Rittling Ferenc
Thursday, November 25, 2021 11:34:01 AM
T. Infomix !

A fenn leírtak alapján próbáltam beállítani az oxigén felírást.

A régi javaslatot nem szedire állítottam.Az újat beállítottam, de most nem jelenik meg a terápiás lapon-és így nem tudom felírni.

Ha megpróbálom a gyógyszerek közül kiválasztani, akkor kiírja hogy van javaslat az adatok átvehetők -e de gyógyszerként akarja felküldeni nem GYSE-ként

Rittling Ferenc

kantorm
Thursday, November 25, 2021 11:35:10 AM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Köszönöm Kovács-Kléh doktor úrnak is és Máténak is a leírást, így már vélhetően sikerülni fog. Utolsó kérdés: ha kinyomtatom a receptet, attól még felmegy a felhőbe is?

Igen. Egyébként az EESZT panelen bármikor leellenőrizhető a beküldött eGYSE:

UserPostedImage

Bacskai Mária
Thursday, November 25, 2021 4:18:09 PM
Originally Posted by: kantorm 

Originally Posted by: kleh 

GySE receptek téma

nagyon bezavartak mindenkinek, ez tény. Én azt látom, hogy a probléma mindig a nem megfelelően bevitt adatokból jön. Első: ellenőrizni kell a címet, hogy az megfelelő formátumú. Aztán a javaslat minden rubrikája legen kitöltve. Orvos neve is !!! Legyen beírva a naplószám, indikáció. Utána lehetetlen hogy ne menjen. A gond ott van, hogy eddig a program lazán engedett mindent, akár be volt írva a naplószám, akár nem. Ha egy régi receptet veszek elő (ami nem volt rendesen megírva de a gépnek megfelelt) nem fog felmenni. Mi is szenvedünk, de ezt látjuk a változás óta. Szóval legegyszerüb elővenni a javaslatot és megegyszer felvinni a programba. Az Infomix részére annyi "program bonyolítást" javasolnék, hogy mikor a javaslatokat felvesszük megjelenhetne egy nagyító ablak (mint mikor szöveget nagyba akarok bevinni) amiben szépen egymás alatt lennék a szükséges rubrikák a kedvezményezett gyógyszer részére - és ott villogna ha valami nincs beírva. Kovács-Kléh László, Ecser.

Kovács-Kléh Doktor Úr, remekül összefoglalta mi szokott általában gondot okozni.

A figyelmeztetéseket átgondoljuk, remélhetőleg segítene a hibák csökkentésében.

Szemerédi Doktor Úrnak válaszolva mellékelek pár képet és leírást, ezzel várhatóan Bacskai Doktornő észrevételére is magyarázatot tudok adni.

Ahhoz, hogy az oxigén felírás a térbe felmenjen mint eGYSE, az alábbi készítményeket lehet felírni, az általános gyógyszerek közül:

UserPostedImage

Fontos, hogy ezek a NEAK által kiadott, ránk is kötelező PUPHA törzsben mint forgalomban nem lévő készítmények vannak benne. Ehhez mi nem nyúlhatunk, viszont a programban van egy szűrő, amivel csak a forgalomban lévő készítmények jelennek meg. Ezt itt tudjuk ki-bekapcsolni:

UserPostedImage

Ha ezek közül az oxigének közül bármelyiket kiválasztja, a felírás további menete már a megszokott segédeszköz felírás szerint történik.

Remélem tudtam segíteni,

K. Máté

Hát nekem semmi sincs így megoldva, hiába viszem be szakorvosi javaslatként a sötétkék sorról az oxigént, nincs hozzá választható Eü.pont, és mivel nem támogatott, sem TAJ, sem BNO, sem szakorvosi javaslat naplószáma és egyéb adata nem kerül rá a receptre, se eü.kiemeltre nem íródik, meg persze KGY-ra sem.

kantorm
Thursday, November 25, 2021 4:38:43 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Originally Posted by: kleh 

GySE receptek téma

nagyon bezavartak mindenkinek, ez tény. Én azt látom, hogy a probléma mindig a nem megfelelően bevitt adatokból jön. Első: ellenőrizni kell a címet, hogy az megfelelő formátumú. Aztán a javaslat minden rubrikája legen kitöltve. Orvos neve is !!! Legyen beírva a naplószám, indikáció. Utána lehetetlen hogy ne menjen. A gond ott van, hogy eddig a program lazán engedett mindent, akár be volt írva a naplószám, akár nem. Ha egy régi receptet veszek elő (ami nem volt rendesen megírva de a gépnek megfelelt) nem fog felmenni. Mi is szenvedünk, de ezt látjuk a változás óta. Szóval legegyszerüb elővenni a javaslatot és megegyszer felvinni a programba. Az Infomix részére annyi "program bonyolítást" javasolnék, hogy mikor a javaslatokat felvesszük megjelenhetne egy nagyító ablak (mint mikor szöveget nagyba akarok bevinni) amiben szépen egymás alatt lennék a szükséges rubrikák a kedvezményezett gyógyszer részére - és ott villogna ha valami nincs beírva. Kovács-Kléh László, Ecser.

Kovács-Kléh Doktor Úr, remekül összefoglalta mi szokott általában gondot okozni.

A figyelmeztetéseket átgondoljuk, remélhetőleg segítene a hibák csökkentésében.

Szemerédi Doktor Úrnak válaszolva mellékelek pár képet és leírást, ezzel várhatóan Bacskai Doktornő észrevételére is magyarázatot tudok adni.

Ahhoz, hogy az oxigén felírás a térbe felmenjen mint eGYSE, az alábbi készítményeket lehet felírni, az általános gyógyszerek közül:

UserPostedImage

Fontos, hogy ezek a NEAK által kiadott, ránk is kötelező PUPHA törzsben mint forgalomban nem lévő készítmények vannak benne. Ehhez mi nem nyúlhatunk, viszont a programban van egy szűrő, amivel csak a forgalomban lévő készítmények jelennek meg. Ezt itt tudjuk ki-bekapcsolni:

UserPostedImage

Ha ezek közül az oxigének közül bármelyiket kiválasztja, a felírás további menete már a megszokott segédeszköz felírás szerint történik.

Remélem tudtam segíteni,

K. Máté

Hát nekem semmi sincs így megoldva, hiába viszem be szakorvosi javaslatként a sötétkék sorról az oxigént, nincs hozzá választható Eü.pont, és mivel nem támogatott, sem TAJ, sem BNO, sem szakorvosi javaslat naplószáma és egyéb adata nem kerül rá a receptre, se eü.kiemeltre nem íródik, meg persze KGY-ra sem.

Tisztelt Doktornő,

Az, hogy nincs forgalomban valóban problémássá teszi a felírást. Épp ezért kora délután levelet írtam egy NEAK-os szakembernek, mert a decemberi PUPHA törzsben is ugyanígy szerepelnek az OKFŐ által által kért 21-es TTT kóddal kezdődő oxigén termékek.

Jelenleg várom a válaszukat.

Érdemes lehet mint Orvos is felvenni a kapcsolatot a NEAK-kal. Több megkeresés talán gyorsabb megoldást eredményezhet.

Üdvözlettel,

K. Máté

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Saturday, November 27, 2021 4:45:48 PM
T. Infomix!

Akkor összefoglalnám a problémáinkat:

1, A 11-el kezdődő TTT kódú Oxygenium felírása az eGYSE rendszerbe nem lehetséges, mert gyógyszernek van minősítve, csak eReceptként megy fel a térbe. Ezekre ugyan be tudjuk állítani a eü100 kiemelt támogatást és az eü pontot is, de az előbbiek miatt nem felírható, pláne a kiérkezett EESZT fenyegető levél miatt. (Veszélyeztetjük a betegellátást ugyebár)

2, Az 51-el kezdődö TTT kódú Heimox Freelox kezdetű tételek egyértelműen tartályrendszerről szólnak, ezek nem tartalmaznak semmilyen nemű Oxigent. Háziorvos által ez még javaslatra sem írható!!

3, A 21-el kezdődö TTT kódú Oxigenek felmennének az eGYSE rendszerbe, de!!

A; Ugyan beállítható, hogy Eü kiemeltre írjuk, de nem rendelhető hozzá EÜ pont, gyanítom hogy azért mert

B, ez is tartalmaz Oxigen palackot, reduktort, nyomáscsökkentő szelepet, acél gázpalackot és amint már az előbb írtam háziorvos csak a csere palackhoz tartozó Oxygent írhatja fel, az Oxigen palackot csak és kizárólag szakorvos írhatja fel, mint ahogy teszi is a tüdőgondozó minden esetben az első alkalommal.

Biztos feltünt az Oxygen-Oxigen y és i cserebere. A gyógyszertörzs a palackhoz konzekvensen Oxigen elnevezést használ, míg a gázhoz Oxygent. Én is így használtam.

A konzekvencia:

1; Senki ne próbáljon TTT 51 vagy 21-el kezdődö Oxigen palackot felírni, mert a tb meg fogja büntetni jogosulatlan felírás miatt.

2; Én a BUS-OXY Kft-vel beszéltem, akik azt mondták, hogy az idén semmiképp nem tudnak csaatlakozni az eGYSE rendszerhez, tehát se eReceptet, se eGYSE receptet nem fogadnak el. Egyedüli megoldás, hogy kikapcsoljuk az EESZT-t és felírjuk hagyományos receptként a 11-es TTT kodú Oxygen gázt.

Ennek tükrében fel lehet tenni a kérdést, hogy ki veszélyezteti a betegellátást? A NEAK akinek a törzsében szereplő Oxygen nem megy fel az eGYSE rendszerbe, vagy a Bus-Oxy KFT, aki a törvény ellenére nem csatlakozik a rendszerhez????? Persze nem ők, hanem mi háziorvosok :)

Dr Bakos János

Dr.Soóky
Tuesday, November 30, 2021 5:37:54 PM
Nekünk még mindig nem tiszta, a gyógyszer törzsből választom az oxigént (Oxigen gáz 20m3 pl ) az HOGYAN LESZ EGYSE ?? Amit követel rajtam az OKFO ?

Kérem segítségüket .. MESSER-BUS Oxy mind1 szerintem, nem tudom kiválasztani akkor sem ha forgalomban van.

"Ahhoz, hogy az oxigén felírás a térbe felmenjen mint eGYSE, az alábbi készítményeket lehet felírni, az általános gyógyszerek közül:"

Köszönöm

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, December 1, 2021 8:16:36 AM
Kérni szeretnék!

Szakorvosi javaslatok beírásánál felkínál a lejárati dátumnál 3, 6, 12 és 24 hónapot. Mostanság sok a 15 hónapra kiadott javaslat, ki lehetne egészíteni egy 15 hónapos sorral?

Köszönöm

kantorm
Wednesday, December 1, 2021 10:02:01 AM
Originally Posted by: Dr.Soóky 

Nekünk még mindig nem tiszta, a gyógyszer törzsből választom az oxigént (Oxigen gáz 20m3 pl ) az HOGYAN LESZ EGYSE ?? Amit követel rajtam az OKFO ?

Kérem segítségüket .. MESSER-BUS Oxy mind1 szerintem, nem tudom kiválasztani akkor sem ha forgalomban van.

"Ahhoz, hogy az oxigén felírás a térbe felmenjen mint eGYSE, az alábbi készítményeket lehet felírni, az általános gyógyszerek közül:"

Köszönöm

Tisztelt Soóky dr.!

Korábban írtam, hogy már jeleztük az OKFŐ-nek és NEAK-nak is a problémát.

Az "OXYGENIUM (GÁZ) 20 L 200 BAR 4 m3" termék 11-gyel kezdődő TTT kóddal rendelkezik, amit jelenleg nem tud befogadni a tér.

Hivatalos állásfoglalást még nem kaptunk vissza, ezért mi sem tudjuk teljes bizonyossággal, de azt javasoljuk, hogy ilyenkor szüneteltesse az EESZT működését (eeszt panelen szünet gomb)

és írja fel így a kívánt O2 terméket az elvárt EÜ jogcímeken (pl.: EÜ Emelt).

Ilyenkor hagyományos vény nyomtatódik ki, amit ha elvisznek a patikába, meg fogják kapni a várt, felírt oxigén terméket.

Remélem tudtam segíteni,

K.Máté

kantorm
Wednesday, December 1, 2021 11:23:48 AM
Originally Posted by: Bogi 

Kérni szeretnék!

Szakorvosi javaslatok beírásánál felkínál a lejárati dátumnál 3, 6, 12 és 24 hónapot. Mostanság sok a 15 hónapra kiadott javaslat, ki lehetne egészíteni egy 15 hónapos sorral?

Köszönöm

Tisztelt Bogi!

Ha jól gondolom Visualix Dokit használnak. Megnéztem és ott valóban nincs 15 hónapos sor, pedig Ixnetben ez beépítésre került korábban.

A fejlesztéseknél törekszünk, hogy programjaink a technológiai lehetőségekhez mérten egységes kezelhetőséggel rendelkezzenek.

Így természetesen megvizsgáljuk kérését, és várhatóan felvesszük a fejlesztési feladatok közé.

Az átfutási időt nem tudom megmondani, de a verzióváltó levelekben minden aktuális újdonságról hírt adunk.

Visszajelzését nagyon szépen köszönjük!

K.Máté

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, December 1, 2021 11:27:39 AM

Originally Posted by: Bogi 

Kérni szeretnék!

Köszönöm

Tisztelt Bogi!

Ha jól gondolom Visualix Dokit használnak. Megnéztem és ott valóban nincs 15 hónapos sor, pedig Ixnetben ez beépítésre került korábban.

A fejlesztéseknél törekszünk, hogy programjaink a technológiai lehetőségekhez mérten egységes kezelhetőséggel rendelkezzenek.

Így természetesen megvizsgáljuk kérését, és várhatóan felvesszük a fejlesztési feladatok közé.

Az átfutási időt nem tudom megmondani, de a verzióváltó levelekben minden aktuális újdonságról hírt adunk.

Visszajelzését nagyon szépen köszönjük!

K.Máté

Köszönjük!!!

kantorm
Wednesday, December 1, 2021 2:32:51 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Hivatalos tájékoztatót tett közzé a NEAK

az OXIGÉN FELÍRÁSOK EESZT-be küldése miatt!

(A közlemény lentebb található linken olvasható.)

Máris elkezdtük a fejlesztést, így rövidesen érkezik egy

expressz, gyorsan lefutó verzió, ami lehetővé teszi

a következő termékek beküldését EESZT-be:

TTT kód Termék név

110005451 OXYGENIUM (GÁZ) 20 L 200 BAR 4 m3

110005493 OXYGENIUM (CSEPPFOLYÓS) HEIMOX (36 L) 1 töltés

110005477 OXYGENIUM (CSEPPFOLYÓS) FREELOX (32 L) 1 töltés

110005485 OXYGENIUM (CSEPPFOLYÓS) LIBERATOR (30 L) 1 töltés

110016622 OXYGENIUM (CSEPPFOLYÓS) OXYBLU (37 L) 1 töltés

Eredeti NEAK közeleményt IDE kattintva olvashatják. 

Üdvözlettel,

Az infomIx csapata

Bacskai Mária
Thursday, December 2, 2021 5:55:58 PM
A legutóbbi verzióváltás szerint, GYSE nyilatkozat nyomtatása: ha van a páciensnek a felírt receptek között nyilatkozatra megjelölt GYSE, akkor alábbi ablak jelenik meg: stb.

Nekem receptíráskor nem jelenik meg ez a nyilatkozatos ablak, max. ha bezártam a beteget, az infolap sarkában látom.

dr.Kovács József
Friday, December 3, 2021 6:19:06 AM
Az utolsó verzióváltóval visszaállt a tavalyi influenza oltást jelentő táblázat (eltűnt a 16. egyéb kategória).
dr.Kovács József
Nagy Attila
Friday, December 3, 2021 8:12:27 AM

A legutóbbi verzióváltás szerint, GYSE nyilatkozat nyomtatása: ha van a páciensnek a felírt receptek között nyilatkozatra megjelölt GYSE, akkor alábbi ablak jelenik meg: stb.

Nekem receptíráskor nem jelenik meg ez a nyilatkozatos ablak, max. ha bezártam a beteget, az infolap sarkában látom.

Kedves Bacskai Mária dr.!

Elképzelhető hogy a nyomtató beállításoknál másik nyomtató van kiválasztva?

UserPostedImage

Az infolapról nézze meg a beállításokat hogy a receptíráson automata nyomtatás be van-e pipálva.

Valamint még az lehet hogy a nyilatkozat pipa nem lett betéve a GYSE felíráskor ezért nem nyomtat.

Nagy Attila
Friday, December 3, 2021 8:22:00 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Az utolsó verzióváltóval visszaállt a tavalyi influenza oltást jelentő táblázat (eltűnt a 16. egyéb kategória).

Tisztelt Kovács József dr.!

Megnéztem én is az új verzióban (3.11.1) de nekem az új táblázat nyílik meg

UserPostedImage

Az Influenza 3FLUART 1 sz melléklet és az Influenza ÚJ Vaxigrip Tetra 2 sz mellékletet néztem

Esetleg egy helyi példány frissítést próbáljon meg.

Rittling Ferenc
Friday, December 3, 2021 9:31:30 AM
Originally Posted by: Nagy Attila 

UserPostedImage

Az infolapról nézze meg a beállításokat hogy a receptíráson automata nyomtatás be van-e pipálva.

Valamint még az lehet hogy a nyilatkozat pipa nem lett betéve a GYSE felíráskor ezért nem nyomtat.

Kérdésem:

Akkor minden alkalommal amikor gyógyászati segédeszközt /pelenka, tű, stix / felírunk , kell ilyen nyilatkozatot nyomtatni,és a beteggel altirattani ?

Mert akkor nincs értelme az e-receptnek ebben az esetben.

Dr. Rittling Ferenc

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, December 3, 2021 12:21:07 PM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

Originally Posted by: Nagy Attila 

UserPostedImage

Kérdésem:

Akkor minden alkalommal amikor gyógyászati segédeszközt /pelenka, tű, stix / felírunk , kell ilyen nyilatkozatot nyomtatni,és a beteggel altirattani ?

Mert akkor nincs értelme az e-receptnek ebben az esetben.

Dr. Rittling Ferenc

Tudomásom szerint a rövid kihordási idejű segédeszközök esetében nem kell nyilatkozatot aláíratni.

Dr Bakos János

dr. Szemerédi László
Monday, December 6, 2021 8:10:07 AM
Mindannyiunknak probléma az eGYSE aláíratás. Dr. Bakos János kollégánk felvetette, hogy a rövid kihordási idejű termékeknél (tű, tesztcsík, pelenka) nem szükséges az aláíratás. Mások hallottak erről? Esetleg az Infomix tud valahonnan hivatalos állásfoglalást kérni?

Köszönettel:

dr. Szemerédi László

dr.Kovács József
Monday, December 6, 2021 11:50:44 AM
Mikor a betegnek e-mailben leletek továbbítok a program titkosítja a mellékletet. Mi a jelszó?
dr.Kovács József
Nagy Attila
Monday, December 6, 2021 11:59:14 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Mikor a betegnek e-mailben leletek továbbítok a program titkosítja a mellékletet. Mi a jelszó?

Tisztelt Kovács Doktor!

A program a paciens születési dátumával titkosítja az email-ben küldött dokumentumokat.

Panna
  • Panna
  • Haladó (Szint 7)
Monday, December 6, 2021 12:08:21 PM
Nálam nem kér jelszót, viszont megváltoztatja a nyomtató beállítást, lapadagolót, méretet !!! A soron következő igazolás előtt minden eredeti beállítást vissza kell állítani , különben receptre nyomtat, vagy az igazolás fele nem látható, ez így elég problémás.
Dr Rétei Ágnes
Monday, December 13, 2021 2:10:01 PM
Több beteg jelezte, hogy nem kapott emailt a felírt receptekről. Ellenőriztem, be van pipálva az automatikus email küldés a recepteknél is és a beutalóknál is. A levelezésben az elküldöttek között "Értesítés eRecept felírásról..." 8-án volt utoljára.
LDSebastian
Monday, December 13, 2021 2:34:32 PM
Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

Több beteg jelezte, hogy nem kapott emailt a felírt receptekről. Ellenőriztem, be van pipálva az automatikus email küldés a recepteknél is és a beutalóknál is. A levelezésben az elküldöttek között "Értesítés eRecept felírásról..." 8-án volt utoljára.

Tisztelt Rétei Ágnes!

Amennyiben gmail-es emailt használ a programon belüli email küldéshez, vélhetően bekapcsolódhatott a kétlépcsős azonosítás. Ennek működéséhez beállítás módosításra van szükség, ehhez az leírást az alábbi linken találhat:

http://ixnet.hu/gmail/Gmail_ketlepcsos_azonositas_beallitasa.pdf 

Dr Rétei Ágnes
Monday, December 13, 2021 5:07:37 PM
Originally Posted by: LDSebastian 

Originally Posted by: Dr Rétei Ágnes 

Tisztelt Rétei Ágnes!

Amennyiben gmail-es emailt használ a programon belüli email küldéshez, vélhetően bekapcsolódhatott a kétlépcsős azonosítás. Ennek működéséhez beállítás módosításra van szükség, ehhez az leírást az alábbi linken találhat:

http://ixnet.hu/gmail/Gmail_ketlepcsos_azonositas_beallitasa.pdf 

Köszönjük szépen!

Patpintmed kft.
Thursday, December 16, 2021 10:33:07 AM
Tisztelt Infomix!

Megoldható-e, hogy a lejárt szakorvosi javaslattal rendelkező gyógyszerek is látszódjanak a terápiás lapon?

Valamilyen jelzéssel figyelmeztetve,hogy lejárt.Mivel most nem jelenik meg gyakran kimarad a felírásból.

Üdv. Tóthné F.Ildikó

Gál Andi
Thursday, December 16, 2021 11:04:32 AM
Originally Posted by: Patpintmed kft. 

Tisztelt Infomix!

Megoldható-e, hogy a lejárt szakorvosi javaslattal rendelkező gyógyszerek is látszódjanak a terápiás lapon?

Valamilyen jelzéssel figyelmeztetve,hogy lejárt.Mivel most nem jelenik meg gyakran kimarad a felírásból.

Üdv. Tóthné F.Ildikó

IxDokiban ugyanez lenne a kérés!

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

kantorm
Thursday, December 16, 2021 12:55:00 PM

Tisztelt Infomix!

Üdv. Tóthné F.Ildikó

Tisztelt Patpintmed kft.!

Szerencsére van ilyen funkció a therápiás lapon. Erre szolgál a "Lejárt plusz [n] hónapja" lehetőség.

Például ha a 3-at állítunk be, akkor a 3 hónapon belül lejártak is megjelennek a Therápiás Lapon.

A receptírásnál is látszódni fog, illetve pirossal színezzük, hogy tudatában legyünk, ez már lejárt készítmény.

Remélem tudtam segíteni,

K. Máté

kantorm
Thursday, December 16, 2021 12:57:25 PM
Originally Posted by: Gál Andi 

Tisztelt Infomix!

Üdv. Tóthné F.Ildikó

IxDokiban ugyanez lenne a kérés!

Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Tisztelt Gál Andi!

Szerencsére Visualban is megvan ez a funkció. Lényegében a korábbi válaszban leírt módon.

Remélem Önnek is tudtam segíteni, ha bármi kérdése lenne készséggel állunk rendelkezésére!

K.Máté

dr.Kovács József
Tuesday, December 21, 2021 2:13:36 PM

Tisztelt Infomix!

Üdv. Tóthné F.Ildikó

Tisztelt Patpintmed kft.!

Szerencsére van ilyen funkció a therápiás lapon. Erre szolgál a "Lejárt plusz [n] hónapja" lehetőség.

Például ha a 3-at állítunk be, akkor a 3 hónapon belül lejártak is megjelennek a Therápiás Lapon.

A receptírásnál is látszódni fog, illetve pirossal színezzük, hogy tudatában legyünk, ez már lejárt készítmény.

Remélem tudtam segíteni,

K. Máté

Nem gond, hogy van, akinek már egy éve lejárt? Állítsuk 12-re, 15-re?

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Tuesday, December 21, 2021 2:16:12 PM
Az influenza oltások besorolásából továbbra is hiányzik a 16.sor - egyéb lehetőség. Illetve a korábbi verzióban benne volt, de most, akiket odasoroltam, "eltüntek", mivel visszakaptuk az előző táblázatot.
dr.Kovács József