MediAT
Thursday, November 7, 2024 10:51:30 AM
Tisztelt Infomix!

Érdeklődnék, hogy bekerült-e már a programba a Légúti surveillance vizsgálatkérő lap virológiai vizgálathoz? Ha igen, hol találom?

Köszönettel,

Sziliné ildikó

FMilan
Thursday, November 7, 2024 3:58:59 PM
Tisztelt Sziliné Ildikó

A fejlesztés a pillanatnyi tervek szerint a 3.74-es verzióban lesz elérhető a programban, addig szíves türelmüket kérjük.

Ha kérdése lenne esetleg a fejlesztés vagy az elkészülés kapcsán, a 33431-es számú jegy alapján tud érdeklődni kollégáimnál, itt tudjuk ellenőrizni hogy elkészült-e már, maradt-e az eredeti terv a kiadásra, vagy esetleg egyéb okok miatt csúszik a kiadása.

Köszönöm

Originally Posted by: MediAT 

Tisztelt Infomix!

Érdeklődnék, hogy bekerült-e már a programba a Légúti surveillance vizsgálatkérő lap virológiai vizgálathoz? Ha igen, hol találom?

Köszönettel,

Sziliné ildikó

Bacskai Mária
Thursday, November 14, 2024 6:12:33 PM
Nem tudom, volt-e már korábban téma:

a boka-kar index mérése esetén a mért négy végtagi vérnyomást beírjuk a napi ellátásnál a metrikus adatok közé, számol is a program egy BK-indexet, ez így rendben van. Mi biztonságképpen Hozott lelet - Új saját eredményként is mentjük aznapi dátummal. A mért vérnyomásokat a program a Karton - Metrikus adatokba is beemeli. Viszont statusz-frissítésnél, hiába nem mértünk bokán ismét vérnyomást, a Karton - Egyéb lapon ott van az összes utolsó mérés együtt, és aztán ezekből a teljesen más időpontban mért kar és boka vérnyomásokból kérés nélkül számol egy BKI-t. Ezt a fals BKI-t látom innentől kezdve az infolap - utolsó vizsgálatok ablakban és a Szűrés panel Boka-kar indexnél is, ráadásul a Szűrés dátumával, mintha akkor mértünk volna BKI-t, holott mondjuk hónapokkal korábban történt. Nagyon zavaró, hogy állandóan elő kell keresnem a Hozott leletek közül a valós dátumot és valós BKI-értéket, és nem tudom kiszedni a téves értéket az infolapról.

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, November 15, 2024 10:26:51 AM
Tisztelt Infomix!

A szakorvosi javaslatok színkódolásához szeretnék hozzászólni. A verzióváltóban láttuk a változást, nem tudom ki kérte, mert az elözö rendszer teljesen jó volt, de mind1. Színesebb a th-ás lap O.K. Viszont ami gond az új rendszerrel, hogy az 1 hónapon belül lejáró javaslatok és a már lejárt javaslatok is pirosan virítanak, kvázi nem tudjuk elsőre megállapítani, hogy már lejárt vagy 1 hónapon belül vagyunk-e. Pedig ennek ez lenne a lényege. Ezen kéne változtatni sürgősen, vagy tegyék vissza a régi kódolást, mert ez így megtévesztő. 

pl a lejárt lenne a piros, az 1 hónapon belül lejáró a narancs a 2 hónapon belül lejáró a citromsárga a később lejáró meg zöld. De ez csak egy a sok lehetőség közül. Lényeg, hogy legyen különböző!!

Az már csak hab a tortán, hogy a th-ás lapon van ez az új kódolás, de ha belemegyek a recept felírás modulba, rámegyek a konkrét gyógyszerre, ahol az adagolást, BNO-t stb tudom beírni, ott a szakorvosi javaslat a régi színkódolás szerint pompázik, tehát ha egy gyógyszer 1 hónapon belül jár le, akkor az a th lapon piros, de a konkrét gyógyszer felírás részben sárga. Ezt azért kéne egységesíteni.

Üdvözlettel: Dr Bakos 

Kincs Elza Alexandra
Monday, November 18, 2024 3:48:56 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Nem tudom, volt-e már korábban téma:

a boka-kar index mérése esetén a mért négy végtagi vérnyomást beírjuk a napi ellátásnál a metrikus adatok közé, számol is a program egy BK-indexet, ez így rendben van. Mi biztonságképpen Hozott lelet - Új saját eredményként is mentjük aznapi dátummal. A mért vérnyomásokat a program a Karton - Metrikus adatokba is beemeli. Viszont statusz-frissítésnél, hiába nem mértünk bokán ismét vérnyomást, a Karton - Egyéb lapon ott van az összes utolsó mérés együtt, és aztán ezekből a teljesen más időpontban mért kar és boka vérnyomásokból kérés nélkül számol egy BKI-t. Ezt a fals BKI-t látom innentől kezdve az infolap - utolsó vizsgálatok ablakban és a Szűrés panel Boka-kar indexnél is, ráadásul a Szűrés dátumával, mintha akkor mértünk volna BKI-t, holott mondjuk hónapokkal korábban történt. Nagyon zavaró, hogy állandóan elő kell keresnem a Hozott leletek közül a valós dátumot és valós BKI-értéket, és nem tudom kiszedni a téves értéket az infolapról.

Tisztelt Bacskai Mária, 

Mai napon (11.18.) sajnálatos módon nem értem el telefonon, hibafelderítés miatt, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a központi számunkon (+3612145063)

További szép napot!

Üdvözlettel;

Kincs Alexandra

Dr. Szél Edit
Tuesday, November 19, 2024 6:59:50 AM
A Tipus beutalások karbantartásánál megoldható-e, hogy ne egyenként kelljen a szakrendeléseket (új felvételnél) ABC rendbe tenni, hanem opció legyen az automatikus ABC rendbe állítás? Macerás egyenként a helyére klikkelni 😞. 

Köszönöm 

Kamocsay Gabriella nővér 

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, November 19, 2024 8:52:08 AM
Csatlakozom!!!! És kiegészítem: ABC-be ÉS orvosonként. Én is köszönöm 

MediAT
Tuesday, November 19, 2024 12:12:56 PM
Tisztelt Infomix!Ixnet programban lennének kérdéseim:

Honnan tudok légúti surviellance vizsgálattkérő lapot nyomtatni a programból?

Figyelembe vették-e az előjegyzési naptárnál, hogy decemberben 2 szombat is munkanap lesz? Mert az augusztusi szombati munkanap nem szerepelt még a naptárban, nem tudtak időpontot foglalni hozzánk a betegek. Kérem, hogy a decemberieket ne felejtsék ki.

Abban az esetben, ha az E-tér nem működése miatt (ahogy ma délelőtt akadozott) nem kerül fel a Krétába az igazolás, az E-tér működésének helyreállásakor átmegy a Krétába, vagy az már elveszett a térben olyankor és újra kell küldeni?

Segítségüket köszönöm

Sziliné Ildikó

FMilan
Wednesday, November 20, 2024 10:29:52 AM
Originally Posted by: Dr. Szél Edit 

A Tipus beutalások karbantartásánál megoldható-e, hogy ne egyenként kelljen a szakrendeléseket (új felvételnél) ABC rendbe tenni, hanem opció legyen az automatikus ABC rendbe állítás? Macerás egyenként a helyére klikkelni 😞. 

Köszönöm 

Kamocsay Gabriella nővér 

Kedves Kamocsay Gabriella!

Amennyiben jól értelmezem, és a Típus háziorvos beutalások/laborkérések karbantartása ablakról van szó, akkor nincs mód sajnos erre jelenleg. Ezt, mint fejlesztési kérést e-mailben tudja megtenni felénk, melynek hatására a kollégák felvesznek rá egy jegyet, amely alapján a fejlsztők megvizsgálják, megvalósíthatóság esetén ütemezik.

Köszönettel:

Farkas Milán

FMilan
Wednesday, November 20, 2024 10:31:41 AM
Originally Posted by: Bogi 

Csatlakozom!!!! És kiegészítem: ABC-be ÉS orvosonként. Én is köszönöm 

Kedves Bogi!

Önnek is azt tudom javasolni, amit a hozzászólásra adott válaszban is írtam: Amennyiben jól értelmezem, és a Típus háziorvos beutalások/laborkérések karbantartása ablakról van szó, akkor nincs mód sajnos erre jelenleg. Ezt, mint fejlesztési kérést e-mailben tudja megtenni felénk, melynek hatására a kollégák felvesznek rá egy jegyet, amely alapján a fejlsztők megvizsgálják, megvalósíthatóság esetén ütemezik.

Köszönettel:

Farkas Milán

kleh
  • kleh
Wednesday, November 20, 2024 11:33:12 AM
Sajnos az intézményen belüli ABC-s rendelési lista régi probléma-gondolom ántsz kód vagy valami más dönt (csak nem a betük) hogy mi legyen a sorrend. beírom hogy Bajcsy oszt nem adja az Isten hogy megtalálják valamit...jól van ez így....

más: ÁNTSZ kérdezi hogy hova könyveljük el az ápolási tevékenséget. sehoháva, mert erre dedikált rubrika az ellátásban nincs. mikor vissza kell nézni hogy ki milyen ápolási tevékenységbe részesült-gyógytorna, infuziós kezelés, stb, nem lehet kigyűjteni....de nem panaszkodok tovább. Bocsánat, Kovács-Kléh László, Ecser.

FMilan
Wednesday, November 20, 2024 12:25:05 PM
Originally Posted by: kleh 

Sajnos az intézményen belüli ABC-s rendelési lista régi probléma-gondolom ántsz kód vagy valami más dönt (csak nem a betük) hogy mi legyen a sorrend. beírom hogy Bajcsy oszt nem adja az Isten hogy megtalálják valamit...jól van ez így....

más: ÁNTSZ kérdezi hogy hova könyveljük el az ápolási tevékenséget. sehoháva, mert erre dedikált rubrika az ellátásban nincs. mikor vissza kell nézni hogy ki milyen ápolási tevékenységbe részesült-gyógytorna, infuziós kezelés, stb, nem lehet kigyűjteni....de nem panaszkodok tovább. Bocsánat, Kovács-Kléh László, Ecser.

Tisztelt Kovács-Kléh László dr.!

Ha az intézményen belüli keresés alatt az intézetválasztásra gondol (pl. beutalás, laborkérés, hozott lelet...), akkor ott az ablak jobb szélén középtájon van egy opció, hogy Rendezés, amely alatt lehet választani Kód és Név opció közül, én attól tartok, hogy Önöknél itt van Kódra állítva, és ez okozza a problémát.

Ápolás rögzítésére természetesen van lehetőség a programban, az egyszerűbb módja, hogy a Háziorvosi ellátás ablakon, a metrikus adatok alatt be lehet pipálni hogy Ápolás, és akkor oda gyorsan egyszerűen rögzíthető az ápolás ténye. Amennyiben bővebb információkat szeretne kitölteni, megadni, úgy tudom ajánlani a menüben a Rendelés / Ápolási tevékenység menüpontot, ahol sok egyéb adat is megadható az ápolás ténye mellé. Természetesen mindezekhez vannak külön listázó menüpontok is.

Amennyiben bármelyik kérdést félreértettem, vagy pontosítani szeretne, a könnyebb kommunikáció érdekében kérem jól ismert telefonszámunkon jelentkezzen, hogy minden apró részlet a helyére kerülhessen a dolgokkal kapcsolatban.

Köszönettel: Farkas Milán

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, November 21, 2024 8:16:15 AM
T.Infomix!

A november 15.-i hozzászolásomra a mai napig nem érkezett semmilyen válasz. 4 munkanapja! Ez normális?

Vagy csak kizárólag nálunk jelenik meg az, hogy ha a terápiás lapról írom fel a gyógyszert, akkor az 1 hónapon belüli lejáró és a lejárt javaslatos gyógyszerek is piros színben pompáznak.

Csatlakozom Kovács dr-hoz inkább nem panaszkodok.

Dr Bakos

Kincs Elza Alexandra
Thursday, November 21, 2024 8:41:54 AM
Originally Posted by: Bakos J 

T.Infomix!

A november 15.-i hozzászolásomra a mai napig nem érkezett semmilyen válasz. 4 munkanapja! Ez normális?

Vagy csak kizárólag nálunk jelenik meg az, hogy ha a terápiás lapról írom fel a gyógyszert, akkor az 1 hónapon belüli lejáró és a lejárt javaslatos gyógyszerek is piros színben pompáznak.

Dr Bakos

Tisztelt dr. Bakos János,

Megkezdtük a jelzésének a feldolgozását, reprodukálni nem sikerült, ezért most fejlesztők vizsgálják a problémáját.

Türelmét kérném a megoldásik, ha érdemi változás lesz az ügyében keresni fogom.

Üdvözlettel;

Kincs Alexandra

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, November 21, 2024 9:13:41 AM
Köszönöm. Mondjuk, hogy nem tudják reprodukálni az érdekes. Az önök legutobbi verziováltó leveléből idézve:

"A Therápiás lap és a Receptírás ablakon a készítményekhez tartozó szakorvosi javaslat figyelmeztető pipa és lejárati dátum az alábbi formában módosul:

o 30 nappal lejárat előtt – Piros

o 60 nappal lejárat előtt – Narancssárga

o 90 nappal lejárat előtt – Citromsárga"

A lejárt szakorvosi javaslatok pedig eddig is pirosak voltak.

Üdvözlettel: dr Bakos

Originally Posted by: Kincs Elza Alexandra 

T.Infomix!

Dr Bakos

Tisztelt dr. Bakos János,

Megkezdtük a jelzésének a feldolgozását, reprodukálni nem sikerült, ezért most fejlesztők vizsgálják a problémáját.

Türelmét kérném a megoldásik, ha érdemi változás lesz az ügyében keresni fogom.

Üdvözlettel;

Kincs Alexandra

Kincs Elza Alexandra
Thursday, November 21, 2024 10:10:35 AM

T.Infomix!

Dr Bakos

Kedves dr. Bakos János,

A november 15.-ei bejegyzésére konzultálni kezdtem a fejlesztőkkel a megoldás lehetőségeire, csak még érdemi választ nem kaptam, addig gondoltam nem írok, de a jövőben igyekszem érdemi válasz előtt írni, hogy tudja az ügyét olvastuk megértettük és a lehetőségek tükrében igyekszünk megoldást is találni rá. Jelenleg dolgoznak rajta a kollégák, ha pontosabbat tudok esetleg jegyet hozzá, akkor a beszélgetés alá csatolni fogom, hogy tudjon róla érdeklődni, addig is türelmét szeretném kérni. 

Üdvözlettel;

Kincs Alexandra

MediAT
Thursday, November 21, 2024 11:53:28 AM
Tisztelt Infomix!

Azt hittem, csak én vagyok feketelistás, hogy nem kapok választ a fórumon feltett kérdéseimre, de a mai csevegés megnyugtatott, hogy nem jól gondolom. Én is szeretnék választ kapni a kérdéseimre, ha lehetséges.Köszönöm

Sziliné Ildikó

Kaskó Zoltán
Thursday, November 21, 2024 3:56:33 PM
Originally Posted by: MediAT 

Tisztelt Infomix!

Azt hittem, csak én vagyok feketelistás, hogy nem kapok választ a fórumon feltett kérdéseimre, de a mai csevegés megnyugtatott, hogy nem jól gondolom. Én is szeretnék választ kapni a kérdéseimre, ha lehetséges.Köszönöm

Sziliné Ildikó

Tisztelt Sziliné Ildikó!

Köszönjük kérdését és elnézést kérünk. Minden bejegyzést igyekszünk a lehető leghamarabb megválaszolni, ám, mint jelen esetben is, ezt befolyásolhatja a leterheltségi szintünk.

A légúti surviellance vizsgálatkérő lap a 3.74-es verzióban lesz elérhető a programban, addig szíves türelmüket kérjük.

Miután bekerült a programba a karbantartás alatti beutaló formátumoknál kell kiválasztani és menteni ezután pedig a beutalás ablakon az időpontfoglalás alatti formátum választóból tudja kiválasztani.

Köszönöm az észrevételét a decemberi ledolgozandó hétvégékkel kapcsolatban jeleztem a fejlesztés felé módosítani fogják az előjegyzési naptárt.

Amennyiben az igazolás küldés sikertelen lesz mert nincs eeszt, a kapcsolat helyreállta után nem fog automatikusan felkerülni az eesztbe ilyenkor meg kell nyitni módosításra az igazolást és a zöld pipával újra menteni kell.

A kiállított igazolások menü ponton tudja ellenőrizni tudja azt, hogy a kiadott igazolások felkerültek e az eesztbe illetve a feldolgozásuk milyen státuszt kapott.

Ezt pedig a menü, listák jelentések, forgalmi adatok alatt a kiállított igazolások menü ponton találja.

Üdvözlettel;

Kaskó Zoltán