes mentésekből havonta 1-2-t megtartok a visszaállíthatóság miatt.

Na ezt a 3 lépést kellene automatizálni, hogy a legnagyobb biztonságban legyenek a file-ok, és az SSD se menjen tönkre 1 év alatt. Nem lehetne ezt megoldani az automatikus mentésben?

Bocsánat a terjengősség miatt, üdvözlettel: Dr Bakos

Kedves Doktor Úr,

A logok olyan adat napló információk, amelyek a program használatára, az adatok keletkezésére, módosítására vonatkoznak. Ezeket mi automatikusan nem töröljük, de mindenkinek lehetősége van saját felelősségére eldönteni, milyen dátumnál régebbi naplózott bejegyzések törlése lehetséges. pl. A bejelentkezés adatok törlésével az Ixnetbe belépések, ki mikor melyik gépről, milyen praxisba lépet be az Ixnetben, adatai törölhetők.

Az is megtehető, hogy a log adatok törlése előtt készít egy teljes mentést, amit megőriz, így ezen adatok ebben a mentésben bármikor visszakereshetők maradnak, de az aktuális adatbázisban már nem foglalnak helyet.

Az automatikus mentés modul egy üzemi teszt alatt álló új fejlesztés. Amennyiben érdekli a lehetőség szívesen látnánk azon orvos partnereink között, akik ezt a lehetőséget élesben tesztelik, tapasztalataikat, javaslataikat megosztják a fejlesztőinkkel.

Varga Sándor
Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, August 2, 2021 6:02:29 PM
Originally Posted by: vargas 

T. Infomix!

A mostani verzióváltás elég sok újítást tartalmaz. Viszont érzésem szerint a mellékelt tájékoztatás nem egészen pontos. Vagy én vagyok alulművelt. Számítástechnikában biztosan.

Kérdéseim:

1, Lett egy logok törlése opció, amivel hely szabadítható fel. Ezt én orvosként nem értem, ha vannak felesleges log file-ok azt miért nem törli a program, vagy ha én törlöm őket, akkor mi veszik el? Szóval láthatják, hogy ezt orvosként nehéz megérteni. Mi az ajánlott beállítás, amivel adat nem veszik el, de mégis biztonságosan végrehajtható, milyen dátumokat írjak be? Milyen gyakran kell ezt megtenni?

2, Jól néz ki ez a mentési modul, de oda van írva, hogy csak Connect megléte esetén? Kinek van ilyen Connect? Vagy hol lehet ezt venni? A modulok bekapcsolása opcióban nincs. Megnéztem, frissítés után, ott nincs. Ezt a modult az Ixnet futtatása közben lehet használni, tehát nem kell átlépni az Ixintézőbe?

3, A mentési modullal kapcsolatos kérdés, ha egyáltalán nekem elérhető, hogy a csatolmányok szinkronizálása opció csak a hozzákerült csatolmányokat adja a mentéshez, vagy pl ha véletlenül kitörlök egy korábbi csatolmányt azt is kitörli szinkronizálás közben a mentésből?

4, Nagyon örülök, hogy a nyári uborkaszezonban ilyen fejlesztésekbe fogtak, gratulálok is hozzá. Évekkel ezelőtt írtam az automatikus mentéssel kapcsolatban, amivel teljesen automatizálható lenne a program mentési munkája, nem kellene nekem minden délután ezzel foglalkoznom.

Az én módszerem:

- hét közben hétfőtől csütörtökig a program mentése mellett csak a napi csatolmányokat mentem (inkrementális mentés) mivel ez kisebb mentési file-t eredményez így kímélve a szabad helyet és az SSD-t (ami ugye korlátozott olvasást írást visel el)

- pénteken teljes mentést csinálok a programról és az összes csatolmányról mivel ebből könnyebb visszaállítani (nem kell az összes megelőző inkrementális file) ilyenkor nyilván a heti apróbb mentéseket törlöm.

- A teljes mentésekből havonta 1-2-t megtartok a visszaállíthatóság miatt.

Na ezt a 3 lépést kellene automatizálni, hogy a legnagyobb biztonságban legyenek a file-ok, és az SSD se menjen tönkre 1 év alatt. Nem lehetne ezt megoldani az automatikus mentésben?

Bocsánat a terjengősség miatt, üdvözlettel: Dr Bakos

Kedves Doktor Úr,

A logok olyan adat napló információk, amelyek a program használatára, az adatok keletkezésére, módosítására vonatkoznak. Ezeket mi automatikusan nem töröljük, de mindenkinek lehetősége van saját felelősségére eldönteni, milyen dátumnál régebbi naplózott bejegyzések törlése lehetséges. pl. A bejelentkezés adatok törlésével az Ixnetbe belépések, ki mikor melyik gépről, milyen praxisba lépet be az Ixnetben, adatai törölhetők.

Az is megtehető, hogy a log adatok törlése előtt készít egy teljes mentést, amit megőriz, így ezen adatok ebben a mentésben bármikor visszakereshetők maradnak, de az aktuális adatbázisban már nem foglalnak helyet.

Az automatikus mentés modul egy üzemi teszt alatt álló új fejlesztés. Amennyiben érdekli a lehetőség szívesen látnánk azon orvos partnereink között, akik ezt a lehetőséget élesben tesztelik, tapasztalataikat, javaslataikat megosztják a fejlesztőinkkel.

Kedves Sándor!

Köszönöm a választ. Természetesen szívesen részt veszek az automatikus mentés modul tesztelésében, de azért mertem erre ismét rákérdezni, mert hát kijött a verzióváltó levélben, és ott úgy hangzott, mintha ez már végleges verzió volna. Ezekben a levelekben teszt jellegű programrész nem szokott szerepelni.

Dr Bakos

kleh
  • kleh
Monday, August 2, 2021 9:41:28 PM

Tisztelt Infomix !

Azt szeretném kérni, hogy ha egy korábban kiadott beutalóból generálunk ujjat - új előzőből, akkor a jelenlegi nyomtatási beállítások érvényesüljenek, ne a korábbinál használt formátum alapján nyomtatódjon ki a beutaló. Köszönöm, kovács-Kléh lászló, Ecser.

Kedves doktorúr,

nagyon sok beutalásnál és laborkérésnél egyedi beutaló formátumot kér a fogadó rendelés, ahová a pacienst küldik, ezért tartjuk meg azt a beutaló formátumot, amivel az előző beutalás készült.

Ha ilyen esetben csak másik nyomtatóra kell nyomtatni, akkor elegendő a választott formátum melletti fogaskerékre kattintva kiválasztani az új nyomtatót.

Természetesen lehet olyan fejlesztést készíteni, amivel ezt figyelmen kívül hagyjuk, de akkor ez általánosan, minden beutalásra igaz lesz. Ha Ön ezt a működést szeretné kérem jelezze, és felvesszük a fejlesztendő feladatok közé.

Köszönöm, hogy pozitívan állnak a kérdéshez, szerintem hasznos lenne egy ilyen funkció ami csak is az aktuális beállítások alapján dolgozik és figyelmen kívül hagyja a korábbi beállításokat. Részemről zavaró ha egy korábbi nyomtatóhoz igazított formátum jön elő. Én szívem szerint minden nyomtatási funkciónál 3 opciót adnék meg: méret, irány és nyomtató kiválasztása, a többi szerintem felesleges, zavaró funkció. Sokszor körülményes az átállítás, azt se tudom rendelés közben hova kapkodjak... Én továbbra is az egyszerűség híve vagyok ami szerintem a legtöbb felhasználót szolgálja. Kovács-Kléh, Ecser.

dr. Szemerédi László
Thursday, August 5, 2021 7:57:33 AM
Kedves fórumozók!

Nemrég kezdtük használni a receptek automatikus lekérdezése opciót. Azt vesszük észre, hogy két kis ablak jelenik meg (különböző darabszámokkal), nem pedig egy db. Van ennek jelentősége?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, August 5, 2021 8:18:01 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Kedves fórumozók!

Nemrég kezdtük használni a receptek automatikus lekérdezése opciót. Azt vesszük észre, hogy két kis ablak jelenik meg (különböző darabszámokkal), nem pedig egy db. Van ennek jelentősége?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Ezt a két kis ablakot nem nagyon értem. Mi az infolap mellé illesztettük az EESZT panelt, és itt történik az automatikus recept lekérdezés. Amúgy nagyon hasznos funkció. Nálunk azonban csak 1 ablak van.

Viszont a verzióváltóval ellentétben hiába ixeltük be, hogy 3 hónap legyen a lekérdezés ideje, továbbra is csak 1 hónap az alapbeállítás.

Dr Bakos

Nagy Attila
Thursday, August 5, 2021 8:40:41 AM

Kedves fórumozók!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Ezt a két kis ablakot nem nagyon értem. Mi az infolap mellé illesztettük az EESZT panelt, és itt történik az automatikus recept lekérdezés. Amúgy nagyon hasznos funkció. Nálunk azonban csak 1 ablak van.

Viszont a verzióváltóval ellentétben hiába ixeltük be, hogy 3 hónap legyen a lekérdezés ideje, továbbra is csak 1 hónap az alapbeállítás.

Dr Bakos

Tisztelt Bakos doktor!

Induláskor 1 hónapos intervallum jelenik meg az EESZT panelen de ha az opció be van kapcsolva a recepteknél ezt az intervallumot nem veszi figyelembe.

Ilyenkor az intervallum más lekérdezésekre EHR, DOC stb vonatkozik csak.

dr. Szemerédi László
Thursday, August 5, 2021 9:18:38 AM

Kedves fórumozók!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Dr Bakos

Köszönöm! Nálam néhány másodperc eltéréssel két ablakocska jelenik meg. Nálam a monitor jobb alsó részére van pozícionálva. A "háziorvosi ellátás" nálam egészablakos, abból takarja ki a megjelenő ablak. 07.28-án írtam az infomix@infomix.hu-ra, képernyőképpel, de nem jött válasz. Ezért gondoltam, hátha a kollégák közül lesz segítség.

Nagy Attila
Thursday, August 5, 2021 11:51:27 AM

Kedves fórumozók!

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Dr Bakos

Köszönöm! Nálam néhány másodperc eltéréssel két ablakocska jelenik meg. Nálam a monitor jobb alsó részére van pozícionálva. A "háziorvosi ellátás" nálam egészablakos, abból takarja ki a megjelenő ablak. 07.28-án írtam az infomix@infomix.hu-ra, képernyőképpel, de nem jött válasz. Ezért gondoltam, hátha a kollégák közül lesz segítség.

Kedves Szemerédi László dr.!

Első körben a kiváltott recepteket kérdezi le és jeleníti meg a program és ha a kiváltatlan receptek opció be van kapcsolva akkor még egy lekérdezést indít ahol pedig azokat kérdezi le amelyeket még nem váltottak ki.

Az EESZT-ből sajnos a különböző státuszú recepteket csak külön külön lehet lekérdezni.

Ellenőrizze Őn is hogy így egyeznek-e a számok.

kleh
  • kleh
Thursday, August 5, 2021 6:49:37 PM
Tisztelt Infomix !

Próbáltam lehúzni a praxibeli, 60 év felettiek listáját. Praxis regiszterben sikerült is, de ott nem adja ki a telefonszámot...Van erre kérdésre valami megoldás? Köszönöm, Kovács-Kléh László, Ecser.

Varga Sándor
Friday, August 6, 2021 7:29:07 AM

Tisztelt Infomix !

Próbáltam lehúzni a praxibeli, 60 év felettiek listáját. Praxis regiszterben sikerült is, de ott nem adja ki a telefonszámot...Van erre kérdésre valami megoldás? Köszönöm, Kovács-Kléh László, Ecser.

Kedves Doktorúr,

Az ilyen listák elkészítésére jól használható maga a paciens választás. Első lépésként a Részletes keresés gombra kell kattintani, beállítani a feltételeket, majd a frissítés gombbal az Ixnet leválogatja a feltételeknek megfelelő pacienseket. Majd a Lista (Táblázat) gombbal egy egyszerű excel-be ki is exportálható, vagy nyomtatható. Ebben az excelben minden oszlop szerepelni fog, ami a paciens választásban látszik, ezt a Paciens választás alatti Oszlopok gombbal tudja beállítani.

Az Ön esetében az életkor a születési dátum kitöltésével adható meg. Jobb oldalon a Leválogatásnál a Praxis-t állítsa be, valamint a Személyek számánál olyan értéket adjon meg, aminél biztos kevesebb paciense lesz, akik a megadott feltételeknek megfelelnek.

Ezt követően kattintson a Frissítés gombra, ekkor megtörténik a beállított feltételeknek megfelelő leválogatás.

Végül a Lista (Táblázat) gombbal elkészül a lista.

UserPostedImage

Varga Sándor
Dr. Hanyecz Vince
Sunday, August 8, 2021 2:10:21 PM
Tudjuk a 3. oltást a programban rögzíteni ?
Varga Sándor
Monday, August 9, 2021 8:11:07 AM
Originally Posted by: Dr. Hanyecz Vince 

Tudjuk a 3. oltást a programban rögzíteni ?

Kedves Doktor Úr,

Jelenleg is lehet 3. COVID oltást rögzíteni, ehhez egy új COVID oltást kell felvenni az oltási lapon, a megfelelő oltóanyaggal. Ha választ oltási sémát, akkor az oltás sorszámánál megadható, hogy ez a 3. oltás.

Készül a fejlesztés, amivel az oltás sorszáma séma választás nélkül is beírható lesz, és ezzel együtt a múlt héten kiadott kétnyelvű oltási igazolás az emlékeztető COVID oltásokról is nyomtatható lesz az oltási lapról.

Varga Sándor
Rittling Ferenc
Monday, August 16, 2021 11:29:11 AM
T. Infomix !

Oltóanyagmegrendelőt akartam lefuttatni, de azt írja ki : A dokumentumsablon betöltése sikertelen !

MI lehet a gond?

tisztelettel Dr. Rittling Ferenc

Varga Sándor
Monday, August 16, 2021 12:12:38 PM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

T. Infomix !

Oltóanyagmegrendelőt akartam lefuttatni, de azt írja ki : A dokumentumsablon betöltése sikertelen !

MI lehet a gond?

tisztelettel Dr. Rittling Ferenc

Kedves Doktor Úr,

ilyen üzenetet akkor küld az Ixnet, ha a feltelepített irodai program (MS Office, Libre Office, Open Office) verziója régebbi, mint az oltóanyag megrendelő által használt sablon fájl.

Egy kollégám hamarosan keresi telefonon, hogy segítsen.

Varga Sándor
Dr.Ghanem Niyaz
Monday, August 16, 2021 12:15:48 PM
Tisztelt Infomix !

Hogyan kell használni a praxisközösség modult?

Össze- vissza megy nekem !

Köszönöm.

Varga Sándor
Monday, August 16, 2021 3:27:01 PM
Originally Posted by: Dr.Ghanem Niyaz 

Tisztelt Infomix !

Hogyan kell használni a praxisközösség modult?

Össze- vissza megy nekem !

Köszönöm.

Kedves Doktorúr,

A modul alap működését a Központi beállítások háziorvos fülén tudja a saját rendeléséhez, illetve az Önök praxisközösségéhez igazítani. Itt tudja kiválasztani a praxisközösség típusát, szoros praxisközösség esetén kiválasztani, hogy az OKFÖ által adott teljes tevékenység listából önnél melyek jelenjenek meg, melyek legyenek kiválaszthatók.

Az alap működésnél az ellátás Prevenció fülén tudja bejelölni az elvégzett tevékenységeket.

A modul működését folyamatosan fejlesztjük, automatizmusokat építünk be, az egyszerűbb használat és adminisztráció érdekében. Ezért előfordulhatnak már olyan tevékenységek, az Ön által használt verziótól függően, hogy bizonyos adatok beírásával egy-egy tevékenységet automatikusan elvégzettnek tekint az Ixnet.

Varga Sándor
Bacskai Mária
Tuesday, August 24, 2021 1:46:40 PM
Lehet, hogy már korábban volt róla szó, de nem találom.

Háziorvosként, a rendelőben elvégzett koronavírus Ag-gyorsteszt eredménye hogy tölthető fel az EESZT-be?

Pozitív lelet feltöltését kéri rajtam számon a népeü., de laborleletként nem tudom feltölteni (nem vagyok labor), a COVID-adatlapon viszont csak a megjegyzés-rovatban tudom szerepeltetni, amit nem fognak látni a nemtudomhol, hogy a beteg később védettségi igazolványt kapjon.

Varga Sándor
Tuesday, August 24, 2021 2:28:18 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Lehet, hogy már korábban volt róla szó, de nem találom.

Háziorvosként, a rendelőben elvégzett koronavírus Ag-gyorsteszt eredménye hogy tölthető fel az EESZT-be?

Pozitív lelet feltöltését kéri rajtam számon a népeü., de laborleletként nem tudom feltölteni (nem vagyok labor), a COVID-adatlapon viszont csak a megjegyzés-rovatban tudom szerepeltetni, amit nem fognak látni a nemtudomhol, hogy a beteg később védettségi igazolványt kapjon.

Kedves Doktornő,

A gyorsteszteket a Regisztráció / COVID-19 antigén gyorsteszt menüpontban rögzítheti, és küldheti be.

UserPostedImage

Ha nincs ilyen menüpontja, a Rendszer / Menü karbantartás-ban be tudja kapcsolni.

A menüpont szokásos kórtörténetes működésű.

Első indításkor betölti az elérhető tesztek adatait, ez eltarthat akár egy percig is.

UserPostedImage

A teszt típusa a listából kiválasztható, dupla kattintással az adatok beemelésre kerülnek, nincs szükség azokat beírni. Csak a *-al megjelöltek kitöltése kötelező.

UserPostedImage

A Rapid Antigén Teszt eredményét az EESZT beküldés gomb megnyomásával töltheti fel a térbe (Orvos

jogosultságú EESZT belépés szükséges, a gomb csak ilyen esetben látható!). A COVID-19 Rapid Antigén gyorsteszt EESZT beküldése két

adatot tartalmaz, egy KAT bejegyzést és egy EHR dokumentumot, melyeket lekérdezhet az EESZT panel

használatával is.

A már feltöltött eredményeket lehetősége van törölni, ehhez a kórtörténetben a Törlés-t kell választani.

Egy már feltöltött teszt eredmény utólag módosítható is. Ehhez a kórtörténetben módosításra kell

megnyitni a már tárolt teszt eredményt. Az adatok módosítását követően az aktuális adatok az EESZT

beküldés gomb megnyomásával újból felküldésre kerülnek az EESZT-be. A beküldéstől a térből már csak

az utoljára beküldött teszt eredmények kérdezhetők le, az utolsó beküldés felülírja az adott teszt előzőleg

feltöltött adatait.

A teljes, részletes leírást a 3.6.0 verzióváltó levélben (Help / Verzió információk menüpont) találja meg.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Wednesday, August 25, 2021 9:34:00 AM
Segítséget kérnék: Oltástáblázatomat régóta nem aktualizáltam, most megtettem. A máshol oltott pácienseim még nem szerepelnek, ahogy nézem. Ehhez vélhetően az EESZTből kell érkeztetni az oltási lapokat. Beírtam a maximális, fél évre szóló intervallumot. Melyik szűrőfeltételt jelöljem be ahhoz, hogy az összes máshol oltott páciensem lelete érkezzen?

Köszönettel: dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Wednesday, August 25, 2021 9:54:37 AM

Segítséget kérnék: Oltástáblázatomat régóta nem aktualizáltam, most megtettem. A máshol oltott pácienseim még nem szerepelnek, ahogy nézem. Ehhez vélhetően az EESZTből kell érkeztetni az oltási lapokat. Beírtam a maximális, fél évre szóló intervallumot. Melyik szűrőfeltételt jelöljem be ahhoz, hogy az összes máshol oltott páciensem lelete érkezzen?

Kedves Doktor Úr,

A hó végén esedékes verzióval a 6 hónapnál régebbi oltás adatokat is érkeztetni fogja az Ixnet.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Wednesday, August 25, 2021 10:01:31 AM

Kedves Doktor Úr,

A hó végén esedékes verzióval a 6 hónapnál régebbi oltás adatokat is érkeztetni fogja az Ixnet.

Köszönöm szépen! De inkább technikai kérdés volt, mert a máshol oltottakat még sosem érkeztettem. [megremul] Így kell, ahogy írtam? Ebből látnám az összes nálam oltott és máshol oltott betegemet.

Varga Sándor
Wednesday, August 25, 2021 10:22:57 AM

Kedves Doktor Úr,

Köszönöm szépen! De inkább technikai kérdés volt, mert a máshol oltottakat még sosem érkeztettem. [megremul] Így kell, ahogy írtam? Ebből látnám az összes nálam oltott és máshol oltott betegemet.

Az oltások letöltése azoknak a pacienseknek történik meg, akik a COVID-19 oltás nyilvántartás táblázatban be vannak jelölve. A sor elején a B (Bejelölve) oszlopban van pipa.

A táblázatban mindenki szerepel, akik a NEAK-tól letöltött excelekben szerepeltek. Megteheti azt is, hogy a Teljes Praxis betöltése gombra kattintva a NEAK-tól kapott paciensek mellé betölti a program szerinti összes praxisban lévőt. TAJ szám szerint ellenőriz az Ixnet, vagyis akik a NEAK-nál is szerepeltek, és praxisbeliek is, azok is csak egyszer szerepelnek majd a listában.

Ha nem szeretne egyesével válogatni, bejelölni, akkor dupla zöld pipás Bejelölve gombra kattintva mindenkit be tud jelölni egyszerre. Ha biztosra szeretne menni ne adjon meg semmilyen szűrő feltételt. Ettől jobbra található egy EESZT ikonos gomb, erre kattintva tölti le az összes bejelölt paciens COVID oltásait a program. Amelyik oltást megtalálja a programban az oltási lapon, azt nem írja felül, ami nem szerepel ott, azt érkezteti. A letöltés végén megjelenik egy üzenet, hogy hány oltást talált, és ebből mennyit érkeztetett.

FONTOS tudni az alábbiakat

Több gépes rendszer esetén a COVID-19 oltás nyilvántartó egy időben csak egy gépen indítható el ugyan azon praxisban

Orvos jogosultságú EESZT belépés szükséges az oltások adatainak lekérdezéséhez, azon a gépen, ahol elindítja a lekérdezést.

Nagy számú paciens bejelölése esetén a lekérdezés sokáig futhat. Megszakítható, de a leállítással a még folyamatban lévő paciens lekérdezése még befejeződik, vagyis nem azonnal áll le a lekérdezés.

A lekérdezés végén a listát frissítjük az új adatokkal.

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Wednesday, September 1, 2021 8:12:22 AM
A szakorvosi javaslatok, KGY igazolvány a veszélyhelyzet lejárta (szept. 15.) után továbbra is + 3 hónapig érvényesek?
Varga Sándor
Wednesday, September 1, 2021 8:18:30 AM
Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

A szakorvosi javaslatok, KGY igazolvány a veszélyhelyzet lejárta (szept. 15.) után továbbra is + 3 hónapig érvényesek?

Kedves Doktornő,

Igen, és ezt figyeli is a program. Ha a veszélyhelyzet ideje alatt jártak le, akkor is lehet KGY-ra, vagy EÜ emeltre, kiemeltre felírni, anélkül, hogy a lejárat idejét a programban módosítaná.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Wednesday, September 1, 2021 11:33:59 AM
Szeretném gyorsítani a kifelé történő kommunikációt: receptfeltöltésünket és a lelet/receptlekérdezést. Mi a szűk keresztmetszet: jelenleg van 30 Mbit/sec-es sávszélességem. Ha bővítem, jobb lesz? Vagy az EESZT szerveren műlik és nem lesz gyorsabb?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Varga Sándor
Wednesday, September 1, 2021 12:03:39 PM

Szeretném gyorsítani a kifelé történő kommunikációt: receptfeltöltésünket és a lelet/receptlekérdezést. Mi a szűk keresztmetszet: jelenleg van 30 Mbit/sec-es sávszélességem. Ha bővítem, jobb lesz? Vagy az EESZT szerveren műlik és nem lesz gyorsabb?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

Kedves doktorúr,

Ennek a sávszélességnek a bővítésével nem fog gyorsulni az EESZT működés. Az EESZT szerver válaszidejétől függ, hogy mennyi idő a recept feltöltés, illetve mennyi idő a lekérdezések eredménye.

Az gyorsíthat a működésen, ha az EESZT panelen bekapcsolja a Párhuzamos Háttérfeldolgozás opciót a Beállítások egyéb fülön.

UserPostedImage

Varga Sándor
Böjtösné Judit
Wednesday, September 1, 2021 3:23:42 PM
T. Infomix!

Segítségüket kérném, Ixnet rendszerben hogyan tudok TAJ ütköztetést kérni?

Köszönettel: Böjtösné Judit asszisztens

Varga Sándor
Wednesday, September 1, 2021 3:42:14 PM
Originally Posted by: Böjtösné Judit 

T. Infomix!

Segítségüket kérném, Ixnet rendszerben hogyan tudok TAJ ütköztetést kérni?

Köszönettel: Böjtösné Judit asszisztens

Kedves Judit,

A legegyszerűbb módja, ha Önök közli a NEAK-kal, hogy kik vannak praxisban.

Ehhez először le kell adni az aktuális változás jelentést, ha annak a feldolgozása hibátlan, akkor kell kiválasztani ezt a jelentést a programon belül a módosíthatóknál. Be kell jelölni a lista feletti TAJ regiszter beküldése opciót.

Így a program szerinti összes praxisbeli paciens újra beküldésre kerül ami tartalmazza a bejelentés dátumát, és a kartonszámot is a TAJ szám és az alapadatok mellett.

Amikor ezt feldolgozta a NEAK visszakap egy listát, hogy ezek közül kik azok, akiket valóban praxisbeliként lát a NEAK, és kik azok, akiket ne, mert a bejelentés dátumát követően másik praxisba jelentkeztek be, vagy passzivált a TAJ számuk.

Azért fontos a hibátlan TB változás jelentés beküldése, mert a TAJ regiszter beküldését követően az adott havi jelentést már nem fogadja be újra a NEAK rendszere.

Varga Sándor