T. Infomix!
A mostani verzióváltás elég sok újítást tartalmaz. Viszont érzésem szerint a mellékelt tájékoztatás nem egészen pontos. Vagy én vagyok alulművelt. Számítástechnikában biztosan.
Kérdéseim:
1, Lett egy logok törlése opció, amivel hely szabadítható fel. Ezt én orvosként nem értem, ha vannak felesleges log file-ok azt miért nem törli a program, vagy ha én törlöm őket, akkor mi veszik el? Szóval láthatják, hogy ezt orvosként nehéz megérteni. Mi az ajánlott beállítás, amivel adat nem veszik el, de mégis biztonságosan végrehajtható, milyen dátumokat írjak be? Milyen gyakran kell ezt megtenni?
2, Jól néz ki ez a mentési modul, de oda van írva, hogy csak Connect megléte esetén? Kinek van ilyen Connect? Vagy hol lehet ezt venni? A modulok bekapcsolása opcióban nincs. Megnéztem, frissítés után, ott nincs. Ezt a modult az Ixnet futtatása közben lehet használni, tehát nem kell átlépni az Ixintézőbe?
3, A mentési modullal kapcsolatos kérdés, ha egyáltalán nekem elérhető, hogy a csatolmányok szinkronizálása opció csak a hozzákerült csatolmányokat adja a mentéshez, vagy pl ha véletlenül kitörlök egy korábbi csatolmányt azt is kitörli szinkronizálás közben a mentésből?
4, Nagyon örülök, hogy a nyári uborkaszezonban ilyen fejlesztésekbe fogtak, gratulálok is hozzá. Évekkel ezelőtt írtam az automatikus mentéssel kapcsolatban, amivel teljesen automatizálható lenne a program mentési munkája, nem kellene nekem minden délután ezzel foglalkoznom.
Az én módszerem:
- hét közben hétfőtől csütörtökig a program mentése mellett csak a napi csatolmányokat mentem (inkrementális mentés) mivel ez kisebb mentési file-t eredményez így kímélve a szabad helyet és az SSD-t (ami ugye korlátozott olvasást írást visel el)
- pénteken teljes mentést csinálok a programról és az összes csatolmányról mivel ebből könnyebb visszaállítani (nem kell az összes megelőző inkrementális file) ilyenkor nyilván a heti apróbb mentéseket törlöm.
- A teljes mentésekből havonta 1-2-t megtartok a visszaállíthatóság miatt.
Na ezt a 3 lépést kellene automatizálni, hogy a legnagyobb biztonságban legyenek a file-ok, és az SSD se menjen tönkre 1 év alatt. Nem lehetne ezt megoldani az automatikus mentésben?
Bocsánat a terjengősség miatt, üdvözlettel: Dr Bakos
A logok olyan adat napló információk, amelyek a program használatára, az adatok keletkezésére, módosítására vonatkoznak. Ezeket mi automatikusan nem töröljük, de mindenkinek lehetősége van saját felelősségére eldönteni, milyen dátumnál régebbi naplózott bejegyzések törlése lehetséges. pl. A bejelentkezés adatok törlésével az Ixnetbe belépések, ki mikor melyik gépről, milyen praxisba lépet be az Ixnetben, adatai törölhetők.
Az is megtehető, hogy a log adatok törlése előtt készít egy teljes mentést, amit megőriz, így ezen adatok ebben a mentésben bármikor visszakereshetők maradnak, de az aktuális adatbázisban már nem foglalnak helyet.
Az automatikus mentés modul egy üzemi teszt alatt álló új fejlesztés. Amennyiben érdekli a lehetőség szívesen látnánk azon orvos partnereink között, akik ezt a lehetőséget élesben tesztelik, tapasztalataikat, javaslataikat megosztják a fejlesztőinkkel.