T. Infomix!
Akkor összefoglalnám a problémáinkat:
1, A 11-el kezdődő TTT kódú Oxygenium felírása az eGYSE rendszerbe nem lehetséges, mert gyógyszernek van minősítve, csak eReceptként megy fel a térbe. Ezekre ugyan be tudjuk állítani a eü100 kiemelt támogatást és az eü pontot is, de az előbbiek miatt nem felírható, pláne a kiérkezett EESZT fenyegető levél miatt. (Veszélyeztetjük a betegellátást ugyebár)
2, Az 51-el kezdődö TTT kódú Heimox Freelox kezdetű tételek egyértelműen tartályrendszerről szólnak, ezek nem tartalmaznak semmilyen nemű Oxigent. Háziorvos által ez még javaslatra sem írható!!
3, A 21-el kezdődö TTT kódú Oxigenek felmennének az eGYSE rendszerbe, de!!
A; Ugyan beállítható, hogy Eü kiemeltre írjuk, de nem rendelhető hozzá EÜ pont, gyanítom hogy azért mert
B, ez is tartalmaz Oxigen palackot, reduktort, nyomáscsökkentő szelepet, acél gázpalackot és amint már az előbb írtam háziorvos csak a csere palackhoz tartozó Oxygent írhatja fel, az Oxigen palackot csak és kizárólag szakorvos írhatja fel, mint ahogy teszi is a tüdőgondozó minden esetben az első alkalommal.
Biztos feltünt az Oxygen-Oxigen y és i cserebere. A gyógyszertörzs a palackhoz konzekvensen Oxigen elnevezést használ, míg a gázhoz Oxygent. Én is így használtam.
A konzekvencia:
1; Senki ne próbáljon TTT 51 vagy 21-el kezdődö Oxigen palackot felírni, mert a tb meg fogja büntetni jogosulatlan felírás miatt.
2; Én a BUS-OXY Kft-vel beszéltem, akik azt mondták, hogy az idén semmiképp nem tudnak csaatlakozni az eGYSE rendszerhez, tehát se eReceptet, se eGYSE receptet nem fogadnak el. Egyedüli megoldás, hogy kikapcsoljuk az EESZT-t és felírjuk hagyományos receptként a 11-es TTT kodú Oxygen gázt.
Ennek tükrében fel lehet tenni a kérdést, hogy ki veszélyezteti a betegellátást? A NEAK akinek a törzsében szereplő Oxygen nem megy fel az eGYSE rendszerbe, vagy a Bus-Oxy KFT, aki a törvény ellenére nem csatlakozik a rendszerhez????? Persze nem ők, hanem mi háziorvosok :)
Dr Bakos János